رفتن به مطلب
  • 0

پرسش برای پایان نامه ام

omid vakili

سوال

• پاسخ ها 47
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

ارسال کنندگان برتر این سوال

ارسال کنندگان برتر این سوال

ارسال های توصیه شده

• 0
سلام دوستان عزیز

برای پایان نامه ام که در مورد طراحی یک فضای عمومی در سنندج هستش می خواستم نظر شما رو بدونم. خواهشاً اگه میشه به طور دقیق به این سوال جواب بدین.

چه انتظاری از فضاهای عمومی دارید؟)انتظار دارید چه شرایطی را برای شما مهیا کند؟)

اگه خواستین این رو هم جواب بدین:

انتظار دارید چه اتفاقها یا رویدادهایی در فضاهای عمومی سنندج رخ دهد؟ چرا؟

به عنوان یه استفاده کننده، از دید تخصصی که قطعا چیزی ندارم برای گفتن !

البته فضای عمومی رو باید معرفی کنید، پیادرو، پارک و ...

فرض من، پیادرو :

1) زیبایی

2) ترکیبی از طراحی مدرن و سنتی

3) امنیت (مشخص بودن حریم خیابان)

4) استراحت گاه

5) روشنایی

6) سیستم یا کانال های جمع آوری آب های سطحی

7) ترجیحا بدون پله

8) در نظر گرفتن امکانات عبور و مرور معلولین

• Like 19
لینک به دیدگاه
  • 0

خب ببین امید جان سوال شما خیلی تخصصیه ... هر کسی نمیتونه جواب بده!!!!

بهترین کاری که میتونی بکنی اینه که یه پرسشنامه ی چند گزینه ای درست کنی !!!

اگه اینکارو انجام بدی و تمام جوانب رو در نظر بگیری میتونی با نظرات افراد آشنا بشی

ولی به این سوالت من یکی نمیتونم جواب بدم

یکی هم پیدا میشه 10 صفحه جواب میده :ws31:

• Like 15
لینک به دیدگاه
  • 0
سلام دوستان عزیز

برای پایان نامه ام که در مورد طراحی یک فضای عمومی در سنندج هستش می خواستم نظر شما رو بدونم. خواهشاً اگه میشه به طور دقیق به این سوال جواب بدین.

انتظارم از یه فضای عمومی خوب محلیه که جذبش بشم و باعث مکثم بشه و بتونم با دیگران در ارتباط باشم...این ارتباط میتونه حسی یا کلامی باشه

من می خوام که این فضا حس آزادی رو به من القا کنه و محدودیت و نظارت بالایی نداشته باشه....دوربین مخفی و ... رو میگم...

اونجا بتونم حرف بزنم خواسته هام رو بگم و به حرف دیگران گوش بدم...

یه جا برا گذروندن اوقات فراغتم باشه ...

از اونجا بودن لذت ببرم

من دوست دارم توی این فضا یه سری اتفاقات بیفته مثلا نمایشگاه های ماهانه و فصلی!!

حراج اجناس توسط فروشندگان البته نه دستفروشی! بحث و گفتگوی علمی - ادبی و.....

و در کل مکان هایی برای اطلاع رسانی ...دکه های مطبوعات و.... اینترنت وایرلس داشت یادم میرفت

بازم فکر میکنم اگه چیزی به ذهنم رسید کامل ترش میکنم

• Like 10
لینک به دیدگاه
  • 0

چه انتظاری از فضاهای عمومی دارید؟

انتظاری که میشه داشت:

یک محیط سالم باشه

دارای امنیت باشه

زیبا باشه

خیلی هم عجیب و غریب نباشه

حداقل امکانات رفاهی در نظر گرفته شده باشه..

فضای سبز هم داشته باشه..

حقوق شهروندی هم توش رعایت شده باشه.

.

.

(انتظار دارید چه شرایطی را برای شما مهیا کند؟)

یک شرایطی که انسان با قرارگیری در آن احساس آرامش کنه نه ترس و ناامنی..

من تاحالا نیومدم سنندج وگرنه جواب اینو هم میدادم...........:4chsmu1:

می گویند شهرتون خیلی قشنگه:ws3:

امیدوارم به دردتون بخوره

بازم چیزی به ذهنم رسید بهتون میگم

موفق باشید:icon_gol:

• Like 11
لینک به دیدگاه
  • 0
خب ببین امید جان سوال شما خیلی تخصصیه ... هر کسی نمیتونه جواب بده!!!!

بهترین کاری که میتونی بکنی اینه که یه پرسشنامه ی چند گزینه ای درست کنی !!!

اگه اینکارو انجام بدی و تمام جوانب رو در نظر بگیری میتونی با نظرات افراد آشنا بشی

ولی به این سوالت من یکی نمیتونم جواب بدم

یکی هم پیدا میشه 10 صفحه جواب میده :ws31:

ممنون از نظرتون. میدونم اینجوری میشه. میخوام توقعات رو از یه فضای جمعی و عمومی خیلی کلی بدونم. چند تا هدف از این سوال دارم. البته موافق اینکه تخصصیه نیستم. چون هر کسی یه سری آیتم ها رو دوست داره تا اونجایی هم که من پرسشنامه پر کردم مردم عادی که هیچگونه سواد شهرسازی ندارن این سوال رو بهتر جواب می دادن.

خواهشاً هر نوع توقعی از یه فضای عمومی و جمعی دارین بنویسین. هر چیزی که تو ذهنتونه رو سانسور نکنین چون چیزی رو که فکر میکنین شاید مهم نیست احتمال اینکه برای من خیلی مهم باشه زیاده و چندتا نتیجه ازش بگیرم نیز هست. بازم ممنون.

• Like 11
لینک به دیدگاه
  • 0

سلام دوست عزیز

منم مثل دوست دیگمون فک میکنم کاش یه اشاره ای به این که این فضای عمومی چه نوع فضایی هستش میکردین

من از پارک ممکنه یه انتظاراتی داشته باشم از معبر و پیاده رو و خیابون یه انتظار دیگه

ولی اگر نظرتون هست که همینقدر کلی باشه

به نظر من مهم تر از هر چیزی اینه که احساس امنیت و ارامش کنم

هرج و مرج توش نبینم

راحتی و اسایش من به عنوان یه شهروند (که ممکنه از هر قشر و سن یا با خصوصیات خاص فیزیکی باشم ) توی طراحی اون فضا فکر شده باشه...

• Like 12
لینک به دیدگاه
  • 0
سلام دوستان عزیز

نکته:

خواهشاً هر نوع توقعی از یه فضای عمومی و جمعی دارین بنویسین. هر چیزی که تو ذهنتونه رو سانسور نکنین چون چیزی رو که فکر میکنین شاید مهم نیست احتمال اینکه برای من خیلی مهم باشه زیاده و چندتا نتیجه ازش بگیرم نیز هست. بازم ممنون.

با سلام و تشکر بابت دعوت شما

خوب چون من رشته ی تخصصیم شهرسازی و نیست و در حضور دوستان صاحبنظر شاید نظراتم ساده ساده انگارانه باشه ولی خوب این موضوعات به ذهنم میرسه :

1 - خانواده پسند باشه : خانواده ها احساس راحتی داشته باشند ( جولانگاه ارازل و معتادان و .... نباشه )

2 - امنیت داشته باشه : در صورت بروز مشکلاتی نظیر سرقت و ... دسترسی به مراجعی مثل پلیس راحت باشه

3 - امکانات تفریح کودکان محیا باشه

4 - امکانات تفریح نوجوانان محیا باشه : نظیر زمین اسکیت

5 - امکانات تفریح جوانان محیا باشه : نظیر زمین والی بال و بدمینتون و پینگ پنگ

6 - امکانات ورزش صبحگاهی محیا باشه

7 - امکانات ورزشهای همه گیر محیا باشه : مسیر و دکه ی کرایه ی دوچرخه

8 - دسترسی به وسایل بهداشت عمومی محیا و به تعداد کافی باشه

9 - سالن سینمای رو باز داشته باشه

البته اینها نظرات شخصی من بود و تقریبا همه ی اینها رو در پارکهای شهر اصفهان میشه دید ...

با تشکر

• Like 18
لینک به دیدگاه
  • 0

خب باشه

من تو تو تصورم یه پارکه .... حالا منظور شما دقیق چی بود رو نمیدونم

بزرگ باشه و فضای کافی داشته باشه

فاصله ی چمن تا پیاده رو بیشتر از چن سانت نباشه (از لحاظ ارتفاع)

چمن مرغوبی داشته باشه .... نه این مرق هایی که میکارن به اسم چمن

دارای صندلی های کلاسیک و با رنگ های تیره باشه

حداقل چمن به نصبت حداکثر پیاده رو باشه

فضاهای بازی برای بچه ها داشته باشه

........

• Like 16
لینک به دیدگاه
  • 0

سلام امید جان ....

نظر من:

1- فضای عمومی که باب میل من باشه در وهله اول باید راحتی و ایمنی رو فراهم کنه، مخصوصا برای خانما یه فضای عمومی باید طوری باشه که در هر ساعت از شبانه روز استفاده از اون امکان پذیر باشه و علاوه بر ایمنی از امنیت کافی هم برخوردار باشه.

2- فضای عمومی وقتی می تونه کارکرد مفیدی داشته باشه که ترکیبی از اقشار مختلف رو برای استفاده از فضا دعوت کنه، واسه این مورد باید به خرده فضاهایی مثل فضاهای پیر نشین، پاتوق جوونا و .. توجه کرد.

از نظر من حضور بچه های کم سن و سال به فضا هیجان و سرزندگیه خاصی میده، پس باید با کوچک ترین بهانه ها مثل فراهم کردن امکان فروش اسباب بازی و بادکنک و ... که بچه ها رو به وجد می اره اونارو از فضا راضی نگه داشت تا هیجان کودکانشون به فضا منتقل بشه

3- خوراکی فروشی ها هیچ وقت نباید توی فضاهای عمومی فراموش بشن... چون به راحتی امکان بروز رفتارهای شهری رو فراهم می کنن، کاهش سرعت، مکث و خرید و گپ و گفت از نتایج همیشگی ایجاد خوراکی فروشی هان که خودش گاهی باعث ایجاد قرارگاه های رفتاریم می شه.

4- آسایش اقلیمی توی فضاهای عمومی، برای استفاده کننده ها باید فراهم بشه، هم امکان بهره گیری از نور خورشید حق شهرونداست و هم حفاظت از اونا در برابر شرایط نامناسب اقلیمی..

5- معلولین نباید از فضاهای عمومی ما حذف بشن، حضور اونها بین بقیه شهروندا پیامدهای مثبت فرهنگی و رفتاری زیادی داره...

6- استفاده از عناصر طبیعی مثل گل و گیاه ، آب و .... که از اولین چیزایی که به ذهن هر طراحی می رسه... البته با توجه به مقیاس عملکردی فضایی که طراحی می کنی باید سعی کنی این عناصر تا حدی به کار برن که شأن فضا رو زیر سؤال نبره و از عملکرده اصلیش دور نکنه..

بازم فکر می کنم چیزی به ذهنم رسید فردا می یام .... فعلا .... موفق باشی امیدی :flowerysmile:

• Like 15
لینک به دیدگاه
  • 0
سلام دوستان عزیز

نکته:

سلام

1-به نظرم اولین چیزی که مطرحه همون بحث امنیته تا برای عموم مردم قابل استفاده باشه وبه عنوان یه مکان تفریحی سالم بشه واردش شد.وهمچنین مسئله امکانات و وسایل مورد نظری که دراون فضا قرار میگیره(منظور همان نوع فضای آزاد اعم از پارک و شهر بازی گرفته تا یه فضای سبز ساده)باید تناسب رعایت بشه.

همچنین نوع طراحی و شکل دهی فضای مورد نظر هم مهمه .نباید از طرحهای معمولی که در حال حاضر هست استفاده بشه .استفاده از طرحهای جدید و همخوانی ترکیبات فضا باعث جذابیت اون مکان میشه از نظر هندسی و از نظر پوشش های گیاهی وحتی انتخاب نحوه قرار گیری گلها(با رنگهای متفاوت در کنار هم) هم قابل توجه هست. باید فضای طراحی شده بتونه معرف خوبی هم برای شهرش باشه.(همون بحث گردشگری و معرفی تاریخچه مناطق {البته برای این موضوع هم باید خلاقیت به خرج داد نباید از روشهای معمول استفاده بشه})

فضای طراحی شده باید برای عموم مردم قابلیت استفاده رو داشته باشه(این نکته خیلی مهمه)

شرایط هم که همون امنیت دار بودن منطقه به اضافه آرامش بخش بودنش با توجه به نحوه طراحی برای من مهمه. البته نمیشه تاثیر امکاناتی رو که در اون فضا قرار خواهد گرفت نادیده گرفت.

(امیدوارم نظرم جواب سوال شما بوده باشه)

• Like 11
لینک به دیدگاه
  • 0
سلام امید جان ....

نظر من:

1- فضای عمومی که باب میل من باشه در وهله اول باید راحتی و ایمنی رو فراهم کنه، مخصوصا برای خانما یه فضای عمومی باید طوری باشه که در هر ساعت از شبانه روز استفاده از اون امکان پذیر باشه و علاوه بر ایمنی از امنیت کافی هم برخوردار باشه.

2- فضای عمومی وقتی می تونه کارکرد مفیدی داشته باشه که ترکیبی از اقشار مختلف رو برای استفاده از فضا دعوت کنه، واسه این مورد باید به خرده فضاهایی مثل فضاهای پیر نشین، پاتوق جوونا و .. توجه کرد.

از نظر من حضور بچه های کم سن و سال به فضا هیجان و سرزندگیه خاصی میده، پس باید با کوچک ترین بهانه ها مثل فراهم کردن امکان فروش اسباب بازی و بادکنک و ... که بچه ها رو به وجد می اره اونارو از فضا راضی نگه داشت تا هیجان کودکانشون به فضا منتقل بشه

3- خوراکی فروشی ها هیچ وقت نباید توی فضاهای عمومی فراموش بشن... چون به راحتی امکان بروز رفتارهای شهری رو فراهم می کنن، کاهش سرعت، مکث و خرید و گپ و گفت از نتایج همیشگی ایجاد خوراکی فروشی هان که خودش گاهی باعث ایجاد قرارگاه های رفتاریم می شه.

4- آسایش اقلیمی توی فضاهای عمومی، برای استفاده کننده ها باید فراهم بشه، هم امکان بهره گیری از نور خورشید حق شهرونداست و هم حفاظت از اونا در برابر شرایط نامناسب اقلیمی..

5- معلولین نباید از فضاهای عمومی ما حذف بشن، حضور اونها بین بقیه شهروندا پیامدهای مثبت فرهنگی و رفتاری زیادی داره...

6- استفاده از عناصر طبیعی مثل گل و گیاه ، آب و .... که از اولین چیزایی که به ذهن هر طراحی می رسه... البته با توجه به مقیاس عملکردی فضایی که طراحی می کنی باید سعی کنی این عناصر تا حدی به کار برن که شأن فضا رو زیر سؤال نبره و از عملکرده اصلیش دور نکنه..

بازم فکر می کنم چیزی به ذهنم رسید فردا می یام .... فعلا .... موفق باشی امیدی :flowerysmile:

موافقـــــــــــــــــــــــــــم..:icon_gol:

• Like 10
لینک به دیدگاه
  • 0

با سلام

نظر من :

یک فضای عمومی باید بتونه ایمنی ، امنیت ، راحتی و آسایش رو فراهم کنه .

علاوه بر اون باید همگانی باشه و برای تمام اقشار جامعه ، پیر ، جون ، زن ، مرد ، بچه و ...

طوری باشه که در همه فصول سال بشه شاهد حضور افراد در اونجا بود . و بصورت فصلی یا مقطعی عمل نکنه .

حضور افرادی که تر دستی انجام میدن و مردم هم اونجا جمع میشن و تماشا می کنن هم به نظرم روی سرزندگی فضا تاثیر داشته باشه ...

و بعدش هم که از نظر کف پوش و فضای سبز و فضای نشستن و .. هم کار شده باشه . . .

مثلا توی تابستون طوری نباشه که مبلمان اونقدر گرم بشه که کسی نتونه اونجا بشینه . .

• Like 8
لینک به دیدگاه
  • 0

من یه پارک رو در نظر میگیرم:

چمن کاری شده باشه....گل و درختای قشنگ داشته باشه...

محوطه های خاص و آلاچیق مانند برا نشستن و چادر زدن داشته باشه...

صندلی داشته باشه...

وسایل بازی و ورزشی داشته باشه....

امن باشه و جای معتاد و اوباش نباشه....

باید نگهبان داشته باشه...

مهمتر از همه دستشویی تمیز و نزدیک به پارک داشته باشه...

جای پارک ماشین باشه ولی از خیابون اصلی دور باشه تا سروصدا و آلودگی مزاحمت ایجاد نکنه...

نمیدونم منظور سوال همین بود؟؟!!!!

• Like 11
لینک به دیدگاه
  • 0

خوب به نظر من اول باید مشخص بشه که چه نوع فضای عمومیه

بازار پارک مسجد مرکز چند منظوره یا....

هر کدوم از اینها مواردی درشون در اولویته و باید بیشتر بهش اهمیت داد

کلی گویی مشکله اما اگه بخوایم کلی بگیم به نظر من همه این محل ها باید تاسیسات مناسبی داشته باشن که جوابگو در بد ترین شرایط باشه و استفاده کننده ها به مشکل نخورن منظورم از تاسیسات علاوه به مثلا تاسیسات بهداشتی و سیستمهای سرمایش و گرمایش که خیلی مهمه میتونه پارکینگها کودکستان موقت فضای استراحت نماز خونه هم باشه

در مرحله بعد بسته به نوع عملکردشون باید دسترسی ها را بهش توجه کرد البته دسترسی داخلی مورد نظرم نیست منظورم دسترسی خارجیه و در مرحله بعد سیرکولاسیون

من در باره سنندج خیلی نمی دونم اما شنیدم که سردسیره پس باید اگه امکانش باشه از دالهای معلق یا سازه های فضاکار یا اسپیس فریم یا گنبدهای ژئودزیک استفاده کرد تا یه سقف با دهانه های خیل بزرگ به وجود اورد تا توی زمستانهای برفی هم این فضا مورد استفاده باشه چون شنیدم که اونجا زمستونهاش برف زیادی میباره.......

• Like 10
لینک به دیدگاه
  • 0

وجود حس امنیت و اسایش تو فضا

حضور همه اقشار جامعه (بچه ها و جوونا و مسنا و معلولا و زنا و ...)

حضور آزادانه تو فضا و اینکه خود شهروندا تو فضا نظارت داشته باشن

از نظر عملکردی متنوع

دیدن و دیده شدن (این دیدن میتونه دیدن فضاهای طبیعی زیبا باشه تا مغازه ها و مردم)

نشاط و سرزندگی تو فضا. مردم تو فضا جنب و جوش داشته باشن. (فضاش اتاق فکر نباشه، هرکسی بره یه گوشه واسه خودش بره تو فکر :ws3: )

خوانا بودن فضا

• Like 11
لینک به دیدگاه
  • 0

:ws33:

اینم یه سری جواب :

فضای عمومی داخل شهر

- امنیت شبانه

- استراحتگاه (فضای سبز)

- دسترسی به خدمات شهری

فضای عمومی حومه شهر مثل :

خیابان و نواحی تفرجگاهی

امکان دسترسی :

- به تعمیرگاه ماشین

- پمپ بنزین

- رستوران

- سرویس بهداشتی

- پلرکینگ

• Like 9
لینک به دیدگاه
  • 0

به نظر من فضای عمومی مناسب هست که

1- حس دعوت کنندگی داشته باشه تا روابط و تعاملات اجتماعی توش برقرار بشه

2- امنیت را برای همه افراد در هر جنس و سنی تامین کنه

3- اولویت حرکت با پیاده باشه

4- فضاهایی برای استراحت ، سرگرمی و تجمع گروههای سنی مختلف در آن وجود داشته باشه

5- دارای چند ورودی باشه و هر ورودی هم حسی متفاوت از فضا و مکان را ایجاد کند

6- سطح مناسبی از فضای سبز و کاربری های مناسب در آن تعبیه شده باشه

• Like 8
لینک به دیدگاه
  • 0

چه انتظاری از فضاهای عمومی دارید؟

مهمترین چیز برای من آرامش و امنیته...

فضاهای مدرنو دوست دارم...

از خصوصیات مهم دیگه اش دسترسی راحت داشتنه...

انتظار دارید چه شرایطی را برای شما مهیا کند؟

امکانات تفریحیه خوبی داشته باشه...

در هر صورتی بشه که خوش گذروند توش...

از لحاظ زمانی محدود نباشه...

• Like 9
لینک به دیدگاه
  • 0

خب انتظاری که از فضاهای عمومی دارم اینه که :

تممیزو زیبا باشن، شلوغ و پرتردد باشه اما نه طوری که موجب ناراحتی افراد بشه، زیبا باشه و حضور طبیعت توش احساس بشه، برای تردد و حضور توی شرایط اب و هوایی مختلف مناسب باشه، افراد توش معذب نباشن و کاری که واقعا دوست دارن رو انجام بدن، تشویق کننده ی حس وحدت باشه و ارتباط جمعی رو ممکن کنه.

• Like 9
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...