رفتن به مطلب

شانس ایران برای گرفتن مقر دبیرخانه 50 درصد است


ارسال های توصیه شده

احتمال دوره ای شدن مقر دبیرخانه کنوانسیون تهران؛

شانس ایران برای گرفتن مقر دبیرخانه 50 درصد است

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس- گروه محیط زیست دریایی: با گذشت بیش از 5 سال از امضای کنوانسیون تهران، این کنوانسیون هنوز دبیرخانه دایمی ندارد.این در حالی است که میان ایران و جمهوری آذربایجان برای گرفتن مقر دبیرخانه دایمی رقابتی سخت وجود دارد. در همین حال مسوولان معاونت دریایی سازمان محیط زیست شانس ایران را برای گرفتن مقر دایمی دبیرخانه، 50 درصد می دانند.

 

امید صدیقی، مدیرکل دفتر اکوبیولوژی دریایی سازمان محیط زیست در گفت و گو با سبزپرس در این باره گفت: کشورهای عضو کنوانسیون برای دبیرخانه دایمی هنوز به توافق نرسیده اند و به نظر می رسد که با وجود رقیبی مانند آذربایجان شانس ایران برای گرفتن مقر، 50 درصد باشد.

اما در حالی که سال هاست کشورهای حاشیه ای در مورد مقر دبیرخانه به توافق نرسیده اند، بعید است که در سومین اجلاس دوره کنوانسیون (COP3) در این مورد توافقی حاصل شود.

صدیقی در پاسخ به این پرسش که در صورت حاصل نشدن توافق چه گزینه دیگری می تواند وجود داشته باشد تا مقر کنوانسیون از ژنو به یکی از کشورهای حاشیه خزر منتقل شود، گفت: گزینه دیگر این است که مقر دبیرخانه به شکل دوره ای در کشورهای حاشیه قرار بگیرد.

او اضافه کرد: این میزبانی دوره ای مقر بر اساس حروف الفبا خواهد بود، به این معنا که در ابتدا جمهوری آذربایجان برای 5 سال، سپس ایران، قزاقستان، ترکمنستان و در نهایت روسیه میزبان مقر دبیرخانه خواهند بود.

به گفته صدیقی البته الزامی وجود ندارد که به زودی این اتفاق بیفتد.

مدیرکل دفتر اکوبیولوژی دریایی سازمان محیط زیست در مورد دلایلی که منجر به حاصل نشدن توافق در گرفتن مقر توسط یکی از کشورهای حاشیه می شود، گفت: در میان کشورهای این منطقه اعتماد کمی وجود دارد به علاوه این که بحث های زیست محیطی در میان این کشورها از اولویت برخوردار نیستند.

او فراموش نکرد که بگوید در منطقه خزر مسایل سیاسی بر تصمیم های کشورها تاثیرگذار است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز که به منظور شرکت در سومين كنفرانس كشورهاي عضو كنوانسيون حفاظت از محيط زيست درياي خزر در «اکتائو» قراقستان به سر می برد، در مورد گرفتن میزبانی مقر توسط ایران گفت: هرچند اين مسئله (گرفتن میزبانی مقر توسط ایران)، تاكنون محقق نشده، با خواست و عزم جزم موجود در ميان كشورهاي همسايه، مطمئن هستم كه موضوع محل دبيرخانه دائم اگر طي اين اجلاس حل نشود، در آينده اي نزديك حل و فصل خواهد شد.

دبیرخانه موقت کنوانسیون از سال 2006 در ژنو قرار دارد و این کنوانسیون اساساً دبیرخانه دایمی ندارد.

حمید غفارزاده، مشاور پروژه بین المللی حفاظت از محیط زیست دریای خزر پیش از این در مورد مشکلات موجود در کنوانسیون گفته بود که منطقه خزر در تصویب پروتکل ها کند عمل کرده است و پس از 6 سال هنوز هیچ یک از پروتکل ها «نافذ» نشده اند.

به گفته او، در دو سه سال گذشته تلاش مورد انتظاری در کنوانسیون و نیز CEP (برنامه محیط زیست خزر) دیده نمی شود. کنوانسیون تهران در سال 2005 در تهران امضا شده و در اوت 2006 تایید شده است

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...