رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

  • پاسخ 266
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

تحقیقات نشان می دهد سبزیجاتی مانند سیب زمینی و گوجه فرنگی گیاهانی بسیار کشنده بوده و می توانند حشرات را از بین ببرند. گیاه شناسان به تازگی و برای اولین بار دریافته اند که گیاهان شکارچیان گوشتخواری هستند که به منظور باروری خود حشرات را از بین میبرند.

تحقیقات جدید نشان می دهد گیاهانی مانند سیب زمینی و گوجه فرنگی حشرات کوچک را با کمک تارهای چسبناک ساقه خود به دام انداخته و می کشند و سپس مواد غذایی موجود در بدن آنها را جذب کرده و مورد استفاده قرار می دهند. گمان می رود این رفتار گیاهی زمانی شکل گرفته که کیفیت غذایی خاک برای گیاهان کافی نبوده است.

گیاهان قاتل در میان گیاهانی شناسایی شده اند که گیاهشناسان معمولا از آنها چشم پوشی کرده اند. در واقع متخصصان برای یافتن این گیاهان در مناطق دور افتاده به جستجو می پرداخته اند اما در واقع تعداد گیاهان گوشتخوار موجود بیش از 50 درصد در جهان تخمین زده شده و این گیاهان در میان گونه هایی کشف شده اند که معمولا به عنوان گیاهانی بی خطر و لطیف شناخته می شده اند.

پتونیا (اطلسی )Petunia، گیاه تنباکو، گوجه فرنگی، برخی گونه ها از سیب زمینی و نوعی گیاه از خانواده کلمها از جمله گیاهان گوشتخوار شناسایی شده هستند. گیاهشناسان در باغ ملی گیاه شناسی اکنون بر این باورند که صدها نوع دیگر از گیاهان گوشتخوار که تا کنون به آنها توجهی نشده است نیز در جهان وجود دارند.

بر اساس گزارش تلگراف، در مطالعه این متخصصان آمده است به دلیل اینکه بسیاری از گونه های گیاهی ویژگی های اولیه مرتبط با گونه های گوشتخوار را از دست داده اند، خصوصیت گوشتخواری بسیاری از آنها به صورت ناشناخته باقی مانده است.

 

 

 

منبع: نیچر - دکتر مهرداد حلوایی متخصص فیزیولوژی جانوری و کنترل آفات شهری و صنعتی

  • Like 2
لینک به دیدگاه

دانشمندان آمریکایی و هلندی کشف کردند که مورچه ها و موریانه ها قادرند برای تامین غذای خود ، کود گیاهی بسازند و در باغ سبزیجات لانه خود قارچ بکارند.

مورچه ها و موریانه ها می توانند محیط زندگی خود را برای کسب غذا تغییر دهند. اکنون نتایج دو تحقیق مجزا نشان می دهد که استراتژی های همزیستی که این حشرات برای کاشت قارچ ها استفاده می کنند همزمان می تواند عملکرد خوبی را برای خاک محل زندگی آنها به همراه داشته باشد.

در تحقیق اول که به دست دانشمندان دانشگاه «ویسکونسین- مدیسون» انجام شد نشان می دهد که مورچه های نوع Acromyrmex و Atta باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن را برای کاشت قارچهایی که از آنها به عنوان غذا استفاده می کنند استخدام می کنند. این حشرات اجتماعی نقش بسیار مهمی در اکوسیستم مناطق حاره ای قاره آمریکا ایفا می کنند و می توانند به رشد بهتر گیاهان و بازیافت مواد غذایی کمک کنند.

این دو گروه مورچه ها از قارچ های خانواده Lepiotaceae تغذیه می کنند و این قارچها را در لانه های خود و با استفاده از کود گیاهی حاصل از برگهای درختان می کارند. برای تولید این کود گیاهی مورچه ها به میزان زیادی نیتروژن نیاز دارند.

این دانشمندان برای کشف چگونگی جمع آوری این میزان زیاد نیتروژن، 80 کلونی مورچه ها را از آرژانتین، کاستاریکا و پاناما به لابراتوار آورده و آنها را پرورش دادند. سپس مکانیزم باغبانی مورچه ها را کشف کردند.

در این مطالعات مشخص شد که در زیرلایه برگ هایی که تازه جمع شده بودند مورچه ها حجم بالایی از باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن را به کار گماشتند و این باکتریها نیتروژن را از هوا جمع آوری کرده و به کود گیاهی تزریق کردند. به این ترتیب مورچه ها با استفاده از این کود غنی از نیتروژن قارچهای خوراکی خود را کشت دادند.

براساس گزارش ساینس، در تحقیق دوم که محققان دانشگاه هلند انجام دادند دریافتند که موریانه های آفریقایی از زیرخانواده Macrotermitinae از 30 میلیون سال قبل تنها یک نوع قارچ را برای مصرف غذایی خود می کارند. این نشان می دهد که از 30 میلیون سال قبل تا کنون میراث ژنتیکی این حشرات تغییر نکرده است.

100936232642.jpg

 

 

  • Like 2
لینک به دیدگاه

گياه پيچك در عطاري‌ها براي تسكين درد به كار مي‌رود. در عين حال، اين گياه هميشه سبز در اروپا سمبل زندگي ابدي و جاودانگي روح و نيز عشق و وفا محسوب مي‌شود. انجمن دانشگاهي وورتسبورگ گياه پيچك را، گياه دارويي منتخب سال 2010 معرفي كرده است.

حتما همه شما ديوارها، درخت‌ها و يا جنگل‌هاي پوشيده از پيچك را مشاهده كرده‌ايد. با اين حال خواص درماني اين گياه كم‌تر شناخته شده است.

در دوران باستان، برگ، ميوه و ريشه گياه پيچك به صورت استعمال داخلي و خارجي براي درمان گوش‌درد، سردرد و دندان‌درد، درد قاعدگي، نقرس، ناراحتي‌هاي گوارشي، تب و سوختگي به كار مي‌رفت. طي مطالعاتي اثرات درماني گياه پيچك به اثبات رسيده است و امروزه براي درمان، از عصاره شفابخش برگ‌هاي اين گياه استفاده مي‌شود. پيچك همچنين در درمان جراحات، ناراحتي‌هاي مجراي تنفسي و سياه سرفه كاربرد دارد.

پيچك در كنار خواص درماني، داراي عوارضي نيز هست؛ از جمله اين كه ممكن است برگ‌ تازه پيچك موجب بروز واكنش‌هاي آلرژيك در پوست شود. علاوه بر اين، ميوه‌هاي اين گياه سمي است و لذا ممكن است تناول آن، به‌خصوص در كودكان، موجب تهوع و استفراغ شود. بنا بر اين، مي‌بايست اين گياه دارويي را فقط از عطاري‌ها تهيه نمود.

لازم به ذكر است انجمن دانشگاهي وورتسبورگ، متشكل از متخصصيص رشته‌هاي پزشكي، تاريخ پزشكي، داروسازي و زيست‌شناسي، از سال 1999 ميلادي به بعد هر سال يك نوع گياه دارويي را به عنوان گياه سال برمي‌گزينند. معيار انتخاب گياه سال، نه اثر درماني صرف، كه تاريخچه فرهنگي و پزشكي را نيز دربرمي‌گيرد. از جمله اين گياهان منتخب مي‌توان از ارنيقه، كنگر، نانا، آويشن، رازك و غيره نام برد. اين انجمن گياه پيچك را، گياه منتخب سال 2010 معرفي كرده است.

195_633966357769670000_l.jpg

  • Like 2
لینک به دیدگاه

خبرگزاري فارس: موسسه تحقيقات گياه پزشكي ايران اعلام كرد: براي اولين بار در كشور، دستگاه دستي پرچم زداي ، مهمترين آفت انار توسط اين موسسه به ثبت رسيد.

به گزارش خبرگزاري فارس، روابط عمومي موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور اعلام كرد: محققان اين موسسه با همكاري معاونت توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي، موفق به طراحي و ساخت دستگاه پرچم زداي انار شدند.

رييس موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور در اين رابطه گفت: با توجه به ضرورت توليد محصول سالم در كشور، اين دستاورد تحقيقاتي، گامي مهم در راستاي تحقق اين هدف است.

حسن عسگري، با اعلام اينكه از اين دستاورد تحقيقاتي، طي مراسمي در هفته پژوهش با حضور وزير جهاد كشاورزي، رونمايي شد، افزود: موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور آمادگي دارد، دانش فني و امتياز توليد انبوه دستگاه را به بخش خصوصي واگذار نمايد.

در همين رابطه حسين فرازمند، طراح و مجري پروژه نيز گفت:‌ از موثرترين روش‌هاي كاهش خسارت كرم گلوگاه انار، روش حذف پرچم جهت جلوگيري از تخم ريزي آفت در داخل تاج ميوه است.

عضو هيات علمي موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور با اشاره به اينكه از چند سال قبل كشاورزان به طريق سنتي اقدام به حذف پرچم با كمك يك تكه چوب مي‌كردند كه اين روش علاوه بر آسيب رساندن به تاج ميوه موجب افزايش ريزش گل و ميوه و در نهايت كاهش باروري محصول و افزايش هزينه‌ توليد مي‌شد، افزود: اين دستگاه ضمن رفع اشكالات روش سنتي، به دليل وزن كم، عدم نياز به نيروي برق و باتري و كاهش هزينه و زمان اجرا از كارايي بسيار بالايي برخوردار است.

فرازمند با تاكيد بر اينكه كارايي دستگاه و روش صحيح اجراي روش حذف پرچم در قالب پروژه تحقيقات در باغهاي كشور مطالعه و اثبات شده است، گفت: دستگاه پرچم زداي انار با همكاري مرحوم كيومرث توفا طراحي و ساخته شد و در تاريخ اول مهرماه 1388 با شماره 61143 در اداره كل ثبت شركت‌ها و مالكيت صنعتي به ثبت رسيده است.

فرازمند در پايان با اشاره به تعدادي از مزيت‌هاي دستگاه از جمله سبك و قابل حمل بودن، عدم نياز به نيروي برق و باطري، ارزان و در دسترس بودن آن براي تمامي باغداران،‌ كارايي بسيار بالا و عدم زخمي شدن داخل تاج ميوه انار افزود:‌به جهت احترام و ياد بود خاطره مرحوم كيومرث توفا، دستگاه پرچم زداي انار به نام تجاري «توفا» عرضه خواهد شد.

علاقه‌مندان به اطلاعات بيشتر، به پايگاه اينترنتي موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور به نشاني

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مراجعه كنند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

جاشير گياهي با خواص درمان بيماري‌هاي کليوي و بازکننده مجاري ادراري است که مصرف آن بايد با تجويز و زير نظر پزشک صورت گيرد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، جاشير (جوشير) با نام علمي «Prangos ferulaceae » گياهي است پايا از خانواده چتريان و جوشير صمغي كه از گياهي به همين نام گرفته مي‌شود.

اين گياه بسيار مقوي و با ارزش بوده؛ به طوري که وجه تسميه گياه به کيفيت بالاي غذايي آن در مقايسه با شير اشاره دارد.

31 ترکيب در اسانس و 18 ترکيب در بذر آن، شناسايي شده است. از ميان 10 ترکيب شناسايي شده آلفاپينن (6/36 درصد)، بتاپينن (9/31 درصد) و بتافلاندرن (7/11 درصد) ترکيبات اصلي محسوب مي‌شوند. بيشترين اثرات ضد ميکروبي اسانس اين گياه عليه استافيلوكوكوس آرئوس است. اثرات ضد ميکروبي اين اسانس نيز ممکن است به دليل حضور ترکيبات مونوترپني به ويژه آلفاپينن باشد.

اسانس اين گياه داراي اثرات ضد ميکروبي است و عصاره برگ اين گياه نيز در تسکين درد دندان کاربرد دارد.

جاشير بازکننده مجاري ادراري است و در رفع مشکلات ادراري موثر است. همچنين بيماري‌هاي کليوي را رفع کرده و مقوي سيستم دستگاه عصبي است و رعشه را برطرف مي‌کند.

از عصاره ريشه اين گياه در تهيه مواد آرايشي استفاده مي‌شود ولي بايد توجه داشت از بذر نارس اين گياه در توليد مواد آرايشي استفاده نشود زيرا باعث ايجاد حساسيت و خارش پوستي مي‌شود.

مصرف زياد اين گياه سمي و مضر است. بنابراين زمان و دوره مصرف آن بايد تحت نظر پزشک باشد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

رييس هيات مديره پايانه صادرات گل و گياه احمد آباد مستوفي با اشاره به گران شدن نهاده‌هاي مورد نياز توليدكنندگان گل و گياه و افزايش دستمزد كارگران گفت: بالا بودن هزينه‌هاي توليد، اين بخش را با نرخ‌هاي سنگيني مواجه كرده است ضمن اينكه مصرف پايين توليدات اين بخش در داخل كشور و نبود امكان صادرات باعث شده كه توليدات گل و گياه بسيار گران به دست مصرف‌كننده رسيده و ضايعات اين بخش بالا برود.

 

 

مهندس سيدجلال عجايبي در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه سرمايه‌گذاري مناسبي در بخش گل و گياه و كشور صورت گرفته است، افزود: در اين بخش ضمن انجام كارهاي زيربنايي كارهاي سنتي نيز به شكل وسيع و پيشرفته تكامل پيدا كرده است تا جايي كه اكنون تعداد توليدكنندگان اين بخش به 7 تا 8 هزار نفر رسيده است.

وي با اشاره به اينكه اكنون توليدات گل و گياه در كشور كاملا اشباع شده و تمام كشور را خودكفا كرده است، خاطرنشان كرد: اين توليدات مي‌توانند در سطح دنيا رقابت كنند ولي متاسفانه به دليل اينكه اين بخش با مسائل مختلفي همچون داشتن ايام خاص، دست و پنجه نرم مي‌كند در حال حاضر در يك ركود بسيار بالايي به سر مي‌برد كه اين ركود به خصوص در فصل زمستان به دليل داشتن مخارج سنگين توليد باعث شكست توليدكننده‌ها شده و آنها را دچار مشكلات بسياري كرده است كه به همين دليل توليدات آن‌ها حداكثر 60 تا 70 درصد و گاهي تا 90 درصد نيز به ضايعات تبديل مي‌شود.

عجايبي با تاكيد بر اينكه ما در حال تلاش هستيم تا جايگاه خود را در خط صادرات سريعا باز كنيم، اضافه كرد: در اين زمينه پايانه احمدآباد مستوفي را با سرمايه‌گذاري اعضاي صنف، توليدكنندگان و فروشندگان ايجاد كرده‌ايم كه خوشبختانه نتايج وسيعي نيز گرفته‌ايم البته حدود سه ميليارد و 600ميليون تومان سرمايه‌گذاري كه بايد توسط بخش دولتي انجام مي‌شد به دست ما نرسيده است به همين دليل پروژه ما نتواسته تكميل شود و مجبور شديم اين پروژه را بصورت ناقص در دهه فجر راه‌اندازي كنيم و از يك بخش صادرات و توزيع داخلي استفاده كنيم تا بتوانيم در آينده با جذب سرمايه‌هاي بيشتر از داخل صنف و همچنين كمك‌هايي كه به ما قول داده‌اند در‌ آينده انجام بدهند اين پايانه را به نتيجه برسانيم.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

محمد علی آبادی رئیس سابق سازمان تربیت بدنی، قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی در حکمی، محمد علی آبادی را به سمت قائم مقام این وزارتخانه و رئیس سازمان شیلات ایران منصوب کرد. علی آبادی هم اکنون ریاست کمیته ملی المپیک را نیز عهده دار است.

علی آبادی رئیس سازمان تربیتی بدنی دولت نهم در ابتدای تشکیل دولت دهم برای تصدی وزارت نیرو به مجلس شورای اسلامی معرفی شد که نمایندگان به وی برای این پست رای اعتماد ندادند.

پیش از این، علی‏نقی سرپناه رئیس سازمان شیلات ایران بود.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

به گزارش ایانا، مدیر جهاد کشاورزی بندرعباس در این باره گفت: در سال گذشته 30 هکتار از اراضی بخش فین به زیرکشت خردل رفته بود که امسال با توجه به آبگیری سد سدچلوگهره و تاثیرات مثبت آن بر آب منطقه امسال این میزان به 85 هکتار رسیده است.

منصور شفیعی میزان برداشت سال گذشته را 60 تن اعلام کرد و افزود: عملکرد این محصول در سال گذشته دو تن بود که امسال با توجه به نظارتهای کارشناسان و توزیع نهاده ها وسم این میزان به سه تن در هر هکتار رسیده است که با توجه به افزایش 55 هکتاری این محصول در منطقه فین پیش بینی می شود امسال برداشت این محصول به 250 تن برسد.

وی فصل کاشت خردل را از ابتدای آبان ماه تا اواخر آبان ماه دانست و تصریح کرد: از 15 اسفند برداشت خردل شروع و تا پایان اسفندماه ادامه خواهد داشت.

شفیعی بندرعباس را در کشت این محصوا دارای رتبه اول استانی دانست و افزود: آبگیری سد چلوگهره موجب افزایش دبی آب شده است که بر کشاورزی منطقه تاثیر شگرفی گذاشته است.

گفتنی است که خردل نوعی گیاهی دارای دانه های سیاه خیلی ریز که در کوچکی و بی مقداری ضرب المثل است. در آیه 47 سوره انبیا و آیه 16 سوره لقمان هم به همین معنی کنایی آمده است./

  • Like 2
لینک به دیدگاه

يك متخصص بيوتكنولوژي جنگل گفت: يكي از مشكلات موجود در بخش كشاورزي و صادرات گياهان دارويي اين است كه صرفا به فعاليتي تشويق مي‌شود. اما در عين حال بايد در بحث فرآوري و خريد محصولات نيز حمايت وجود داشته باشد. چراكه اگر يك ايده‌سازي و تلاش پايان و فرجام خوبي نداشته باشد فرهنگ‌سازي آن مشكل مي‌شود.

 

دكتر داوود آزادفر در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: بسته‌بندي نامطلوب، خريد با قيمت پايين و صادرات به صورت فله‌اي و خام به آفت صنعت گياهان دارويي تبديل شده است. به طوري كه سالانه حدود چهار هزار تن برداشت گياهان دارويي وجود دارد كه صادر مي‌شوند و گياهان بسياري در اين زمينه وجود دارند كه متاسفانه تحت فشار بهره‌برداري و قاچاق هستند.

وي تصريح كرد: تجارت گياهان دارويي در صنعت جهاني داراي حدود 120 ميليارد دلار ارزآوري و ارزش اقتصادي است، اما سهم ايران كمتر از پنج ميليون دلار است.

آزادفر درباره اهميت صادرات گياهان دارويي در ارز‌آوري براي كشور گفت: نزديك به هشت هزار گونه گياهي در 11 اقليم مختلف در كشور وجود دارند. كمتر كشوري وجود دارد كه اين تنوع گياهان دارويي را بتواند توليد كند و از همه مهمتر ما داراي ذخاير ژنتيكي بسيار با ارزشي هستيم. اما بسياري از كشورها اين گونه‌ها را از كشورهاي در حال توسعه به صورت قانوني و غيرمجاز خارج مي‌كنند و با كار كردن روي ژن‌ها و تكثير و بهبود آن‌ها دوباره به ما مي‌فروشند.

وي يادآور شد: بسياري از گونه‌هاي گياهي در كشور ما شناسايي شده و در كلكسيون‌هاي خارج از كشور موجود است اما خودمان هنوز به اندازه آن‌ها اين كلكسيون‌ها را قوي و تكميل نكرده‌ايم. همه‌ي اين‌ها در بانك‌هاي ژن ذخيره شده و مرحله مرحله روي آن‌ها كار مي شود و محصولات و فر‌آوري آن‌ها را به قيمت‌هاي گزاف به ما مي‌فروشند.

اين متخصص بيوتكنولوژي جنگل خاطرنشان كرد: دو صنعت موجود در قلب تجارت كشورهاي اروپايي نظير اتريش، توريسم و بيوتكنولوژي است كه بر روي گياهان دارويي كار مي‌كنند. كشور ما نيز استعداد زيادي در اين زمينه دارد، اما در شناسايي آن‌ها و پيدا كردن ژنتيك برتر و پايه‌هايي كه مواد موثر بهتري دارند، مشكلات زيادي وجود دارد. درحالي كه بايد اين‌ها را خارج از محيط وحشي به صورت كشت در اراضي پرورش دهيم و روي صادرات آن‌ها كار كنيم.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

خبرگزاري فارس: بيل گيتس رييس سابق شركت مايكروسافت و فردي كه اداره كننده بزرگترين نهاد خيريه در جهان است، مي گويد: اگر چه فقرا به پول نياز دارند، اما كمك هاي صرف مالي در اين زمينه كافي نيست.

به گزارش فارس به نقل از اي بي سي نيوز، بيل گيتس معتقد است سرمايه گذاري در حوزه علم و فناوري مي تواند به درآمدزايي كمك كند و به بهبود شرايط نهادهاي خيريه و دولتي نيز كمك كند.

گيتس در نامه 19 صفحه اي كه در همين رابطه منتشر كرده تصريح كرده كه بنياد وي در 30 حوزه سرمايه گذاري كرده كه از جمله آنها مي توان به آموزش هاي بنيادي، ارتقاي شيوه هاي تدريس، مبارزه با بيمارهايي همچون مالاريا و ايدز و اصلاح ژنتيكي دانه هاي غذايي اشاره كرد.

گيتس اعلام كرده كه از اين پس به طور جدي بر روي بهداشت جهاني، كشاورزي و توسعه آموزش متمركز خواهد شد.

بنياد بيل گيتس از سال 1994 بيش از 21.3 ميليارد دلار كمك بلاعوض اعطا كرده و از آغاز سال 2010 اين رقم به 34.17 ميليارد دلار ارتقا يافته است.

وي افزوده كه در سال 2009 به طور تمام وقت بر روي برنامه هاي خيرخواهانه اش متمركز شده و اين كار براي وي بسيار لذت بخش بوده است. او حدود سه دهه را به طور تمام وقت در مايكروسافت كار مي كرد.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

گلخانه پرورش گل رز به روش هيدرو پونيک يا آب کشت براي نخستين بار در آذربايجان غربي در اروميه راه اندازي شد .

سيد طاها آقداشي، اين گلخانه را در زميني به مساحت هزار متر مربع در روستاي گل باران ايجاد کرده است .

روزانه 250 شاخه گل رز بريده از اين گلخانه برداشت مي شود که 50 درصد از آن در داخل استان و بقيه در ديگر استانها به فروش مي رسد .

سيد طاها آقداشي صاحب گلخانه هيدروپونيک قصد دارد در سالهاي آينده تعداد سالن هاي پرورش اين گلخانه را به سه واحد برساند و زمينه صادرات گل به کشورهاي همجوار را نيز فراهم کند.

در روش هيدروپونيک يا آب کشت مواد غذايي مورد نياز گياه با جريان آب به ريشه گياه مي رسد و استفاده از خاک در اين روش بسيار محدود است.

افزايش بازدهي توليد به مقدار سه برابر ، کنترل آفات ، پايين بودن هزينه ، صرفه جويي در مصرف آب و زمان و نياز به زمين کمتر از مهمترين مزاياي روش هيدروپونيک است.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

وزير جهاد كشاورزي تاكيد كرد: به دليل اينكه در برنامه پنجم توسعه، بخش كشاورزي محور اقتصاد كشور است بايد مديران اين بخش قوي و در سطح ملي باشند.

دكتر صادق خليليان در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: در بخش مديران كشاورزي بررسي‌هاي خود را در دو سطح ملي و استاني انجام داده‌ايم و اولين تغييرمان در وزارت جهاد كشاورزي آوردن مهندس محمدعلي آبادي بود كه يكي از مديران قوي، اجرايي و ملي هستند.

وي با قدرداني از تلاش‌هاي دكترعلي نقي سرپناه ـ رييس سابق سازمان شيلات افزود: ايشان در طول يازده ماه فعاليتشان منشاء خير و اثر بوده‌اند و ما در جاي ديگر از وجود ايشان استفاده خواهيم كرد.

خليليان با اعلام اينكه چند تن از مديران ملي وزارت جهاد كشاورزي ابقا و برخي از آنها تغيير خواهند كرد، ادامه داد: بيش از 50 درصد مديران استاني نيز تثبيت خواهند شد.

وزير جهاد كشاورزي با يادآوري اينكه شروع وزارتش با فصل كشت مصادف شده بود، افزود: ما خواستيم مديريت‌ها فصل كشت را با انگيزه دنبال كنند در عين حال فرصتي براي ما بود كه بتوانيم ارزيابي خودمان را انجام بدهيم به همين دليل دو تيم كاري همزمان روي مديريت‌ها كار مي‌كردند كه يك تيم روي برنامه‌ها و ارزيابي مديران ملي و معاونت‌هاي ما و تيم ديگر روي مديران استاني و روساي سازمان‌هاي مشغول بررسي بود كه جمع‌بندي‌هاي اين تيم‌ها انجام شد و ما به تدريج اين نتايج را انجام خواهيم داد.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مهندس علي آبادي انتخاب مناسبي براي سازمان شيلات است؟ اظهار كرد: بحث شيلات بيشتر بر محور پيشرفت و اجراي پروژه‌هاي عمراني استوار است و ما با بررسي‌هاي انجام داده متوجه شديم كه در گذشته شيلات، از حدود 40 سال قبل تاكنون مديراني موفق بوده‌اند كه قوي و اجرايي بوده‌اند كه برخي از آنها تخصص شيلات را هم نداشته‌اند اما موفق شده‌ و خوب كار كرده‌اند به همين دليل فكر مي‌كنم مهندس علي‌آبادي در بحث شيلات موفق باشند.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

دبيركل خانه كشاورز تاكيد كرد كه كشاورزان نبايد شهروند درجه دو به شمار آيند.

به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر عيسي كلانتري صبح امروز در سومين كنگره سراسري خانه كشاورز گفت: فاصله سه سال طي شده بين كنگره دوم و سوم سه سال بحث برانگيز در كشور بود و كشاورزان دورنگار سختي را از لحاظ مسائل اقتصادي و طبيعي پشت سر گذاشتند كه اميدواريم در سال‌هاي آينده شاهد اتفاقات سه سال گذشته نباشيم.

وي با اشاره به اينكه دفتر مركزي خانه كشاورز در سه سال اخير پيگير مشكلات حقوقي، اجتماعي و اقتصادي كشاورزان بوده است، افزود: برخي از اين پيگيري‌ها به نتيجه رسيده است اما در مواردي به‌رغم پيگيري‌هاي صورت گرفته، نتايجي به دست نيامده است.

كلانتري با بيان اينكه ما خواهان اجراي اصولي قانون اساسي كشور بوده‌ايم، ادامه داد: متاسفانه اجراي اصل نوزده قانون اساسي به كندي صورت مي‌گيرد كه دولت بايد در اجراي اين اصل خود را بيشتر موظف بداند و كشاورزان نبايد شهروند درجه دو به‌شمار آيند.

وي ادامه داد: اعضاي خانه كشاورز با كساني كه به برخي اصول قانون اساسي اهميت داده و به برخي اهميت نمي‌دهند اعلام وفاق نمي‌كند.

دبيركل خانه كشاورز با اشاره به استمرار كمبود سرمايه‌گذاري در بخش كشاورزي اظهار كرد: انتظار ما اين بود كه با گران شدن قيمت نفت خام، عنايت بيشتري به سرمايه‌گذاري در اين بخش صورت گيرد اما همچنان نسبت به اين مساله بي‌توجهي مي‌شود و توفيقي در اين زمينه حاصل نشده است.

او افزود: البته كمك نمايندگان مجلس شوراي اسلامي باعث شده تا حدودي استمهال وام بانكي كشاورزان صورت گيرد اما بانك‌ها به غير از بانك كشاورزي از پرداخت 25درصد تسهيلات به بخش كشاورزي طفره مي‌روند.

وي در ادامه به شاخص‌هاي اقتصادي در برنامه چهارم توسعه اشاره كرد و افزود: متوسط رشد اقتصادي در برنامه چهارم توسعه سالانه 8درصد، رشد توليد ناخالص ملي 6درصد، رشد بخش كشاورزي 5/6درصد، متوسط نرخ تورم 9/9 درصد و نرخ بيكاري نيز 4/8 درصد پيش‌بيني شده بود ولي تا به حال آمار قطعي در اين زمينه‌ها اعلام نشده و با وجود اينكه عدم بيكاري در كشور را به منزله يك ساعت كار در هفته مي‌دانند، اما در حال حاضر 5/12 درصد بيكاري در هفته را شاهد هستيم. ضمن اينكه رشد بخش كشاورزي نيز به كمتر از 5/2 درصد رسيده است.

كلانتري به بررسي وضعيت بخش كشاورزي در سه سال گذشته پرداخت و گفت: بخش كشاورزي در اين سه سال متاثر از رفتارهاي اقتصادي كلان و خرد مسوولان و شرايط اقليمي كشور بوده و به‌طور عمومي كشاورزان بدترين سال‌هاي زندگي خود را پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سه سال گذشته تجربه كردند.

وي ادامه داد: در سال 87 حدود 8 ميليون تن گندم وارد كشور شد و به‌رغم وعده خودكفايي برخي محصولات كشاورزي در سال 84 در حال حاضر نه تنها اين خودكفايي حاصل نشده بلكه در سه سال اخير 42 ميليون تن محصولات كشاورزي وارد كشور شده و اين در حالي است كه فاصله كنگره اول و دوم خانه كشاورز 24 ميليون تن محصول كشاورزي وارد كشور شد. با اين حساب واردات محصولات كشاورزي رشد 75 درصدي داشته است.

وي ابراز عقيده كرد: درآمدهاي نفت به جاي سرمايه‌گذاري زيربنايي به واردات بيش از نياز و در مواردي بي‌مورد اختصاص يافته است.

كلانتري ادامه داد: در حال حاضر كارخانجات كود، سم، ماشين آلات و صنايع غذايي يا ورشكسته هستند يا آنكه ركود شديد دارند و قيمت مواد غذايي براي مصرف كنندگان چنان اوج گرفته كه 40درصد مردم كمبود مصرف مواد پروتئني مبتلا هستند.

كلانتري با اشاره به اينكه دولت كمترين تعهد را در بخش كشاورزي در برنامه پنجم توسعه براي خود قائل شده است، افزود: بزرگترين دستاورد بخش كشاورزي قانون خريد تضميني و افزايش ساليانه خريدهاي تضميني متناسب با نرخ تورم است اما دولت در برنامه پنجم توسعه خواستار لغو اين قانون شده است.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

مديركل دفتر امور ميوه وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه در زمينه پسته برخي سال‌ها، سال نياور پسته محسوب مي‌شوند، افزود:در سال‌هاي آور حدود 200 هزار تن صادرات پسته داريم و امسال نيز پيش‌بيني مي‌كنيم با توجه به وضعيت خشكسالي در كشور حدود 170 هزار تن صادرات پسته داشته باشيم.

مهندس آقارضا فتوحي در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه سطح زيركشت پسته در كشورمان حدود450هزار هكتار است، گفت: از اين ميزان 350 هزار هكتار بارور و 100هزارهكتار نيز غيربارور است.

وي با تاكيد بر اينكه ما بيشتر به دنبال اصلاح، احيا و افزايش عملكرد در باغ‌هاي پسته هستيم، از اجراي طرح tcp درجهت رونق صادرات پسته خبر داد و گفت: اين طرح كه 50 درصد پيشرفت فيزيكي دارد طرحي است كه جهت پيشگيري و كنترل آفلاتوكسين پسته و با مشاركت سازمان خواروبار كشاورزي (fao) و با همكاري موسسه تحقيقات پسته و سازمان جهاد كشاورزي استان‌هاي پسته‌خيز كشور همچون كرمان يزد و خراسان در حال انجام است.

به گفته فتوحي اين طرح كه داراي مشاورين ملي و بين‌المللي است روي مباحث قارچ‌ها، آما رو اطلاعات، نقاط بحراني و صادرات پسته كار مي‌كند كه اميدواريم بتوانيم در فاز دوم طرح يك برنامه عملياتي مصوب را به استان‌هاي پسته‌خيز كشور ارسال كنيم.

وي تاكيد كرد: به‌طور قطع اين طرح مي‌تواند تمام زنجيره توليد را از زمان قبل از توليد تا زماني كه محصول به دست مصرف‌كننده برسد(صادرات ) در بگيرد تا ما بتوانيم جايگاه كنوني كشورمان را كه اكنون از نظر سطح زير كشت و توليد در رتبه اول قرار دارد حفظ كرده و با رقبايمان همچون آمريكا، تركيه، سوريه... رقابت كنيم.

مديركل دفتر امور ميوه وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه مركبات در شمال كشور به وفور توليد مي‌شود، ضمن تاكيد بر اينكه در كشور هيچ مشكلي از جهت توليد ميوه نداريم، اضافه كرد: امسال درمورد سيب و مركبات مورد نياز شب عيد از توليد داخل ذخيره‌سازي انجام شده است.

فتوحي با اشاره به اينكه در كشور4.5ميليون تن مركبات توليد مي‌شود، با تاكيد بر اين‌كه اين توليد پاسخگوي نياز كشوراست، اضافه كرد: بخشي از محصولات باغي ما در يك پيك زماني برداشت مي‌شود كه در مورد مركبات اين پيك زماني از اواخر شهريورماه آغاز شده و تا اواخر اسفند و گاهي اوايل فروردين ماه نيزادامه دارد به همين دليل درشش ماهه دوم سال توليد مركبات نداريم درعين حال بخشي از محصولات باغي در شش ماهه دوم به بهره‌برداري مي‌رسد كه به اين دلايل نيازي به واردات نداريم ولي چنانچه كمبودي در محصولي داشته باشيم مي‌توان در زماني كه پيك برداشت محصول نيست با واردات اين نياز را تامين كرد.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

استاديار گروه فارماكولوژي(فهرست دارويي) دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: عوارض مصرف خودسرانه داروهاي گياهي جبران ناپذير است. پروانه رحيمي مقدم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا اظهار داشت: بسياري از مردم تصور مي‌كنند كه عوارض جانبي فقط شامل مصرف داروهاي شيميايي مي‌شود.

اين استاديار دانشگاه علوم پزشكي ايران تصريح كرد: اين در حالي است كه عوارض بيشتر داروهاي گياهي، نهفته است و براي مردم مشخص نيست و به همين علت آنان معتقدند كه مصرف اين نوع داروها، روند بهبودي را سريعتر خواهد كرد.

رحيمي مقدم اضافه كرد: البته، بيشتر شهروندان، با توجه به توصيه‌هاي اطرافيان و دوستان و بدون هيچگونه مطالعه و آشنايي، به سراغ مصرف داروهاي گياهي مي‌روند.

وي گفت: برخي از بيماران نيز با مصرف داروهاي گياهي در دوران بيماري، درمان اصلي خود را به تعويق مي‌اندازند و از خوردن داروهايي كه پزشك تحويز كرده است، فاصله مي‌گيرند.

استاديار دانشگاه علوم پزشكي ايران با بيان اين مطلب كه عطاري‌ها نيز از سواد كافي در مورد گياهان براي راهنمايي مردم در انتخاب داورهاي گياهي برخوردار نيستند، گفت: متاسفانه، بيماران هنگامي متوجه عوارض حاصل از مصرف داروهاي گياهي مي‌شوند كه زمان را از دست داده و از مسير بهبودي خارج شده اند.

رحيمي مقدم از بيماران خواست، قبل از خريد داروهاي گياهي، پزشك خود را مطلع كنند تا او با در نظر گرفتن نوع بيماري و شرايط جسماني، تصميم و دستور نهايي را در ارتباط با مصرف اين داروها صادر كند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

دانشمندان استراليايي ادعا كرده‌اند: مصرف چاشني زعفران از نابينايي جلوگيري مي‌كند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين دانشمندان در آزمايشات خود دريافته‌اند: گياه زعفران كه در بسياري از خوراكهاي كاري و رژيم غذايي مديترانه‌اي استفاده مي‌شود، مي‌تواند از نابينايي در سالمندان جلوگيري كند.

در اين آزمايشات محققان براي داوطلبان مصرف قرص‌هاي حاوي اين چاشني را به مدت 3 ماه تجويز كردند و نشانه‌هاي بهبود قابل توجهي در بينايي آنها مشاهده شد.

كارشناسان در استراليا و ايتاليا ادعا كرده‌اند كه اين گياه معطر و مطبوع مي‌تواند فاكتور كليدي و مهمي در پيشگيري از نابينايي در سالمندان باشد.

محققان دريافتند كه اين چاشني گياهي هم چنين بعنوان عينكي طبيعي عمل مي‌كند؛ به طوري كه از چشم‌ها در برابر آسيب‌هاي ناشي از نور شديد خورشيد محافظت مي‌نمايد.

پروفسور سيلويا بيستي، پژوهشگر دانشگاه سيدني كه سرپرستي اين پژوهش را عهده دار بوده خاطرنشان كرد: بينايي بيماران پس از مصرف قرص‌هاي زعفران بهبود پيدا كرد.

پروفسور بيستي افزود: تركيبات شيميايي زعفران كاملا پيچيده است. اين گياه خاصيت آنتي اكسيداني دارد اما قبلا هيچ يك از محققان تاثير آن را در حفظ قدرت بينايي كشف نكرده بودند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

كارشناس ارشد وزارت جهاد كشاورزي گفت: اهميت توليدات كشاورزي، اشتغال كشاورزي و استقلال كشور در زمينه مواد غذايي را همه مي‌دانيم اما هدف اين است كه جامعه مولد كشاورزي در همه زمينه‌ها خودكفا شود و يك كشاورز با عزت و افتخار بگويد "من كشاورزم".

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ حجت‌الاسلام و المسلمين سيدهاشم مروج عنوان كرد: بخش كشاورزي در اين سي سال و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي مظلوم‌ترين بخش‌ها بوده است زيرا پس از انقلاب كارهاي كشور را به سه بخش صنعت، كشاورزي و خدمات تقسيم كردند و به دو بخش ديگر هم خيلي خوب رسيدگي شد؛ با وجود اينكه در اين بخش مديريت خوبي داريم اما متاسفانه به كشاورزي به آن صورت كه بايد رسيدگي مي‌شد، نشد.

وي تصريح كرد: البته ايجاد خانه كشاورز يا انجمن كشاورزان خبره در سال‌هاي گذشته از اقدامات خوبي بود اما چرا كشاورزي با اين اهميت نبايد صنف داشته باشد و امور كشاورزان با سخت‌ترين شرايط كاري در دست كساني باشد كه از شرايط آن‌ها اطلاعي ندارند. هر چند كه مسوولان بسيار دلسوز و با اخلاص هم باشند چون در جريان كامل سختي كار نيستند نمي‌توانند تصميم خوبي براي بخش كشاوزي بگيرند.

مروج بيان كرد: البته ما از تمام كساني كه در سال‌هاي گذشته با تلاش و پيگيري فراوان اين قانون را تصويب كردند و كشاورزي هم صاحب صنف شد، تشكر مي‌كنيم. قانون‌هاي مناسب و امكانات مناسب هم در اختيار داريم و البته باقي آن همت مسؤولان را مي‌طلبد.

كارشناس ارشد وزارت جهاد كشاورزي يادآور شد: ما بايد با ديد تخصص به كشاورزي بنگريم كه غير از يك كشاورز كسي نمي‌تواند آنگونه كه بايد براي خانواده كشاورزي تصميم‌گيري كند و از اين دفترها و صنف‌ها استقبال كنيم؛ خيلي خوب است كه يك كشاورز خودش تصميم گيرنده باشد.

مروج افزود: توليدكنندگان واقعي كشاورزانند كه بايد به ميدان بيايند و در خانواده كشاورزي نبايد يك نفر از بيرون بيايد و برايشان تصميم‌گيري كند.

وي اظهار كرد: نظر دولت هم اين است كه كارهاي مردم به مردم واگذار شود زيرا خود مردم توانايي دارند و مجلس هم به دولت دستور داده است كه دولتي‌ها براي مردم تعيين تكليف نكنند و تصميم‌گيري و مديريت براي مردم را به مردم واگذار كنند.

كارشناس ارشد وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به حضور تعداد زيادي كشاورزي تحصيل‌كرده در ميان كشاورزان تاكيد كرد: ما بايد كار را به اين‌ها واگذار كنيم زيرا هم در شرايط كار و سختي‌هاي كار قرار دارند و هم تخصص و دانش لازم را در اختيار دارند.

وي خاطرنشان كرد: از معتقدترين و متدين‌ترين قشرها جامعه كشاورزي است كه تمام توكلشان در تمام مراحل زراعت به خداوند است.

كارشناس ارشد وزارت جهاد كشاورزي در زمينه پيشرفت كشورهاي اروپايي در بخش كشاورزي عنوان كرد: پيشرفت آن‌ها به اين دليل است كه كشاورزي را يك تخصص دانسته و در آنجا يك كشاورز بايد تحصيلات ليسانس داشته باشد و در مرحله دوم صنف بررسي مي‌كند كه به شخص پروانه كسب بدهد يعني بدون مجوز كسي نمي‌تواند كشاورزي كند.

مروج ادامه داد: همچنين آن‌ها به كشاورز الگوي كشت مي‌دهند و سياست كشاورزي دارند در صورتي كه در كشور ما يك سال سيب‌زميني آنقدر زياد مي‌شود كه روي زمين مي‌ماند كه اين ناهماهنگي‌ها بايد حل شود.

وي افزود: ما بايد خودمان هم قدري همت داشته باشيم و بدانيم كه مي‌شود. همچنين دفتر نظام صنفي كشاورزان و منابع طبيعي شهرستان اهواز واسطه بين بخش مولد و مسوولان است زيرا بخش كشاورزي با سازمان‌ها و نهادهاي مختلف مرتبط است و يك كشاورز نمي‌تواند هم در مزرعه باشد و هم به كارهاي مربوط به سازمان‌هاي مختلف اعم از بانك، سازمان بازرگاني و استانداري رسيدگي كند.

كارشناس ارشد وزارت جهاد كشاورزي گفت: كشاورزان بايد در تصميم‌گيري‌ها و هماهنگي مشاركت داشته باشند و اين را باور كنيم كه بايد در اين ميدان براي تصميم‌گيري و مديريت كارهاي توليد حضور داشته باشند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

به گزارش ایانا و به نقل از ساینس دیلی (Science Daily)، گروهی از محققان گمان می­کنند وجود ماده­ای موسوم به آمیگدالین (Amygdalin) در شهد درخت بادام در واقع یک تکامل هدفمند است که این درخت را بین دیگر گیاهان اطرافش برتری بخشیده است.

پژوهش­های پیشین تاکنون معلوم ساخته­اند آمیگدالین در غلظت 4 تا 10 میلی­گرم در لیتر درون شیره آن موجود است. هم­چنین می­دانیم درخت بادام تنها گیاهی است که این ماده سمی را در شهد گل­های خود دارد. این ماده برای پستانداران کوچک کشنده است و از آن جا که غلظت آن در دانه­های بادام­های تلخ و وحشی زیاد است، مصرف آن­ها برای انسان نیز خطرناک می­باشد.

بر همین اساس گروهی از محققان به بررسی علت تولید این ماده سمی در بادام پرداختند. آن­ها گفتند وجود این ماده در شهد گیاه با فلسفه جذب حشرات به سمت گل­ها و گرده ­افشانی درخت در تضاد است.

آنان برای آزمون فرضیه خود به آزمایشی دست زدند؛ آن­ها زنبورهای عسل را در مقابل چند ظرف شهد با غلظت­های مختلف این ماده سمی و یک ظرف شهد بدون این ماده (شاهد) قرار دادند.

پس از انجام آزمایش معلوم شد زنبورهای عسل شهد حاوی مقادیر زیادتر آمیگدالین را بیش­تر خواهانند.

محققان می­گویند حتی اگر آمیگدالین برای پستانداران سمی باشد، برای حشرات و مخصوصا زنبور عسل نیست بلکه خود عامل جذب حشرات است.

محققان حدس می­زنند درخت بادام مخصوصا این ماده را برای جذب حشرات گرده ­افشان تولید می­کند. یک احتمال دیگر نیز متصور است؛ این که درخت بادام این ماده را برای گزینش گرده-افشانان غیر متخصص از گرده ­افشانان ماهری که به آن مقاوم هستند، تولید می­نماید.

محققان اکنون در حال آزمودن یک فرضیه دیگر هستند؛ این که شهد سمی مذکور مانع از سکنا گزیدن باکتری­هایی می­شود که به کیفیت شهد لطمه می­زنند و با پس زدن گرده ­افشانان شانس گرده ­افشانی درخت بادام را کاهش می­دهند.

به گفته محققان، حشرات گرده ­افشان همواره حاضر نیستند. بنابراین درختان راه­هایی یافته­اند که در رقابت با دیگر گیاهان بتوانند حشرات گرده ­افشان را جذب کنند. این­ها صرفا فرضیه نیست بلکه واقعا یک نظریه است، زیرا به دلایلی که هنوز روشن نیست، تعداد زنبوران سراسر جهان رو به کاهش بسیار چشمگیری نهاده است. فقدان حشرات گرده ­افشان نیز جز زیان به بخش کشاورزی و کاهش تولید مواد غذایی نتیجه­ای ندارد.

در حال حاضر در کالیفرنیا درختان بادام بدون وجود زنبورها میوه نخواهند داد و به دلیل نایابی زنبور، باغداران بادام دست به کار واردات کندوهای زنبور از استرالیا شده­اند.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

همايش بين‌المللي طب سنتي در جوامع كنوني - نقش، اهميت، چشم اندازها امروز در شهر تاشكند پايتخت ازبكستان به كار خود پايان داد. به گزارش ايرنا، در اين همايش دو روزه كارشناسان ارشد بهداشتي و طب مردمي از كشورهايي چون اتريش، بلغارستان، آلمان، ايتاليا، هند، چين، ژاپن، روسيه و چند كشور ديگر و نمايندگاني سازمان‌هاي بين‌المللي ، و سازمان‌هاي غير دولتي ازبكستان حضور داشتند.

گلناره كريموا رييس بنياد خيريه انجمن همايش‌ها در ازبكستان و دختر رئيس جمهوري اين كشور در مراسم افتتاحيه اين همايش، هدف از برگزاري آن را بررسي تجربيات ازبكستان و كشورهاي خارجي در زمينه طب سنتي و گسترش همكاري هاي بين‌المللي در اين زمينه عنوان كرد.

وي افزود: در ‪ ۱۰‬سال اخير علاقه به طب سنتي بيش از پيش افزايش يافته و انواع اين شيوه درمان در جهان رايج است.

محمد جان همرايف رييس شوراي كارشناسان انجمن طب مردمي ازبكستان نيز دراين همايش گفت: كتاب قانون ابن سينا در طب بيش از ‪ ۶۰۰‬سال در جهان به عنوان كتاب درسي در زمينه پزشكي بهره برداري شده است كه اين گواهي اهميت طب خاور زمين است.

اين همايش بين‌المللي با همكاري وزارت بهداشت ازبكستان، انجمن همايش‌ها و انجمن طب سنتي ازبكستان برگزار شد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

×
×
  • اضافه کردن...