رفتن به مطلب

پاسخگویی به اشکالات درس معادلات دیفرانسیل

ارسال های توصیه شده

درود

اسی جان این سوال 65 فصل تبدیل لاپلاس گاج:

چرا با اپراتور معکوس جواب نمیده؟

از اپراتو معکوس که میریم 1 تقسیم بر d^2+ d میشه مخرج ، بعد به ازای توان -1 که توان e هستش ، صفر میشه ، یه ضرب در x میکنیم و از مخرج مشتق میگیریم ...

درنهایت جوابش از اپراتور معکوس میشه e^-1

چرا جواب نمیده تو این سوال این روش؟:ws52:

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 69
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

درود

از اپراتو معکوس که میریم 1 تقسیم بر d^2+ d میشه مخرج ، بعد به ازای توان -1 که توان e هستش ، صفر میشه ، یه ضرب در x میکنیم و از مخرج مشتق میگیریم ...

از روش اپراتور معکوس بیشتر برای پیدا کردن جواب خصوصی معادله استفاده میکنیم.

وقتی اینجا شرایط مرزی داری،یعنی باید جواب کل معادله را بیابی و شرایط مرزی رو اعمال کنی.

شرایط مرزی رو چطوری به جواب خصوصی اعمال میکنی؟ :ws38:

• Like 4
لینک به دیدگاه
از روش اپراتور معکوس بیشتر برای پیدا کردن جواب خصوصی معادله استفاده میکنیم.

وقتی اینجا شرایط مرزی داری،یعنی باید جواب کل معادله را بیابی و شرایط مرزی رو اعمال کنی.

شرایط مرزی رو چطوری به جواب خصوصی اعمال میکنی؟ :ws38:

خب میدونم اپراتور معکوس واسه جواب خصوصیه.

ولی گفتم به هرحال باید توی جواب معادله صدق بکنه دیگه.جواب خصوصی هم جواب معادلس دیگه.

پس یعنی هرجا شرایط مرزی دادن از جواب خصوصی نمیشه استفاده کرد واسه پیدا کردن مقدار تابع؟

باید از همون تشکیل معادله مشخصه بریم جلو اینجور جاها؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
خب میدونم اپراتور معکوس واسه جواب خصوصیه.

ولی گفتم به هرحال باید توی جواب معادله صدق بکنه دیگه.جواب خصوصی هم جواب معادلس دیگه.

پس یعنی هرجا شرایط مرزی دادن از جواب خصوصی نمیشه استفاده کرد واسه پیدا کردن مقدار تابع؟

باید از همون تشکیل معادله مشخصه بریم جلو اینجور جاها؟

جواب خصوصی به شرایط مرزی بستگی نداره ، آزار ندارن که شرایط مرزی میدن.

هرجا شرایط مرزی دادن بدون که باید ثابت هایی هم در جواب باشه که اون ثابت ها رو به دست بیاریم.

• Like 3
لینک به دیدگاه

اسی الان نگاه کردم گاج رو دیدم تو روش ضرایب نامعین همچین سوالی نداشت.

همشون جواب رو گفته بودن پیدا کنید.

الان اگه از ضرایب نامعین بخوایم اینو حل کنیم،جوا عمومی که از معادله مشخصه پیدا میشه.

جواب خصوصی هم با ضرب x توی یکی از ترم های جواب خصوصی پیدا میشه.

بعد شرایط مرزی رو باید توی جواب کلی که از جمع جواب عمومی و خصوصی حاصل میشه اعمال کنیم؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

بعد شرایط مرزی رو باید توی جواب کلی که از جمع جواب عمومی و خصوصی حاصل میشه اعمال کنیم؟

اینجور مسئله ها رو کلا بهتره از تبدیل لاپلاس حل کنی،اما اینی هم که گفتی میشه.

• Like 4
لینک به دیدگاه
درود

شرط اولیه که داده شده باید از لاپلاس برید

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

سلام. یه سوال در مورد معادلات کوشی اویلر داشتم. خواهشا کمکم کنین. تو این معادله ها به ما گفتن u برابر ln x بگیرین و حلش کنین. تو این معادله باید چیکار کنم؟

X2y''-xy'+y = x / (1+ln ^2 x

(

اینجا اگه lnx رو u بگیرم یه x تو صورت میمونه. معادله 3 مجهول پیدا میکنه.چیو باید تغیر متغییر بگیرم؟ ممنون میشم ج بدین

• Like 1
لینک به دیدگاه
سلام. یه سوال در مورد معادلات کوشی اویلر داشتم. خواهشا کمکم کنین. تو این معادله ها به ما گفتن u برابر ln x بگیرین و حلش کنین. تو این معادله باید چیکار کنم؟

X2y''-xy'+y = x / (1+ln ^2 x

(

اینجا اگه lnx رو u بگیرم یه x تو صورت میمونه. معادله 3 مجهول پیدا میکنه.چیو باید تغیر متغییر بگیرم؟ ممنون میشم ج بدین

معادلات کوشی اویلر برای معادلات همگن مگه نیست؟...

اگر u=lnx باشه پس x=e^u میشه با این وجود دیگه x در صورت باقی نمیمونه...

• Like 1
لینک به دیدگاه
معادلات کوشی اویلر برای معادلات همگن مگه نیست؟...

اگر u=lnx باشه پس x=e^u میشه با این وجود دیگه x در صورت باقی نمیمونه...

آهان درسته حسین جان.از بس حل کردم همش u=lnx گرفتم یادم رفت اونطوری هم میشه. رفته بود تو مخم یه روش:ws3:ولی یه سوال دیگه. اگه من به جاش x=e^u بذارم، سمت راست معادله میشه : e^u / (1+2u)

درسته؟ الان جواب خصوصیشو بخوام بدست بیارم یه ذره سخت میشه. یعنی استادمون 4 تا روش بهمون گفت.یکیش سمت راس چند جمله ای باشه یا نمایی یا مثلثاتی یا نمایی و مثلثاتی با هم. از روش نمایی بخوام حل کنم یه ذره طولانی میشه.ببین جواب خصوصیم درسته؟

y = u^2 * e^u (au+b)

بعد باید از این دو بار مشتق بگیرمو بذارم تو معادله؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
آهان درسته حسین جان.از بس حل کردم همش u=lnx گرفتم یادم رفت اونطوری هم میشه. رفته بود تو مخم یه روش:ws3:ولی یه سوال دیگه. اگه من به جاش x=e^u بذارم، سمت راست معادله میشه : e^u / (1+2u)

درسته؟ الان جواب خصوصیشو بخوام بدست بیارم یه ذره سخت میشه. یعنی استادمون 4 تا روش بهمون گفت.یکیش سمت راس چند جمله ای باشه یا نمایی یا مثلثاتی یا نمایی و مثلثاتی با هم. از روش نمایی بخوام حل کنم یه ذره طولانی میشه.ببین جواب خصوصیم درسته؟

y = u^2 * e^u (au+b)

بعد باید از این دو بار مشتق بگیرمو بذارم تو معادله؟

من در مورد حل معادله دیفرانسیل چیزی به شما نگفتم شما پرسیدید که اگه تغییر متغییر بدم یه x اضافه میارم منم گفتم نمیارین...

خوب برای حل معادلات دیفرانسیل باید ابتدا تشخیص بدی چه نوع معادله دیفرانسیلیه بعد حل کنی...

این معادله دیفرانسیل مرتبه دوم ناهمگن با ضرایب متغییره...

به نظر شما این معادله دیفرانسیل باید با چه روشی حل بشه؟...:ws38:

• Like 2
لینک به دیدگاه
من در مورد حل معادله دیفرانسیل چیزی به شما نگفتم شما پرسیدید که اگه تغییر متغییر بدم یه x اضافه میارم منم گفتم نمیارین...

خوب برای حل معادلات دیفرانسیل باید ابتدا تشخیص بدی چه نوع معادله دیفرانسیلیه بعد حل کنی...

این معادله دیفرانسیل مرتبه دوم ناهمگن با ضرایب متغییره...

به نظر شما این معادله دیفرانسیل باید با چه روشی حل بشه؟...:ws38:

خب به ما دو تا روش گفتن.روش کوشی اویلر و اژاندر. من فکر کنم با روش کوشی اویلر. ولی تغییر متغیری که میگیرم جواب نمیده

• Like 1
لینک به دیدگاه
خب به ما دو تا روش گفتن.روش کوشی اویلر و اژاندر. من فکر کنم با روش کوشی اویلر. ولی تغییر متغیری که میگیرم جواب نمیده
معادله کوشی اویلر که نمیشه چون معادله ناهمگنه و اینکه نمیشه این معادله رو به همگن تبدیل کرد تا از کوشی اویلر بشه حل کرد همونطور که میدونی کوشی اویلر فقط برای همگنه با ضرایب متغییره نه ناهمگن...لژاندر رو خیلی یادم نیست فقط همین قدر یادمه که از راه سری حل میشد...ولی برای حل معادله مرتبه دوم ناهمگن با ضرایب متغییر از روش لاگرانژ میشه حل کرد این روش رو خوندین؟...

وقتی که یه معادله دیفرانسیل همگن با ضریب متغییر داری برای تبدیل به ضرایب ثابت از تغییر متغییر استفاده میکنن...

شما برای چی داشتی تغییر متغییر میدادی؟ ...معادله شما که ناهمگنه!

• Like 1
لینک به دیدگاه

سلام

ابتدا با حل کلی کوشی اویلر معادله همگن سمت چپ رو حل کنید و پایه جواب ها رو بدست بیاورید(جواب عمومی)

سپس با روش لاگرانژ جواب خصوصی رو پیدا کنید.

جواب کلی مجموع این دو جواب است.

• Like 2
لینک به دیدگاه
سلام

ابتدا با حل کلی کوشی اویلر معادله همگن سمت چپ رو حل کنید و پایه جواب ها رو بدست بیاورید(جواب عمومی)

سپس با روش لاگرانژ جواب خصوصی رو پیدا کنید.

جواب کلی مجموع این دو جواب است.

:ws28::ws28:دست درد نکنه اومدی زدی تو هدف میخواستم به مرور جوابو بهش بگم تا خودش بره دنبالش وگرنه خودم همون اول حلش کرده بودم...خیلی باحال بود یاد زمانی افتادم که هر وقت داشتیم فیلم میدیدیم به جای حساس میرسیدیم یهو یکی میومد داستان تعریف میکرد:ws28:
  • Like 1
لینک به دیدگاه
:ws28::ws28:دست درد نکنه اومدی زدی تو هدف میخواستم به مرور جوابو بهش بگم تا خودش بره دنبالش وگرنه خودم همون اول حلش کرده بودم...خیلی باحال بود یاد زمانی افتادم که هر وقت داشتیم فیلم میدیدیم به جای حساس میرسیدیم یهو یکی میومد داستان تعریف میکرد:ws28:

خو تو که فیلنامه مینویسی بابقیه هماهنگ کن که سوتی نشه:ws3:،من چمیدونستم:w000:

من هی دیدم میپرسی اینو بهتون گفتن اونو یادم نیست فک کردم داری میپیچونیش:ws3:

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

سلام

دوستان از بین کتب معادلات دیفراسیل زیر کدوم یکی بهترن!؟

1.معادلات نصیر مهندس کریمی

2.معادلات راهیان ارشد بهزاد خدا کرمی

3.معادلات پازسه

4.معادلات دو جلدی آقاسی

5.معادلات گاج

میشه توضیح بدین؟ اصلا کسی این کتابا رو خونده؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
سلام

دوستان از بین کتب معادلات دیفراسیل زیر کدوم یکی بهترن!؟

1.معادلات نصیر مهندس کریمی

2.معادلات راهیان ارشد بهزاد خدا کرمی

3.معادلات پازسه

4.معادلات دو جلدی آقاسی

5.معادلات گاج

میشه توضیح بدین؟ اصلا کسی این کتابا رو خونده؟

واسه کنکور میخوای دیگه؟

دومی یعنی راهیان رو بذار کنار.

بقیشون خوبن.

حجم کتاب کریمی و پارسه و آقاسی خب بیشتر از گاجه.

کریمی یه سری روش های خوب واسه حل ذهنی سوالات و رد گزینه داره/که خب یکم باید بیشتر وقت بذاری واسه مطالعه اش تا مسلط بشی روشون.

گاج حرف نداره.

درسش رو خیلی خیلی روون توضیح داده.مثال های خیلی خوبی توی متن درس حل کرده.کتاب کاملیه از نظر من.

ولی خب معادلات درس فراریه.گاج رو میخوای بخونی باید 3-4 بار بخونیش.

شاید احساس کنی تستش کمه.

اگه همچین حسی داشتی و فک کردی که تست بیشتری باید واسه تسلط بزنی میتونی جلد 2 آقاسی رو بگیری و تراکتوروار تست بزنی.

• Like 2
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...