رفتن به مطلب

خطرآلودگي بنزن و آزبست در کلانشهرها جدي است


ارسال های توصیه شده

هشداررييس اداره سرطان وزارت بهداشت:

خطرآلودگي بنزن و آزبست در کلانشهرها جدي است

ايرن: رييس اداره سرطان وزارت بهداشت با هشدار نسبت به روند رو به رشد انواع سرطان‌هاي خون در کشور و ارتباط اين بيماري‌ها با آلاينده‌هاي هوا، تاکيد کرد: بحث آلودگي بنزن و آزبست در کلانشهرهاي کشور جدي است و بايد در اين زمينه فکري اساسي شود.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

دکتر رشيد رمضاني در گفت‌وگو با ايسنا، گفت: بر اساس گزارش برنامه ثبت سرطان کشور هرچند ميزان بروز سرطان‌هاي مري و معده به عنوان سرطان‌هاي شايع کشور در بسياري از استان‌ها مقداري کاهش يافته اما رتبه سرطان خون در کشور در حال افزايش است. ارتباط سرطان‌هاي خون با آلودگي هوا ثابت شده است

وي با اشاره به ارتباط سرطان‌هاي خون با ميزان آلودگي هوا، ادامه داد: ارتباط بسياري از انواع سرطان‌هاي خون با ميزان آلودگي هوا ثابت شده است؛ بويژه ترکيبات آروماتيکي مانند بنزن که از سوخت ناقص بنزين ايجاد مي‌شود. بنزن ماده‌اي است که مي‌تواند با بسياري از سرطان‌هاي خون ( از جمله لوسمي ميلوژنس حاد) ارتباط داشته باشد.

آلاينده آزبست و ارتباط آن با برخي سرطان‌هاي پوشش‌هاي احشايي بدن

دکتر رمضاني به ديگر آلاينده‌هاي هوا از جمله آزبست اشاره کرد و گفت: آزبست ناشي از لنت ترمزهاي فاقد استانداردهاي لازم با برخي سرطان‌هاي پوشش‌هاي احشايي بدن ارتباط دارد. لنت ترمزي اگر استاندارد نباشد آلودگي هوا و محيط اطراف را افزايش مي‌دهد.

آلاينده‌هاي آزبست و بنزن در کلانشهرها زنگ خطري جدي براي افزايش سرطان‌ها

وي با تاکيد مجدد بر آن که آلودگي‌هايي نظير آزبست و بنزن در کلانشهرهاي کشور زنگ خطري جدي براي افزايش سرطان‌هاست و بايد مورد توجه ويژه قرار گيرند، ادامه داد: شاخص اين آلودگي‌ها در فصولي از سال از حد اضطرار هم فراتر مي‌رود. از طرف ديگر تاثير تماس با يک ماده سرطان‌زا پايدار است و حتي در مواجهه کوتاه مدت، اثر خود را بر سلامت فرد در دراز مدت مي‌گذارد. براين اساس تعداد افرادي که در معرض خطر بيماري‌هاي ناشي از آلاينده‌هاي هوا قرار دارند، زياد است.

عدم اجراي مصوبه ممنوعيت استفاده از آزبست با گذشت 11 سال از زمان تصويب اين مصوبه

رييس اداره سرطان وزارت بهداشت به مصوبه لازم الاجراي شوراي عالي محيط زيست در سال 79 مبني بر ممنوعيت استفاده از آزبست و جايگزيني آن با مواد سالم‌تر که براي سلامتي خطري نداشته باشند اشاره کرد و با ابراز تاسف از عدم اجراي اين مصوبه قانوني با وجود گذشت 11 سال از زمان تصويب آن گفت: هر چند اين مصوبه در همان سال 79 به تمام کارخانجات ابلاغ شد و بر اساس آن وزارت صنايع موظف به کنترل بحث آزبست بود، اما اين مصوبه تاکنون اجرايي نشده است.

وي در اين باره ادامه داد: در حالي در کشور به موضوع ممنوعيت استفاده از آزبست بي‌توجهي مي‌شود که اروپايي‌ها به شدت اين موضوع را در کشورهايشان پيگيريند تا به هر نحو ممکن آزبست را حذف کنند؛ چرا که خطر آزبست جدي است و تماس با آن مساوي است با سرطان (از نوع مروتليوما).

افزايش نوعي از سرطان تا 20 سال آينده در صورت بي‌توجهي به کنترل آلاينده آزبست

رييس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: در سال آينده با همکاري مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت موضوع آلاينده‌هاي هوايي و بويژه موضوع مربوط به آزبست را در کشور دنبال مي‌کنيم. تاثير آلاينده‌هايي نظير آزبست بر بدن، ديرهنگام بروز مي‌کند. اگر اين موضوع جدي گرفته نشود، 20 سال آيند سرطان از نوع مروتليوما بسيار زياد خواهد شد. بايد فکر جدي در اين زمينه شود.

هشدارهاي وزارت بهداشت در زمينه عوامل خطر بروز بيماري‌ها جدي گرفته شود

رييس اداره سرطان وزارت بهداشت در پايان با تاکيد بر لزوم جدي گرفتن هشدارهاي وزارت بهداشت در زمينه عوامل خطر بيماري‌ها از سوي مردم، گفت: اين هشدارهاي بهداشتي بر پايه و اساس علمي و براساس مدارک حاصل از گزارش نظام ثبت سرطان کشور عنوان مي‌شود. به اين ترتيب عوامل خطر بروز سرطان‌ها بايد به جديت دنبال شود.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...