MH.Sayyadi 14584 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ ببین دو تا بحث شد الان.یکی اینکه مجوزی که تو شهرداری برای کاربری صادر میشه. که برای اون نقشه تولید میشه. اما برای طرح های موضعی شهرسازی معمولا اون چیزی که وضع موجود هست رو برداشت می کنند و نقشه تولید میکنند. درواقع اون نقشه عنوانش باید این باشه:" نقشه مجوز های کاربری" نه "نقشه کاربری" بحث دوم اینکه توی شهرساز به مجوز کاربری چی کار داری؟ فعالیت و کاربری یه بحث تکنیکاله، حالا یارو اومده یه مجوز گرفته یه کار دیگه کرده که تعریف فعالیت و کاربری و تفاوتشون زیر سوال نمیره! آره. نه منظورم زیر سوال بردن تعریف نبود، میخواستم بدونم رو چه حسابی همچین مجوزی گرفته و... ؟ البته بحثش اینجا نیست، ایشالا یه فرصت دیگه. 6 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ جالبه بدونید که بسیاری از مهندسین مشاور و فارق التحصیل ها و حتی اساتید فرق این دو تا رو نمیدونن!!!! من هم نمیدونستم 5 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ ممنون از همگی که بحث رو تا حدی گرم کردین. من خودم که خیلی استفاده کردم. برای ادامه ی بحث هم در خدمتیم. راستی چنگیز ه 2 قلیون و 10 تا چای برای برو بچ بیار من خلاصه ای رو اول بگم که تا حالا چی گفته شده: تعریف فعالیت و رفتار و تفاوتهاشون(در ادبیات طراحی شهری)، فرق فعالیت و کاربری(از بعد تکنیکال) 5 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ سوال بعدی اولش خیلی کلیه: تقسیم بندی فعالیت ها از نظر یان گل؟ توضیح هر کدوم با چند تا مثال(مثالهای ابتکاری بزنید) 5 لینک به دیدگاه
bpcom 10070 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 تیر، ۱۳۹۰ تو این مبحث من شنونده میشوم و از مطالب دوستان استفاده می کنم چون اطلاعاتی ندارم :w72: 3 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 13 تیر، ۱۳۹۰ سوال بعدی اولش خیلی کلیه:تقسیم بندی فعالیت ها از نظر یان گل؟ توضیح هر کدوم با چند تا مثال(مثالهای ابتکاری بزنید) فک کنم دوستان بلد باشن فقط شاید ندونین که این تقسیم بندی رو یان گل انجام داده: 1)فعالیت های ضروری(Necessary activities) 2)فعالیت های انتخابی(Optional activities) 3)فعالیت های اجتماعی(Social activities) توضیحات و مثالاش با شما دوستان 7 لینک به دیدگاه
MH.Sayyadi 14584 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 تیر، ۱۳۹۰ فک کنم دوستان بلد باشن فقط شاید ندونین که این تقسیم بندی رو یان گل انجام داده:1)فعالیت های ضروری(necessary activities) 2)فعالیت های انتخابی(optional activities) 3)فعالیت های اجتماعی(social activities) توضیحات و مثالاش با شما دوستان فعالیت ضروری فعالیتی هست که برامون ویژگی های محیط بیرون مهم نیست و به بیرون میریم. مثل کار کردن و خرید کردن و به دانشگاه یا مدرسه رفتن. فعالیت انتخابی فعالیتی هست که اگه دوس داشته باشیم میریم و اگر هم نخوایم نمیریم. مثل تفریح کردن. فعالیت اجتماعی ، تعامل اجتماعی ، ارتباط چهره به چهره و ایجاد خاطرات جمعی ، احساس تعلق به محیط و احساس مسئولیت نسبت به اون. مثل قرارهای انجمن نواندیشان! ;) ، ورزش های صبحگاهی توی پارک ها. 8 لینک به دیدگاه
mehdi_7070 874 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 تیر، ۱۳۹۰ فک کنم دوستان بلد باشن فقط شاید ندونین که این تقسیم بندی رو یان گل انجام داده:1)فعالیت های ضروری(Necessary activities) 2)فعالیت های انتخابی(Optional activities) 3)فعالیت های اجتماعی(Social activities) توضیحات و مثالاش با شما دوستان میشه یه سوال بپرسم؟! یان گل میگه همه فعالیتها را میشه به این سه دسته تقسیم کرد؟ یعنی هر فعالیت الزاما باید جزء یکی از این دستهها باشه؟ مثلا فعالیت اجتماعی نمیتونه ضروری یا انتخابی باشه و از هم مجزاست؟!! 5 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 13 تیر، ۱۳۹۰ میشه یه سوال بپرسم؟!یان گل میگه همه فعالیتها را میشه به این سه دسته تقسیم کرد؟ یعنی هر فعالیت الزاما باید جزء یکی از این دستهها باشه؟ یان گل فعالیت های بیرونی در فضاهای شهری رو به این سه دسته تقسیم میکنه. مثلا فعالیت اجتماعی نمیتونه ضروری یا انتخابی باشه و از هم مجزاست؟!! برای سوال سوم باید تعاریف رو بچه ها بیارن و چند تا نمونه بیارن بعد در مورد سوال تو هم بحث خواهیم کرد. مرسی 5 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 13 تیر، ۱۳۹۰ فعالیت ضروری فعالیتی هست که برامون ویژگی های محیط بیرون مهم نیست و به بیرون میریم.مثل کار کردن و خرید کردن و به دانشگاه یا مدرسه رفتن. فعالیت انتخابی فعالیتی هست که اگه دوس داشته باشیم میریم و اگر هم نخوایم نمیریم. مثل تفریح کردن. فعالیت اجتماعی ، تعامل اجتماعی ، ارتباط چهره به چهره و ایجاد خاطرات جمعی ، احساس تعلق به محیط و احساس مسئولیت نسبت به اون. مثل قرارهای انجمن نواندیشان! ;) ، ورزش های صبحگاهی توی پارک ها. ممنون. خیلی خوبه اگه کسی میتونه تکمیلترش کنه. 2 لینک به دیدگاه
zahra.k 1200 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 تیر، ۱۳۹۰ فعالیت های ضروری: حالتی کمابیش اجباری داشته و اکثرا وابسته به پیاده روی اند .وقوع این فعالیت ها کمترین تاثیر پذیری را از محیط اطراف دارد. فعالیت های انتخابی: زمانی صورت می پذیرند که تمایل به آن وجود داشته و زمان و مکان نیز فراهم کننده زمینه ای مساعد باشند. فعالیت های این گروه بیش از دو گروه دیگر به شرایط فیزیکی خارجی وابسته است. هنگامیکه محیط بیرونی از کیفیت پایینی برخوردار باشد تنها فعالیت های ضروری انجام می پذیرند اما در محیط دارای کیفیت بالا نه تنها این فعالیت ها انجام می شوند بلکه به دلیل وجود شرایط بهار تمایل برای صرف زمان بیشتر برای این فعالیت ها نیز افزایش می یابد .به علاوه گستره وسیعی از فعالیت های انتخابی نیز به دلیل دعوت کنندگی شرایط انجام می گیرند. فعالیت های اجتماعی:بیش از هر چیز وابسته به حضور دیگران در فضاهای عمومی است.این دسته را می توان فعالیت های برآیندی نیز نامید چرا که تقریبا در تمام موارد از فعالیت های پیوند یافته با دو دسته دیگر ناشی می شوند و هر کجا فعالیت های ضروری و انتخابی در فضاهای عمومی دارای شرایط بهتری باشند فعالیت های اجتماعی مورد حمایت قرار می گیرند. شخصیت و ویژگی فعالیت های اجتماعی بسته به زمینه ای که در آن رخ می دهند متفاوت است. جایی که تعداد محدودی از مردم با علایق و پیش زمینه های متعارف وجود دارند فعالیت های اجتماعی در فضاهای عمومی می توانند بسیار وسیع باشند و این بدان دلیل است که مردم همدیگر را می شناسند. در خیابان ها و مراکز شهری فعالیت های اجتماعی به طور معمول سطحی تر هستند اما می توانند به مثابه بذری برای اشکال وسیع تر فعالیت های اجتماعی باشند..اگرچه چارچوب فیزیکی تاثیری مستقیم بر روی کیفیت محتوا و شدت ارتباطات اجتماعی ندارد اما برنامه ریزان می توانند نقطه آغازی برای دیگر اشکال ارتباط فراهم آورند. فعالیت های ضروری انتخابی و اجتماعی در یک الگوی درهم تنیده رخ می دهند. فعالیت های اجتماعی بسته به شدت ارتباط می توانند از فعالیت های ساده و غیر مشخص تا ارتباطات پیچیده و درگیری های احساسی مطرح شوند. 8 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 13 تیر، ۱۳۹۰ فعالیت های ضروری: حالتی کمابیش اجباری داشته و اکثرا وابسته به پیاده روی اند .وقوع این فعالیت ها کمترین تاثیر پذیری را از محیط اطراف دارد.به طور کلی فعالیت های روزانه به این گروه تعلق دارند. مانند خرید، رفتن سرکار ، منتظر کسی بودن، دانشگاه رفتن و ... فعالیت های انتخابی: زمانی صورت می پذیرند که تمایل به آن وجود داشته و زمان و مکان نیز فراهم کننده زمینه ای مساعد باشند. فعالیت های این گروه بیش از دو گروه دیگر به شرایط فیزیکی خارجی وابسته است. هنگامیکه محیط بیرونی از کیفیت پایینی برخوردار باشد تنها فعالیت های ضروری انجام می پذیرند اما در محیط دارای کیفیت بالا نه تنها این فعالیت ها انجام می شوند بلکه به دلیل وجود شرایط بهار تمایل برای صرف زمان بیشتر برای این فعالیت ها نیز افزایش می یابد .به علاوه گستره وسیعی از فعالیت های انتخابی نیز به دلیل دعوت کنندگی شرایط انجام می گیرند. نشستن و لذت بردن از آفتاب، پیاده روی و انواع و اقسام تفریحات در ضمن به اینگونه فعالیت ها فعالیت های تفریحی هم گفته میشه(منظورم اینه که خود یان گل بعضی جاها با عنوان فعالیتهای تفریحی از این نوع فعالیتها اسم برده). فعالیت های اجتماعی:بیش از هر چیز وابسته به حضور دیگران در فضاهای عمومی است.این دسته را می توان فعالیت های برآیندی نیز نامید چرا که تقریبا در تمام موارد از فعالیت های پیوند یافته با دو دسته دیگر ناشی می شوند و هر کجا فعالیت های ضروری و انتخابی در فضاهای عمومی دارای شرایط بهتری باشند فعالیت های اجتماعی مورد حمایت قرار می گیرند. شخصیت و ویژگی فعالیت های اجتماعی بسته به زمینه ای که در آن رخ می دهند متفاوت است. جایی که تعداد محدودی از مردم با علایق و پیش زمینه های متعارف وجود دارند فعالیت های اجتماعی در فضاهای عمومی می توانند بسیار وسیع باشند و این بدان دلیل است که مردم همدیگر را می شناسند. در خیابان ها و مراکز شهری فعالیت های اجتماعی به طور معمول سطحی تر هستند اما می توانند به مثابه بذری برای اشکال وسیع تر فعالیت های اجتماعی باشند..اگرچه چارچوب فیزیکی تاثیری مستقیم بر روی کیفیت محتوا و شدت ارتباطات اجتماعی ندارد اما برنامه ریزان می توانند نقطه آغازی برای دیگر اشکال ارتباط فراهم آورند. فعالیت های ضروری انتخابی و اجتماعی در یک الگوی درهم تنیده رخ می دهند. فعالیت های اجتماعی بسته به شدت ارتباط می توانند از فعالیت های ساده و غیر مشخص تا ارتباطات پیچیده و درگیری های احساسی مطرح شوند. مانند بازی کودکان، گپ ها و گفتگوهای کوتاه، راهپیمایی ها و مراسم های عزاداری یا عروسی و ... فراگیرترین حالت فعالیت اجتماعی، ارتباطات منفعل مانند دیدن ساده و یا گوش دادن به مردم است. ممنون زهرا جان. خیلی خوب نوشته های یان گل رو کپی کرده. این چند جمله رو هم اضافه کردم شاید مفید باشن. 4 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 13 تیر، ۱۳۹۰ فعالیت های انتخابی: زمانی صورت می پذیرند که تمایل به آن وجود داشته و زمان و مکان نیز فراهم کننده زمینه ای مساعد باشند. فعالیت های این گروه بیش از دو گروه دیگر به شرایط فیزیکی خارجی وابسته است.هنگامیکه محیط بیرونی از کیفیت پایینی برخوردار باشد تنها فعالیت های ضروری انجام می پذیرند . . آیا واقعاً در هرجایی که محیط کیفیت پایینی داشته باشد تنها فعالیتهای ضروری اتفاق می افتند؟ من در خود سنندج هزارها عکس دارم که این رو رد میکنه. در واقع برای انجام فعالیتهای انتخابی و اجتماعی من فک میکنم که محیط خارجی تنها یکی از عوامل محسوب میشه. دوستانی که موافق هستن صحبتهای بنده رو تکمیل کنن و دوستانی که مخالف هستن دلایلشون رو بگن. 7 لینک به دیدگاه
MH.Sayyadi 14584 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 تیر، ۱۳۹۰ آیا واقعاً در هرجایی که محیط کیفیت پایینی داشته باشد تنها فعالیتهای ضروری اتفاق می افتند؟ من در خود سنندج هزارها عکس دارم که این رو رد میکنه. در واقع برای انجام فعالیتهای انتخابی و اجتماعی من فک میکنم که محیط خارجی تنها یکی از عوامل محسوب میشه. دوستانی که موافق هستن صحبتهای بنده رو تکمیل کنن و دوستانی که مخالف هستن دلایلشون رو بگن. کل سنندج مگه چقد جمعیت داره که تو فقط هزارتا عکس از فعالیت اجتماعیشون داری :smiley (18): من با نظرت موافقم، شرایط کالبدی محیط تنها عامل تاثیر گذار برای کشش افراد به فضای شهری نیست! چندین عامل مختلف دست به دست هم میدن تا یک فرد به فضای شهری برای تعاملات اجتماعی وارد بشه. از جمله : ایمنی و امنیت، آسایش محیطی، آلودگی هوا و آلودگی صوتی و آلودگی زیست محیطی ، مبلمان شهری، دسترسی، هزینه ها، پاکیزگی محیط، فضای مطبوع و... . و از همه مهمتر به نظرم احساس تعلق خاطر به اون مکان هستش. 6 لینک به دیدگاه
Miladt 3681 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 تیر، ۱۳۹۰ آیا واقعاً در هرجایی که محیط کیفیت پایینی داشته باشد تنها فعالیتهای ضروری اتفاق می افتند؟ منم با این گفته مخالفم.در هر جایی و هر مکانی انسان راهی برای برطرف کردن نیازش پیدا میکنه. رفتن به محلات قدیمی با بافت فرسوده خودش بهترین مثال نقض برای این گفتست.تو یه محله مثل محله زینبیه اصفهان که نه تشخص کالبدی داره و نه تاریخی و یک بافت صرفا فرسودست میبینیم که بچه ها با شور و هیجان زیاد تو کوچه ها مشغول بازی هستند و زن ها هم در داخل بافت حضور دارند و بدون اینکه فضای شهری برای برقراری تعاملات اجتماعی باشه این نیاز رو برطرف میکنند. این عکسی هم که خودت گذاشتی این گفته رو نقض میکنه. 3 لینک به دیدگاه
bpcom 10070 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 تیر، ۱۳۹۰ آیا واقعاً در هرجایی که محیط کیفیت پایینی داشته باشد تنها فعالیتهای ضروری اتفاق می افتند؟ کیفیت محیط میتونه بر کیفیت رفتار تاثیر گذار باشه ولی تاثیر چندانی بر کمیت آن و احتمال رخ دادن آن ندارد. می تونیم به عنوان نمونه یک محله پایین شهر در هر شهری رو با محله بالا شهر در تهران مقایسه کنید. در اون محله پایین شهر رفتارهای اجتماعی به صورت تجمع زنان در درب منازل و نشستن روی پله ها و گفتگو و همینطور جمع شدن مردان در مثال قهوه خانه ها و همینطور بازی بچه ها در کوچه ها تنگ با توپ پلاستیکی است. در محله بالا شهر به طور مثال جمع شدن بچه ها در بوستان ها و انواع بازی ها خاط مانند اسکیت و ... گروه های زنان و مردان در باشگاههای مرتبط با سلیقه کیفیت تعاملات فرق کرده ولی تا حد زیادی اصل فعالیت برقرار است. به همین دلیل محیط تاثیر گذار بر نوع و کیفیت رفتار داره . مثال دیگر را در زاغه نشین ها می توان دید و برای این منظور فیلم های هندی ( هر چند بی محتوا هستند ) ولی به خوبی کیفیت های رفتارهای اجتماعی ، اختیاری و ضروری را در قالب روابط فشرده در محلات فقیر نشین نشون می دهند. 3 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 14 تیر، ۱۳۹۰ کل سنندج مگه چقد جمعیت داره که تو فقط هزارتا عکس از فعالیت اجتماعیشون داری :smiley (18):400 هزار نفر. من با نظرت موافقم، شرایط کالبدی محیط تنها عامل تاثیر گذار برای کشش افراد به فضای شهری نیست! چندین عامل مختلف دست به دست هم میدن تا یک فرد به فضای شهری برای تعاملات اجتماعی وارد بشه. از جمله : ایمنی و امنیت، آسایش محیطی، آلودگی هوا و آلودگی صوتی و آلودگی زیست محیطی ، مبلمان شهری، دسترسی، هزینه ها، پاکیزگی محیط، فضای مطبوع و... . و از همه مهمتر به نظرم احساس تعلق خاطر به اون مکان هستش. مرسی مهندس 2 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 14 تیر، ۱۳۹۰ من با نظرت موافقم، شرایط کالبدی محیط تنها عامل تاثیر گذار برای کشش افراد به فضای شهری نیست! چندین عامل مختلف دست به دست هم میدن تا یک فرد به فضای شهری برای تعاملات اجتماعی وارد بشه. از جمله : ایمنی و امنیت، آسایش محیطی، آلودگی هوا و آلودگی صوتی و آلودگی زیست محیطی ، مبلمان شهری، دسترسی، هزینه ها، پاکیزگی محیط، فضای مطبوع و... . و از همه مهمتر به نظرم احساس تعلق خاطر به اون مکان هستش. منم با این گفته مخالفم.در هر جایی و هر مکانی انسان راهی برای برطرف کردن نیازش پیدا میکنه. رفتن به محلات قدیمی با بافت فرسوده خودش بهترین مثال نقض برای این گفتست.تو یه محله مثل محله زینبیه اصفهان که نه تشخص کالبدی داره و نه تاریخی و یک بافت صرفا فرسودست میبینیم که بچه ها با شور و هیجان زیاد تو کوچه ها مشغول بازی هستند و زن ها هم در داخل بافت حضور دارند و بدون اینکه فضای شهری برای برقراری تعاملات اجتماعی باشه این نیاز رو برطرف میکنند.این عکسی هم که خودت گذاشتی این گفته رو نقض میکنه. کیفیت محیط میتونه بر کیفیت رفتار تاثیر گذار باشه ولی تاثیر چندانی بر کمیت آن و احتمال رخ دادن آن ندارد. می تونیم به عنوان نمونه یک محله پایین شهر در هر شهری رو با محله بالا شهر در تهران مقایسه کنید.در اون محله پایین شهر رفتارهای اجتماعی به صورت تجمع زنان در درب منازل و نشستن روی پله ها و گفتگو و همینطور جمع شدن مردان در مثال قهوه خانه ها و همینطور بازی بچه ها در کوچه ها تنگ با توپ پلاستیکی است. در محله بالا شهر به طور مثال جمع شدن بچه ها در بوستان ها و انواع بازی ها خاط مانند اسکیت و ... گروه های زنان و مردان در باشگاههای مرتبط با سلیقه کیفیت تعاملات فرق کرده ولی تا حد زیادی اصل فعالیت برقرار است. به همین دلیل محیط تاثیر گذار بر نوع و کیفیت رفتار داره . مثال دیگر را در زاغه نشین ها می توان دید و برای این منظور فیلم های هندی ( هر چند بی محتوا هستند ) ولی به خوبی کیفیت های رفتارهای اجتماعی ، اختیاری و ضروری را در قالب روابط فشرده در محلات فقیر نشین نشون می دهند. میشه نتیجه گرفت که گفته ی یان گل در مورد شرایط کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته یا توسعه نیافته صادق نیست. در اینجا عوامل دیگری غیر از محیط مطرح میگردند که به نظر من مهمترین عاملش، عامل فرهنگیست. عامل اقتصادی نیز بسیار تاثیر دارد، طوری که من فک کنم که قشر کم توان از لحاظ اقتصادی، به کیفیت محیط کمتر توجه میکنند. 3 لینک به دیدگاه
میهن ساز 78 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 تیر، ۱۳۹۰ سلام به نظر من فعالیت یه عمل که سر میزنه و میشه گفت در واقعphysicalامارفتار یه احساس که در رابطه با اعمال متفاوت جاری میشه در واقع میشه گفت emotional 4 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 تیر، ۱۳۹۰ آیا واقعاً در هرجایی که محیط کیفیت پایینی داشته باشد تنها فعالیتهای ضروری اتفاق می افتند؟ من در خود سنندج هزارها عکس دارم که این رو رد میکنه. در واقع برای انجام فعالیتهای انتخابی و اجتماعی من فک میکنم که محیط خارجی تنها یکی از عوامل محسوب میشه. دوستانی که موافق هستن صحبتهای بنده رو تکمیل کنن و دوستانی که مخالف هستن دلایلشون رو بگن. سلام. بحث بسیار خوبیه. فقط یک نکته رو متذکر میشم. یان گل در تقسیم بندی یان گل فعالیت های ضروری و انتخابی در مقابل هم و فعالیت های اجتماعی راسی در کنار این دو می باشد. امید جان عکسی که گذاشتین نه تنها حرف یان گل رو رد نمیکنه بلکه تائیدش هم میکنه. در واقع یه مقداری در فهم فعالیت های انتخابی اشتباه کردین. مثال میزنم. شما برای رفتن به مدرسه مجبورین ساعت 8 از خیابان جشنواره عبور کنید. این میشه فعالیت ضروری. شما بدون هیچ چون و چرایی باید قبول کنید. این یک فعالیت ضروری است. شما میخواهید با دوستتان صحبت کنید. میتوانید بروید زیر آلاچیق توی پارک بنشینید. یا بشینید روی نیمکت یا بروید روی چمن ها زیر سایه درخت. شما انتخاب میکنید چگونه فعالیت کنید. این یک فعالیت انتخابی است. شما با دوستانتان جلوی خانه تان صحبت میکنید و گل میگید و گل میشنفید. شما حاضرید برای دیدن دوستتان به محله خاک سفید بروید! رابطه ی شما با دوستتان میشود فعالیت اجتماعی. انگیزه شما دوستتان است نه محیط. حالا قضاوت کنید. در این عکس مردم انتخابی برای نشستن ندارند. و فعالیت اجتماعیشان به انگیزه افراد است نه فضا. ر.ک به: فعاليتهاي اجتماعي: وابسته به حضور افراد ديگر در فضا است و نتيجة حضور حركت مردم در فضا ميباشد. (Gehl, 1987: 11-14) 6 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده