رفتن به مطلب

طبیعت گردی در «بهشت گمشده» و «آبشار مارگون» ساماندهی می شود


ارسال های توصیه شده

میهمانسراهای مناطق گردشگری استان فارس به بخش خصوصی واگذار می شود؛

طبیعت گردی در «بهشت گمشده» و «آبشار مارگون» ساماندهی می شود

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه محیط طبیعی: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس از ساماندهی مسیرهای طبیعت گردی «بهشت گمشده و آبشار مارگون با مشارکت بخش خصوصی خبر داد.

 

حسینعلی ابراهیمی کارنامی با اعلام این خبر گفت: بهشت گم شده و آبشار مارگون دو منطقه تفرجی و گردشگری استان هستند که زیرساخت های مناسبی مانند راه دسترسی برای آنها به وجود نیامده است.

او ادامه داد: مثلاً مسیر آبشار مارگون، مسیری از میان جنگل و خاکی است و تردد خودروها باعث می شود تا هم گردشگران با مشکل روبرو شوند و هم درختان طول مسیر آسیب ببینند. به هوا برخاستن گرد و غبار و نشستن این گرد و غبار روی برگ درختان، باعث می شود تا این درختان در فرایند فتوسنتز با مشکل روبرو شوند.

ابراهیمی کارنامی افزود: از سوی دیگر به دلیل اینکه مسیر آزاد است، به همین دلیل از هر قسمتی از مسیر می توان وارد جنگل شد و همین باعث گوبیدگی خاک، فرسایش خاک و همچنین آسیب به جنگل بلوط منطقه می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس تصریح کرد: قرار بر این شد تا با مشارکت بخش خصوصی و اعتباری 300 میلیون تومانی، مسیر دسترسی این مناطق گردشگری آسفالت شوند و در ابتدای مسیر نیز پارکینگ و امکانات رفاهی در نظر گرفته شود.

او افزود: به این طریق عبور و مرور خودروها کنترل می شود چرا که خودروهای شخصی اجازه تردد در مسیر پیشین را نخواهند داشت. تردد گردشگران از پارکینگ تا مقصد گردشگری آنها با استفاده از خودروهای ون و یا درشکه امکان پذیر خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس همچنین از واگذاری مهمانسراهای مناطق گردشگری این استان به بخش خصوصی در آینده نزدیک خبر داد.

پارک ملی بمو می تواند قطب طبیعت گردی شود

مدير كل حفاظت محيط زيست فارس همچنین گفت: كشور ايران از نظر تنوع زيستي و منابع طبيعي جزء 5 كشور اول دنياست و استان فارس با برخورداري از جاذبه هاي طبيعي تنوع بي نظير حيات وحش و گياهان يك ايران كوچك است.

ابراهیمی کارنامه با اشاره به اهمیت پارک ملی بمو در این استان و در نزدیکی شیراز خاطر نشان کرد: پارك ملي بمو با مساحت 48 هزار هكتار ، 112 گونه جانوري شامل : 69 گونه پرنده ، 19 گونه خزنده ، سه گونه دوزيست و 21 گونه پستاندار و گونه هاي بي نظير گياهي و جانوري را در خود جاي داده و بانك بي نظير ژنتيكي است.

او افزود: این پارك ملي علاوه بر اين كه توانايي جذب طبيعت گردي و ايجاد درآمد دارد مي تواند به عنوان يك مركز تحقيقاتي و برخوردار از نظر تنوع زيستي بمنظور بهره گيري در پزشكي و استفاده هاي درماني مطرح باشد.

ابراهيمي كارنامي تاكيد كرد: پارك ملي بمو در مجاورت شهر شيراز از حدود 40 سال قبل تاكنون مورد حفاظت قرار گرفته و در حال حاضر از لحاظ تنوع زيستي در رده پاركهاي تراز اول كشور و حتي جهان قرار دارد. اين پارك با داشتن مناظر طبيعي بي نظير و پتانسيل مطالعاتي پژوهشي و تفرجي بسيار بالا و موقعيت مكاني بسيار مناسب در مسير (جاده ترانزيتي شيراز-اصفهان و مراكز عمده صنعتي ) از موقعيت ممتازي جهت توسعه صنعت اكوتوريسم برخوردار است و اين صنعت مي تواند با توجه به ارز آوري و سود مناسب نقشي عمده در بهبود شرايط اقتصادي و معيشت جوامع محلي ايفا کند.

وي اظهار داشت: پارك ملي بمو با طبيعتي زيبا و بكر ، تپه هاي پوشيده از گلهاي پامچال و لاله هاي بهاري، در دل كوههاي عظيم زاگرس با تنوع گياهي و جانوري بي نظير، قناتهاي پرآب، چشمه سارهاي فراوان، آهوان زيبا، پرندگان و گله هاي قوچ و ميش مي تواند جايگاهي مناسب براي حضور هزاران طبيعت گرد، محقق و علاقمندان به طبيعت باشد.

ابراهيمي كارنامي افزود:با توجه به وجود اين پتانسيل در پارك ملي بمو مي توان آن را به يك مركز جذب اكوتوريست و ايجاد درآمد جهت رشد و توسعه استان مطرح كنيم، ايجاد قطب طبيعت گردي در پارك ملي بمو علاوه بر جذب طبيعت گردان و توسعه صنعت جهانگردي در استان مي تواند تاثير بسزايي در توسعه اقتصادي استان داشته و زمينه مناسب جهت ايجاد اشتغال جوانان و جلوگيري از هدر رفتن پتانسيل هاي جوانان در اين خطه باشد.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...