رفتن به مطلب

پدر‌ها را مسئول غذا‌دادن به بچه‌ها نكنيد!


ارسال های توصیه شده

مادر‌ها بي‌تقصيرند

 

هميشه براي هر اتفاقي كه براي بچه‌ها مي‌افتاد، به‌خصوص وقتي مسئله مربوط به خورد و خوراك آن‌ها باشد، اين مادران بودند كه مورد سرزنش قرار مي‌گرفتند؛ غافل از اين‌كه بچه‌ها در انتخاب غذا از پدر خود الگو برداري مي‌كنند. نه اين‌كه انتخاب غذاي مادر‌ها تاثيري در انتخاب‌هاي كودكان ندارد اما پدر‌ها در اين مورد تاثير‌گذارترند. به‌علاوه كودكان در زمان بيرون رفتن با پدران خود، در انتخاب رستوران‌هايي كه دوست دارند آزادتر هستند و در زمان خريد از فروشگاه‌ها هم مي‌توانند هر ميان‌وعد‌ه‌اي را كه دوست دارند انتخاب كنند و مشكل اصلي هم همين است. گاهي هم لازم است پدر‌ها در مقابل كودكان بايستند و با قاطعيت به آن‌ها بگويند «نه فكر نمي‌كنم اين براي سلامت تو مناسب باشد.» اين اصلا نشانه خشن بودن پدر يا نامهربان بودن او نيست بلكه حس مسئوليت او را درخصوص سلامت كودكش مي‌دهد.

 

 

وقتي پدر‌ها اشتباه مي‌‌كنند

 

به‌طور معمول هرگاه در مشاوره‌هاي مدرسه يا مشاوره‌هاي خانواده به پدر‌ها گفته مي‌شود لازم است وقت بيشتري با كودك بگذرانند، معمولا نخستين برداشت آن‌ها اين است كه بايد با كودكان به خوشگذراني بروند و معمولا نخستين انتخاب فست‌فود‌ها و بستني‌فروشي‌ها هستند. براي همين هم لازم است گاهي به ياد آن‌ها بيندازيم كه آن‌ها هم همانند مادران در قبال سلامت كودكان مسئولند. تحقيقات در زمينه چاقي مفرط در كودكان نشان مي‌دهد، پدران نقش بيشتري در انتخاب غذا‌هاي كودكان دارند و نتيجه آن هم خوردن مواد‌غذايي ناسالم و آماده است. پدران بيشتر كودكان را به رستوران‌هاي فست‌فود مي‌برند و اين در نهايت به چاقي مفرط كودكان منجر خواهد شد. عادت‌هاي تغذيه در دوران كودكي در سلامت فرد حتي در دوره بزرگسالي هم بسيار اهميت دارد. ممكن است گاهي از اوقات كودك خود را ببينيم كه صحيح و سالم است و از خوراكي‌هاي خوشمزه اما ناسالم لذت مي‌برد. نبايد براي تامين لذت‌هاي لحظه‌هاي او سلامتش را به خطر اندازيم.

 

  • اضافه وزن غيرطبيعي- يكي از تاثيرات منفي مصرف غذا‌هاي آماده اختلال در عصب‌هاي كنترل وزن در مغز است كه در طولاني مدت به بروز چاقي مفرط منجر مي‌شود. مصرف مواد‌غذايي آماده سبب افزايش ترشح انسولين (هورمون تنظيم‌كننده قندخون) مي‌شود كه نتيجه آن كاهش سطح قند خون و گرايش به مصرف بيشتر شيريني‌جات خواهد بود.

 

  • سرطان، ديابت و ناراحتي‌هاي قلبي- قطعا دوست نداريم كاري كنيم كه خطر بيماري‌هايي چون سرطان، ديابت و ناراحتي‌هاي قلبي كودكان‌مان را تهديد كند پس مراقب آنچه او مي‌خورد باشيد.

 

  • بيش فعالي و اختلال حواس-كارشناسان تغذيه معتقدند، مصرف غذا‌هاي آماده، استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي و نگهدارنده‌هاي شيميايي در غذا‌ها خطر ابتلا به بيش فعالي را افزايش مي‌دهد و كودكان بيمار را نيز تحريك مي‌كند.

 

  • افزايش سطح قند خون- مصرف مواد‌غذايي آماده و چرب سبب مي‌شود سطح قند خون افزايش يابد.

 

 

نوشابه‌هايي كه قلب را مي‌كشند

 

همه ما رفتن به رستوران‌هاي فست‌فود و خوردن غذا‌هاي آماده و نوشابه‌ها را دوست داريم اما همين نوشيدني‌هاي شيرين گازداركافئين دار يكي از مواردي هستند كه كودكان ما را تهديد مي‌كنند. نوشيدني‌هاي شيرين عموما حاوي نوعي شيرين‌كننده مصنوعي به نام فروكتوز(شهد ميوه) است. اين طعم‌دهنده به سلول‌هاي قلبي آسيب مي‌رساند و ضربان قلب را دچار اختلال مي‌كند. اين نوشيدني‌ها همچنين خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي- عروقي و ديابت را افزايش مي‌دهند. سكته مغزي، انقباض ماهيچه‌هاي قلب، ديابت نوع دوم، افزايش ميزان كالري دريافتي روزانه در نتيجه آن چاقي، جمع شدن چربي در ناحيه شكم همگي از مضرات نوشيدن نوشيدني‌هاي شيرين و گازدار هستند. سعي كنيم به كودكان‌مان ياد دهيم كه آب بنوشند و اگر آب باب ميل آن‌ها نيست، آبميوه‌هاي طبيعي بنوشند.

 

چاره چيست؟!

 

پدر‌ها بايد سعي كنند در زمان ايجاد صميميت با كودكان براي آن‌ها سيب‌زميني سرخ كرده، بستني، آب نبات و شكلات نخرند. علاوه بر اين، پدر‌ها بايد مواد مغذي و سالم را بشناسند و به تغذيه كودكان اهميت دهند. كودكان عادت‌ها و رفتار‌هاي غذايي خود را از پدران‌شان مي‌گيرند و اين مسئوليت پدر‌ها را به‌عنوان الگو، سخت‌تر مي‌كند. علاوه بر اين‌ها پدران بايد بدانند كه غذا‌هايي كه اغلب تصور مي‌كنند سالم هستند، براي سلامت كودكان ضرر دارند و به رشد آن‌ها آسيب مي‌رسانند. در زمان انتخاب رستوران بهتر است رستوران‌هايي را انتخاب كنيم كه از مواد‌غذايي سالم و تازه استفاده كنند.

 

اگر بتوانيم به كودكان خود ياد بدهيم به جاي غذا‌هاي فرآوري شده سبزي بخورند، خطر ابتلا به بسياري از بيماري‌ها را از آن‌ها دور كرده‌ايم. مصرف سبزي‌ها خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي- عروقي را كاهش مي‌دهد. در ميان سبزي‌ها؛ گوجه فرنگي، اسفناج، سيب زميني و كاهو سرشار از پتاسيم هستند و براي كودكان بسيار مفيدند. به‌عنوان ميان وعده مناسب براي كودكان هم مي‌توانيم از ميوه‌ها و دانه‌هاي آجيلي استفاده كنيم. در ميان ميوه‌ها، آووكادو منبع خوبي از چربي‌هاي سالم است. سيب هم منبع غني فيبر است و مصرف آن خطر بيماري‌هاي قلبي را كم مي‌كند. با جايگزين كردن مواد‌غذايي سالم به جاي غذا‌هاي آماده و كنسرو‌ها مي‌توانيم از بروز بيماري‌هايي همچون بالا رفتن سطح تري‌گليسريد خون، افزايش وزن و چاقي مفرط و همچنين بيماري‌هاي قلبي-عروقي جلوگيري كنيم.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...