رفتن به مطلب

محمدي‌زاده: کار خاصي در اکوتوريسم انجام نداديم


ارسال های توصیه شده

محمدي‌زاده: کار خاصي در اکوتوريسم انجام نداديم

ايرن: رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اين‌که اقرار مي‌کنم محيط زيست تاکنون در زمينه گونه‌هاي گياهي مناطق تحت مديريت وظيفه خود را انجام نداده است،‌ گفت: بدون حضور سرمايه‌گذاران در اين بخش نمي‌توانيم اقدامي براي بهبود شرايط انجام دهيم

به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران و به نقل از فارس ،محمدجواد محمدي رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در جشنواره لار و تنوع زيستي که به مناسبت آغاز فصل ماهيگيري در منطقه با حضور جمعي از مسئولان و مديران اين سازمان برگزار شد، گفت: منطقه لار با توجه به تنوعي زيستي و ذخاير ارزشمندي که در خود جاي داده بايد همواره مورد توجه قرار گيرد.

وي در ادامه به اهميت حفظ تنوع زيستي اشاره کرد و افزود: اگر مشکلي مانند آلودگي هوا پيش بيايد اين مشکل را مي‌توان با برنامه‌ريزي حل کرد اما اگر در حوزه تنوع زيستي اتفاقي صورت گيرد به معني آن است که فرصت‌ها را از دست داده‌ايم و بايد براي آن عزاي دائمي بگيريم که اين فرصت و عنايت خداوند از ما گرفته شده و محروم شده‌ايم.

معاون رئيس جمهور گفت: اگر به دنبال حفظ طبيعت هستيم بايد به محيط زيست و تنوع زيستي توجه ويژه داشته باشيم؛ امروز حفاظت از تنوع زيستي بر دوش سازمان محيط زيست است؛ اين وظيفه بسيار سنگين است اما همه نهادها، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها همچنين تمام مردم جامعه بايد کمک و براي حفظ آن مشارکت داشته باشند تا زيرساخت‌هاي لازم فراهم شود.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه سطح مناطق تحت مديريت سازمان محيط زيست طي دو سال اخير افزايش يافته است، اظهار داشت: به نسبت قبل سطح مناطق تحت مديريت سازمان افزايش يافته است و در آينده نيز مناطق بيشتري تحت نظر محيط زيست قرار مي‌گيرد.

 

حداکثر هنر ما حفظ وضع موجود است

--------------------------------------------------

 

محمدي‌زاده ضمن تأکيد بر مديريت هوشمندانه مناطق تحت مديريت سازمان، اظهار داشت: بايد اقرار کنيم به جز مشارکت ذي‌نفعان و کساني که مي‌توانند در زمينه محيط زيست سرمايه‌گذاري کنند نمي‌توانيم در جهت تقويت مناطق اقدامي انجام دهيم؛ حداکثر هنر ما حفظ وضع موجود است. براي افزايش کيفيت بايد برنامه‌ريزي‌هاي دقيقي انجام دهيم و از کمک همه استفاده کنيم.

وي در ادامه به موضوع طبيعت‌گردي اشاره کرد و گفت: اين مسئله از اولويت‌هاي جدي نظام است. اين بخش ارزشمندي است و بايد از پتانسيل آن استفاده کرد.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به نقش اکوتوريسم اشاره کرد و گفت: اين نقش در همه دنيا کاملاً اثبات شده است اما اگر نتوانسته‌ايم تاکنون آن را عملياتي کنيم بايد از اين پس اقدامات لازم را در اين راستا اجرايي کنيم.

 

ايران در زمينه جاذبه‌هاي طبيعي رتبه 5 دنيا را دارد

--------------------------------------------------------------

 

محمدي‌زاده در ادامه به رتبه ايران در زمينه جاذبه‌هاي طبيعي اشاره کرد و گفت: ايران به لحاظ جاذبه‌هاي طبيعي در دنيا رتبه پنجم، از نظر تنوع اقليمي رتبه دوم دنيا را به خود اختصاص داده است. همچنين از نظر جذب گردشگري رتبه شصت و هفتم دنيا و درآمد ارزي رتبه هفتادوپنجم را در دنيا از آن خود کرده است. اين اتفاق تناسبي با ظرفيت‌هاي طبيعت کشور ندارد.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: جاذبه‌هاي با ارزش و چشم‌اندازهاي طبيعي بسيار زيبا در کشور ما وجود دارد که بي‌نظير هستند از جمله آن مي‌توان به ارتفاعات زاگرس و البرز اشاره کرد. در فاصله بين اين دو منطقه 30 قله با ارزش وجود دارد که از قله‌هاي اروپا و آمريکا نيز مرتفع‌تر هستند.

 

يک و نيم ميليون گردشگر درآمد 2 ميليارد دلاري براي کشور به همراه دارد

----------------------------------------------------------------------------------

محمدي‌زاده براي نمونه به منطقه زاگرس اشاره کرد و گفت: منطقه زاگرس 10 استان کشور را در خود جاي داده است. اگر بتوانيم رقم گردشگري را در کشور به يک و نيم ميليون نفر برسانيم درآمدي در سال 2.7 ميليارد دلار براي کشور حاصل مي‌شود؛ اين بلندپروازي نيست با اينکه تاکنون کار خاصي در بخش اکوتوريسم انجام نداديم اما با شرايط موجود نيز مي‌توان آن را محقق کرد.

وي در ادامه به طرح‌هاي مديريتي سازمان محيط زيست اشاره و تصريح کرد: طرح‌هاي مديريتي در مناطق چهارگانه محيط زيست در ارتباط با جذب توريسم تهيه شده و تنها کافي است سرمايه‌گذاران اظهار علاقه کنند و محيط زيست پروژه را به آنها سفارش دهد.

لینک به دیدگاه

طرح‌‌هاي مديريتي مناطق تحت مديريت محيط زيست تا 2 سال آينده آماده مي‌شوند

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه گفت: ظرف امسال و سال آينده تمام مطالعات مديريت مناطق چهارگانه تمام مي‌شود که کار بسيار بزرگي است و در دستور کار استان‌ها نيز قرار گرفته است.

محمدي‌زاده گفت: طرح‌هاي اکوتوريسم براي مناطق چهارگانه با لحاظ مديريت يکپارچه مناطق بايد تهيه شود. اينکه هر سازماني طبق قانون خاص خودش عمل کند درست نيست.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه به طرح‌هاي مديريتي تالاب شادگان، انزلي و اروميه اشاره کرد و گفت: اين طرح‌ها نقشه راه همه دستگاه‌هاي اجرايي را فراهم مي‌کند.

محمدي‌زاده تصريح کرد: در زمينه خودگرداني مناطق تحت حفاظت بايد سازوکارهاي مناسبي براي آن فراهم شود و دستورالعمل‌هاي لازم در اين رابطه بايد مشخص شود.

وي در ادامه گفت: اگر در طرح‌هاي مديريتي از مشارکت بخش خصوصي استفاده کنيم در مناطقي که نياز به تأسيس پاسگاه يا فراهم کردن تجهيزات داريم سرمايه‌گذار مي‌تواند از محل درآمد مديريت طرح، حقوق نيروهاي انساني و مسائل مالي را تأمين کند.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به وسعت 70 تا 80 هزار هکتاري منطقه لار، گفت: اين منطقه در حدود 450 گونه گياهي و 150 گونه جانوري را در خود جاي داده است.

وي با تأکيد بر حفاظت از مناطق و گونه‌‌هاي جانوري اظهار داشت: انگيزه‌هاي سازمان براي گونه‌هاي حيواني بيشتر است. بايد اقرار کنيم که در رابطه با حفاظت از گونه‌هاي گياهي وظيفه خود را انجام نداده‌ايم.

به گفته محمدي‌زاده استفاده از پتانسيل حضور بومي‌نشينان منطقه در حفاظت از مناطق تحت مديريت از جمله منطقه حفاظت شده لار بسيار مهم است.

 

مقاومت کارشناسان محيط زيست درباره استفاده از بخش خصوصي بايد شکسته شود

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

وي در رابطه با ايجاد مديريت يکپارچه و استفاده از سرمايه‌گذاران بخش خصوصي، گفت: بايد مقاومتي که درون‌سيستم نسبت به اين تصميم وجود دارد، شکسته شود. در مهم‌ترين پارک‌هاي ملي دنيا سرمايه‌گذار وارد عمل شده و ظرفيت‌سازي کرده است راه رفته دنيا را بايد الگوي خود قرار دهيم. بايد به بخش خصوصي اجازه بدهيم تا در زمينه محيط زيست نيز وارد عمل شود.

محمدي‌زاده در ادامه به جلب همکاري همه دستگاههاي اجرايي اشاره کرد و گفت: يکي از مشکلات در اين منطقه و ساير مناطق حضور بيش از حد ظرفيت دام در مراتع است. تعديل چراي دام از ديگر محورهايي است که بايد اعمال شود نبايد دام‌ها بيش از ظرفيت مراتع در منطقه رها شوند.

وي در رابطه با صحبت‌هايي که سرمايه‌گذار منطقه حفاظت شده سد لار در مراسم ارائه کرد نيز گفت: در ابتدا بايد مجوزي بر اساس موافقت مديرکل محيط زيست استان تهران داده شود و پس از آن وارد مراحل بعدي شويم؛ البته ارائه گزارشات زيست محيطي براي ما بسيار مهم است.

محمدي‌زاده با اشاره به برنامه‌هاي گردشگري در منطقه حفاظت شده سد لار تأکيد کرد: بدون شک اگر بخواهيد اسکي روي آب در سد لار داشته باشيم محيط زيست به هيچ وجود اجازه تردد قايق‌هاي بنزيني را نمي‌دهد.

وي در ادامه يادآور شد: محيط زيست به شرطي با طر‌ح‌هاي گردشگري موافقت مي‌کند که موجب تخريب محيط زيست نشود.

محمدي‌زاده در ادامه تعدادي از مجوزهاي صيد ماهي را در منطقه لار امضا و با ماهيگيران حاضر در منطقه گفت‌وگو کرد.

همچنين در اين مراسم مسابقه صيد ماهي برگزار شد که به ترتيب به نفرات اول تا سوم که توانسته‌ بودند بزرگترين‌ ماهي را صيد کنند از سوي اشرفي‌پور و محمدي‌زاده رئيس سازمان محيط زيست جايزه‌اي داده شد

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...