رفتن به مطلب

جازموریان در آرزوی یک قطره‌ آب


ارسال های توصیه شده

نماینده کهنوج بر تامین حق‌آبه از سدهای جیرفت و بافت برای احیای جازموریان تاکید کرد:

جازموریان در آرزوی یک قطره‌ آب

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه محیط طبیعی: نماینده مردم کهنوج و رودبار جنوب در مجلس شورای اسلامی با بیان این که هم‌اکنون تالاب جازموریان با مشکل‌هایی مانند خشکسالی و کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند٬ گفت: تنها راه احیای باتلاق جازموریان اختصاص حق‌آبه از سد‌های بافت و جیرفت است.

 

به گزارش سبزپرس و به نقل از خانه ملت، «محمدرضا امیری‌کهنوج» با بیان این که تالاب جازموریان یکی از مهم‌ترین تالاب ها و حوضه‌های آب‌ریز جنوب‌شرق کشور به‌شمار می‌آید٬ افزود: مساحت این باتلاق در کل حدود ۵۰۰ هزار هکتار است که تنها حدود ۳۸۰ هزار هکتار از آن در استان کرمان و شهرستان رودبار قرار دارد.

نماینده مردم کهنوج٬ منوجان٬ رودبار جنوب و قلعه گنج در مجلس شورای اسلامی٬ از خشک شدن تالاب جازموریان خبر داد و گفت: متأسفانه هم‌اکنون حدود ۹۹ درصد از این باتلاق استراتژیک نابود و خشک شده است.

 

ساخت سدهای جیرفت و بافت علت مرگ جازموریان است

وی با بیان این که مهم‌ترین علت خشک شدن باتلاق جازموریان ساخت دو سد جیرفت و بافت در بالا دست باتلاق و بر روی رودخانه هلیل‌رود است٬ یادآور شد: هم‌اکنون از این رودخانه هیچ آبی به باتلاق جازموریان ریخته نمی‌شود.

امیری با تأکید بر این که باتلاق جازموریان به‌علت دوری از مرکز استان با بی‌مهری مسئولان روبه‌رو شده است٬ افزود: نابودی این باتلاق تبعات زیادی را برای محیط زیست٬ دامپروری و کشاورزی منطقه به ارمغان دارد.

وی با بیان این که باتلاق جازموریان یکی از مهم‌ترین مراکز کوچ پرندگان مهاجر به‌شمار می‌آمد٬ گفت: این پرندگان بیشتر از مناطق سردسیر مانند سیبری و کشورهای اروپایی به جازموریان مهاجرت می‌کردند٬ اما متأسفانه هم‌اکنون مهاجرت پرندگان کمیاب به این منطقه متوقف شده است.

نماینده مردم رودبار جنوب در مجلس٬ با بیان این که مهم‌ترین آثار خشک شدن باتلاق جازموریان٬ نابودی جنگل‌های حاشیه این باتلاق است٬ بیان کرد: تا چند سال قبل میزان وسعت جنگل‌های حاشیه باتلاق جازموریان افزون‌بر ۲۰۰ هکتار بود٬ اما متأسفانه هم‌اکنون بیشتر جنگل‌های منطقه از بین رفته است .

امیری کهنوج با بیان این که یکی دیگر از علت‌های خشکی و نابودی باتلاق جازموریان٬ کاهش بارندگی سالانه استان کرمان است٬ گفت: بارش سالانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌متر باران موجب تجدید حیات و حل مشکل خشکسالی منطقه می‌شود.

 

باتلاق جازموریان قابلیت جذب توریست و گردشگر را دارد

وی با بیان این که باتلاق جازموریان یکی از مهم‌ترین و مستعدترین مناطق جذب گردشگر در استان کرمان به‌شمار می‌آید٬ گفت: با توجه به علاقه شیخ‌نشین‌های کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به مناطق بکر و گردشگری کشور٬ این منطقه می‌تواند به یکی از مهم‌ترین امکان گردشگری تبدیل شود.امیری کهنوج با بیان این که یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های باتلاق جازموریان٬ رشد طبیعی علوفه دام است٬ تصریح کرد: در بعضی از فصول سال رشد علوفه باتلاق جازموریان به حدود دو متر هم می‌رسد.

وی با بیان این که باتلاق جازموریان قابلیت تبدیل شدن به قطب تولید علوفه دام منطقه خاورمیانه را دارد٬ افزود: دولت برای اجرای طرح‌های سازماندهی و کشت علوفه باید درصدد احیای این باتلاق مهم باشد.

عضو کمیسیون کشاورزی٬ آب و منابع طبیعی مجلس٬ با بیان این که خشک شدن باتلاق جازموریان موجب نابودی محیط زیست منطقه می‌شود٬ تأکید کرد: تنها راه احیای باتلاق جازموریان اختصاص حق‌آبه سد‌های بافت و جیرفت از سوی دولت است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...