رفتن به مطلب

واگذاری مناطق چهارگانه محیط زیست به بخش منابع طبیعی بهتر است / با این شکل ادغام مخالفم


ارسال های توصیه شده

رئیس اسبق سازمان جنگلها و مراتع کشور:

واگذاری مناطق چهارگانه محیط زیست به بخش منابع طبیعی بهتر است / با این شکل ادغام مخالفم

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه قوای سه گانه: رئیس اسبق سازمان جنگلها و مراتع با بیان اینکه شکل ادغام سازمان های جنگلها و مراتع و حفاظت محیط زیست منطقی نیست، واگذاری منازق چهارگانه محیط زیست به سازمان جنگلها را بهتر دانست.

 

فرود شریفی درباره ادغام سازمان جنگلها و مراتع به خبرنگار سبزپرس گفت: به طور کلی هر کاری که بخواهیم راجع به سازمان جنگلها و مراتع انجام دهیم، مستلزم این است که از مسیر مجلس عبور کند. باید لایحه تنظیم شود و به تصویب نمایندگان و شورای نگهبان برسد. فکر نمی کنم دولت به تنهایی اجازه تغییر ساختار سازمان را داشته باشد.

او ادامه داد: تنهای کاری که دولت می تواند انجام دهد، انحلال سازمان و واگذاری آن به یکی از سازمان های زیر مجموعه جهاد کشاورزی مانند سازمان امور اراضی است. با اینحال این کار عقلانی نیست که مجموعه ای 15 هزار نفری را به عنوان زیرمجموعه در سازمانی 150 نفری ادغام کنیم.

شریفی درباره اظهارات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که گفته بود مدیریت جنگل ها و مراتع به سازمان حفاظت محیط زیست منتقل می شود گفت: اینکه بگوییم مدیریت جنگل ها زیر مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست شود، مانند این است که بگوییم چون محیط زیست متولی بحث آلودگی هوا است، پس خودرو سازان و صنایع که باعث انتشار آلودگی هستند هم باید زیرمجموعه محیط زیست شوند.

به گفته او، وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست نظارت کلان و حاکمیت است و باید نظارت کلی داشته باشد، نه اینکه مدیریت بخش های مختلف را نیز بر عهده بگیرد.

رئیس سابق سازمان جنگلها و مراتع همچنین گفت: مناطق حفاظت شده 10 درصد و اراضی ملی 80 درصد خاک ایران را تشکیل می دهند. به نظرم واگذاری مناطق حفاظت شده به سازمان جنگلها منطقی تر از واگذاری اراضی ملی به سازمان محیط زیست است.

گفته می شود که قرار است بخش حفاظت خاک و اراضی سازمان جنگلها و مراتع به عنوان زیرمجموعه به سازمان امور اراضی واگذار شود و بخش های حفاظت از جنگل و مرتع نیز در سازمان حفاظت محیط زیست ادغام شود.

شریفی با بیان اینکه «این شکل ادغام منطقی نیست» تاکید کرد: چرا که جنگل و مرتع با هویت زمینی که در آن واقع شده اند هویت پیدا می کنند، نمی توان این دو را از هم تفکیک کرد و مدیریت جنگل و مرتع را به یک دستگاه سپرد و مدیریت زمین و خاک را به دستگاهی دیگر.

بعد از ظهر روز سه شنبه 11 مردادماه، وزیر جهاد کشاورزی در اقدامی غیرمنتظره «علی سلاجقه» رئیس سازمان جنگلها و مراتع را برکنار و حکم سرپرستی «علیرضا اورنگی» را بر این سازمان را صادر کرد.

بسیاری از کارشناسان منابع طبیعی، این اقدام وزیر کشاورزی را آغازی بر انحلال سازمان جنگلها و مراتع می دانند. از سوی دیگر سلاجقه علت برکناری خود را مخالفت با انحلال این سازمان عنوان کرده بود.

پیش از این و در اولین روزهای سال 1390، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از واگذاری مدیریت و حفاظت جنگل ها و مراتع به این سازمان خبر داده بود.

هرچند که مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست از این واگذاری استقبال کرده اند با این حال مسئولان سازمان جنگلها و مراتع و بخش منابع طبیعی، تمایلی به این واگذاری نشان نداده اند.

از سوی دیگر، بسیاری از کارشناسان مستقل و دانشگاهی محیط زیست و منابع طبیعی خواهان ادغام کامل دو سازمان در یکدیگر هستند. آنها خواهان تاسیس وزارتخانه و یا سازمانی جدید تحت عنوان هایی چون «منابع زیستی» و یا «محیط زیست و منابع طبیعی» و... هستند./

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...