RAPUNZEL 10430 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 فروردین، ۱۳۹۰ گفتگو با دكتر شهرام آگاه فوق تخصص بيماريهاي گوارش و كبد قاروقور شکم ربطي به گرسنگي ندارد گرگلينگ يا همان قاروقور کردن شکم، ناشي از حرکات روده است که گاهي اين حرکات آنقدر شديد هستند که خودمان ميتوانيم آنها را حس کنيم يا حتي صدايشان را بشنويم. بعضي وقتها که حرکات روده بيش از اندازه شديد ميشوند، اطرافيان ما هم ميتوانند صداي قاروقور شکممان را بشنوند.... براي اينکه بيشتر و بهتر با دلايل توليد صداهاي جورواجور در شکممان آشنا شويم و راههاي بهبود و رهايي از آنها را بياموزيم پاي صحبتهاي دکتر شهرام آگاه، فوق تخصص گوارش و کبد و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران نشستيم. آقاي دکتر! دليل اصلي قارو قور کردن شکممان چيست؟ روده همه افراد در حالت عادي، حرکاتي به نام پريستالتيسم دارد که اين حرکات گاهي هنگام خالي بودن رودهها رخ ميدهد و گاهي پس از صرف غذا و زمان سيري. پس قاروقور شکم ربطي به سيري يا گرسنگي ندارد؟ خير. همانطور که گفتم پريستالتيسم ممکن است براي هر کسي و در هر شرايطي پيش بيايد. حالا اگر حرکات روده فردي، خيلي شديد باشد، خود او يا اطرافيانش ميتوانند صداي شکمش را به صورت قاروقور بشنوند. به نظر شما، مهمترين دلايل افزايش پريستالتيسم و در نتيجه افزايش صداي شکم چيست؟ مهمترين و خطرناکترين دليل افزايش حرکات روده و قاروقور کردن شکم، انسداد روده است. البته ابتلا به اين بيماري خيلي نادر و خاص است و نميتوانيم هر صدايي را که از شکم ميشنويم به اين مساله ربط دهيم. در اين مورد بايد بگويم وقتي مسير حرکت روده بسته ميشود، رودهها در برابر انسداد واکنش دفاعي به صورت حرکات شديد از خودشان نشان ميدهند. بنابراين، حرکات شديد روده، شنيدن پيدرپي صداي قاروقور شکم و تورم آن ميتواند از علايم انسداد روده باشد که در اين موارد، بيماران بايد هرچه سريعتر به پزشک مراجعه کنند و مورد بررسي دقيق قرار بگيرند. از بحث انسداد روده که بگذريم چه دلايل ديگري براي قاروقور کردن شکم وجود دارند؟ به غير از انسداد روده که در موارد خاص و نادري پيش ميآيد، ممکن است افزايش حرکات روده و قاروقورکردن شکم به دلايل ديگري مانند تحريک بيش از حد روده با مواد غذايي محرک، استرس و اضطراب و رشد بيش از حد ميکروبها در روده هم باشد. لطفا کمي بيشتر در مورد رشد بيش از حد ميکروبها توضيح بدهيد؟ در حالت عادي، روده باريک و بزرگ، حاوي ميکروارگانيسمهايي هستند که اگر بيش از حد رشد کنند و تکثير شوند گازهايي توليد ميکنند که اين گازها ميتوانند باعث تحريک روده و توليد صداي قاروقور شوند. هضم نشدن درست مواد غذايي هم ميتواند باعث توليد صدا در شکممان شود؟ بله. بعضي از مواد غذايي مانند قندهاي موجود در برخي حبوبات در بدن بيشتر افراد، خوب هضم نميشوند. بنابراين اگر افراد حساس، حبوبات بخورند قندهاي موجود در اين حبوبات در بدن آنها قابليت جذب ندارد و توسط ميکروبهاي دستگاه گوارش تخمير ميشود و توليد گاز ميکند و به همين خاطر هنگام عمل پريستالتيسم، صداي قاروقور ايجاد ميشود. ضمن اينکه اگر فردي مشکل کمبود آنزيم لاکتاز رودهاي داشته باشد، ممكن است با خوردن برخي قندها مانند لاکتوز موجود در شير، شکمش حسابي به قاروقور بيفتد. آيا دليل خاص ديگري براي توليد صداي قاروقور آزاردهنده در شکممان وجود ندارد؟ چرا! ابتلا به نشانگان روده تحريکپذير هم يکي ديگر از عوامل قاروقور کردن شکم است. البته امکان دارد عامل محرک در بسياري از افرادي که روده تحريکپذير دارند، کاملا مانند افراد عادي باشد. يعني روده آنها نه گاز بيش از حد توليد کند و نه حرکات پريستالتيسم بيش از اندازهاي داشته باشد اما اين افراد در برابر تحريکات کمتر پاسخ بيشتري ميدهند. پس در صورتي که فردي به نشانگان روده تحريکپذير مبتلا باشد، بيشتر از سايرين حرکات و صداي رودهاش را احساس ميکند. خوراکيهاي حاوي فيبر هم ميتوانند باعث قاروقور کردن شکم شوند؟ معمولا افرادي که مشکل سوءهاضمه دارند، پس از مصرف خوراکيهاي حاوي فيبر مانند انواع ميوهها و سبزيجات رودهشان تحريک ميشود و به قاروقور ميافتد. ولي اگر فردي سوءهاضمه نداشته باشد، غذاهاي فيبردار نميتوانند باعث حرکات شديد روده او و صدا دادن شکمش بشوند. آقاي دکتر! آيا عادات غذايي خاصي هم هستند که مشکل قاروقور کردن شکم را دوچندان کنند؟ بله. همانطور که گفتم، غذا خوردن با استرس ميتواند اين مشکل را تشديد کند. بنابراين اگر شکمتان مدام صدا ميدهد، بهتر است که استرستان را با کمک رواندرماني يا دارودرماني رفع کنيد. نکته بعدي اين است که با هيجان هم غذا نخوريد و موقع غذا خوردن حرف نزنيد تا بلع هوايتان هنگام غذا خوردن کمتر بشود و به اين ترتيب در طول روز از مشکل قاروقورکردن شکمتان شکايت نکنيد. شما چه پيشنهادي براي رفع قاروقور شکم داريد؟ علاوه بر توصيههايي که در پاسخ به سوالات قبل گفتم، بهتر است مصرف غذاهاي محرک مانند حبوبات را کاهش دهيد و اگر مشکل قاروقورکردن شکمتان به دليل حساسيت به لاکتوز شير است، لبنيات کملاکتوز بخوريد يا براي مصرف لبنيات با يک متخصص گوارش مشورت کنيد. آقاي دکتر! آيا خوراکيهاي خاصي هستند که بتوانند در بهبود و کاهش قاروقور کردن شکم موثر باشند؟ راستش را بخواهيد از زمانهاي قديم برخي گياهان دارويي وجود داشتند که ممکن است مصرف آنها، تحريک روده و توليد گاز را کم کنند و باعث کاهش صداي شکم شوند. لطفا برخي از اين خوراکيها را به ما معرفي کنيد؟ خوراکيهايي مانند نعناع، گشنيز، بادرنجبويه و زيره اين خاصيت را دارند که شما ميتوانيد کنار غذا يا به عنوان يک طعمدهنده از آنها استفاده کنيد. 12 لینک به دیدگاه
EOS 14528 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 اردیبهشت، ۱۳۹۰ هیچ کدوم از این ها شامل من نمی شد پس مشکل سر و صدای شکم من چیه ؟! (البته خیلی کم پیش میاد ولی واقعا عذاب آوره :icon_pf (34):به خصوص وقتی جلوی شخص مهمی هم باشی ) 5 لینک به دیدگاه
RAPUNZEL 10430 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 27 اردیبهشت، ۱۳۹۰ هیچ کدوم از این ها شامل من نمی شد پس مشکل سر و صدای شکم من چیه ؟! (البته خیلی کم پیش میاد ولی واقعا عذاب آوره :icon_pf (34):به خصوص وقتی جلوی شخص مهمی هم باشی ) وای الهی قربونت برم پس توام مشکل منو داری؟ :persiana__hahaha: منم دقیقا همینجوریم تا یه جای مهم میرم لا مذهب شروع میکنه دیگه... یه بار به خاطرش دکترم رفتم کلا چند تا دلیل داره 1- یا انسداد روده هست که عموما نادره 2-وجود میکروارگانیسم های زیاد در روده که علائم خاصی نداره و فقط باعث نفخ و غرغر میشه 3- یه نوع انگل که عرض معذرت فعلا حضور ذهن ندارم راجبهش4-سندرم روده تحریک پذیر اگه هیچ کدوم از سه مورد اول نباشه آخری رو داری کسایی که رده بیش فعال دارن این بیش فعالی در اثر مقدار کم استرس زیاد میشه فک کنم مشکل ما هم همونه ولی اینکه چطوری یهو دچار این مشکل میشن هنوز کشف نشده یکی از استادید دانشگاه ما پروفورای رشته منو داره استاد دانشگاه فلوریدا هم هست دکتر یوسف تیمورلنگایی موضوع یکی از پژهش هاش علت سندرم روده تحریک پذیر بود میخواست اثر یک حمله میکروبی به روده رو در سندرم روده تحریک پذیر بررسی کنه میگفت شاید این مشکل بعد از یک حمله میکروبی و یک اسهال معمولی که درمان شده برای انسان باقی بمونه 3 لینک به دیدگاه
EOS 14528 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 اردیبهشت، ۱۳۹۰ وای الهی قربونت برم پس توام مشکل منو داری؟ :persiana__hahaha:منم دقیقا همینجوریم تا یه جای مهم میرم لا مذهب شروع میکنه دیگه... یه بار به خاطرش دکترم رفتم کلا چند تا دلیل داره 1- یا انسداد روده هست که عموما نادره 2-وجود میکروارگانیسم های زیاد در روده که علائم خاصی نداره و فقط باعث نفخ و غرغر میشه 3- یه نوع انگل که عرض معذرت فعلا حضور ذهن ندارم راجبهش4-سندرم روده تحریک پذیر اگه هیچ کدوم از سه مورد اول نباشه آخری رو داری کسایی که رده بیش فعال دارن این بیش فعالی در اثر مقدار کم استرس زیاد میشه فک کنم مشکل ما هم همونه ولی اینکه چطوری یهو دچار این مشکل میشن هنوز کشف نشده یکی از استادید دانشگاه ما پروفورای رشته منو داره استاد دانشگاه فلوریدا هم هست دکتر یوسف تیمورلنگایی موضوع یکی از پژهش هاش علت سندرم روده تحریک پذیر بود میخواست اثر یک حمله میکروبی به روده رو در سندرم روده تحریک پذیر بررسی کنه میگفت شاید این مشکل بعد از یک حمله میکروبی و یک اسهال معمولی که درمان شده برای انسان باقی بمونه آه پس همدردیم :there: ممنون از اطلاعات کاملت ؛ اما عزیزم با همه این ها که گفتی باز هم مشکل من حل نشد آبرو و حیثیت برام نمونده تو هم برای مشکلت درمانی هر چند موقت هم سراغ نداری ؟ 2 لینک به دیدگاه
RAPUNZEL 10430 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 29 اردیبهشت، ۱۳۹۰ آه پس همدردیم :there:ممنون از اطلاعات کاملت ؛ اما عزیزم با همه این ها که گفتی باز هم مشکل من حل نشد آبرو و حیثیت برام نمونده تو هم برای مشکلت درمانی هر چند موقت هم سراغ نداری ؟ ببخش عزیزم دیر جوابتو میدم آخه نیستم زیاد... چرا درمان موقت داره من رفتم دکتر بهم گفت غذاهای محرک روده مثل ترشی و فلفل زیاد نخور میوه ها رو هم سعی کن بپزی و یا با پوست نخوری چون میدونی که فیبر حرکت روده رو بیشتر میکنه یه قرص هم داد به نام دایمتیکون بعد هر وعده غذا که من تو کتاب داروهای ژنریک نگاه کردم هیچ عارضه جانبی خاصی نداشت و خوردنش برای عموم آزاد بود ولی قرص دیگه باید تحت نظر پزشک معالج باشه به نام فامتداین شبی یک عدد قبل خواب که بهت پیشنهاد میکنم بدون تجویز پزشک استفاده نکنی چون داروی غیر گیاهی و دارای عوارض جانبی هست این کمی باعث بهبودیم شده بود یه چیز دیگه سعی کن به استرست غلبه کنی چون باعث تشدید بیماری میشه مففخخخخخخخ باشی جوجویی:flowerysmile: 4 لینک به دیدگاه
EOS 14528 اشتراک گذاری ارسال شده در 31 اردیبهشت، ۱۳۹۰ ببخش عزیزم دیر جوابتو میدم آخه نیستم زیاد...چرا درمان موقت داره من رفتم دکتر بهم گفت غذاهای محرک روده مثل ترشی و فلفل زیاد نخور میوه ها رو هم سعی کن بپزی و یا با پوست نخوری چون میدونی که فیبر حرکت روده رو بیشتر میکنه یه قرص هم داد به نام دایمتیکون بعد هر وعده غذا که من تو کتاب داروهای ژنریک نگاه کردم هیچ عارضه جانبی خاصی نداشت و خوردنش برای عموم آزاد بود ولی قرص دیگه باید تحت نظر پزشک معالج باشه به نام فامتداین شبی یک عدد قبل خواب که بهت پیشنهاد میکنم بدون تجویز پزشک استفاده نکنی چون داروی غیر گیاهی و دارای عوارض جانبی هست این کمی باعث بهبودیم شده بود یه چیز دیگه سعی کن به استرست غلبه کنی چون باعث تشدید بیماری میشه مففخخخخخخخ باشی جوجویی:flowerysmile: مرسی گلم از راهنماییت چه کار سختی ! ترشی و فلفل نخورم !:icon_pf (34): یه مدت گفته هات رو امتحان می کنم امیدوارم که نتیجه بده ؛ اگر نتیجه نداد من هم باید برم دکتر :banel_smiley_52: مرسی عزیزم تو هم موفق و پاینده باشی 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده