رفتن به مطلب

تراشه های آینده با نور کار می کنند


ارسال های توصیه شده

تراشه های آینده با نور کار می کنند

 

گروهی از دانشمندان آمریکایی با هدف یافتن راهی برای توسعه تراشه های آینده موفق شدند از نور در پردازشگرهای سیلکونی استفاده کنند.

به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از خبرگزاری مهر، محققان موسسه تکنولوژی کالیفرنیا معتقدند که آینده پردازشگرهای رایانه ای به نور وابسته است و در این راستا در داخل تراشه های سیلیکونی کلاسیک یک نانولوله را قرار دادند و از طریق آن موفق شدند یک دسته پرتو نور را بدون مشکلات تداخل و یا بازتابش عبور دهند.

این نانولوله سیلیکونی که تنها 0.8 میلیمتر قطر داشت توانست نور را به طور یک دست عبور دهد. این نتایج می تواند تراشه های برپایه میدانهای مغناطیسی را بازنشسته کند.

اصل پایه این ایده، استفاده از نور به جای جریان الکتریسته برای حمل اطلاعات است. استفاده از این تراشه های فوتونیک نه تنها می تواند موجب صرفه جویی انرژی شود بلکه به خصوص می تواند دقت و سرعت پردازش را افزایش دهد.

در حقیقت، امروز حتی در فیبرهای نوری سنتی نیز در آغاز و پایان انتقال اطلاعات و برای تبدیل پالسهای نوری به اطلاعات و داده ها نیاز به یک پردازش الکترونیکی است.

این درحالی است که این سیستم جدید که می تواند تحولی در سیستمهای ارتباطی داخل رایانه ها ایجاد کند تنها برپایه عبور جریان نور و بدون نیاز به جریان الکتریسیته عمل می کند.

براساس گزارش ساینس، این تراشه ها رایانه های آینده را به یک اتوبان انفورماتیکی با سرعت بسیار بالا تبدیل خواهند کرد که نه تنها فضای کمتری اشغال می کنند بلکه هزینه و انرژی کمتری نیز دارند.

در آزمایش این پردازشگرهای فوتونیک، دانشمندان توانستند سرعت انتقال داده ها را به 10 گیگابایت برثانیه برسانند که این سرعت در آزمایشات بعدی می تواند به 4 برابر این میزان برسد.

تست این تراشه ها با استفاده از یک میکروسکوپ ویژه انجام شد. با کمک این میکروسکوپ، دانشمندان توانستند مسیر حرکت نور را در داخل نانولوله کنترل کنند.

 

خبرگزاری مهر

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...