رفتن به مطلب

انتقال آب به دریاچه ارومیه تخیلی و غیر قابل اجراست


ارسال های توصیه شده

یک پژوهشگر آب در گفتگو با سبز پرس:

انتقال آب به دریاچه ارومیه تخیلی و غیر قابل اجراست

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه محیط طبیعی: یک پژوهشگر آب طرح انتقال آب از رودخانه ارس به دریاچه ارومیه را «تخیلی» و «غیر قابل اجرا» خواند.

 

فاطمه ظفرنژاد، پژوهشگر آب درباره طرح انتقال حوضه به حوضه آب برای نجات دریاچه ارومیه به سبزپرس گفت: تمامی طرح های انتقال حوضه به حوضه آب کاملاً نادرست است و پیامدهای سنگینی برای حوضه انتقال دهنده و حوضه انتقال گیرنده دارد.

او طرح انتقال آب را «تخیلی» و «غیرقابل اجرا» خواند و گفت: طرح های این چنینی بسیار پرهزینه و بسیار کم بازده هستند و نه تنها از نظر اقتصادی هیچ توجیهی ندارند، بلکه پیامدهای منفی بسیاری هم دارند.

ظفر نژاد مشکل دریاچه ارومیه را ساخت 40 سد در آبخیزهای بالا دست دریاچه می داند که 14 رودخانه مهمی را که آورنده 5.5 میلیارد مکعب آب شیرین برای دریاچه ارومیه بودند، مسدود کرده اند.

او این عامل را سبب خشکی تدریجی دریاچه ارومیه خواند و گفت: به هیچ شکلی جز برداشتن سد نمی توان کمبود 5.5 میلیارد مکعب آب دریاچه را جبران کرد.

ظفرنژاد معتقد است: انتقال آب از رودخانه زاب در کردستان، باروری ابرها و انتقال آب از رودخانه ارس، هرسه ناکارامد و پرهزینه است و نمی تواند حتی یک دهم آب دریاچه ارومیه باشد، به همین دلایل هم درمان درد نیست.

اظهارات ظفرنژاد در حالی است که دیروز (سه شنبه)، مجلس طرح دوفوریتی انتقال آب به دریاچه ارومیه را بررسی کرد اما مجلسی ها به دو فوریت آن رای ندادند و این طرح، به صورت عادی در دستورکار مجلس قرار خواهد گرفت.

در جلسه دیروز، نماینده اردل و فارسان انتقال آب را «غیرعادلانه» خواند. همچنین، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با این طرح مخالفت کرد و گفت: روستاهای اردبیل برای تأمین آب شرب خود با مشکل روبه‌رو هستند.

مخالفان طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه، باز کردن دریچه های سدها را بهتر از انتقال آب دانستند

  • Like 1
لینک به دیدگاه

یک فعال محیط زیست در انتقال از طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه:

اجرای پروژه های بزرگ هدف غایی مدیران است

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبز پرس- محیط زیست طبیعی: یک فعال محیط زیست انتقال آب از رودخانه ارس به دریاچه ارومیه را کاری نادرست خواند و نتیجه این کار را برای دریاچه ارومیه نامطلوب ارزیابی کرد.

 

عباس محمدی، فعال محیط زیست و عضو گروه دیده بان کوهستان در گفتگو با سبز پرس گفت: تعدادی رودخانه که آب آنها به دریاچه می ریخت را با سد مسدود کرده اند و به جای باز کردن سدها، می خواهند از چند صد کیلومتر آنسوتر آب وارد دریاچه کنند.

اوادامه داد: این کار با هر منطقی اشتباه است و هر عقل غیر متخصصی هم به سادگی این موضوع را متوجه می شود.

محمدی با بیان این که مشکل اصلی پدید آمدن چنین شرایطی، هدف شدن خود سد سازی و اجرای پروژه در ایران است، ادامه داد: مدیران وزارت نیرو و مجلسی ها به دنبال اجرای پروژهای بزرگ اقتصادی و ساخت و ساز هستند و کسب منعفت حاصل از آن هستند و به این امر که آیا با اجرای این پروژه به هدف مطلوبی خواهند رسید یا نه، توجهی ندارند و تنها اجرای پروژه برای آنها هدف غایی است.

او بر این باور است که اگر مسئولان به فکر دریاچه ارومیه هستند، بگذارند آب رودخانه هایی که به دریاچه می ریزد به آن برگردد.

در جلسه علنی دیروز (25 مرداد) مجلس دوفوریت طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه بررسی شد اما به تصویب نرسید. با این حال این طرح به صورت عادی در دستورکار مجلس قرار خواهد گرفت.

نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان این که «دریاچه ارومیه در حال خفه شدن است»، تحقیق و تفحص از علل خشک شدن دریاچه ارومیه را خواستار شد.

مجلسی ها می خواهند برای انتقال آب به دریاچه ارومیه یک میلیارد دلار اختصاص دهند در حالی که مخالفان این طرح در مجلس بازکردن دریچه های سدها را بهتر از انتقال آب می دانند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...