رفتن به مطلب

نابودي روزانه 274 گونه گياهي و جانوري در کشور!


ارسال های توصیه شده

نابودي روزانه 274 گونه گياهي و جانوري در کشور!

ايرن: مدير حفاظت محيط زيست خليل‌آباد گفت: روزانه 274 گونه گياهي و جانوري در کشور منقرض مي‌شود.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

مظفري در گفت‌وگو با (ايسنا) - منطقه خراسان - اظهار داشت: براساس محاسبات انجام شده، اگر تخريب جنگل‌ها به همين شکل ادامه يابد سالانه هزار گونه و روزانه 274 گونه گياهي و جانوري در کشور منقرض مي‌شود.

وي ادامه داد: با توجه به اين‌که جنگل‌ها از زيست‌گاه‌هاي مهم حيات وحش بوده و تنوع زيستي بزرگي را شامل مي‌شوند حداقل کاري که براي جلوگيري از نابودي تنوع زيستي مي‌توان کرد اين است که در مناطق مستعد حفظ تنوع زيستي از چراي دام، قطع درختان و جنگل‌زدايي، شکار و ساخت جاده و تاسيسات جلوگيري کرد و هر گونه تخلف مشمول مجازات شود؛ همه مردم بايد در حفظ محيط زيست کوشا باشند و تنها دولت را مسوول ندانند.

مظفري خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون فوايد تنوع زيستي براي بشر آشکار نشده و در نتيجه بخش‌هاي اقتصادي، اهميت تنوع زيستي را به صورت درستي ارزشيابي نکرده‌اند. بنا بر برآورد برخي کارشناسان محيط زيست، ارزش فوايد تنوع زيستي، سالانه 16 تا 54 هزار ميليارد دلار است.

وي با بيان اين‌که در نتيجه فعاليت‌هاي انسان، تنوع زيستي به نحو مخاطره‌آميزي در حال نابودي است، يکي از دلايل نابودي تنوع زيستي را نابودي جنگل‌ها و مراتع عنوان کرد.

مظفري با اشاره به اين‌که تنوع زيستي شامل کليه ژن‌ها، گونه‌ها و زيست بوم‌هاي(اکوسيستم‌ها) موجود در جهان است، تصريح کرد: انسان براي تامين نيازهاي خود شامل آب، هوا، غذا، دارو و لباس به موجودات زنده گوناگون وابسته است.

وي با اعلام اين‌که بايد با آموزش، به کودکان‌مان دوستي با طبيعت و جانوران را بياموزيم و در حفظ محيط زيست و تنوع زيستي نقش مهمي ايفا کنيم، اضافه کرد: ما مي‌توانيم به کودکان‌مان دوستي با طبيعت و جانوران را بياموزيم و در حفظ محيط زيست و تنوع زيستي نقش مهمي داشته باشيم.

مدير محيط زيست خليل‌آباد بيان کرد: تنوع زيستي مي‌تواند موجب آسايش، آرامش و رفاه بشر گردد. وي با تاکيد بر اين‌که موجودات زنده خدمات زيست‌محيطي فراواني براي بشر انجام مي‌دهند، ادامه داد: اين موجودات، اکسيژن لازم براي تنفس ما را توليد مي‌کنند؛ گرد و غبار هوا و گازهاي زيان‌آور رها شده در هوا را جذب مي‌کنند، چرخه آب و هوا و غذا را تنظيم مي‌کنند، در تقويت و نگهداري خاک زراعي نقش مهمي دارند، زباله‌ها را تجزيه و سموم ايجاد شده در نتيجه فعاليت‌هاي صنعتي را خنثي مي‌کنند؛ همچنين در گردافشاني گل‌ها و گياهان دخالت داشته و در زندگي ما نقش اساسي و حياتي دارند.

مظفري تصريح کرد: چنانچه علاقه‌مند به شکار هستيم بايد قوانين شکار و صيد را رعايت کنيم و در فصل زاد و ولد جانوران از شکار آن‌ها خودداري کنيم و در مناطق حفاظت شده، شکار نکرده و از شکار حيوانات کمياب خودداري کنيم.

وي با بيان اين‌که خداوند از آفريدن تمام موجودات، حکمتي داشته است، افزود: بايد از شکار روباه که کنترل‌کننده جمعيت خرگوش است و يا پرندگان شکاري مانند باز، شاهين، قرقي و جغد خودداري کرده و از کشتن بي‌مورد حيواناتي مانند جوجه‌تيغي وحشي، مار و سوسمار پرهيز کنيم، زيرا وجود آن‌ها در طبيعت ضروري و مفيد است.

مدير محيط زيست خليل‌آباد ادامه داد: به عنوان مثال کبک و سار و پرندگاني مانند آن‌ها، دشمن آفت سن گندم هستند و شکار آن‌ها به معناي کشتن دشمنان طبيعي آفات است، لذا بايد از شکار آن‌ها خودداري کنيم.

مظفري عنوان کرد: بسياري از جانوران مانند مار، مارمولک، قورباغه، عنکبوت و امثال آن‌ها آفات کشاورزي و حشرات موذي را از بين مي‌برند و حيوانات مفيدي هستند لذا سمپاشي بي‌رويه در مزارع، بسياري از دشمنان طبيعي آفات را نابود مي‌کند به همين دليل حجم آفات بسيار بيشتر از گذشته مي‌شود.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

فکر کنم امارش صحیح نیست اگه اینطور باشه که یعنی یکساله نسل گیاه و جانور باید نابود بشه!

  • Like 1
لینک به دیدگاه
فکر کنم امارش صحیح نیست اگه اینطور باشه که یعنی یکساله نسل گیاه و جانور باید نابود بشه!

اعداد و ارقام رو نمیدونم ولی این یه واقعیته که انقراض موجودات خیلی بیش از حد شده

مخصوصا الان که تو پارک ملی گلستان با وقاحت تمام اومدن کارخانه سیمان زدن...

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...