رفتن به مطلب

50 هزار نفرساعت گشت ساحلی و دریایی برای حراست از آبزیان


ارسال های توصیه شده

فرمانده یگان حفاظت شیلات استان گیلان خبر داد:

50 هزار نفرساعت گشت ساحلی و دریایی برای حراست از آبزیان

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه محیط دریایی؛ لیلا مسروری: با وجود آنکه ذخایر آبزی از جمله منابع تجدید شونده طبیعی محسوب می شوند و در کنار تلاشی که محققان شیلات و مراکز تکثیر آبزیان برای بهبود و غنای دخایر آبزی انجام می دهند، فشار عوامل انسانی، آلاینده های با منشا خشکی نظیر فاضلاب و پساب خانگی و کشاورزی و صنعتی و همچنین صید و صیادی غیر مجاز، بر گرده آبزیان خزر سنگینی می کند.

 

«سرهنگ حسین حسن پور» فرمانده یگان حفاظت شیلات گیلان در گفتگو با سبز پرس با اشاره به اینکه «بهره برداری های غیر مسئولانه صدمه زیادی بر پیکره ذخایر آبزیان زده و به نوعی تلاش های سازمان شیلات را نیز ابتر می گذارد» گفت: نیروهای حفاظتی در هفت رشته رودخانه تحت تکثیر آبزیان به نام های «خشکرود»، «سفید رود»، «خاله سرا»، «ناورود»، «حویق»، «لمیر» و «چلوند» در ماه های مولد گیری و تکثیر حضور فعال دارند تا حتی الامکان آرامش رودخانه ها برای زاد آوری آبزیان برقرار باشد.

وی با اشاره به گشت های دریایی و گشت های ساحلی نیروهای یگان افزود: تنها در سه ماهه نخست سال جاری که از حساسیت شیلاتی خاصی برخوردار است 18 هزار و 327 نفر- ساعت گشت دریایی و 27 هزار و 841 ساعت گشت ساحلی داشتیم و 131 مورد عملیات مشترک با پایگاه ها و 30 مورد عملیات مشترک با نیروی انتظامی انجام داده ایم

حسن پور ادامه داد: از جمله دستاوردهای عملیاتی چه به صورت مشترک وچه توسط یگان حفاظت، جمع آوری 146 کومه صیادی غیر مجاز بود. همچنین کشف و ضبط بیش از چهار هزار و 600 رشته دام ماهیان غضروفی و 163 هزار و 790 رشته دام ماهیان استخوانی که در کنار اینها مقادیر قابل توجهی ابزار و ادوات صید و صیادی از قایق های موتوری و پارویی، لاکش، ماشک و لاستیک و لنگر و فوکا گرفته تا GPS و تلفن ماهواره ای توقیف شده است و 282 متهم به دستگاه قضایی معرفی شدند.

فرمانده یگان حفاظت شیلات گیلان به یک هزار و 366 مورد تفتیش بازار ماهی فروشان نیز به عنوان بخشی دیگر از فعالیت های یگان در سه ماه نخست سال جاری اشاره کرد و گفت: علی رغم تمامی تلاش هایی که ما انجام داده و خواهیم داد قائل به این هستیم که جامعه صیادی ما باید با داشتن ذهنیتی روشن نسبت اهمیت حفظ ذخایر دریا که خود صیادان از منافع آن بهره مند می شوند، را بدانند و باور کنند و نسبت به آن اخلاقا متعهد و پایبند باشند .

او ادامه داد: بدیهی است برخورد های قهری اگرچه موثر است اما خود صیادان برای حمایت از جامعه صیادی نباید به افرادی که غیر مسئولانه ذخایر آبزی را قلع و قمع کرده و هر ماهی را در هر سن و سایزی صید می کنند درون جامعه زحمت کش خود راه دهند.

گفتنی است بر طبق اظهارات کارشناسان از آنجا که هنوز یک خلا قانونی در خصوص صید غیر مجاز وجود دارد، صید های غیرمجاز هنوز از مصادیق قاچاق کالا تلقی نمی شوند. این در حالی است که ذخایر ماهیان غضروفی یکی از مهمترین ذخایر آبزیان بزرگترین دریاچه جهان محسوب می شوند.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...