رفتن به مطلب

آلودگي رودخانه‌هاي ارسباران به سم


ارسال های توصیه شده

آلودگي رودخانه‌هاي ارسباران به سم

ايرن: مدير انجمن ديده بان کوهستان گفت: در کشوري مانند ايران با سرانه بسيار پايين جنگل حتي اگر معدن طلا هم در ذخيره‌گاه زيستکره ارسباران که از نظر باستاني و زيست محيطي ارزش بسيار بالايي دارد وجود داشته باشد نبايد آن را تخريب کرد.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

عباس محمدي در گفتگو با مهر افزود: در کشوري با اين همه نفت و گاز و با وجود معدن مس سرچشمه که از بزرگترين توليدکنندگان مس در جهان است، تخريب يکي از منحصربه فرد ترين منابع طبيعي ايران براي استخراج معدن مس سونگون بسيار غير کارشناسي است.

وي با بيان اينکه اساساً صدور مجوز براي استخراج معدن مس به دليل اينکه کل خاک منطقه را تخريب مي کند در ارسباران اشتباه است گفت: فاجعه بدتر اينکه مجريان معدن مس سونگون به دفعات از حدود مشخص شده براي اين معدن تجاوز کرده و براي گمانه زني و اکتشاف تمام خاک اطراف منطقه مجاز را نيز برداشته اند.

محمدي در پاسخ به اينکه آيا مسئولان محيط زيست واکنشي به اين اقدام معدن مس سونگون نشان داده اند گفت: متأسفانه مسئولان محيط زيست و سازمان جنگلها در مقابل عمليات عمراني، راهسازي و معدن کاري که در نقاط مختلف منابع طبيعي کشور اتفاق مي افتد حريف نيستند و در بسياري مواقع يا کوتاه مي آيند و يا با وجود اعلام مخالفت آنها ديگر دستگاههاي به اين مخالفتها اهميت نمي دهند و آنقدر براي خود حقانيت قائل هستند که قوانين را رعايت نمي کنند.

به گفته وي، اين اقدام معدن مس سونگون از بعد اقتصادي هم قابل توجيه نيست زيرا در بهترين حالت به ازاي حدود 5 ميليارد دلار درامد حاصل از مس يکي ارزشمند ترين ذخاير زيستي کشور و دنيا از بين مي رود.

محمدي با بيان اينکه در ايران براي نوسازي يک پياده رو که بعد از دو سال بازهم از بين مي رود 50 ميليارد تومان هزينه مي شود افزود: بنابراين درآمد حاصل از استخراج معدن مس سونگون در بهترين حالت از بعد اقتصادي هم آنقدر قابل توجه نيست .

به اعتقاد وي جنگلها و مراتع سالم از مهمترين ذخيره گاهها و توليد کننده هاي آب هستند و در ايران که سرانه آبي براي هر نفر در هر سال هزار متر مکعب است بايستي مسئولان بيش از هر چيزي به فکر حفظ اين ذخاير باشند.

وي با اشاره به اينکه بيش از 95 درصد از ايران بياباني است ياد آورشد: ايران در مرز تنش آبي قراردارد و به دليل تخريب گسترده پوشش گياهي در اقصي نقاط کشور حتي در مواقع بارندگي امکان استفاده و ذخيره منابع آب را نداريم و در مواردي مانند رگبار چند روز پيش حوادثي چون سيل کلاردشت و موارد مشابه ديگر پيش مي آيد که از خشکسالي بدتر است.

محمدي با اشاره خاکبرداري هاي انجام شده توسط مجريان معدن مس سونگون گفت: در حال حاضربه دليل رانش دامنه ها آب جاري در رودخانه هاي پايين دست ارسباران گل آلود و در بسياري موارد سمي است که اين موضوع تهديدي جدي براي زمينهاي کشاورزي اطراف و ساکنان روستا هاست.

وي با بيان اينکه شيب زمين هاي منطقه اغلب تند و بين 30 تا 50 درجه هستند ياد آور شد: برداشت خاک در چنين مناطقي فرسايش شديد را به همراه دارد و خطر بروز سيل را به هنگام بارندگي افزايش مي دهد.

به گفته محمدي، در کانادا که از نظر ميزان جنگل از ايران بسيار غني تر است و از نظر منابع سوخت از ايران بسيار فقيرتر سال هاست که معادن عظيم زغال سنگ به دليل قرار گرفتن در منطقه جنگلي بدون استفاده مانده اند.

به اعتقاد وي، مسئولان بايد با توجه به منافع ملي و با توجه به فشاري همه جانبه اي که به ذخيره گاه زيستکره ارسباران به دليل تخريب و تجاوز، قاچاق چوب، تغييرات و آب و هوا و گرد و غبار، مانع تخريب هر چه بيشتر اين منطقه با جلوگيري از ادامه فعاليت معدن مس سونگون شوند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...