رفتن به مطلب

اهالی «دره زرشک» و «حسن آباد» درخواست مجوز راهپیمایی کردند


ارسال های توصیه شده

در اعتراض به معدن کاوی در تفت یزد:

اهالی «دره زرشک» و «حسن آباد» درخواست مجوز راهپیمایی کردند

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه محیط انسانی: جمعی از اهالی دهستان «دهشیر» در اعتراض به آغاز معدن کاوی در معدن مس «دره زرشک» از مسئولان استان یزد درخواست مجوز راهپیمایی کردند.

 

به گزارش سبزپرس، پس از آنکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء شیراز به عنوان پیمانکار معدن کاوی در معدن مس دره زرشک در شهرستان تفت استان یزد را آغار کرد، جمعی از اهالی روستاهای اطراف این معدن نسبت به این اقدام اعتراض کردند.

اهالی می گویند که با آغاز به کار معدن و استخراج مس از دره زرشک، آنها مجبور به ترک روستای خود هستند و از سوی دیگر منابع آب کشاورزی و باغداری آنها نیز به خطر خواهد افتاد.

همچنین منابع آگاه خبر می دهند که معدن مس دره زرشک فاقد سند ارزیابی اثرات زیست محیطی است و از سازمان حفاظت محیط زیست مجوز فعالیت ندارد. این منابع می گویند که استانداری یزد بدون توجه به نظر سازمان حفاظت محیط زیست مجوز فعالیت این معدن را صادر کرده است.

یک منبع آگاه در این باره به سبزپرس گفت: روستاهای «دره زرشک» و «حسن آباد» دقیقا در مرکز سایت معدن قرار دارند و با آغاز به کار معدن، اهالی این روستاها مجبورند خانه و کاشانه اجدادی شان را ترک کنند.

او ادامه داد: علاوه بر خانه های مردم، مسجد، قلعه تاریخی و گورستان روستاها نیز تخریب خواهد شد. حتی زیارتگاهی که به «قدمگاه حضرت امام رضا (ع)» معروف است نیز در مرکز سایت قرار دارد و تخریب خواهد شد.

این منبع آگاه همچنین از روستاهای «بورق»، «محمدآباد»، «عشق آباد»، «دره گازه»، «توران پشت» و روستاهای دهستان «دهشیر» نیز به عنوان روستاهایی یاد کرد که با فعالیت معدن و آلوده شدن آب های زیرزمینی تحت تاثیر شدید اثرات منفی معدن کاوی قرار خواهند گرفت.

استانداری یزد در ابتدا قصد داشت تا معدن مس «علی آباد» در چهار کیلومتری معدن دره زرشک را که سال ها قبل کشف شده بود را فعال کند. اما با مخالفت اهالی محل و همچنین رد شدن سند ارزیابی زیست محیطی این معدن در سازمان حفاظت محیط زیست، این پروژه را مسکوت گذاشت.

با این حال استانداری معدن دره زرشک را به عنوان جایگزینی برای معدن علی‌آباد در نظر گرفت اما اهالی منطقه این کار را شروعی بر آغاز فعالیت در هر دو معدن می دانند. انتخاب این معدن نیز به دلیل آثار مخربی که بر روستاهای و منابع آب و خاک منطقه دارد، با مخالفت اهالی و کارشناسان محیط زیست روبرو شد.

در میان این دو معدن، گردنه‌ای قرار دارد که از نظر زمین‌شناسی محل تقسیم آب دشت یزد و اردکان و دشت ابرکوه است. گفته می شود با بهره‌برداری از این دو معدن، آب‌های زیرزمینی این منطقه با آلودگی شدید روبرو خواهد شد و باغداری، کشاورزی، دامپروری و زنبورداری اهالی در پایین دست را به کلی نابود خواهد کرد.

فعالان محیط زیست می‌گویند که مطالعات معدن‌کاوی در پیش از انقلاب اسلامی نشان داده که این دو معدن ذخیره سنگ مس ناچیزی دارند اما حجم بالایی از آلودگی را به آب‌های زیرزمینی دشت یزد و اردکان وارد می‌کنند. از سوی دیگر این دو معدن اشتغال زایی چندانی را در پی نخواهند داشت و در عوض زمین های کشاورزی و باغات اهالی را به نابودی خواهند کشید

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...