رفتن به مطلب

آلودگي انگلي همبرگرها حقيقت دارد؟


ارسال های توصیه شده

پرسش از کارشناسان و مسوولان

آلودگي انگلي همبرگرها حقيقت دارد؟

 

 

بحث آلوده بودن يا سالم بودن فرآورده?هاي گوشتي، بحثي جديد و نو نيست, اين مسئله سالهاست که نه تنها در ايران که در بسياري از کشورهاي جهان مطرح است. ..

 

از سالم يا ناسالم بودن مواداوليه فرآورده هاي گوشتي تا نحوه طبخ آنها موضوعاتي است که همواره مورد توجه کارشناسان و مردم بوده است؛ اين بار اما انتشار يک خبر در مورد آلودگي انگلي 86 درصد از همبرگرهاي توليد شده در کارخانه هاي توليد کننده فرآورده هاي گوشتي در تهران که از سوي يک استاد دانشگاه اعلام شد مورد توجه قرار گرفت، هرچند که اين استاد دانشگاه در گفتگو با رسانه ها حرف هاي خود را مستند به تحقيقي مي داند که توسط او انجام شده و در کنگره انگل شناسي نيز ارائه و منتشر شده است، اما مسئولان از نتايج اين تحقيق ابراز بي اطلاعي ميکنند و اظهارنظر درباره آلوده بودن يا نبودن اين همبرگرها را منوط به بررسي دقيق اين تحقيق و مطالعه هاي تکميلي مي دانند.

 

 

 

هفته گذشته عضو هيات علمي دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران اعلام کرد، 86 درصد فرآورده‌هاي گوشتي از قبيل همبرگر به انگل ساركوسيست و بوي هومينيس آلوده هستند. در بين انگل‌هاي شايع، ساركوسيست از يك سو باعث كاهش توليد و رشد دام و از سوي ديگر موجب انتقال آلودگي به انسان از طريق مصرف فرآورده‌هاي آلوده به گونه ساركوسيست بوي هومينيس مي‌شود. اين اظهارات صاحبان مشاغل فرآورده‌هاي گوشتي را آزرد و مردمي را که از اين فرآورده استفاده مي‌کنند نگران کرد.

 

اما گفته‌هاي دکتر مسعود گودرزي، با انتقاد انجمن انگل شناسي ايران روبرو شد. دکتر گودرزي معتقد است از آنجا كه، نتايج تحقيقات بيانگر آلودگي بالاي فرآورده‌هاي گوشتي همبرگر به انگل به ميزان 86 درصد است بنابراين با توجه به اهميت سلامت جامعه و جلوگيري از هزينه‌هاي اقتصادي و اجتماعي ناشي از درمان بيماري‌هاي ايجادشده به واسطه مصرف اين‌گونه فرآورده‌هاي آلوده و همچنين ضرر و زيان ناشي از آلودگي دام از جمله هزينه درمان و كاهش رشد، لازم است تا تحقيقاتي به صورت متمركز روي اين‌گونه از آلودگي به انگل‌ها صورت گيرد. در حالي‌که انجمن انگل شناسي معتقد است بسياري از دام‌هاي آلوده به انگل هيچ خطري براي انسان ندارند و بسياري از انگل‌ها در بدن انسان به گونه‌اي مسالمت‌آميز به چرخه حيات خود ادامه مي‌دهند.

 

در مطالعات صورت گرفته به وسيله دكتر گودرزي، 300 نمونه از انواع همبرگر كارخانه‌هاي مختلف در استان تهران مورد ارزيابي قرار گرفت. به طوري كه پس از آماده‌سازي نمونه توسط محلول هضمي، اسيدكلريدريك و آنزيم پيسين به ميزان 4برابر حجم نمونه به آن اضافه شد و در دماي 37 درجه سانتي‌گراد به مدت 150 دقيقه مورد آزمايش قرار گرفت. سپس رسوب گونه بوي هومينيس از ساير گونه‌هاي انگل ساركوسيست تفكيك شد.

 

نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد از 300 نمونه مورد مطالعه، 260 نمونه آلوده به گونه‌هاي مختلف انگل ساركوسيت بودند. 38 نمونه هم آلوده به گونه بوي هومينيس تشخيص داده شدند.

 

بر اساس تجزيه و تحليل آمارها، اختلاف معني‌داري بين ميزان آلودگي به گونه بووي هومينيس و ساير گونه‌هاي ساركوسيست نيز مشاهده شد.

 

 

 

سارکوسيست، بيماري زا نيست

 

اما نتايج تحقيقات اين عضو هيات علمي دانشکده دامپزشکي دانشگاه تهران از سوي عضو هيات مديره انجمن انگل‌شناسي ايران تأييد نشد.

 

دکتر عبدالحسين دليمي، که در حال حاضر استاد انگل شناسي دانشکده علوم پزشکي تربيت مدرس نيز است، در گفت‌وگو با یک هفته نامه ، مستندات ارائه شده از سوي دکتر گودرزي را جامع و کامل ندانست و گفت: «آمار ارائه شده نشان مي‌دهد که در برخي از کشورها به خصوص آمريکا، آلودگي گاوها به انگل سارکوسيست 100 درصد است اما تمامي اين انگل‌ها، بيماري‌زا نيستند و خطري را متوجه انسان نمي‌کنند.»

 

دليمي تصريح کرد:«مطالعات انجام شده در منطقه‌اي از تبريز نشان داد که تمامي گاوهاي اين منطقه آلوده به انگل سارکوسيست هستند، اما اين انگل قابل انتقال به انسان نيست و افراد با خوردن گوشت اين دام‌ها دچار مسموميت و بيماري نخواهند شد.»

 

او تصريح کرد:«بسياري از مردم بر اين تصور هستند که تمامي انگل‌ها به محض ورود به بدن ايجاد بيماري و مسموميت مي‌کنند، در صورتي که چنين نيست. در صورتي كه مثلا از انگل بووي هومينيس3 گونه وجود دارد که 2 نوع از آن بين گاو و خوک و گاو و گربه مشترک و چرخه حياتشان وابسته به يکديگر است و به هيچ وجه در بدن انسان توليد بيماري و مسموميت نخواهد کرد. انگل سارکوسيست هم که در گاو و گوسفند ديده مي‌شود نيز از همان نوع است و خطري را متوجه انسان نمي‌كند.

 

 

 

وزارت بهداشت: تاييد نمي کنيم

 

در همين رابطه مديرکل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي وزارت بهداشت، اظهار داشت: «اگر تحقيقي صورت گرفته ابتدا بايستي به اداره نظارت بر مواد غذايي ارجاع داده شود تا صحت اين مطالعه مشخص شود و در صورتي که اقدامي از جانب اداره نظارت بر مواد غذايي صورت نگرفت و بي توجهي شد اين خبر بايستي رسانه‌اي شود، نه در زماني که هنوز هيچ نمونه‌اي به اداره نظارت فرستاده نشده است.»

 

دکتر بهروز جنت به سلامت نيوز گفت: «اداره نظارت بر مواد غذايي بر توليدات کساني که محصولاتي را به صورت صنعتي و با برند مشخص توليد مي کنند نظارت کامل دارد و علاوه بر بازرسي هاي منظمي که از کارخانجات به عمل مي آيد و نمونه محصولات به آزمايشگاه اداره نظارت بر مواد غذايي فرستاده مي شود ما طرحي به نام طرح pms داريم که از سطح بازار از محصولات غذايي نمونه برداري مي کنيم و به عنوان شهروند، محصولاتي را از بازار خريداري کرده و در آزمايشگاه اداره کنترل مي کنيم تا در صورت عدم انطباق برند مورد نظر معدوم شود.» وي خاطر نشان کرد: «اگر مستنداتي وجود دارد که آزمايش کرده‌اند و اگر نمونه برداري‌ها در شرايط استاندارد و به صورت دقيق و صحيح انجام گرفته است بايستي برند محصولاتي که مشکل دارند را به اداره نظارت بفرستند تا نمونه گيري شود و در صورتي که از جانب اداره نظارت بر مواد غذايي بي‌توجهي شد اين مساله رسانه‌اي شود.»

با اين حال به نظر مي رسد که مسئولان با توجه به اينکه اين مقاله در يک کنگره علمي ارائه شده مي بايست تحقيقات دقيق تري را در اين خصوص انجام دهند اما مردم نبايد از ياد ببرند که حتي در صورت سالم بودن فرآيند توليد همبرگر و سوسيس و کالباس ها، عدم مصرف فست فودها، توصيه اکيد همه متخصصان تغذيه است.

 

SALAMATNEWS

لینک به دیدگاه

نتايج يك بررسي در خصوص تعيين ميزان آلودگي فراورده هاي گوشتي همبرگردر كارخانه هاي مختلف در استان تهران نشان داد: 86درصد فراورده هاي گوشتي همبرگر آلوده به انگل ساركوسيست و بوي هومينيس هستند. به گزارش ایسنا خبر منطقهای علوم پزشکی تهران بيماري هاي انگلي از نظر اقتصادي و بيماري زايي بسيار حائز اهميت هستند، به طوريكه در بين انگل هاي شايع، ساركوسيست از يك سو باعث كاهش توليد و رشد دام و از سوي ديگر موجب انتقال آلودگي به انسان از طريق مصرف فراورده هاي آلوده به گونه ساركوسيست بوي هومينيس مي گردد.

بر اساس اين مطالعه، تعداد 300نمونه از انواع همبرگر تهيه شده از كارخانه هاي مختلف در استان تهران مورد ارزيابي قرار گرفت.به طوريكه پس از آماده سازي نمونه، توسط محلول هضمي، اسيدكلريد ريك و انزيم پيسين به ميزان 4برابر حجم نمونه به آن اضافه گرديد و در دماي 37درجه سانتيگراد به مدت 150دقيقه مورد آزمايش قرار گرفت.سپس رسوب گونه بوي هومينسيس از ساير گونه هاي انگل ساركوسيست تفكيك گرديد.

نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد:از 300نمونه ي مورد مطالعه، 260نمونه آلوده به گونه هاي مختلف انگل ساركوسيت بودند.علاوه بر اين 38نمونه از اين ميزان آلوده به گونه ي بوي هومينس تشخيص داده شد.گفتني است بر اساس تجزيه و تحليل امار اختلاف معني داري بين ميزان آلودگي به گونه ي بوي هومينيس و ساير گونه هاي ساركوسيست نيز مشاهده گرديد.

يافته هاي بدست آمده در اين تحقيق بيانگر آْلودگي بالاي فراورده هاي گوشتي همبرگر به انگل به ميزان 86 درصد است.بنابر اين با توجه به اهميت سلامت جامعه و جلوگيري از هزينه هاي اقتصادي و اجتماعي ناشي از درمان بيماري هاي ايجاد شده به واسطه مصرف اينگونه فراورده هاي آلوده و هم چنين ضرر و زيان ناشي از آلودگي دام از جمله هزينه درمان و كاهش رشد،لازم است تا تحقيقاتي به صورت متمركز بر روي اين گونه از آلودگي به انگل ها صورت پذيرد.

گفتني است اين مطالعه توسط دكتر مسعود گودرزي، عضو هيات علمي دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران انجام شده است و نتايج آن در كتاب خلاصه مقالات همايش انگل شناسي و بيماري هاي انگلي ايران به چاپ رسيده است.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...