رفتن به مطلب

بازگشايي پرونده جاده سازي در اشترانکوه


ارسال های توصیه شده

بازگشايي پرونده جاده سازي در اشترانکوه

ايرن: در حاليکه اين روزها تشکلهاي مختلف زيست محيطي از احداث جاده در منطقه بکر اشترانکوه ابراز نگراني کرده اند اين بار دکتر صدوق معاون سازمان محيط زيست کشور براي بررسي موضوع از نزديک به شهرستان اليگودرز سفر کرد.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

به گزارش خبرنگار مهر، جاده سازي در منطقه امن اشترانکوه و در جايي که مهمترين پناهگاه حيات وحش اين منطقه محسوب مي شود زخمي است که بار ديگر طبيعت لرستان را درگير کرده و به دغدغه مهم تشکلهاي و دوستداران محيط زيست تبديل شده است.

اين رخداد در حالي موجب نگراني طبيعت دوستان شده است که به نظر مي رسد اين جاده نه تنها داراي توجيه زيست محيطي نيست بلکه اصلا توجيه فني هم ندارد زيرا در مسير در نظر گرفته شده براي اين جاده هيچ روستايي وجود ندارد.

ازسوي ديگر، درحالي از سوي مسئولان رفع مشکلات روستاهاي منطقه دليل ايجاد اين جاده عنوان شده است که خود روستاييان با امضاي طومارهايي خواستار توقف عمليات جاده سازي در منطقه حفاظت شده اشترانکوه شده اند.

به هر حال با پيگيري تشکلهاي زيست محيطي و رسانه ها به ويژه خبرگزاري مهر عمليات راهسازي در منطقه امن اشترانکوه متوقف شد ولي متاسفانه اصرارهاي مسئولان محلي براي ايجاد اين جاده و نامه نگاريهاي متعدد با سازمان حفاظت محيط زيست موجب شد تا معاون اين سازمان براي بررسي بيشتر اين موضوع به اليگودرز سفر کند.

هر چند سفر دکتر صدوق چراغ خاموش و بدون حضور رسانه ها انجام شد ولي پيگيري خبرنگار مهر حکايت از تاکيد معاون سازمان حفاظت محيط زيست کشور بر ارزيابي زيست محيطي اين پروژه دارد.

مديرکل محيط زيست استان لرستان در اين رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به دنبال پيگيريها و اصرار مسئولان محلي براي احداث جاده شول آباد در منطقه حفاظت شده اشترانکوه دکتر باقر صدوق معاون سازمان محيط زيست کشور به لرستان سفر کرد تا از نزديک در جريان اين پروژه قرار گيرد.

محمد حسين بازگير با تاکيد بر اينکه دکتر صدوق به صورت شفاهي از احداث جاده در منطقه امن اشترانکوه ابراز نگراني و نارضايتي کردند تصريح کرد: با اين وجود تصميمگيري نهايي در سازمان محيط زيست کشور طي روزهاي آينده صورت خواهد گرفت.

وي با اشاره به برخي توجيه هاي مطرح شده از سوي مسئولان براي احداث جاده در اشترانکوه گفت: مسئولان محلي براي رهايي از گردنه سخت گذر و برفگير جاده فعلي شول آباد به دنبال احداث جاده اي به موازات جاده فعلي از محل منطقه حفاظت شده اشترانکوه هستند.

مديرکل محيط زيست استان لرستان با تاکيد بر اينکه اين پروژه توجيه اقتصادي ندارد افزود: در مسير پيشنهادي براي جاده جديد هيچگونه روستايي وجود ندارد ولي متاسفانه مسئولان محلي بر اجراي اين پروژه اصرار دارند.

بازگير با تاکيد بر اينکه تاکنون سازمان حفاظت محيط زيست با اين پروژه مخالفت کرده است بيان داشت: با وجود آغاز فعاليت راهسازي در سال گذشته محيط زيست استان نسبت به توقف پروژه اقدام کرد و هم اکنون کار جاده سازي در محل مسکوت است.

وي با تاکيد بر اينکه احداث جاده جديد ساکنان روستاهاي حاشيه جاده قديم را هم با مشکل مواجه مي کند بيان داشت: در مجموع دکتر صدوق اعلام کردند که ظرف روزهاي آينده نظر نهايي محيط زيست در اين زمينه را اعلام خواهند کرد.

به هر روي به نظر مي رسد حضور نماينده سازمان محيط زيست در منطقه درپي اصرارهاي مسئولان محلي حکايت از بازگشايي پرونده احداث جاده دسترسي در منطقه امن و حفاظت شده اشترانکوه دارد.

منطقه بکر و منحصر به فرد اشترانکوه

اشترکوه و يا اشترانکوه از عجايب طبيعي ايران و يکي از ذخاير طبيعي ارزشمند جهان به شمار مي‌آيد. اشترانکوه رشته‌کوهي است در شرق استان لرستان که در حوزه استحفاظي شهرستان دورود قرار دارد. اين رشته کوه از بلندترين رشته‌کوه‌هاي زاگرس است.

اشترانکوه از غرب به شهرستان دورود، از شمال به شهرستان ازنا و از شرق و جنوب به شهرستان اليگودرز محدود مي‌شود. قله‌هاي بلند و پر برف، دره‌هاي ژرف و طولاني، رودهاي دائمي، پوشش گياهي و جانوري بسيار متنوع، روستاهاي کوهپايه‌اي از جمله ويژگيهاي اشترانکوه مي‌باشد که به سبب بلندي در شعاع ??? کيومتري به خوبي پيدا است.

اين رشته کوه در حدود سال ???? از لحاظ گونه‌هاي جانوري و گياهي جزء مناطق حفاظت شده قرار گرفت و در سال ???? جزو محيط زيست جهاني قرار گرفت.

از گونه‌هاي جانوري آن مي‌توان به خرس قهوه اي، روباه، کفتار، گراز، گرگ خاکستري، بز کوهي، قوچ و از پرندگان مي‌توان به عقاب، کبک، جغد، اردک و شاهين، اشاره نمود که همگي تحت حفاظت محيط زيست مي‌باشند.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...