رفتن به مطلب

مراسم يادبود و برپايي نمايشگاه آثار مهتا مشايخي


ارسال های توصیه شده

مراسم يادبود و برپايي نمايشگاه آثار مهتا مشايخي

مراسم يادبود و افتتاح نمايشگاه آثار مهتا مشايخي، نقاش فقيد، 11 شهريور در خانه هنرمندان ايران، برگزار مي شود.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

مهتا مشايخي، که 16 فروردين ماه گذشته در 32 سالگي درگذشت، آثار خود را عمدتا در سبک فيگوراتيو و نمادين و در ابعاد بزرگ با رنگ آکريليک نقاشي ميکرد.

آثار اين هنرمند در چندين نمايشگاه گروهي و انفرادي به نمايش گذاشته شده بود. آخرين حضور اين نقاش در نمايشگاه‌هاي هنري، نمايش دو تابلو از او در نمايشگاه هفت نگاه خانه هنرمندان تهران در سال 89 بود که با حضور آثار نقاشان برجسته کشور، آذرماه سال گذشته برپاشده بود.

مهتا مشايخي که در رشته نقاشي در دانشکده هنر و معماري تحصيل کرده بود از سال 82 ، فراگيري نقاشي را نزد استاد عليرضا اسپهبد تکميل کرد. در آثار مهتا مشايخي، بهره گيري از فضاهاي سمبليک بسيار پررنگ است.

مهتا مشايخي از سال 83، سه نمايشگاه انفرادي در گالري‌هاي نار تهران و ميرک مشهد برپا کرد و حضور در نمايشگاه گروهي Canvase New York art در نيويورک، هفت نگاه در خانه هنرمندان تهران و نگارخانه‌هاي نار و ماه تهران در کارنامه هنري وي به چشم مي‌خورد.

پيکر مهتا مشايخي در قطعه هنرمندان بهشت رضاي مشهد به خاک سپرده شد.

مراسم يادبود اين هنرمند، جمعه 11 شهريور در تالار استاد جليل شهناز خانه هنرمندان ايران، ساعت 30و16 برگزار و همزمان تعدادي از آثار وي در گالري تابستان خانه هنرمندان به مدت يک هفته به نمايش گذاشته مي شود.

آثار اين نقاش در وبسايت

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به نمايش گذاشته شده است

  • Like 6
لینک به دیدگاه

يادمان و افتتاحيه نمايشگاه نقاشي‌هاي زنده ياد مهتا مشايخي

ايرن - مراسم يادبود زنده ياد مهتا مشايخي، هنرمند نقاش عصر جمعه 11 شهريورماه در سالن "استاد جليل شهناز" خانه هنرمندان ايران برگزار شد.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

مراسم يادبود اين هنرمند در خانه هنرمندان فرصتي براي شناخت بيشتر او و آثارش فراهم کرد. اين مراسم که با حضور دکتر مجيد سرسنگي مدير خانه هنرمندان همراه بود، با نمايش تصويري شعرخواني شمس لنگرودي در يادبود مهتا مشايخي آغاز شد.

در ادامه، غلامعلي شکوهيان کارشناس ارشد نقاشي، مدرس و مدير گروه دانشکده فني انقلاب اسلامي مطالبي را در توصيف و تحليل آثار به نمايش در آمده اين هنرمند در نمايشگاه ارائه کرد.

وي در توصيف اين آثار که عمدتا با بکارگيري عناصر "زن، کلاغ و کودک" شکل گرفته‌اند، چنين بيان کرد: زن در حالت‌هاي متفاوت از آنچه به ظاهر و به طور معمول با آن روبرو بوده‌ايم با تن پوشي سياه رنگ و تيره و يکدست، موهايي نه از سر دلخوشي ژوليده و چهره معمولي و بي هيچ گونه زيوري زنانه در حالتي بين خلسه و خمودگي بين تفکر و ترديد، گويي خسته از گذشته دل به آينده تقدير سپرده و به آن مي‌انديشد.

اين استاد دانشگاه افزود:تنهائيش را حضور کلاغي پر کرده است. کلاغي که گويي آگاهانه نظاره‌گر حالات و رفتار زن است. انگار عمريست که او را مي شناسد. حضور کلاغ، زن را آزرده نمي کند. کودک نقاشي هاي او بر خلاف انتظار ما در نگاه و رفتارش اثري از شيطنت و شور و هيجان نيست و در موقعيتي نا امن، هراس انگيز و نگران کننده قرار دارد. اصلا او بازي نمي کند و وسايل بازي که در دستان اوست فراموش شده و بي ضرورت هستند.

شکوهيان در نگاه تحليلي اش به اين نقاشي‌ها که همزمان به صورت پروجکشن به نمايش در مي آمد، چنين ادامه داد: تابلو هاي مهتا مشايخي با حداقل عناصر بصري و با استفاده از رنگ هاي محدود و تيره در زمينه‌اي روشن و سفيد به تصوير کشيده شده اند.

زمينه اي که عاري از هرگونه عناصر اضافي است و اين خالي بودن، مخاطب را ياري مي‌کند که بدون تاثيرپذيري از زمينه‌هاي بيروني اثر، متوجه موضوع اصلي و مد نظر هنرمند شود و به آن بيانديشد.

وي عنوان کرد:توجه هنرمند به بيان انديشه و محتواي اثر بيشتر است. اما از توجه به ساختار و فرم اثر نيز غافل نبوده است. توجه و دقت در ساخت و ساز چين و چروک پارچه‌ها و هماهنگي بين سطوح رنگي و همچنين ترکيب بندي منسجم و ايستايي که با معنا و محتواي درونگرانه اثر همخواني دارد از اين جمله‌اند و هنرمند جوان با ثبت دقايق عميق از تفکر و ذهنيات خود ما را صادقانه به ميهماني انديشه هايش دعوت مي‌کند.

مراسم با پخش ويدئو کليپي از تصاوير آثار ديگر و همچنين فضاي کارگاه هنري مهتا مشايخي ادامه يافت. اجراي شعرخواني و موسيقي به صورت زنده در يادبود اين هنرمند حسن ختامي براي پايان مراسم و دعوت از شرکت کنندگان براي بازديد از نمايشگاه نقاشي هاي مهتا مشايخي بود که در گالري "تابستان" مجموعه خانه هنرمندان به نمايش در آمده است. اين نمايشگاه تا پنجشنبه 17 شهريور برپاست.

مهتا مشايخي سوم اسفند ماه 1357 متولد شد. در نوجواني کلاس هاي مقدماتي طراحي و نقاشي را در آموزشگاه "منوچهر اسپهبدي" در مشهد آغاز و تدريس به نونهالان را در همين آموزشگاه تجربه کرد.

موفقيت‌هاي جشنواره‌اي او را به سمت آموختن آکادميک سوق داد. دانشکده هنر و معماري تهران فرصتي را براي بودن در مرکز اتفاقات هنري پايتخت فراهم کرد. تجربيات سالهاي اوليه دانشجويي را در نگارخانه "ميرک" مشهد به نمايش گذاشت و پس ازسالها شاگردي نزد استاد عليرضا اسپهبد، در 1387 تعدادي از آثارش در نمايشگاه گروهي در گالري ماه به نمايش درآورد.

در همين سال و سال بعد مجموعه‌اي از نقاشي‌هايش را به صورت انفرادي در گالري نار به معرض ديد عمومي در آورد. در سالهاي 88 و 89 هم در دو نمايشگاه گروهي در همين گالري شرکت کرد. آخرين حضورش سال 89 در نمايشگاه گروهي "هفت نگاه" در خانه هنرمندان و شامل آثار برگزيده از هفت گالري معتبر تهران بود.

قلب تپنده مهتا مشايخي در حالي که تنها بيش از 32 سال از زندگيش نمي‌گذشت، در شانزدهم فروردين 1390 از طپش باز ايستاد.

نمايشگاه آثار زنده ياد مهتا مشايخي تا هفدهم شهريورماه در خانه هنرمندان پذيراي علاقه‌مندان خواهد بود. خانه هنرمندان در خيابان ايرانشهر، باغ هنر واقع شده است

 

IMAGE634508118863281250.jpg

 

IMAGE634508118858125000.jpg

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...