رفتن به مطلب

آزمايش‌هاي پيش از ازدواج ...


ارسال های توصیه شده

آزمايش‌هاي پيش از ازدواج

آزمايش‌هاي پيش از ازدواج از جمله آزمايش‌هاي عفوني و ژنتيکي و اعتياد مي‌توانند، نقش مهمي در پيشگيري از بيماري‌ها و سلامت خانواده داشته باشد. در اين مقاله به انواع اين آزمايش‌ها و چگونگي انجام آنها مي‌پردازيم...

پيش از ازدواج، از زوجين آزمايش‌هاي مربوط به بيماري‌هاي تالاسمي، عفوني -كه امكان انتقال آن از طريق تماس جنسي است-، كم‌خوني و آزمايش ادرار براي رد اعتياد گرفته مي‌شود. در صورتي كه فردي واكسن‌هايي مانند كزاز، ديفتري، سرخجه و... را نزده باشد نيز آنها را دريافت مي‌‌كند. تمامي اين موارد، جزو آزمايش‌هاي استاندارد و اجباري است. برخي پزشكان نيز توصيه مي‌كنند در كنار اين آزمايش‌ها، توانايي باروري مردان و زنان بررسي شود. بنابراين توصيه مي‌شود حتما پيش از ازدواج، زوجيني كه رابطه خانوادگي نزديك يا سابقه بيماري‌ در آنها وجود دارد، مشاوره ژنتيك داشته باشند. در مشاوره‌هاي ژنتيك، درخت ژنتيكي از بيماري‌هاي كه در خانواده وجود دارد، كشيده مي‌شود. در صورتي كه امكان انتقال بيماري به نسل بعدي وجود داشته باشد، توصيه‌ها و آزمايش‌هاي لازم - از جمله تالاسمي كه متاسفانه در كشور ما خيلي شايع است- داده مي‌شود تا كودكي با بيماري تالاسمي به دنيا نيايد. همچنين شما مي‌توانيد طي معاينات متخصص زنان سوالات موردنظرتان را در حضور يكديگر از وي بپرسيد تا مشكلاتي حين ازدواج يا پس از آن برايتان به وجود نيايد.

اطلاعات كافي داشته باشيد

لزوم انجام آزمايش‌هاي پيش از ازدواج در كشورهاي ديگر مانند ايران اجباري نيست زيرا اكثر افراد اطلاعات كافي و مورد نياز را در خصوص اين مسائل دارند و حتما قبل از ازدواج به مراكز مخصوص مراجعه مي‌كنند تا از لحاظ بيماري‌هاي هپاتيت c ،b، ايدز و... بررسي شوند تا مشكلي برايشان پيش نيايد. بنابراين به زوجين توصيه مي‌شود حتما 3، 4 ماه پيش از ازدواج به مراكز مربوطه مراجعه كنند و توضيحات و اطلاعات كافي را در خصوص روش نزديكي، جلوگيري، انتقال بيماري‌ها از طريق تماس جنسي و روش پيشگيري از آنها را فرا بگيرند و همچنين زمان مناسب براي باروري و آمادگي‌هاي قبل از آن را بدانند.

اگر در سن بالايي ازدواج مي‌كنيد، سريع‌تر اقدام به بارداري كنيد. لازم است روش‌هاي جلوگيري به زوجين آموزش داده شود تا بارداري‌هاي ناخواسته و زودتر از موعد برايشان اتفاق نيفتد. اگر زوجين در سن پاييني ازدواج مي‌كنند بايد براي بارداري مدتي صبر كنند زيرا بارداري در سنين بسيار بالا يا پايين توصيه نمي‌شود. به علاوه برخي از خانم‌ها ممكن است مشكلات پرده بكارت داشته باشند يا اينكه پرده بكارت‌شان باز نشده باشد. گاهي اوقات نيز نوارهاي ضخيمي روي آن قرار دارد كه بايد برداشته شود چراكه در شب اول ممكن است با خونريزي زيادي همراه باشد. بنابراين توصيه مي‌شود قبل از ازدواج به پزشك متخصص زنان مراجعه كنيد. ‌پستان‌ خانم‌ها نيز بايد بررسي و معاينه شود. در ضمن لازم است كه آقايان مورد بررسي و معاينه قرار بگيرند تا اگر احيانا مشكلي وجود داشته باشد قبل از ازدواج برطرف شود.

براي شروع زندگي، مشاوره روان‌شناسي بگيريد

هنگامي كه خانمي به متخصص زنان و زايمان مراجعه مي‌كند، تمامي آزمايش‌ها و معاينات صورت مي‌گيرد و توصيه‌هاي لازم به وي داده مي‌شود حتي اگر فرد در دوران پريود يا ناحيه‏اي از دستگاه تناسلي زنانه و پستانش مشكلي داشته باشد اين مسائل بررسي مي‌شود تا بدون استرس و مشكل وارد مرحله جديدي از زندگي‌اش شود. حتي توصيه مي‌شود زوجين حتما به يك روان‌شناس مراجعه كنند تا مشاوره‌هاي قبل از ازدواج در خصوص افكار، عقايد، هم‌سطحي خانواده‌ها، طرز تفكر، توصيه‌هايي براي شروع زندگي جديد و... به آنها داده شود.

لزوم انجام آزمايش‌هاي هورموني در سنين بالا

اگر زوجين به‌خصوص خانم‌ها در سن بالا اقدام به ازدواج ‌كنند بايد آزمايش‌هاي روز دوم - آزمايش‌هاي هورموني كه شامل بررسي كار تخمدان است - انجام شود تا سطح توانايي باروري‌‌شان مشخص شود. اگر توانايي باروري پايين باشد به زوجين توصيه مي‌شود زودتر باردار شوند اما اگر توانايي در حد معمول باشد، مي‌توانند پس از گذشت يك سال و در شرايط روحي بهتر اقدام به بارداري كنند.

در پايان

دنياي امروز، دنياي پيشگيري است و پيشگيري هزينه‌اي كمتر از درمان دارد. پس بهتر است در مرحله‌به‌مرحله زندگي، قبل از ازدواج، بارداري و حتي دوران يائسگي با پزشك متخصص مشاوره داشته باشيد تا با اطمينان بيشتر و مشكلات كمتري وارد مرحله جديدي از زندگي‌تان شويد.

  • Like 7
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...