رفتن به مطلب

بیماری «شاربون» در حیات وحش اصفهان کنترل شد؛ تنها یک آهو در قمیشلو تلف شد


ارسال های توصیه شده

بیماری «شاربون» در حیات وحش اصفهان کنترل شد؛

تنها یک آهو در قمیشلو تلف شد

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبز پرس - محیط زیست طبیعی: یک ماه پیش، بیماری «شاربون» در پناهگاه حیات وحش قمیشلو استان اصفهان شیوع پیدا کرد با اینحال مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان خبر از کنترل سریع این بیماری می دهد.

 

«احمد رضا لاهیجان زاده»، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در گفتگو با سبز پرس گفت: بلافاصله بعد از تاثیر بیماری روی آهویی که دچار بیماری شده بود، از طرف سازمان دامپزشکی کشور و سازمان محیط زیست دو اکیپ برای بررسی آمدند. دستور العمل های جامع را از آنها گرفتیم و برای کنترل بیماری آنها را عملیاتی کردیم.

او ادامه داد: از جمله اقدامانی که برای کنترل بیماری صورت گرفت، ضدعفونی کردن تمام کانون های شیوع بیماری بود. محل نگهداری دام های اهلی که در فصل های مشخصی از سال در منطقه می آیند شناسایی شد و توسط مواد ضدعفونی کننده، ضدعفونی شد. در اطراف آبشخورها و هر مکان دیگری که می توانست کانون بیماری باشد، آهک ریزی انجام شد.

لاهیجان زاده گفت: از ورود دام اهلی به منطقه هم جلوگیری به عمل آمد تا بیماری به دام های اهلی و از آن طریق به انسان سرایت نکند.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان، اقدام سریع برای جلوگیری از همه گیری این بیماری باعث شد تا تلفات شیوع این بیماری در منطقه قمیشلو، تنها یک آهو باشد.

شاربون یا سیاه زخم (Anthrax، Charbon) یکی از بیماریهای عفونی حیوانات است که به وسیله نوعی باسیل ایجاد می شود و در انسان براثر تماس با حیوانات آلوده یا فراورده های آنها نظیر پشم، مو، پوست، استخوان، سفیداب، استنشاق افشانه های آلوده در کارخانجات پشم ریسی این بیماری ایجاد می شود.

بنا بر اعلام سازمان دامپزشکی کشور، عامل اصلی بیماری شاربون خشکسالی است. نوعی از هاگ در زیر خاک وجود دارد که بر اثر خشکسالی و عدم وجود رطوبت خاک از بین می رود، این هاگ به سطح خاک می آید و توسط حیوانات خورده می شود و عامل بیماری در بدن آنها می شود. این هاگ همیشه در زیر خاک وجود دارد و تا مدت 60 سال نیز قادر است در زیر خاک دوام آورد. اما در زمان خشکسالی، روند بیرون آمدن هاگ از زیر خاک به علت از دست رفتن رطوبت تسریع می شود.

لاهیجان زاده سرعت سازمان محیط زیست اصفهان را در جلوگیری از شیوع بیماری خوب ارزیابی کرد و گفت: از زمانی که آهو از بین رفت تا زمان شناسایی بیماری و انجام اقدامات کنترل کننده و عملیات ضد عفونی، تنها دو تا سه روز به طول انجامید. این امر به ما نشان داد که اگر سرعت عمل داشته باشیم می توانیم تلفات را به حداقل برسانیم و بیماری را با سرعت بالایی کنترل کنیم.

پناهگاه حيات وحش قميشلو در شمال غربي اصفهان در فاصله 25 كيلومتري اصفهان و 15 كيلومتري شهر تيران واقع است. اين منطقه از غرب به روستاهاي حسين آباد و تندران، از شرق به جهاد آباد و روستاهاي دو شهر دهق و علويجه و از سمت جنوب به دربند و از شمال به جاده آسفالته اصفهان ـ علويجه منتهي می شود. یکی از دلایل شهرت قمیشلو، جمعیت بالای آهوی آن است

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...