رفتن به مطلب

سوغاتی های اردبیل...


shirin.agro

ارسال های توصیه شده

حلوای سیاه

 

حلوای سیاه ، یکی ازغذاهای سنتی استان اردبیل است که به علت داشتن خاصیت گرمی در فصل زمستان بیشتر استفاده می شود. حلوای سیاه از جوانه گندم ، آرد سبوس دار، کره حیوانی ، شیره عسل ، تهیه شده و ادویه جات و پودر پسته ، گردو و نارگیل نیز هنگام خوردن به آن افزوده می شود. این غذا سرشار ازکالری ، پروتئین ، کربوهیدرات، چربی و به مقدار کافی ویتامینهای c-b-e و املاح کلسیم، فسفر ، منیزیم و اسیدهای آمینه است. حلوای سیاه اردبیل در درمان برخی از بیماریها نظیرلاغری ، کمردرد ، دردهای مفصلی موثر است و به هضم غذا نیز کمک می کند.

LV-02-03-9712-18-bb.jpg

 

 

 

عسل سبلان

 

عسل ‏خالص سبلان،‌ عصاره شهدآميز گلهاي رنگارنگ و عطرآگين طبيعت سرسبز سبلان عسل و سرشیر معروف ترین محصول و سوغاتی مناطق اطراف سبلان و به خصوص سرعین و اردبیل می باشد. دامنه ها و کوهپایه های حوالی سبلان به لحاظ تنوع گیاهی و ویژگی های اقلیمی، استعداد فوق العاده ای برای تولید عسل و زنبور داری دارد. بهترین نوع عسل در دامنه های پوشیده از سنبل، ریحان، پونه و گون سبلان تولید می شود و به سبب مرغوبیت شهرت بسیاری پیدا کرده است.

 

اما در مورد خصوصيات ظاهري و فيزيکي عسل

 

رنگ عسل بستگي به نوع شهد مصرفي دارد و از زرد بسيار روشن تا قرمز تيره متغير مي باشد (عسل آويشن قرمز رنگ ، عسل اقاقيا بي رنگ و عسل گياه اسپرس زرد طلايي است). منطقه ي جغرافيايي و شرايط آب وهوايي نيز در تعيين رنگ عسل بي تاثير نيست.

عطر و طعم : عطر و طعم هم مانند رنگ آن ، متناسب با گياهي است که زنبور از آن استفاده کرده است. خصوصيات شيميايي عسل عسل سرشار از مواد مغذي مختلف است. البته اين ترکيبات در انواع مختلف آن متفاوت است

سرشیر

 

سرشیر یکی از خوشمزه ترین مواد لبنی است که مشتریان بسیار زیادی به خصوص مسافران و میهمانان شهر توریستی سرعین و اردبیل به خود اختصاص داده است .سرشیر, چربی های شیر است که در اثر جوشیدن شیر و سبک شدن و باز شدن مولکول های آن بر سطح شیر می آید.برای تهیه سرشیر بیشتر از شیر گاومیش که بسیار پرچربی و غلیظ می باشد استفاده می شود. سرشیر منطقه علاوه بر داشتن طعم و مزه عالی .ظاهر بسیار زیبا یی نیز دارد .که این خود بزرگترین عامل محبوبیت این سرشیر می باشد.به خاطر طریقه برش و جمع آوری آن که تقریبا خیلی شبیه به شیرینی خامه ای رولت می ماند. یعنی شما لایه های روین سر شیر را که موقع جمع آوری سرشیر تاب داده شده است را به راحتی در درون حلقه های رولتی آن می توانید ببینید.ما بین این لایه ها خامه ای بسیار سفیدی به ضخامت حداکثر یک سانتی متر دیده می شود .و وقتی آنرا با چاقو برش بدهید لایه ها و خامه ها به راحتی قابل تشخیص می باشد.عسل و سرشیر (بال قیماق) معروف ترین محصول و سوغاتی مناطق اطراف سبلان و به خصوص شهر سرعین و اردبیل است.

کره محلی

 

کره فرآورده ای از انواع لبنیات است که از تکان دادن و به همزدن مداوم ماست ، بدست می آید. کره مخلوطی از آب و پروتئین های شیر است و ذرات چربی در این مایع، معلق اند. ذرات چربی، 80 درصد حجم کره را تشکیل می دهند. از کره همچون سایر روغن های گیاهی و حیوانی، به عنوان چاشنی غذا و یا سرخ کردن و پخت آن استفاده می کنند. در بعضی مناطق و یا بعضی از کشورها از تکان دادن و به همزدن مداوم خامه تازه، کره درست می کنند .اما کره ای که از ماست به دست می اید به خاطر کمی مزه ترشی حاصل از ماست بسیار خوشمزه تر و دلچسب تر می شود. در این منطقه برای تهیه کره از ماست استفاده می شود. در این منطقه چند نوع کره می توانید پیدا بکنید.که آنها را می توان از رنگهایشان شناخت.کره گاوی و کره گاومیشی بر خلاف سر شیر .کره گاو که رنگش به زرد کم رنگ براق می ماند از کره گاو میش که به رنگ سفید می ماند طرفدار بیشتری دارد.البته کره حاصل از خامه را کره خامه ای نیز می گویند که با توجه به شیر گاو یا گاومیش به رنگ زرد کمرنگ اما نه براق و یا سفید که باز هم براقیت کره ماستی را ندارد می ماند.رنگ کره ای که در زمستان تولید شود، زردتر است؛ به این دلیل که حیواناتی که از شیر آنها برای تهیه کره استفاده می شوند، در زمستان علوفه تازه نمی خورند و از علوفه های ذخیره شده استفاده می کنند.

پنیر محلی

 

پنیر یکی دیگر از فراورده های لبنی منطقه است که مشتریان زیادی دارد آن هم به خاطر امکان نگهداری به مدت زمان زیاد می باشد. پنیر را بیشتر از شیر گاو و گوسفند تهیه می شود.اما از لحاظ کیفیت و مزه پنیر گاوی قابل مقایسه با پنیر گوسفندی نیست .با وجود بالا بودن غلظت شیر های گاو میش و گوسفند .باز از شیر گوسفند بیشتر برای تهیه پنیر استفاده می کنند.

 

روش تشخیص پنیر گوسفندی از گاوی

 

پنیر گوسفندی سفید رنگ و بسیار نرم می باشدو به خاطر داشتن چربی بالا به اسانی موقع فشار دادن بین دو انگشت به دست مالیده می شود . اما پنیر گاوی کی زرد رنگتر و سفتر از آن می باشد.هر چه قدر میزان چربی شیر ها کمتر باشد از نرمی و کیفیت پنیر کاسته شده و پنیر سفتر می شود .البته تشخیص کیفیت پنیر تازه برای غیر متخصصین بسیار مشکل می باشد. پنیرگوسفندی وقتی مدتی در داخل آب نمک بماند طعم و بوی خاصی پیدا می کند .که بسیار آنرا خوش مزه و خوش طعم می کند .

نوع دیگر از پنیر که بسیار محبوب است پنیری است که آنرا به جای انداختن داخل آب نمک .با مواد لبنی دیگری مخلوط کرده و در داخل پوست گوسفندی قرار می دهند .و محکم در آن را می بندند .بعد از مدت معینی از مخلوط آن دو پنیر خوشمزه ای به دست می آید که مشتریان زیادی دارد

  • Like 8
لینک به دیدگاه

حلوای سیاه

 

حلوای سیاه ، یکی ازغذاهای سنتی استان اردبیل است که به علت داشتن خاصیت گرمی در فصل زمستان بیشتر استفاده می شود. حلوای سیاه از جوانه گندم ، آرد سبوس دار، کره حیوانی ، شیره عسل ، تهیه شده و ادویه جات و پودر پسته ، گردو و نارگیل نیز هنگام خوردن به آن افزوده می شود. این غذا سرشار ازکالری ، پروتئین ، کربوهیدرات، چربی و به مقدار کافی ویتامینهای c-b-e و املاح کلسیم، فسفر ، منیزیم و اسیدهای آمینه است. حلوای سیاه اردبیل در درمان برخی از بیماریها نظیرلاغری ، کمردرد ، دردهای مفصلی موثر است و به هضم غذا نیز کمک می کند.

LV-02-03-9712-18-bb.jpg

 

 

 

عسل سبلان

 

عسل ‏خالص سبلان،‌ عصاره شهدآميز گلهاي رنگارنگ و عطرآگين طبيعت سرسبز سبلان عسل و سرشیر معروف ترین محصول و سوغاتی مناطق اطراف سبلان و به خصوص سرعین و اردبیل می باشد. دامنه ها و کوهپایه های حوالی سبلان به لحاظ تنوع گیاهی و ویژگی های اقلیمی، استعداد فوق العاده ای برای تولید عسل و زنبور داری دارد. بهترین نوع عسل در دامنه های پوشیده از سنبل، ریحان، پونه و گون سبلان تولید می شود و به سبب مرغوبیت شهرت بسیاری پیدا کرده است.

 

اما در مورد خصوصيات ظاهري و فيزيکي عسل

 

رنگ عسل بستگي به نوع شهد مصرفي دارد و از زرد بسيار روشن تا قرمز تيره متغير مي باشد (عسل آويشن قرمز رنگ ، عسل اقاقيا بي رنگ و عسل گياه اسپرس زرد طلايي است). منطقه ي جغرافيايي و شرايط آب وهوايي نيز در تعيين رنگ عسل بي تاثير نيست.

عطر و طعم : عطر و طعم هم مانند رنگ آن ، متناسب با گياهي است که زنبور از آن استفاده کرده است. خصوصيات شيميايي عسل عسل سرشار از مواد مغذي مختلف است. البته اين ترکيبات در انواع مختلف آن متفاوت است

سرشیر

 

سرشیر یکی از خوشمزه ترین مواد لبنی است که مشتریان بسیار زیادی به خصوص مسافران و میهمانان شهر توریستی سرعین و اردبیل به خود اختصاص داده است .سرشیر, چربی های شیر است که در اثر جوشیدن شیر و سبک شدن و باز شدن مولکول های آن بر سطح شیر می آید.برای تهیه سرشیر بیشتر از شیر گاومیش که بسیار پرچربی و غلیظ می باشد استفاده می شود. سرشیر منطقه علاوه بر داشتن طعم و مزه عالی .ظاهر بسیار زیبا یی نیز دارد .که این خود بزرگترین عامل محبوبیت این سرشیر می باشد.به خاطر طریقه برش و جمع آوری آن که تقریبا خیلی شبیه به شیرینی خامه ای رولت می ماند. یعنی شما لایه های روین سر شیر را که موقع جمع آوری سرشیر تاب داده شده است را به راحتی در درون حلقه های رولتی آن می توانید ببینید.ما بین این لایه ها خامه ای بسیار سفیدی به ضخامت حداکثر یک سانتی متر دیده می شود .و وقتی آنرا با چاقو برش بدهید لایه ها و خامه ها به راحتی قابل تشخیص می باشد.عسل و سرشیر (بال قیماق) معروف ترین محصول و سوغاتی مناطق اطراف سبلان و به خصوص شهر سرعین و اردبیل است.

کره محلی

 

کره فرآورده ای از انواع لبنیات است که از تکان دادن و به همزدن مداوم ماست ، بدست می آید. کره مخلوطی از آب و پروتئین های شیر است و ذرات چربی در این مایع، معلق اند. ذرات چربی، 80 درصد حجم کره را تشکیل می دهند. از کره همچون سایر روغن های گیاهی و حیوانی، به عنوان چاشنی غذا و یا سرخ کردن و پخت آن استفاده می کنند. در بعضی مناطق و یا بعضی از کشورها از تکان دادن و به همزدن مداوم خامه تازه، کره درست می کنند .اما کره ای که از ماست به دست می اید به خاطر کمی مزه ترشی حاصل از ماست بسیار خوشمزه تر و دلچسب تر می شود. در این منطقه برای تهیه کره از ماست استفاده می شود. در این منطقه چند نوع کره می توانید پیدا بکنید.که آنها را می توان از رنگهایشان شناخت.کره گاوی و کره گاومیشی بر خلاف سر شیر .کره گاو که رنگش به زرد کم رنگ براق می ماند از کره گاو میش که به رنگ سفید می ماند طرفدار بیشتری دارد.البته کره حاصل از خامه را کره خامه ای نیز می گویند که با توجه به شیر گاو یا گاومیش به رنگ زرد کمرنگ اما نه براق و یا سفید که باز هم براقیت کره ماستی را ندارد می ماند.رنگ کره ای که در زمستان تولید شود، زردتر است؛ به این دلیل که حیواناتی که از شیر آنها برای تهیه کره استفاده می شوند، در زمستان علوفه تازه نمی خورند و از علوفه های ذخیره شده استفاده می کنند.

پنیر محلی

 

پنیر یکی دیگر از فراورده های لبنی منطقه است که مشتریان زیادی دارد آن هم به خاطر امکان نگهداری به مدت زمان زیاد می باشد. پنیر را بیشتر از شیر گاو و گوسفند تهیه می شود.اما از لحاظ کیفیت و مزه پنیر گاوی قابل مقایسه با پنیر گوسفندی نیست .با وجود بالا بودن غلظت شیر های گاو میش و گوسفند .باز از شیر گوسفند بیشتر برای تهیه پنیر استفاده می کنند.

 

روش تشخیص پنیر گوسفندی از گاوی

 

پنیر گوسفندی سفید رنگ و بسیار نرم می باشدو به خاطر داشتن چربی بالا به اسانی موقع فشار دادن بین دو انگشت به دست مالیده می شود . اما پنیر گاوی کی زرد رنگتر و سفتر از آن می باشد.هر چه قدر میزان چربی شیر ها کمتر باشد از نرمی و کیفیت پنیر کاسته شده و پنیر سفتر می شود .البته تشخیص کیفیت پنیر تازه برای غیر متخصصین بسیار مشکل می باشد. پنیرگوسفندی وقتی مدتی در داخل آب نمک بماند طعم و بوی خاصی پیدا می کند .که بسیار آنرا خوش مزه و خوش طعم می کند .

نوع دیگر از پنیر که بسیار محبوب است پنیری است که آنرا به جای انداختن داخل آب نمک .با مواد لبنی دیگری مخلوط کرده و در داخل پوست گوسفندی قرار می دهند .و محکم در آن را می بندند .بعد از مدت معینی از مخلوط آن دو پنیر خوشمزه ای به دست می آید که مشتریان زیادی دارد

:ws3: من عاشق مزه همه اینام

مخصوصا عسلش و سرشیرش

 

ولی پنیرش یه بویی میده

خوشم نمیاد

چنبار گرفتیم هردفعه نتونستم بخورم :hanghead:

میره رو مخم

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...