رفتن به مطلب

نمایندگان مجلس درباره طرح احیای دریای ارومیه چه می گویند؟!!!!!!!


ارسال های توصیه شده

شنیده ها از راهروهای خانه ملت؛

نمایندگان مجلس درباره طرح احیای دریای ارومیه چه می گویند

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه محیط طبیعی: در هفته ای که گذشت، بررسی دو فوریت طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه در مجلس انجام شد اما به تصویب نرسید. اما قرار است نمایندگان خانه ملت این طرح را به صورت عادی بررسی کنند، با این حال اظهار نظر برخی نمایندگان درباره این طرح در راهروهای خانه ملت جالب توجه است.

 

به گزارش سبزپرس، یکی از نمایندگان که مخالف این طرح بود گفته بود: «چرا باید آب شیرین به این دریاچه منتقل کنیم؟ ارومیه دریاچه آب شور است و با این کار آب شیرین را که برای کشاورزی و شرب مورد استفاده قرار می گیرد به هدر خواهیم داد.» :icon_pf (34):

این اظهارات در حالی است که ورودی طبیعی دریاچه ارومیه از طریق رودخانه های منطقه را آب شیرین تشکیل می دهد که این آب شیرین با ورود به دریاچه، غلظت نمک موجود در دریاچه را کنترل می کند.

دریاچه ارومیه به عنوان یکی از شورترین تالاب های جهان که حیات در آن ادامه دارد، مطرح است که بالا رفتن غلظت نمک در آن، حیات تنها گونه جانوری زنده آن، «آرتمیا» را به خطر می اندازد. این اتفاق با خشک شدن بخش عظیمی از دریاچه ارومیه در حال وقوع است.

با این حساب اگر آب شور به دریاچه ارومیه وارد شود، غلظت نمک موجود در آب این دریاچه افزایش خواهد یافت. در این صورت، گزینه انتقال آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه نیز گزینه ای غیرعلمی و مخرب خواهد بود.

از سوی دیگر یکی دیگر از نمایندگان مخالف این طرح گفته بود: «قرار دادن اعتبار بسیار زیاد برای حفظ دریاچه ارومیه اصلا توجیه اقتصادی ندارد. این دریاچه فقط یک جانور ذره بینی دارد و حفظ یک جانور ذره بینی هیچ اهمیتی ندارد.»

آرتمیا، به عنوان تنها جانوری که در غلظت بالای نمک در دریاچه ارومیه توانایی زندگی دارد، نه تنها از نظر زیست شناسی و اکولوژیک ارزش های فراوانی دارد، بلکه از نظر اقتصادی نیز، این گونه دارای اهمیت است.

آرتمیا به عنوان غذای ماهیان خاوری در صنعت پرورش این گونه ماهیان مورد استفاده قرار می گیرد و از همین رو ارزش اقتصادی تقریبا معادل ماهی خاویاری دارد.

نماینده دیگری تغییر چشم انداز و کاهش جذب توریست را مورد نظر قرار داده و گفته بود: «می گویند اگر دریاچه خشک شود، چشم انداز منطقه اسیب می بیند و منطقه قادر نیست تا به جذب توریست بپردازد. برای ما توریست اهمیتی ندارد و صرف هزینه برای توریست های خارجی معقولانه نیست.» :icon_pf (34):

امروزه صنعت گردشگری و اکوتوریسم یکی از پرسودترین فعالیت هایی است که در کشورهای مختلف به آن توجه شده است. بسیاری از کشورها، بخش قابل توجهی از بودجه سالانه خود را با اتکا بر منابع مالی حاصل از ورود گردشگران تامین می کنند. اما در ایران با وجود چشم اندازهای منحصر به فرد و استثنایی فراوان، سهم ناچیزی از سود ناخالص ملی به توریسم و اکوتوریسم تعلق دارد.

اما جالب توجه ترین اظهار نظر، مربوط به یک مسئولان دولتی در یکی از استان های شمال غربی کشور است. این مقام مسئول گفته بود: «با خشک شدن دریاچه ارومیه می توانیم در بستر خشک آن درخت پسته بکاریم. چون گیاه پسته نسبت به شوری مقاوم است.» :ws28:

هرچند که گیاه پسته از نظر بیولوژیک دربرابر شوری خاک از خود مقاومت نشان می دهد، اما در حال حاضر که هنوز حدود نیمی از دریاچه ارومیه دارای آب است، بستر این دریاچه در برخی نقاط به قطر نیم تا یک متر بلور نمک وجود دارد که ناگفته پیداست، حتی گیاهان شورپسند نیز قادر به رشد و نمو در آن نیستند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

ساختار سازمان حفاظت محیط زیست کشور دارای مشکلات اساسی است . تقریبا همه پرسنل توانمند و دارای دانش زیست محیطی از سازمان خارج شده اند و به ارگان های دیگر نقل مکان نموده اند یا آنها را وادار به رفتن کرده اند . اسکندر فیروز ، محمد تقی ابتکار و دکتر منافی کجا و استانداران توسعه ای !!! مانند محمدی زاده و شاعری وامثالهم کجا ؟ باید به حال محیط زیست کشور به تلخی گریست .

اين اظهار نظرها نشان مي دهدكه نمايندگان تا چه حد نسبت به قانونمندي طبيعت بيگانه اند.بنابراين كساني كه در مجلس قوانين انسان ساخت را تصويب مي كنند اجراي قوانين را در دوران نمايندگي خود عملي مي بينند و به اينده توجهي نمي كنند .تجربه نشان داده است كشورهائي كه با ارزيابي هاي دقيق محيط زيستي طرحهائي را اجرا كرده اند در نهايت نكاتي را از توجه دور داشته اند كه با پيامدهاي ان مواجه شده اند .جاي تاسف است كه مديران و فراكسيون محيطزيست و سازمانهاي مردم نهاد كم كاري كردهاند.

واقعا من حسرت ميخورم به اين نماينده های محترم که در تمام شاخه های علم متخصص هستن ميشه بگن در چه رشته ای تحصيل کردن که اين همه اطلاعات دارند واقعا آدم نميدونه بخنده يا گريه کنه :icon_pf (34):

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...