رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

با سلام

من سالهاست به طور حرفه ای رپ گوش میدم و با چند تا از معروفترین رپرهای ایرانی هم تریپ رفاقت داریم. تو این فاصله چند ساله رابطه عجیبی رو بین شهر و موسیقی رپ پیدا کردم. به نظرم این نوع موسیقی بازتاب بسیاری از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه است که به طور حتم اگر با نظریات دکتر حبیبی (کتاب قصه شهر) موافق باشیم در طول زمان نمود کالبدی هم خواهد یافت.

حال با این مقدمه نظر شما در این باره چیه؟ ممنون میشم اگه مشارکت کنید.

• Like 8
لینک به دیدگاه

یکی از استادهای منم یه همچین پروژه ای داده، که رپ هایی که توش از واژه شهر یا واژه های مرتبط با شهر استفاده شده پیدا کنیم ولی خوب من هنوز نتونستم خیلی چیزی پیدا کنم :ws52:

ممنون میشم اگه تونستین کمکم کنین:ws21: :ws3:

• Like 5
لینک به دیدگاه
با سلام

من سالهاست به طور حرفه ای رپ گوش میدم و با چند تا از معروفترین رپرهای ایرانی هم تریپ رفاقت داریم. تو این فاصله چند ساله رابطه عجیبی رو بین شهر و موسیقی رپ پیدا کردم. به نظرم این نوع موسیقی بازتاب بسیاری از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه است که به طور حتم اگر با نظریات دکتر حبیبی (کتاب قصه شهر) موافق باشیم در طول زمان نمود کالبدی هم خواهد یافت.

نظزاتون برام مهمه؛ لطفا نظر بدبد.

• Like 4
لینک به دیدگاه
بعضی از آهنگای رپ واقعا مزخرفه یعنی فقط کلمه جور کردن واسه قافیشون:banel_smiley_4:

خوبه که شما میگین بعضیاشون.............به هر حال ما کلی حرف میزنیم..پس به خاطر برخی به قول شما آهنگهای مزخرف اجر بقیه رو ضایع نکنین. اینجا هم خواهشا فقط درباره موضوع تایپیک نظر بدید؛ و گرنه جاهای دیگه ای تو تالار برای بحث درباره آهنگهای رپ هست...خ.اهشا

• Like 5
لینک به دیدگاه
بعضی از آهنگای رپ واقعا مزخرفه یعنی فقط کلمه جور کردن واسه قافیشون:banel_smiley_4:

از نظر من این دسته از موسیقی که شما میفرمایید اساسا جزئی از سبک رپ نیست. نمیدونم در چه دسته ای قرار میگیره ولی قطعا رپ نیست. رپ رسالتی رو به عهده داره که اون هم اعتراضه. اعتراض به مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ...

در یه جمله بخوایم بگیم درونمایه ای اعتراض گونه با لحنی تند و ادا کردن سریع کلمات میشه رپ.

به نظرم رپرهای خوبی هم در این زمینه در حال فعالیت در ایران هستند. از این دسته من بهرام، شاهین نجفی و یاس رو میشناسم. اگر شخص دیگه ای هم هست به من معرفی کنید. :icon_gol:

• Like 7
لینک به دیدگاه
از نظر من این دسته از موسیقی که شما میفرمایید اساسا جزئی از سبک رپ نیست. نمیدونم در چه دسته ای قرار میگیره ولی قطعا رپ نیست. رپ رسالتی رو به عهده داره که اون هم اعتراضه. اعتراض به مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ...

در یه جمله بخوایم بگیم درونمایه ای اعتراض گونه با لحنی تند و ادا کردن سریع کلمات میشه رپ.

به نظرم رپرهای خوبی هم در این زمینه در حال فعالیت در ایران هستند. از این دسته من بهرام، شاهین نجفی و یاس رو میشناسم. اگر شخص دیگه ای هم هست به من معرفی کنید. :icon_gol:

هیچکس هم با اکثر آهنگاش دردهای جامعه رو میگه مثه آهنگ تهران...

• Like 6
لینک به دیدگاه

من مثل شما فکر نمی کنم. درون مایه شعر رپرهای ایران اعتراضه، کافیه چند تا رو گوش بدی. منظورم از رپرهای ایرانی، تنها هیچکس، زدبازی، حسام استپ، بهرام، پیشرو، ساتراپ هست و شامل ساسی مانکن و علیشمس نمیشه.

• Like 5
لینک به دیدگاه

سلام

لازمه مشارکت در این بحث اینه که اصولا طرف مشارکت کننده آهنگهای رپ رو سالها دنبال کرده باشه...تا بتونه از میون اونها ردپای مشکلات شهری را که در اونها نمود یافته رو پیدا کنه. در میان مهمتریم مسائل مطرح شده این سبک موسیقی می توان به مشکلاتی چون ترافیک، کمبود فضاهای شهری، ناهنجاریهای اجتماعی، شلوغی، سرعت زیاد، اوضاع نابسامان شهر اشاره کرد. از این به بعد سعی می کنم در پستهای بعدی به نمونه های موردی از اینگونه آهنگها و رابطه آنها با شهر بپردازم.

منتظر نظرات شما هم هستم.

• Like 3
لینک به دیدگاه
با سلام

سلام آقا احمد.

شرمنده که نمیتونم تو بحثتون باشم. من کلاً‌خیلی کم موسیقی گوش میدم و اگه هم گوش بدم یه موسیقی شاد کردی گوش میدم که روحیه ام رو باز کنه :ws3: زیاد تو فار رپ و موسیقی های دیگه نیستم. امیدوارم که دوستایی که واردتر هستن مشارکت کنن.

• Like 4
لینک به دیدگاه
من مثل شما فکر نمی کنم. درون مایه شعر رپرهای ایران اعتراضه، کافیه چند تا رو گوش بدی. منظورم از رپرهای ایرانی، تنها هیچکس، زدبازی، حسام استپ، بهرام، پیشرو، ساتراپ هست و شامل ساسی مانکن و علیشمس نمیشه.

حالا شاید من منظورمو خوب نرسوندم. میتونه اعتراض هم نباشه ولی این تکست باید یه مضمون قابل تامل داشته باشه.

• Like 5
لینک به دیدگاه
یکی از استادهای منم یه همچین پروژه ای داده، که رپ هایی که توش از واژه شهر یا واژه های مرتبط با شهر استفاده شده پیدا کنیم ولی خوب من هنوز نتونستم خیلی چیزی پیدا کنم :ws52:

ممنون میشم اگه تونستین کمکم کنین:ws21: :ws3:

اگه رپايي رو مي خواي كه توش وا‍‍ژه شهر داشته باشه بهتره بري سراغ رپاي شاهين نجفي

آهنگ آخرين زمان، حسن ما،دادا كجايي، بامداد ، عمو كريس تاوون داره،شاعر تمام شده، به خصوص سارينا و چند تا ديگه از شاهسن كه حضور ذهن ندارم.

يه رژ هست از علي تي ان تي به اسم گتوند تو اونم وا‍ه شهر و آورده . يه اهنگم از ارسلان آخرت بود كه با ژويان مي خووند توش در مورد شهر گفته بود.

فقط همينا يادم مياد:ws3:

• Like 5
لینک به دیدگاه
اگه رپايي رو مي خواي كه توش وا‍‍ژه شهر داشته باشه بهتره بري سراغ رپاي شاهين نجفي

آهنگ آخرين زمان، حسن ما،دادا كجايي، بامداد ، عمو كريس تاوون داره،شاعر تمام شده، به خصوص سارينا و چند تا ديگه از شاهسن كه حضور ذهن ندارم.

يه رژ هست از علي تي ان تي به اسم گتوند تو اونم وا‍ه شهر و آورده . يه اهنگم از ارسلان آخرت بود كه با ژويان مي خووند توش در مورد شهر گفته بود.

فقط همينا يادم مياد:ws3:

:mrsbeasley:به جاي ژ پ بذاريد . رپ و پويان

:ws28: جاي ژ و پ تو صفحه كليدم عوض شده

• Like 4
لینک به دیدگاه

هیچکس: تهران یعنی شهری که

هرچی که توش میبینی باعث تحریکه.................:ws3:

یاس: اون آهنگش در مورد کار و بیکاری و اینا و.....به به به به:icon_redface:

البته رپ ایرانی زیاد جالب نیست و تک و توک ازش یه چیزای خوبی در میاد کلا من شنیدم که سبک رپ برای اعتراض به شرایط زمان به وجود اومده و ریشه به وجود اومدنش هم همین مشکلاته!!! ولی تو ایران زیاد بهش توجه نمیشه و خواننده های رپ هم مسیرشون رو عوض کردن:ws31:

• Like 4
لینک به دیدگاه

سر آغاز رپ تو دنیا سیاهپوستای آمریکایی بودن که برای اعتراض به وضعیت زندگیشون که همراه بوده با توهین و تحقیر توسط سفیدپوستای آمریکایی این سبک رو به کار بردن ولی الان تو سراسر دنیا از این سبک هم برای اعتراض و هم برای نشون دادن قدرتشون و خرد کردن بقیه(عموم رپ کن های ایرانی جز یاس تو بیشتر شعراشون خودشون رو پادشاه رپ و بقیه رو الاف میدونن) و هم برای پارتی ها استفاده میشه. البته سبک دیس لاو هم جز سبک های رپ محسوب میشه

رپ اعتراضی که عموما اعتراض به وضع موجود جامعه است نشون دهنده دردهای مردمه(آهنگ های یاس 90 درصدشون به این سبک هستند)

من به شخصه با این سبک رپ کاملا موافقم و به نظرم مسئولین نیز باید اجازه بدن به رپ کن هایی که تو این سبک کار میکنن تا آهنگ هاشون با مجوز به دست مردم برسه و همه مردم به این آهنگ ها گوش بدن.این سبک رپ صدای جامعه است.

به عنوان مثال آهنگ تهران از هیچکس که به نظرم بهترین آهنگشه به طور کاملا ملموس شرایط زندگی پایتخت نشینا رو گفت.

• Like 4
لینک به دیدگاه

سلام

تو این پست درباره یکی از مشکلات جامعه که در رپهای ایرانی هم نمود یافته صحبت میکنم.

یکی از مشکلات شهرهای بزرگ امروزی دنیا و نیز ایران این هست که جمعیت بسیار ناهمگونی دارند. به عبارتی مردمان مختلفی که از نظر نژادی، مذهبی متفاوتند و از لحاظ اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ... سطوح متفاوتی از توسعه و پیشرفت را دارند؛ در کنار هم متمرکز می شوند. البته قرارگیری این جمعیت ناهمگون در صورت وجود برنامه ریزی درست، اثرات ارزشمندی به دنبال خواهد داشت؛ اما مشکل اینجاست که در اکثر موارد منجر به وقوع مشکلات اجتماعی-اقتصادی میشه.

این تفاوتهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... از دغدغه های اصلی برخی از رپرهای ایرانیه. در رپ هاشون به این تمایزات و مشکلات ناشی از اونها اشاره می کنند، به گونه ای که در یکی از این رپها از تهران به عنوان یه باغ وحش بزرگ یاد میشه. می دونم اغراقه، اما ریشه در واقعیت داره.

خوشحال میشم نظرات خودتون رو درباره نگاهتون به این موضوع، نحوه ارائه من و پیشنهاداتون رو برای من بنویسید:icon_pf (44):

• Like 6
لینک به دیدگاه

دوست عزیز واقعا تعجب می کنم که شاهین نجفی رو هم جزو رپر های اجتماعی می دونید...

هیچکس تو آهنگ جدیدش می گه که خیلی دلت میسوخت واسه مملکت می موندی و می ساختی عین هیچکس یاس بهرام و محمد بی باک

بقیه واقعا آبروی ایران و ایرانی رو بردن...

• Like 5
لینک به دیدگاه
دوست عزیز واقعا تعجب می کنم که شاهین نجفی رو هم جزو رپر های اجتماعی می دونید...

هیچکس تو آهنگ جدیدش می گه که خیلی دلت میسوخت واسه مملکت می موندی و می ساختی عین هیچکس یاس بهرام و محمد بی باک

بقیه واقعا آبروی ایران و ایرانی رو بردن...

سلام

اول اینکه من ایشون رو اصلا ذکر نکردم، شاید برخی از دوستان از ایشون اسم برده باشند.

دوم، با این حال شما شاهین نجفی رو در چه طیفی قرار می دید؟

سوم اینجا ما درباره رپرها بحث نمیکنیم. ما درباره مسائل شهری که در رپهای ایرانی نمود یافته گفتگو میکنیم.

• Like 2
لینک به دیدگاه

با سلام

مبحث فضاهای شهری یکی از مهمترین بحثهای برنامه ریزی شهریه. سرانه این گونه فضاها در کشورهای مختلف متفاوته. معمولا هر چه سرانه اینگونه فضاها بیشتر باشه، به سرزندگی و شادی روحیه ساکنان کمک بیشتری میکنه.

یکی از مسائلی که در رپهای ایرانی بازتاب داشته، همین مسئله کمبود فضاهای شهریه....واقعا وقتی فضاهای شهری یا اصلا نباشند، یا وسعت کافی نداشته باشند، و یا جذاب و دعوت کننده نباشند، ساکنان شهر به ویژه کودکان و جوانان اوقات خود را چگونه بگذرانند. در یکی از رپهای ایرانی اذعان میشه که دلیل بودن اونها در خیابون اینه که اصولا جای دیگه ای وجود نداره.....دقت کردید، چون جای دیگه ای وجود نداره.

تو ادامه باز به مسائل شهری منعکس شده در رپهای ایرانی ادامه میدم. 

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...