sookut 13735 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 مرداد، ۱۳۹۰ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: ادغام دستگاه های حاکمیتی در قالب یک «سازمان» به نفع کشور است برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام سبزپرس – گروه قوای سه گانه: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادغام دستگاه های «حاکمیتی» نظیر سازمان حفاظت محیط زیست، جنگلها و مراتع و هواشناسی در قالب یه «سازمان معاونت ریاست جمهوری» را بهتر از ادغام در قالب «وزارتخانه» دانست. محمدجواد محمدی زاده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با سبزپرس درباره ادغام دستگاه های حاکمیتی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی گفت: بر اساس اطلاعاتی که ما داریم، مجلس محترم از طریق مرکز پژوهش ها پیشنهاد «وزارت منابع زیستی» را ارائه داده است که در آن دستگاه های متعددی که جنبه حاکمیتی دارند یک دست شوند. او ادامه داد: در این پیشنهاد بخش هایی که جنبه حاکیتی و حفاظتی دارند مانند سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگلها و مراتع، سازمان هواشناسی، بخش آب از وزارت نیرو، بخش هایی از دستگاه های دیگر مانند شیلات و استاندارد یکجا دیده شده اند. محمدی زاده همچنین درباره موضع دولت دراین خصوص گفت: نظر دولت ادغام ساختارهای است که جنبه حاکمیتی دارند و تصدی گری نیستند. مشخصا سازمان جنگلها، محیط زیست و بخش هایی از شیلات است. او خاطرنشان کرد: قاعدتا در این شرایط شورای عالی اداری باید در مورد الحاق و انتزاع تصمیم گیری کند و دیگر نیازی به مصوبه مجلس نیست. اگر نیاز به تشکیل وزارتخانه باشد نیاز به مصوبه مجلس است. معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: در درون دولت ممکن است افراد نظرات مختلفی داشته باشند. نظر بنده نظر دولت است و اعتقاد دارم برای جلوگیری از دوباره کاری و برای استحکام و اقتدار بیشتر جنبه حاکمیتی، بخش های منابع طبیعی و محیط زیست و بخش مهمی از شیلات و کل سازمان هواشناسی حتما باید با یکدیگر ادغام شوند. او افزود: اعتقاد ما این است که اگر تحت عنوان سازمانی زیرنظر رئیس جمهوری باشد هم در حوزه بین المللی از یک اقتدار بیشتری برخوردار است و هم به دلیل اینکه پشتوانه رئیس جمهوری را دارد می تواند در وزارتخانه های بخشی اعمال سیاست کند. محمدی زاده خاطر نشان کرد: وقتی یک وزارت خانه بخشی است، مثلا صنعت یا نفت تنها در یک بخش ماموریت دارد. اگر ما در سازمان تخصصی، آنهم زیر نظر مستقیم رئیس جمهوری برای این وزارتخانه های بخشی اعمال حاکمیت کنیم، اقتدارمان بیشتر خواهد بود. من اعتقاد دارم که با این روش می توانیم بهتر ماموریتمان را انجام دهیم. او ادامه داد: در حوزه بین الملل نیز به همین گونه است. در هر اجلاسی که ما شرکت می کنیم، چون مقام معاون رئیس جمهوری از نظر تراز اداری از وزیر بالاتر است، ما از اشرافیت نسبی داریم. همین اجلاس وزرای محیط زیست حوزه دریای خزر در مورد کنوانسیون تهران تنها به دلیل ارشدیت تراز اداری، مدیر اجلاس من بودم. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: به دلیل اینکه در حال حاضر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست معاون ریاست جمهوری است، در عرصه بین المللی مقام برجسته تلقی می شویم، به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران می تواند در عرصه های بین المللی در حوزه محیط زیست به راحتی اعمال سیاست، مدیریت و جهت دهی کند. او گفت: به نظر من مصلحت نظام و کشور در این است که این بعد حاکمیتی تقویت شود وگرنه مجلس و نظام هر تصمیمی را که اتخاذ کنند، ما مطیع هستیم. من به هیچ وجه برخورد صنفی ندارم ولی موضع دولت ادغام این ها است. بحث بر سر ادغام دستگاه های حاکمیتی و نظارتی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی با برکناری غیرمنتظره علی سلاجقه رئیس سازمان جنگلها در بعداز ظهر روز 11 مردادماه بار دیگر بالا گرفت. بسیاری برکناری سلاجقه را آغازی بر چند تکه شدن مدیریت منابع طبیعی کشور و انحلال این سازمان دانستند با این حال علیرضا اورنگی، سرپرست جدید سازمان جنگلها و مراتع چند روز قبل گفت: «هیچ کس قصد انحلال سازمان را ندارد.» با این حال شنیده ها حاکی از آن است که بخش حفاظت از اراضی سازمان جنگلها و مراتع که مسئولیت حفاظت 80 درصد خاک کشور به عنوان اراضی ملی را دارد، به سازمان امور اراضی منتقل خواهد و تنها بخش حفاظت از جنگل و مرتع به سازمان حفاظت محیط زیست منتقل خواهد شد. این موضوع نگرانی های زیادی را در بین کارشناسان و فعالان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی برانگیخته است، چرا که سازمان امور اراضی، به عنوان دستگاهی بهره بردار قادر خواهد بود تا بدون در نظر گرفتن ضوابط فعلی قوانین منابع طبیعی، نسبت به تغییر کاربری اراضی ملی و منابع طبیعی اقدام کند لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده