رفتن به مطلب

وزارت نفت سالانه هزار میلیارد تومان خسارت به محیط زیست می زند


ارسال های توصیه شده

استاندار خوزستان در جلسه شورای کیفی رودخانه کارون:

وزارت نفت سالانه هزار میلیارد تومان خسارت به محیط زیست می زند / حفظ محیط زیست، نیازمند فرهنگ سازی عمومی است

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس- گروه منابع طبیعی: استاندار خوزستان حفاظت از محیط زیست را نیازمند فرهنگ سازی عمومی دانست و گفت: اگر نتوانیم مردم را دراین امر با خود همراه کنیم نباید به کاهش آلودگی های محیط زیست امیدی داشته‌ باشیم.

 

به گزارش سبزپرس، سید جعفر حجازی در بیست و هفتمین جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون که یکشنبه شب برگزار شد، محیط زیست و حفاظت از آن را موضوع همگانی دانست واعلام داشت: این موضوع اختصاص به یک سازمان، یا تشکلی خاص وحتی دولت ندارد بلکه مردم و نهادهای مختلف در این قضیه نقش اصلی را دارند وباید کاری کرد که محیط زیست فراگیر شود و مباحث آن به صورت مستمر دنبال شود.

حجازی بر فراگیر شدن حفاظت از محیط زیست در میان مردم تاکید کرد و فرهنگسازی را محور اصلی و سلاحی کارآمد در بین مردم و مسئولین برای مقابله با آلودگی ها ومعظلات زیست محیطی دانست و افزود: اگر نتوانیم مردم را دراین امر با خود همراه کنیم نباید به کاهش آلودگی های محیط زیست امیدی داشته‌ باشیم.

حجازی از فعالیت ها در خصوص رفع آلودگی های زیست محیطی از قبیل پاکسازی ساحل رودخانه کارون از زباله و نخاله های ساختمانی انجام شده است خبر داد و گفت: چون انجام این کارها با فرهنگ سازی عمیق همراه نبوده، امروز بازهم شاهد معضلاتی در این زمینه هستیم.

استاندار خوزستان با بیان اینکه هر پروژه عمرانی باید پیوست اجتماعی و زیست ‌محیطی داشته باشد تا باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: محیط زیست نباید تحت‌الشعاع توسعه قرار گیرد و در انجام کارها لازم است در زمینه مباحث زیست محیطی دقت بیشتری شود.

حجازی ادامه داد: توجه به محیط زیست کمتر از بقیه قسمتها نیست وما در اجرای برنامه ها نباید کاری کنیم که بخشی آباد و قسمت دیگری خراب شود و به بهانه صرفه جویی در هزینه ها نسبت به مسائل زیست محیطی کم توجه باشیم .

او در بخش دیگری ازسخنان خود از دستگاهها و صنایع مهم خوزستان از جمله نفت گاز، پتروشیمی، فولاد و... خواست تا در زمینه رفع آلودگی های زیست محیطی استان تلاش بیشتری کنند و به طور جدی وارد مباحث زیست محیطی شوند.

 

وزارت نفت سالانه هزار میلیارد تومان خسارت زیست محیطی دارد

حجازی تاکید کرد: میزان تولید نفت در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب حدود 3 میلیون بشکه در روز است و بر همین اساس و طبق تبصره یک ماده 38 قانون مالیات بر‌ارزش افزوده شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب به دلیل آلودگی‌هایی که ایجاد می‌کند فقط در بخش نفت و گاز باید سالانه یک هزار میلیارد تومان به استان بپردازد.

او ادامه داد: این قانون پیش از این وجود داشته، اما مورد غفلت قرار گرفته بود، که اخیرا مورد بررسی قرار گرفت و باید برای تحقق آن اداره کل حفاظت محیط زیست پیگیری لازم را انجام داده وبا تایید سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نفت مکلف به پرداخت این مبلغ به استان می‌شود.

استاندار خوزستان رقم آلودگی های زیست محیطی وارده ازصنعت نفت به استان را هزار میلیارد تومان اعلام کرد و از محیط زیست استان خواست تا از سازمان متبوع پیگیری های لازم را بعمل آورده و این هزینه را جهت بهبود محیط زیست دریافت کند.

این مقام مسئول گفت: باید کاری کرد تا این رقم از راه قانونی از طریق وزارت نفت هر ساله به استان اختصاص یابد.

حجازی معتقد است، در این زمینه باید اقدامات اولیه در تهران پیگیری و در قالب یک نامه به رئیس جمهور ارائه شود تا بر‌اساس قانون این مبلغ در اختیار شورای برنامه‌ریزی استان قرار گیرد.

او ادامه داد: قابل تصور است که اگر این مبلغ به خوزستان اختصاص یابد چه میزان کارهای عمرانی در استان قابل انجام خواهد شد.

استاندار خوزستان از مدیرکل حفاظت محیط زیست استان به عنوان دبیر شورای حفاظت کیفی رود خانه کارون خواست تا مصوبات این شورا را با جدیت بیشتری دنبال کند و طبق برنامه مصوبات را پیگیری کرده و از دستگاه هایی که دراین زمینه نسبت به برنامه های شورا عقب هستند یا اقدام لازم را انجام نداده اند پیگیری به عمل آید تا برنامه های شورا به خوبی انجام شود ونتایج این پیگیرها نیز به استانداری اعلام شود، و اگر مشکلی در اجرای برنامه ها باشد استانداری در جهت رفع آنها مشارکت خواهد کرد.

 

باید از مدیر متخلف شکایت شود، نه دستگاه اجرایی

استاندار خوزستان با تاکید بر پیگیری قانون آلودگی رودخانه کارون، از اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان خواست که شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت ملی حفاری را به دلیل تخلیه فاضلاب در رودخانه کارون و عدم همکاری در ساماندهی آن به مراجع قضایی معرفی کند.

او با بیان اینکه باید از شخص مدیران دستگاه‌های متخلف به مراجع قضایی شکایت شود و نه از دستگاه اجرایی‌ ادامه داد: هر کس مصوبه دولت را اجرا نکند مجرم تلقی می‌شود و باید به مراجع قضایی معرفی شود.

حجازی از اداره کل حفاظت محیط زیست خواست اقدام قانونی خود را در ارتباط با مدیرانی که به تعهدات خود و مصوبات شورا پایبند نیستند انجام دهند.

 

آب و فاضلاب اهواز به تعهدات خود عمل نکرد

استاندار خوزستان همچنین از عملی نشدن تعهدات شرکت آب و فاضلاب اهواز در جلوگیری از تخلیه فاضلاب به رودخانه کارون انتقاد کرد و گفت: بر‌اساس مصوبات شورای حفاظت کیفی کارون، این شرکت قرار بود تا هفته دولت امسال ‌(شهریور ماه) پروژه ساماندهی فاضلاب شرق پل پنجم اهواز با حضور مسئولان افتتاح کند، اما برخلاف تعهدات شرکت آبفا اهواز این پروژه هنوز به اتمام نرسیده است.

او ادامه داد: شرکت آبفای اهواز به تعهدات خود در ساماندهی فاضلاب ورودی به رودخانه کارون عمل نکرده و در جلسات شورا برای اجرایی نشدن تعهدات خود بهانه می‌آورد و ما مجبور به برخورد با این روند هستیم.

حجازی با اشاره به تخلیه فاضلاب شهری به رودخانه کارون در منطقه کوروش آن را به دلیل قرار گرفتن در بالادست رودخانه و تاثیر بسیار منفی بر آب شرب، بسیار خطرناک دانست و بر تسریع در ساماندهی آن تاکید کرد.

او همچنین از تعیین ضرب‌الاجل 10 روزه برای اصلاح تصفیه‌خانه فاضلاب «بیمارستان نظام مافی شوش» خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی اهواز و بهداشت موظف هستند گزارشی از عملکرد تمام بیمارستان‌های تحت پوشش خود در زمینه نصب تصفیه‌خانه و ساماندهی فاضلاب ظرف 15 روز آینده ارائه دهند.

 

بودجه مطالعات جامع زهکش پیگیری شود

حجازی در ادامه با اشاره به گزارش سازمان آب و برق از وضعیت زهکش‌های ورودی به رودخانه اظهار داشت: شبکه‌های رامشیر ـ رامهرمز و شادگان دو نقطه بحرانی هستند که زهکش را با EC بالا (میزان‌ شوری آب) وارد رودخانه می‌کنند که با اتمام این شبکه‌ها وضعیت بحرانی‌تر‌ خواهد شد.

او با بیان اینکه از هم‌اکنون باید برای زهکش‌های در حال مطالعه یا اجرا و ساماندهی آن‌ها برنامه‌ریزی و نسبت به تعیین تکلیف آن‌ها اقدام شود، گفت: سازمان آب و برق خوزستان مطالعات جامع زهکش را به صورت پیشنهاد ارائه دهد تا قرار گرفتن آن در لوایح بودجه سال 90 پیگیری شود.

در بیست و هفتمین جلسه شورای حفاظت کیفی رود خانه کارون، حجازی گفت: شیلات خوزستان نیز بر‌اساس مصوبات جلسه گذشته مکلف بود با مشارکت ذی‌نفعان مطالعات و اجرای ساماندهی فاضلاب حوضچه‌های پرورش ماهی را آغاز کند، اما سه ماه از زمان‌بندی اجرای این تعهدات عقب است.

حجازی همچنین، در بخش پایانی سخنان خود از مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خواست علاوه بر کارهای نظارتی، در زمینه اطلاع رسانی وآگاهی بخشی و فرهنگسازی زیست محیطی که ارتباط مستقیم با حضور مردم دارد تلاش بیشتری کنند و از ظرفیت های موجود در استان از قبیل صدا و سیما و مدارس استفاده کنند.

دراین جلسه مهندس تورج همتی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان و دبیر شوراي حفاظت كيفي رودخانه كارون دربيست و هفتمين جلسه شوراي حفاظت كيفي رودخانه كارون گزارشی ازعملکردها و برنامه های شورا را در ابعاد حقوقی واجرایی مصوبات قبلی به حاضرین در جلسه ارائه داد

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...