رفتن به مطلب

موضوع درياچه اروميه زيست‌محيطي است، نه سياسي و امنيتي


ارسال های توصیه شده

دبير منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي:

موضوع درياچه اروميه زيست‌محيطي است، نه سياسي و امنيتي

ايرن: دبير منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي گفت: با خشک شدن درياچه اروميه و با بادهاي نمکي ايجاد شده به غير از شمال‌غرب کشور، سرسبزي استان‌هاي مرکزي و شمال کشور هم‌چون استان هاي گيلان، مازندران، تهران و قزوين از بين خواهد رفت.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

به گزارش (ايسنا)، وحيد کاظم زاده در نشست کارگروه حمايت از محيط زيست شمال غرب کشور که با هدف بررسي آخرين وضعيت خشک شدن درياچه اروميه و نقش آن در به چالش کشيده شدن حقوق زيست محيطي مردم برگزار شده بود با بيان اينکه بخشي نگري نمايندگان مجلس، خشک شدن تالاب‌هاي کشور را تسريع بخشيده است، گفت: متاسفانه نمايندگان مجلس عمق فاجعه درياچه اروميه را هنوز درک نکرده‌اند‌.

وي به عدم تصويب دو فوريت طرح انتقال آب به درياچه اروميه اشاره کرد و با بيان اينکه خشک شدن درياچه اروميه يک موضوع ملي و زيست بومي است، افزود: تاريخ قضاوت خوبي در مورد عملکرد در رابطه با درياچه اروميه نخواهد داشت‌.

کاظم‌زاده با بيان اين که در سال 87 و در دور دوم سفرهاي استاني دولت به اروميه 2700 ميليارد ريال براي انتقال آب به اين درياچه تصويب شد، ادامه داد: متاسفانه تاکنون مبلغي به اين طرح اختصاص نيافته است.

دبير منطقه 7 کميسيون حقوق بشر اسلامي با بيان اينکه طبق قانون اساسي هر نماينده در برابر تمام ملت مسوول است، ادامه داد: البته از نمايندگاني که شايد يک‌بار هم درياچه اروميه را از نزديک نديده و در مناطقي با فاصله بيش از يک هزار کيلومتري از درياچه زندگي مي‌کنند، نبايد انتظارداشت حال وخيم اين نگين آذربايجان را درک کنند ولي اگر خبر عدم حضور اکثر نمايندگان استان‌هاي غرب کشور در جلسه تصويب دو فوريت طرح انتقال آب به درياچه اروميه صحت داشته باشد اين مطلب بحث برانگيزاست.

وي با اشاره به اينکه اگر هم اکنون از خشک شدن درياچه اروميه جلوگيري نشود در سال‌هاي آينده بايد صدها ميليارد دلار براي مقابله با سونامي نمک هزينه شود، ادامه داد: بايد بگوييم بادهاي نمکي و سونامي احتمالي، موجب مختل شدن زندگي انساني در خاورميانه و از بين رفتن بينايي افراد و نيز سرسبزي منطقه شمال و شمال‌غرب کشور خواهد شد که بايد از الان با نگاهي به آينده اين موضوع جدي گرفته شود.

کاظم زاده با بيان اينکه موضوع درياچه اروميه مساله‌اي زيست محيطي و اجتماعي است و نبايد اين معضل را سياسي و امنيتي کرد، افزود: انتقال آب از ساير حوضه‌هاي آبخيز، بارورسازي ابرها و آبياري تحت فشار اگر چه راهکارهاي مسوولان براي نجات درياچه اروميه است ولي اين حرکات لاک پشتي نمي‌تواند جلوي سرعت مرگ درياچه را بگيرد و بايد سريع وارد عمل شد.

وي با بيان اينکه با نمک نوردي مديران، درياچه اروميه احياء نمي‌شود، افزود: نمک‌نوردي برخي مديران بر روي درياچه اروميه تاکنون جز پياده‌روي براي اين مسوولان، عايدي براي اين درياچه نيازمند کمک نداشته است.

دبير منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي در پايان با بيان اينکه بايد وزارت نيرو حق آب درياچه اروميه را پرداخت کند، ادامه داد: 7 ميليارد متر مکعب آب به درياچه ريزش مي‌شود و وزارت نيرو جلوي اين ريزش را با احداث سدها گرفته است لذا حق آبه اين درياچه بايد به اين درياچه برگردانده شود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...