رفتن به مطلب

سلامت روانی شهری


ارسال های توصیه شده

در چند دهه گذشته شهرسازی گسترش بی سابقه ای یافته و انتظار می رود که تأثیرات عمیق آن بر محیط، جوامع و رفاه مردم ادامه داشته باشند. پنجاه سال قبل، کمتر از 20% جمعیت دنیا در شهرها زندگی می کردند، اما در حال حاضر بر اساس برآورد طرح های جمعیتی سازمان ملل نیمی از جمعیت دنیا شهرنشین هستند و پیش بینی می شود این نسبت تا سال 2025 بع 61% برسد. این افزایش در آفریقا و آسیا بیشتر خواهد بود و برآورد می شود در دو دهه آینده 80% جمعیت های شهری در کشورهای در حال توسعه رخ دهد.

در سال 1975 دنیا فقط 5پنج کلانشهر یعنی شهرهای با جمعیت ده میلیون نفری داشت. این تعداد تا 2015 به 23 کلانشهر می رسد که چهار شهر آن در کشورهای در حال توسعه خواهند بود. همچنین پیش می شود تا سال 2015، بیشتر از 564 شهر با جمعیت یک میلیون نفر و یا بیشتر وجود داشته باشد، که از این تعداد حدود 425 شهر (75%) در کشورهای در حال توسعه خواهند بود.

در حالی که رشد شهرنشینی، محیط زیست و رفاه مردم را تهدید می کند، تأثیر محیطی - اجتماعی توسعه لجام گسیخته بر زیرساخت هایی که با سلامت مردم سر و کار دارد باعث شده که مسئله بهداشت شهری در اولویت قرار گرفته و در برنامه ریزی ها بر آن تأکید شود. در قاره آسیا، توکیو یکی از بزگترین کلانشهرهای دنیا با جمعیت 28 میلیون نفر است که به خاطر دسترسی آسان به امکانات، به عنوان شهری که به خوبی اداره می شود، شهرت دارد، همچنین کارشناسان، این شهر را به عنوان یک نمونه تحقیقاتی موفق در برنامه ریزی و تنظیم عوامل سلامت شهری می شناسند.

 

دانلود مقاله

لینک به دیدگاه
  • 6 ماه بعد...

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...