رفتن به مطلب

تاثیرات ورزش شنا روی بدن


EOS

ارسال های توصیه شده

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

ورزش شنا یکی از محبوب ترین ورزش ها در بین اقشار مختلف مردم است.

فردی که شنا می کند، نه تنها از این طریق احساس راحتی و نشاط می کند بلکه در اثر شنا کردن قابلیت های جسمانی خود را از قبیل استقامت دستگاه گردش خون و تنفس، قدرت، سرعت و انعطاف پذیری مفاصل شانه و مچ پا افزایش می دهد.

ورزش شنا ورزشی است که از سن نوزادی تا سن کهنسالی می توان آن را انجام داد و به طور کلی ورزشی است که هیجان و اضطراب را کاهش داده، عضلات را قوی و محکم کرده و بدن را نرم و انعطاف پذیر می سازد و باعث می شود که فرد انرژی بیشتری برای انجام کارهای روزانه خود کسب کند.

دلایل بسیاری وجود دارد که شما را به سمت استخر بکشاند.

اول اینکه این ورزشی است که برای قلب بسیار مفید می باشد. اگر شدت حرکاتتان زیاد باشد کاملا می توانید آنرا با دویدن در یک تراز تصور کنید. اما از آنجا که در این حرکات هم قسمت های بالایی و هم قسمت های پایینی بدنتان در آب حرکت می کنند، می توان گفت که ماهیچه ها حتی بیشتر از دویدن کار می کنند و شما کالری بیشتری خواهید سوزاند.

شنا قدرت بدنی شما را هم بالا خواهد برد. ممکن است فردای اولین روز شنا گردنتان کمی در بدنتان احساس کوفتگی کنید. به این دلیل که از ماهیچه هایتان طوری کار کشیده اید که تا به حال کار نکشیده اید و به همین دلیل باعث قوی تر کردن شانه ها و همین طور ماهیچه های پشتتان می شود.

افراد بسیاری شنا را یکی از ورزش هایی تلقی می کنند که استرس و فشارهای عصبی را پایین می آورد. به همین دلیل با شنا کردن نه تنها فواید جسمی عایدتان می شود، بلکه فواید روحی نیز می برید.

مزیت دیگری که شنا نسبت به سایر ورزش ها دارد این است که شدت کمی دارد. بنابراین برای آنها که مشکلات مفصلی دارند یا دچار پوکی استخوان هستند نیز مفید است. باید بگویم که اگر شما ورزش هایی می کنید که روی مفصل هایتان شدت زیادی وارد می آید مثل تنیس یا دو، شنا می تواند برای بدنتان مثل مرهم عمل کند و این فشار روی مفصل هایتان را کاهش دهد.

از آنجا که این ورزش در آب انجام می شود، نکات و توجهاتی را باید مدنظر قرار دهید.

یکی از مهمترین جنبه های شنا کردن این است که بتوانید تنفستان را منظم کنید. چون سرتان فقط زمان هایی مشخص به روی آب می آید، باید تنفستان را با هر حرکت تنظیم کنید. حتی برای بعضی افراد الزامی است که این کار را قبل از شروع ورزش کمی تمرین کنند. اگر نتوانید ریتم تنفستان را تنظیم کنید، بسیار برایتان ایجاد مشکل خواهد شد و دیگر نمی توانید فواید چندانی از این ورزش ببرید، چون در این ورزش تنفس و ماهیچه ها با هم کار می کنند و همچنین بهتر است قبل از انجام این حرکات برای یک دور کامل، خوب به آن حرکت مسلط شوید.

اگر این حرکات را درست انجام ندهید، خیلی زود خسته خواهید شد. اگر حرکات بدنتان با یک نظم هماهنگ انجام شوند، شما قادر خواهید بود که خود را روی ضربان قلبتان متمرکز کرده و بنابراین شدت ورزش را بالاتر ببرید.

شنا شادابی و نشاط را برای شما به همراه می آورد و ورزش مفرحی است که تمام اندامتان را ورزیده و مقاوم می کند. :a030:

 

منبع : پارس تب

لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

روزهاي گرم فصل تابستان زمان استخر رفتن و شنا كردن است. هر چند شنا از جمله ورزش هايي نيست كه آسيب هاي چشمي يكي از خطرات آنهاست (مثل فوتبال، تنيس، بيس بال، ...) ولي قرمزي و سوزش چشم بعد از شنا كردن بويژه در استخر يكي از مسائلي است كه بسياري با آن مواجه اند.

ولي آيا بايد نگران اين مسئله بود؟ خير. قرمزي پس از شنا در استخر سبب آسيب درازمدت نمي شود.

 

كلر كه براي ضد عفوني كردن و از بين بردن باكتري ها به آب استخر اضافه مي شود بخودي خود مشكل ساز نيست. مشكل زماني رخ مي دهد كه كلر در مجاورت نيتروژن يا آمونياك موجود در آب قرار مي گيرد و از تركيب اينها كلرامين تشكيل مي شود. در حقيقت علت اصلي قرمزي و چشم كلرامين است. عروق سطحي روي سفيدي چشم بر اثر تماس با كلرامين ملتهب شده و چشم قرمز مي شود. كلرامين همچنين لايه موقتي روي قرنيه ايجاد مي كند كه سبب التهاب، حساسيت، خشكي و قرمزي چشم مي شود. به اين وضعيت كراتيت مي گويند.

 

بر خلاف بسياري كه تصور مي كنند درمان اين وضعيت استفاده از قطره هايي است كه قرمزي چشم را كم مي كنند درمان صحيح استفاده از تركيباتي نظير اشك مصنوعي است. اشك مصنوعي لايه اي روي قرنيه ايجاد كرده و به آن فرصت مي دهد التيام يابد. مكانيسم اثر تركيباتي كه قرمزي چشم را كم مي كنند منقبض كردن عروق خوني است و قطع اين داروها سبب شديدتر شدن مشكل خواهد شد. اگر قرمزي و سوزش چشم شديد باشد و يا به دفعات تكرار شود يك راه ديگر استفاده از عينك شنا است.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

اغلب تصور مي شود قرمزي چشم ناشي از زياد بودن كلر آب استخر است در حاليكه واقعيت دقيقا بر عكس اين است و اين مسئله اغلب ناشي از كم بودن كلر آب است.

حتي بوي تندي كه اغلب افراد تصور مي كنند ناشي از زياد بودن كلر است نيز بخاطر كم بودن كلر آب ايجاد مي شود. دليل اين مسئله اين است كه مولكول هاي آزاد كلر با نيتروژن و آمونياك تركيب مي شوند و كلرامين ايجاد مي كنند. افزايش كلر آب علاوه بر اينكه مانع رشد باكتري ها در آب استخر مي شود سبب شكسته شده پيوند هاي شيميايي كلرامين و شكسته شدن مولكول هاي آن شده و مشكلات مربوطه را كاهش مي دهد. در صورتيكه كلر آب كم باشد احتمال عفونت چشم ناشي از وجود باكتري ها در آب افزايش مي يابد. عفونت چشمي (اغلب كنژنكتيويت) معمولاً علاوه بر قرمزي و التهاب با درد و ترشح همراه است. در صورتيكه قرمزي بعد از شنا در استخر از حد يك التهاب خفيف فرا تر رفته و با ترشح همراه باشد بهتر است به چشم پزشك مراجعه كنيد.

 

در مجموع رعايت نكات زير تا حدود زيادي مانع از مشكلات چشم ناشي از شنا در استخر مي شود:

 

- بلافاصله پس از بيرون آمدن از آب دوش بگيرد. دوش گرفتن سبب مي شود كلرامين از پوست، مو و چشم شما شسته شود.

- بلافاصله پس از شنا از قطره هاي اشك مصنوعي استفاده كنيد.

- از عينك شنا استفاده كنيد.

لینک به دیدگاه

انواع اصلي حرکات شنا شامل : شناي آزاد، کرال سينه، پروانه و کرال پشت مي باشد که شناي پروانه دشوارترين اين حرکات به شمار مي آيد.

 

شناي آزاد که کرال جلو يا کرال استراليايي هم ناميده مي شود، کاملا از اسمش پيداست. در اين حرکت هيچ محدوديتي براي چگونگي حرکت دست و پا وجود ندارد. شما فقط بايد بتوانيد نيمي از بدن را بالاي آب نگاه داريد (به استثناي 15 متر اول و بعد از هر دور). اين حرکت احتمالا بهترين حرکت براي آنهاست که تازه شروع کرده اند.

شناي آزاد براي 150 تا 180 پوند مايل حدودا 500 تا 700 کالري در ساعت مي سوزاند.

 

کرال سينه از طرف ديگر، حرکاتي کاملا تعريف شده و مشخص دارد. شانه ها بايد با آب در يک خط قرار بگيرند، و حرکات دست ها و پاها بايد با هم انجام شود و يک عمل را انجام دهند. دست ها از سينه دور شده و به دور بدن مي گردد و بعد دوباره به جاي اوليه باز مي گردد (پاها نيز دقيقا همين عمل را انجام مي دهند).

اگر با اين حرکت يک ساعت شنا کنيد، حدود 750 کالري خواهيد سوزاند.

 

در طي حرکت پروانه دو دست از عقب به سمت هم حرکت مي کنند، از بالاي آب رد شده و به جلوي سر رسيده و بعد دوباره به زير آب مي روند. در اين حرکت پاها حرکت دلفيني انجام مي دهند. در اين حرکت ماهيچه هاي شانه کاملا درگير مي شوند و حرکتي کاملا دشوار است. به همين دليل پيشنهاد مي شود کساني که در شنا تجربه دارند سراغ يادگيري اين حرکت بروند و از آنجا که دشوارترين حرکت شنا به حساب مي آيد، بيشترين انرژي را مي گيرد و شما حدودا 800 کالري در ساعت خواهيد سوزاند.

 

در آخر حرکت کرال پشت در حالتي انجام مي شود که پشت شما روي آب قرار دارد. دست ها و پاها را مي توان به همان شيوه شناي آزاد حرکت داد و حداقل 500 کالري در ساعت خواهيد سوزاند. در اين حرکت بايد کاملا از موقعيت بدنتان داخل استخر مطلع شويد چون وقتي از پشت خوابيده ايد نمي توانيد جلوي خود را ببينيد.

 

فرض کنيد که قادر به انجام کليه اين حرکات هستيد، در اين حالت حرکت پروانه بهترين حرکت براي شما خواهد بود اگر قصد کاهش وزن داشته باشيد، اين حرکت عضله سازي نيز مي کند.

به اين دليل که شما بيشترين حجم کالري را در يک ساعت خواهيد سوزاند و اين کمک مي کند که وزن بدن کاهش يابد.

اما اگر هدف شما از شنا کردن عضله سازي است، بايد اين ورزش را تا آخرين درجه شدت انجام دهيد، اما در زماني کوتاه تر. در اين حالت شما کالري هاي زيادي نخواهيد سوزاند، اما به ساختن ماهيچه کمک خواهيد کرد.

لینک به دیدگاه

شنا را هم به برنامه ورزشتان اضافه کنيد

 

بنا بر هدفي که از ورزش کردن داريد، راه هاي مختلفي وجود دارد تا شنا را هم به برنامه ورزش تان اضافه کنيد. اگر فقط براي سلامتي شنا مي کنيد، مي توانيد 30 تا 45 دقيقه با شدتي متوسط سه يا چهار مرتبه در هفته اين کار را انجام دهيد. براي بالا تر بردن سلامتي مي توانيد شدت اين ورزش را نيز بالاتر ببريد. خيلي خوب است اگر همراه با شنا ورزش ديگري نيز انجام دهيد. مثلا يک روز در ميان شنا کنيد و روزهاي ميان آنرا ورزش ديگري انجام دهيد.

به ياد داشته باشيد که اصلا نيازي نيست که هميشه به طور يکنواخت يک حرکت شنا را انجام دهيد. مي توانيد براي جلوگيري از خستگي و دلزدگي همه اين حرکات را در شرايط مختلف انجام دهيد. با اين کار ورزش کاربردي تري خواهيد داشت.

 

محل هاي شنا

 

براي افرادي که در شهرها زندگي مي کنند، استخر تقريبا تنها انتخاب مي تواند باشد. اما سعي کنيد استخري را انتخاب کنيد که به اندازه کافي بزرگ باشد تا همه وقتتان را مشغول دور زدن نباشيد.

اگر برايتان مقدور است که در رودخانه يا دريا شنا کنيد، تمرين تان بهتر خواهد شد چون موج ها باعث خواهند شد که مقاومت بدنتان بالاتر برود. مزيت ديگري که شنا در رودخانه و دريا دارد اين است که شما مي توانيد نيمي از زمان تان را شنا کرده و بعد باقي آن را به دويدن کنار ساحل بگذرانيد. دويدن روي شن هاي ساحل شدت بيشتري نسبت به دويدن روي تردميل دارد.

 

 

شنا کنيد تاخوش هيکل تر شويد

 

اگر تا به حال براي خوش ترکيب ماندن روي تردميل مي دويديد، يکبار هم شنا را امتحان کنيد.

شنا ورزشي است که بايد براي يادگيري آن زمان بگذاريد، اما نتايج آنرا خيلي خوب مشاهده خواهيد کرد و بعد از اين اقدامتان کاملا راضي خواهيد بود.

لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

شنا یکی از ورزش ها و سرگرمی های بسیار مناسب و لذت بخش برای تمامی افراد در سنین مختلف، به ویژه در فصل گرما است. لذت این تفریح سالم تعداد زیادی را حتی در فصل سرما راهی استخرها می کند، اما آنچه شاید از سوی برخی کمتر مورد توجه قرار گیرد، آب «سالم» استخرها است. رعایت مسائل بهداشتی به ویژه پاکیزگی آب و تجهیزاتی که در این محل ها استفاده می شود، باید به طور کامل نظارت و کنترل شوند.

 

معمولاً آب استخرها بر اثر اضافه شدن موادی از بدن شناگران به آن مانند مو، چربی، میکروب های دستگاه تنفس و گوارش و سایر باکتری های مضر و مواد زائد روی پوست، آلوده می شود و چون میزان این آلودگی بر اثر شنا و استفاده افراد مختلف از استخرها، به طور مرتب در حال افزایش است، استخر را به محل مناسبی برای آلوده شدن بهره بران آن تبدیل کرده است، بنابراین به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری باید به معیارهای بهداشتی که برای استخرهای شنا تدوین شده است، توجه کرد. صافی و شفافیت آب استخر، درجه حرارت، مقدار کلر آزاد و باقیمانده در آب و میزان موجودات ذره بینی از جمله معیارهایی هستند که توجه به آنها اهمیت زیادی دارد.

نایب رئیس فدراسیون شنا درباره بهداشت استخرها می گوید: «با آغاز فصل گرما، معمولاً تعداد مراجعه کنندگان به استخرها افزایش می یابد، لذا ضروری است که مسئولان سازمان تربیت بدنی، اداره کل استان ها و هیأت های شنای هر استان، نظارت بر استخرها را بیشتر کنند. معمولاً اداره کل تربیت بدنی استان ها، قبل از شروع فصل تابستان کلاس های آموزشی برای مدیران استخرها برگزار می کنند تا آنها بیشتر با مسائل مربوط به بهداشت استخرها آشنا شوند.»

 

فاطمه سلامی نکته بسیار مهم در این زمینه را بهداشت آب عنوان می کند و می افزاید: «در این کلاس ها مدیران استخرها نحوه اندازه گیری میزان کلر آب را می آموزند تا در صورت کم شدن کلر، به راحتی بتوانند این ماده را به آب اضافه کنند؛ به خصوص در استخرهای روباز که کلر سریع تر در فضا منتشر می شود.

همچنین با آغاز فصل گرما، بازرسانی از سوی اداره کل تربیت بدنی، به استخرها اعزام می شوند تا علاوه بر بررسی بهداشت، تعداد دوش های آب و سرویس های بهداشتی را نسبت به تعداد مراجعه کنندگان بررسی کنند و به عبارتی بر همه استخرها با جدیت نظارت می شود.»

 

سلامی اظهار می کند: «برای پیشگیری از انتقال بیماری ها و ویروس ها در استخر باید مراجعان بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کنند و اگر فردی مبتلا به بیماری های پوستی، قارچی، عفونی و غیره است، از مراجعه به استخر خودداری کند، همچنین دوش گرفتن قبل و بعد از شنا، استفاده از کلاه شنا، حوله، دمپایی شخصی، بسیار ضرورت دارد و به هیچ وجه استفاده از وسایل دیگران یا اجاره کردن آنها توصیه نمی شود.»

 

وی درباره انتقال بیماری های عفونی در زنان می گوید: «در صورتی که میزان کلر آب به اندازه باشد، مشکلی در این زمینه برای زنان به وجود نمی آید، اما اگر زنان هم نکات بهداشتی را رعایت نکنند، علاوه بر این که می توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند، خود نیز هم به علت مستعد بودن، آماده دریافت میکروب ها و ویروس ها می شوند، بنابراین رعایت نکات بهداشت فردی بسیار ضروری است.»

 

سلامی در ادامه توصیه می کند: «صاحبان استخرها باید از مدیران باتجربه ای که سابقه کار در استخر دارند، استفاده کنند و داشتن کارت مربیگری شنا برای مدیران الزامی است. همچنین مدیران باید تجربه نگهداری سالم آب را داشته باشند تا بتوانند میزان کلر آن را در هر ساعتی از روز اندازه گیری کنند و در صورت کم بودن، کلر به آب تزریق کنند.»

 

دکتر مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری های عفونی نیز در این زمینه می گوید: «اگر استفاده از استخر با توجه به اصول بهداشتی نباشد، می تواند برای فرد مشکلاتی را به وجود آورد، چرا که استخر یک مکان عمومی است و با سلامت همه افراد ارتباط دارد.»وی با تأکید بر این که رعایت بهداشت فردی و اجتماعی هنگام شنا کردن بسیار ضروری است، می گوید: «همه افراد قبل از رفتن به استخر باید دوش بگیرند و این نکته بسیار اهمیت دارد؛ همچنین آب استخر با کلر ضدعفونی می شود و کلرینه می تواند باکتری های گرم منفی روده ای را از بین ببرد.

مناسب بودن میزان کلر، باکتری ها و میکروب ها را از بین می برد و از سویی دیگر اگر میزان کلر بیش از حد عادی باشد، موجب حساسیت های ریوی و استنشاقی در فرد می شود.»

 

وی با هشدار نسبت به این که در صورت رعایت نکردن بهداشت، آب استخر می تواند موجب انتقال بیماری ها شود، تأکید می کند: «والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که از ادرار کردن در آب استخر خودداری کنند، زیرا این کار علاوه بر ناپسند بودن موجب بروز عفونت های روده ای، انگلی و قارچی می شود. همچنین در صورتی که میزان کلر آب زیر حد استاندارد باشد، باکتری های گرم منفی روده ای موجب بروز اسهال های عفونی می شوند و در صورت خوردن آب و تماس دست با آب آلوده، اسهال، استفراغ، تب و عفونت روده ای در فرد بروز می کند. این مشکل در کودکان بیشتر است.»

 

دکتر مردانی با هشدار به بیماران مبتلا به عفونت انگلی می گوید: «در صورتی که این افراد قبل از رفتن به استخر دوش نگیرند، آب را آلوده کرده و انگل ها را که با چشم قابل رؤیت نیستند، در آب پخش می کنند و درنتیجه موجب بروز این بیماری در دیگران با علایم دل درد، تهوع و استفراغ می شوند. نکته مهم دیگر عفونت های قارچی است که در محیط های گرم بیشتر زندگی می کنند و معمولاً در چین های بدن مثل زیر بغل و کشاله ران مشاهده می شود و در صورتی که فرد مبتلا به این عفونت ها به استخر برود موجب آلودگی آب و انتقال بیماری به دیگران می شود، پس ضرورت دارد افراد از مصرف وسایل مشترک یا اجاره ای همانند حوله، مایو، دمپایی و غیره خودداری کنند.»

 

این فوق تخصص بیماری های عفونی در ادامه تأکید می کند: «البته این مسائل نباید موجب ترس از مراجعه به استخر شود و افراد را از شنا کردن منصرف کند. بلکه باید بیشتر به رعایت بهداشت فردی و اجتماعی توجه کرد و مسئولان استخرها نیز باید به تناوب و بسته به میزان استفاده، آب استخر را عوض کنند.»

 

دکتر منصور میرصمدی، فوق تخصص قرنیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان این که آب استخر می تواند موجب بروز بیماری های چشمی شود، اظهار می کند: «آب آلوده استخرها می تواند موجب مشکلات چشمی در کوتاه مدت و حتی طولانی مدت شود؛ سوزش، قرمزی، حساسیت و تحریک چشم از جمله مشکلات موقتی است که به خاطر زیادی میزان کلر به وجود می آید و به خودی خود برطرف می شود. در صورتی که آلودگی میکروبی وجود داشته باشد، آدنوویروس ها بروز کرده و منجر به انتقال عفونت ویروسی می شوند که بسیار خطرناک بوده و موجب سوزش، درد و قرمزی چشم می شود، این عفونت منجر به ورم ملتحمه شده و قرنیه را گرفتار می کند. به این بیماری زخم قرنیه یا کراتیت گفته می شود.»

 

وی در ادامه با اشاره به کدورت قرنیه می گوید: «در صورت بروز این بیماری، تاری دائمی چشم به وجود می آید. همچنین افرادی که از لنز استفاده می کنند، باید هنگام ورود به استخر لنز خود را بردارند، چرا که امکان دارد هنگام شنا کردن، لنز از چشم بیرون بیاید و در صورت استفاده مجدد چون روی آن لایه ای از عفونت، قارچ، باکتری و ویروس می چسبد، می تواند برای فرد مشکلات خطرناکی را به وجود آورد.»

 

وی هشدار می دهد: «این مشکلات در افرادی که از لنز نرم استفاده می کنند، بیشتر است، لذا افرادی که شماره چشم آنها چندان زیاد نیست، می توانند از عینک استفاده کنند.»

لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

محققان اسپانيايي اعلام كرده اند شنا در آب گرم به تسكين بسياري از دردهاي اسكلتي و حتي عضلاني كمك مي كند.

 

به گزارش مهر به نقل از نچرال نيوز، در بسياري از بيماران كه اكثر آنها را نيز زنان تشكيل مي دهند دردهايي در ناحيه گردن، شانه و كمر موجب اختلالات بسياري شده و آنها را از انجام كارهاي روزانه باز مي دارد.

 

بررسيها نشان داده شنا كردن به ويژه در آب گرم موجب مي شود اينگونه دردها تا حد زيادي كاهش يابند و به واسطه تاثير نشاط بخش آب از نظر روحي نيز در وضعيت بهتري قرار مي گيرند.

 

محققان بسياري از بيماران مبتلا به انواع دردهاي استخواني و مفصلي و حتي عضلاني مانند مبتلايان به آرتروماتوئيد و فيبروميالجي بين سنين 37تا71 سال را مورد بررسي قرار دادند.

 

نتيجه اينكه گروهي را با نظارت متخصص ورزش روزانه يك ساعت ورزش دادند و اين كار را به مدت 8 ماه ادامه دادند. گروه ديگر را نيز با نرمشها و حركات كششي و هوازي ورزش دادند و سپس به مدت يك ساعت در روز و سه بار در هفته در آب گرم شنا دادند. در نهايت اينكه گروه دوم تا حد زيادي آرام شدند و دردهايشان تسكين يافت.

جالب است كه گروه دوم نه تنها در مورد اين بيماري خاص بلكه در وضعيت كلي بدن نيز تا حد زيادي به بهبودي و سلامت رسيدند.

 

محققان معتقدند مبتلايان به دردهاي بدني به جاي اينكه صرفا از داروهاي مسكن استفاده كنند بهتر است با انجام حركات نرمشي براي گرم كردن بدن و سپس شنا در آب گرم به سلامت خود كمك كنند.

لینک به دیدگاه
  • 9 ماه بعد...

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...