رفتن به مطلب

قارچ شناسی و پروش آن


shirin.agro

ارسال های توصیه شده

منشأ قارچ کومبوچا

هیچ کس بدرستی نمی تواند بگوید که منشأ قارچ کومبوچا کجا بوده و چگونه به وجود آمده است، اما می دانیم که بیش از دو هزار سال است، که آدمی آن را مصرف می کند. اصل مطلب این نیست که نخستین بار چینی ها یا کره ایها، ژاپنیها و یا روسها آن را ابداع کردند. اگر دقیقش را بخواهیم، باید بگوییم که کومبوچا در واقع یک قارچ نیست بلکه اجتماعی از چند مخمر و باکتری است. حتی یکی از صاحبنظران آن را گلسنگ توصیف کرده است. ریشة این اسم می تواند ژاپنی باشد که «کومبو» به معنی خزة قهوه ای چای و «چا» به معنی چای است. گیاه شناس معروف، پاستور وایدینگر آن را بدین گونه تعریف می کند. به قول او:

چای «کومبوچا» نوشیدنی شرق آسیای باستانی است که از اقیانوس به دست آمده است. من به مدت سه سال در جزیرة تایوان مأموریت داشتم. این ناحیة ساحلی جنوب شرقی با اقلیم نیمه استوایی و دوران طولانی مساعد رشد گیاه در طی سال در آنجا، باعث شده است که مناطق وسیعی از این ناحیه زیر کشت چای قرار بگیرد. از این رو این منطقه به عنوان سرزمین اصلی چای شناخته شده است. اولین بار
کواوـ پو
، نویسندة چینی نام
توو
و یا
چوان
را برای نوشیدنی ای که از برگهای این گیاه تهیه می شد بکار برد. امروزه آن را
چا
می نامند. البته در ناحیة
فویکن
هنوز هم آن را
تی ای
می گویند که باعث شده من من کلمة
تی
به معنی چای انگلیسی را به آن نسبت دهم.

نوع مأموریت من ایجاب می کرد که به جزایر
کوموی
و
ماتسو
در نزدیکی ایالت فویکن، سفر کنم. شربت ترش و شیرینی که در آن هوای گرم به من تعارف می شد، بسیار دلچسب و گوارا بود. شدیداً تحت تأثیر آن قرار گرفته بودم. آیا این شرابی بود که طعم چای داشت یا چای مخصوصی بود که طعم شراب نرسیده می داد؟ بعد از نوشیدن این شربت، علاوه بر رفع خستگی به طور غریبی احساس سرحالی می کردم. حس می کردم سوخت و ساز بدنم بهتر شده است و به آرامش دست یافته ام. وقتی راجع به آن سؤال کردم، در پاسخم نام آن را «کن پوچا» نامیدند. بسیار متعجب شدم:«چایی ای که از اقیانوس گرفته می شود» حدود 221 سال قبل از میلاد مسیح، در زمان سلسلة
تسین
، چای یاد شده به عنوان شربتی که عمر جاودان می بخشید، شناخته شده بود. این چای نامهای مختلفی داشت. یکی از معروفترین آنها «چای خدایی» بود. از این چای برای درمان ناراحتیهای مزمن گوارشی استفاده می شد. همچنین می گویند که در سال 414 میلادی، حکیمی کره ای به نام
کومبو
آن را برای درمان بیماری امپراطور ژاپن تجویز کرد. «چای خدایی» از طریق کره، از چین به ژاپن آورده شد و در آنجا «چای کومبو» نام گرفت.

کومبوچا در دنیای غرب

به مرور زمان، این شربت از طریق مغولستان و روسیه به اروپا راه یافت. طی جنگ جهانی اول به علت کمبود شکر، چای قارچ به کلی از بین رفت.

در سالهای 1920 وقتی محققین بررسی خواص قارچ جادویی را آغاز کردند، گزارشهای بیشتری دربارة وجود آن منتشر شد. تحقیقات آنها با آغاز جنگ جهانی دوم متوقف شد. در سالهای 1960و1970 کومبوچا مجدداً به عنوان پادزهری در برابر عادات غلط تغذیه به شهرت رسید. رسانه های غربی موضوع را مطرح کردند. از
کارگاساک
در روسیه گزارشهایی دربارة مردمی که عمر زیادی می کردند واصل می شد و آن را به مصرف شربت کومبوچا نسبت می دادند. به همین دلیل کومبوچا را «چای کارگاساک» نیز می نامند. گزارش دیگری حاکی از بچه دار شدن یک پیرزن 80 ساله از یک پیرمرد 130 ساله بود.

قابل قبولترین نتایج تحقیق در دانشگاه
امسک
در روسیه و در غرب توسط دکتر
رودلف اسکلنر
به دست آمده است. اکثر روزنامه های آلمان دربارة تحقیق دکتر اسکلنر صحبت می کنند. او اهل آلمان شرقی بود، جایی که کومبوچا از آغاز این قرن توسط افراد معمولی مصرف می شد. او طب را در دانشگاه
پراگ
فراگرفت و به قارچ کومبوچا برای اولین بار در صومعه ای برخورد کرد. او طی جنگ جهانی به کشت قارچ یاد شده پرداخت و تحقیقات علمی خود را بر اساس آن انجام داد. در سالهای 1960، تحقیقات خود را در نشریات علمی منتشر کرد که نتیجة آن افزایش آگاهی دربارة خواص درمانی و تقویتی کومبوچا بود. دکتر اسکلنر کومبوچا را برای درمان بیماریهای دیابت، فشار خون بالا و اختلالات گوارشی، شکمی و دفع و همچنین رماتیسم و نقرس، با موفقیت تمام بکار برد.

دکتر اسکلنر محدودة کاری خود را بر درمان سرطان متمرکز کرد و کومبوچا را در این برنامه گنجاند. روشهای درمانی او چندان با توفیق همراه بود که بیشتر پزشکان به پیروی از او پرداختند. امروزه یک کمپانی به نام او، شربت و قطرة کومبوچا تولید می کند. زمانی که استفاده از کومبوچا برای درمان بیماران سرطانی توسط دکتر
ورونیکا کارستنز
، همسر رئیس جمهور اسبق آلمان علنی شد، شربت یاد شده به صورت داروی شفابخش پرطرفداری درآمد. دکتر اسکلنر و دکتر کارستنز کومبوچا را به عنوان مکملی بر سایر درمانها به بیماران سرطانی خود توصیه می کردند.

وقتی معلوم شد
رونالد ریگان
، رئیس جمهور اسبق ایالات متحده دچار سرطان شده است، گزارشهایی مربوط به درمان او تحت الشعاع موضوعهای مهم سیاسی قرار گرفت. گونتر فرانک، محقق و نویسنده می گوید که ریگان از طریق مطالعة زندگینامة
الکساندر سولژ نیتسین
نویسنده و برندة جایزه نوبل با کومبوچا آشنا شد. در سال 1952 پزشکان تشخیص داده بودند که سولژ نیتسین دچار سرطان شده است و در سال 1953 او در بخش سرطان بیمارستانی در تاشکند بستری و معالجه شد. در پی این اطلاعات، قارچی از ژاپن برای ریگان آوردند و او روزانه یک لیتر از شربت آن را می نوشید. سرطان او در همان حد متوقف شد و توانست دورة ریاست جمهوری خود را به پایان برساند. دکتر
رابرت. ای. ویلنر
امریکایی در کتاب خود با عنوان «درمان سرطان»، از کومبوچا به عنوان درمانی مؤثر یاد می کند.

مهاجرین آسیا و اروپای شرقی قارچ کومبوچا را به غربیها شناساندند. امروزه پزشکانی که بیماران مختلفی را با کومبوچا درمان کرده اند، معتقدند که نه تنها مصرف کومبوچا برای بیماران مفید است بلکه مصرف همزمان آن با داروهای شیمیایی نتایج درخشانتری به بار می آورد.

به نظر آقای
خوزه پرکو
، یکی از پیشکسوتان مصرف کومبوچا، تهیة کومبوچا از چای سبز، نسبت به چای سیاه از ارزش درمانی بیشتری برخوردار است. آقای پرکو با بهره گیری از انواع میوه ها و گیاهان طبی (که عصارة برگ انبه هندی یکی از آنهاست) توانسته است کومبوچا را مدت طولانی تری نگهداری کند. ناگفته نماند که مصرف نگهدارنده های مصنوعی باعث ترش شدن این نوشیدنی می شود. در مطالب بعدی به جزئیات روشهایی که آقای پرکو بکار گرفته، اشاره خواهم کرد.

نامهای متعدد کومبوچا

به کومبوچا و شربتی که از آن تهیه می شود نامهای متعددی نسبت داده اند. جالب اینجاست که در ترکیب بیشتر این نامها از کلمة قارچ استفاده شده است، در حالی که آنچه در حقیقت ما در اختیار داریم یک قارچ نیست.

در زبانهای گوناگون نامهایی چون گل روسی، ژلة روسی، قارچ روسی، قارچ ژاپنی، اسفنج ژاپنی، مادر روسی و قارچ شراب هندی برای آن بکار رفته است. قارچ خارق العاده، قارچ جادویی، قارچ قهرمان، قارچ طول عمر و ژلة نقرس از جمله دیگر نامهای آن بشمار می آیند.

رویهم رفته نام کومبوچا احساس تندرستی را القا می کند و به عنوان درمان اکثر بیماریها تلقی می شود. نامهایی که برای شربت حاصل از قارچ بکار می رود، با طعم آن مرتبط است. این شربت را به نام چای آبجو، چای شراب و چای سیب زمینی نیز می شناسند. در فرانسه، نام اکسیر طول عمر به آن داده شده است که قطعاً به خاطر تأثیری است که بر مصرف کنندگان داشته است.

هر طوری که کومبوچا را بنویسیم و بخوانیم، مهم نیست. به عقیدة دکتر اسکلنر، دکتر وینز و دکتر کارستنز این خود کومبوچاست که حرف اول می زند. دکتر
آلکس مایکسنر
یکی از قارچ شناسان معروف آلمان در کتاب خود تحت عنوان «پرورش قارچها» آن را کومبوچا (
combucha
) می خواند. در عین حال این ندا را می دهد که تمام فرآورده های کومبوچا از کیفیت یکسانی برخوردار نیستند.

کومبوچا چیست؟

کومبوچا ترکیبی از تعدادی باکتری و مخمرهایی با شیوة پرورش مخصوص است. این موجود زنده چای شیرین شده را تخمیر می کند و چای کومبوچا را به وجود می آورد. طعم گوارای آن احساس شادابی به آدمی می دهد. مقدار مخمر موجود در آن باعث می شود که حتی بعد از ریختن در بطری کماکان فعال باقی بماند. امروزه، آن را وسیله ای برای پیشگیری از بسیاری بیماریها می شناسند.

چای کارگاساک

گزارشهای مربوط به موفقیتهای درمانی، غالباً از کامل شدن تحقیقات لازم در دسترس عموم قرار می گیرد.

اطلاعات زیر در مورد چای کارگاساک از نویسنده ای نامعلوم است:

«حدود 60 سال پیش یک زن ژاپنی به ناحیة کارگاساک در روسیه سفر کرد و از روبرو شدن با افراد زیادی که جملگی بیش از یکصد سال داشتند، شگفت زده شد. او به مرد 130 ساله ای برخورد که با زن 80 سالة خود صاحب فرزندی سالم شده بودند. زن ژاپنی که حیرت کرده بود، سعی کرد راز جوان ماندن زن 80 ساله را که حتی یک چروک به صورت نداشت کشف کند. وی پی برد در هر خانة این ناحیه، پیر و جوان روزانه یک سوم لیتر چای کومبوچا مصرف می کنند. زن ژاپنی مخمر مخصوص همراه با طرز تهیة چای دریافت کرد و قارچ را همراه خود به ژاپن برد و در آنجا اقدام به تکثیر آن کرد. او دوستان را برای صرف چای مخصوص دعوت می کرد و به هریک قارچی می داد و طرز تهیة آن را به آنها می آموخت؛ آنها هم به نوبة خود همین کار را در مورد دوستان دیگر می کردند. بعد از مدتی گزارشهایی از تأثیرات موفقیت آمیز چای جدید به گوش رسید:

·
مردی که فشار خونش 210/210 بود موفق شده بود آن را به 80/140 برساند.

·
دختر جوانی که مبتلا به زونا تشخیص داده شده بود، بهبود یافت.

«در کارگاساک مردم با بیماریهای سرطان و فشار خون بیگانه اند. در ژاپن همینکه موضوع چای در تلویزیون و رادیو مطرح شد، میلیونها ژاپنی این چای را مصرف کردند. به مرور زمان این چای به تایوان و هنگ کنگ راه یافت. امروزه در سراسر دنیا به عنوان نشانه ای از عشق، دوستی آن را به دوست دیگر هدیه می کند. به نظر می رسد این چای درمان معجزه آسای بسیاری از دردهاست. محققین کشف کرده اند که این قارچ حاوی سه عنصر حیاتی است. به گفتة دکتر پَن پِن ژاپنی:

 

  • مو ها را سیاه می کند و از ریزش آنها جلوگیری می کند.

این نتایج ممکن است در افراد بخصوصی بروز کرده باشد. ولی دال بر این نیست که کومبوچا در همه حال و همه کس این نتایج را به بار می آورد. در مورد مصرف نوع چای و یا مصرف شربت و یا خود قارچ قاعدة خاصی وجود ندارد.

آیا می توان کومبوچا را وسیلة درمان معجزه گری شناخت؟ آیا درمانی برای سرطان وجود دارد؟ بی گمان تحقیقات بیشتری در آینده پاسخگوی این سؤالات خواهد بود.

 

منبع: بالا

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 68
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

پرسشهای متداول:

 

ازکجا بفهمیم که قارچ درست عمل می کند؟
اگر قارچ شما به ته ظرف فرو رفت تعجب نکنید. ممکن است حتی چند روز به همان حالت باقی بماند. قارچ ممکن است قبل از اینکه به دست شما برسد، مدتی در یخچال بوده است و در حال نیمه خواب زمستانی به سر برد. کربن دی اکسیدی که در شرایط گرم و فعالیت مجدد قارچ تولید می شود، آن را به موقع به سطح مایع خواهد آورد. حتی اگر قارچ در ته ظرف باقی بماند، باز قارچ بچه ای به اندازة سطح ظرف و با رنگ مایل به قهوه ای در صورت استفاده از چای سیاه، و مایل به سفید در صورت استفاده از چای سبز، تشکیل خواهد شد.

آیا اندازه و شکل قارچ اهمیت دارد؟
خیر؛ مادام که قارچ از یک مادر سالم به وجود بیاید، هیچ مشکلی وجود ندارد. یک تکه قارچ به اندازه 5 تا 10 سانتیمتر مربع به خوبی عمل خواهد کرد. گاهی قارچ بچه ای که از مادر جدا می شود، دارای سوراخی است که توسط حباب هوا و یا پارگی ایجاد شده است. این قارچ نیز بدرستی عمل خواهد کرد.

چنانچه برای مدتی به سفر برویم چه اتفاقی می افتد؟
قارچ کومبوچا، چنانچه در مایع کومبوچا و در ظرف در بسته در یخچال باشد به مدت 3 تا 6 ماه در حال استراحت بسر خواهد برد. لازم است فضای خالی بین قارچ و در ظرف وجود داشته باشد.

چند بار می شود از یک قارچ استفاده کرد؟
حدود 5 تا 6 نوبت؛ زیرا بیش از این تعداد دفعات نمی تواند بدرستی عمل کند. همیشه یک قارچ بچه سالم در یخچال داشته باشید تا در موقع لزوم از آن استفاده کنید.

شنیده ام که طرف صاف قارچ باید رو به بالا باشد. آیا فرق می کند که کدام طرف رو به بالا باشد؟
در هر دو حالت قارچ جدید بر روی قارچ قبلی تشکیل می شود. در هر حال پرده های نازک و لزجی در سط زیرین قارچ پدید می آید. بهتر است طرف صاف قارچ رو به بالا باشد.

آیا قارچ نیاز به هوا دارد؟
بله، چنانچه کومبوچا را در قفسه گرم نگهداری می کنید در آن را کمی باز بگذارید تا هوا جریان داشته باشد. شیشه را نبندید ولی با پارچه ای روی آن را بپوشانید و با کش محکم کنید. بدون وجود اکسیژن، در جریان تخمیر، قارچ فعالیتی نخواهد داشت و شرایط نامساعد منجر به تشکیل کپک خواهد شد.

وقتی می خواهم به قارچ دست بزنم، آیا باید انگشترهایم را در بیاورم؟
این کار ضروری نیست. حتی می توانید قارچ را با قیچی تمیز ببرید و یا آب را در قوری برقی با المنت فلزی بجوشانید. فقط در جریان تخمیر است که نباید از ظروف استیل و یا آلومینیومی استفاده کنید (
ظرف آلومینیومی تحت هیچ شرایطی برای استفاده در تخمیر توصیه نمی شود
).

آیا زنان حامله و بچه شیرده می توانند کومبوچا بنوشند؟
بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. طی این دوره از مصرف کافئین بپرهیزید. بنابراین، می توانید از انواع چای گیاهی مانند مقدار کمی برگ تمشک، گل قاصدک، اقطی و گورگیاه استفاده کنید. از بکار بردن انبه بپرهیزید، زیرا ممکن است منجر به سقط جنین شود.

اگر کومبوچا ترش شد چه می شود؟
این امر نشان می دهد که بیش از زمان لازم نگهداری شده است. در این حالت قابل خوردن است و ضرری ندارد و می توانید برای مطبوع کردن طعمش مقداری آب و یا آب میوه به آن بیفزایید. دفعه بعد زودتر به سراغ آن بروید. بهترین موقع وقتی است که نه ترش باشد و نه شیرین.

آیا در خلال تخمیر باید در جای تاریک باشد؟
برای جریان تخمیر احتیاجی به نور نیست. حتی نور می تواند موجب تأخیر در تخمیر شود. ثابت شده است که انواع قارچهای تک سلولی و ذرات موجود در کومبوچا، نسبت به نور خورشید و پرتو فرابنفش حساس اند؛ بنا براین حتماً آن را در سایه نگه دارید.

وقتی قارچ قادر به ازدیاد نیست چه باید کرد؟
ممکن است این اتفاق برای هر کس بیفتد. قارچ خسته می شود و قدرت خود را از دست می دهد و عمل تخمیر به کندی صورت می گیرد، در این حالت قارچ قادر به تکثیر نیست. در چنین وضعیتی شربت حاصل نیز بی مزه است. برای تقویت قارچ می توانید از چای سبز بهره گیرید و یا یک لیوان شربتی که از قارچ شاداب بدست آمده است در ظرفتان بریزید.

آیا کومبوچا یک نوشیدنی الکلی است؟
وقتی کومبوچا را کشت می دهید شکر تخمیر می شود که خود باعث پیدایش الکل است. مقدار الکل بستگی به میزان دما و مقدار شکر مصرف شده دارد. با مصرف حداقل شکر یعنی 50 گرم، شربت بعد از 14 روز دارای یک درصد الکل خواهد بود و بعد از 21 روز این مقدار به 3 درصد افزایش خواهد یافت. مصرف مقدار بیشتر شکر (150 گرم) شربت ممکن است بعد از 14 روز تا 2 درصد الکل داشته باشد.

در همان حال ممکن است شربت بسیار ترش شده و قابل خوردن نباشد. با مصرف مقدار لازم شکر یعنی 6 قاشق غذاخوری که معادل 80 گرم برای هر لیتر است و دوره تخمیر 5 تا 10 روز می توان گفت که میزان الکل تقریباً نا چیز خواهد بود. بنابراین می توان شربت را به بچه ها و نوجوانان نیز داد.

آیا می توان خود قارچ را خورد؟
این پرسش، بارها و بارها مطرح شده است. قارچ چیزی لزج و به سفتی چرم است! چندان اشتها آور به نظر نمی رسد. خوردن آن هیچ ضرری ندارد. تنها در یک مورد پروفسور لیندنر، محقق آلمانی در مورد خوردن قارچ می گوید که چون توده لزج به آسانی از دیواره روده بزرگ عبور می کند در درمان یبوست مؤثر است. خود قارچ دارای همان خواص شربت است و البته به صورت غلیظتر می توان عصاره قارچ را گرفت و در فروشگاههایی که مواد غذایی بهداشتی می فروشند به معرض فروش گذاشت. اگر عصاره آن را به عنوان دارو می توان بکار برد پس چرا کسی نتواند در صورت تمایل خود قارچ را میل کند؟ ( مطالب بیشتر در بخش کومبوچا در دامپزشکی خواهد آمد)

بعد از تخمیر چگونه باید کومبوچا را نگهداری کرد؟
کومبوچا شربت زنده و انرژی زایی است که موجب سلامتی می شود. تخمیر آن با سرعت بیشتری در دمای بالا صورت می گیرد و وقتی در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری می شود، روند تخمیر به کندی ادامه می یابد. چنانچه جای کافی در یخچال ندارید شربت را در جای خنک نگهداری کنید. در این حالت ممکن است ترش شود ولی هنوز سالم است. شربت ترش برای کسانی که دارای رژیم لاغری اند؛ بهتر است. در مورد شیشه هایی که برای مدت طولانی نگهداری شده اند، احتیاط بیشتری لازم است، زیرا ممکن است در اثر متصاعد شدن برخی گازها شیشه بترکد.

چه مقدار شربت می توان نوشید؟
کومبوچا (مانند روزه داری) برای کبد و دستگاه تصفیه بدن، سم زدا به شمار می آید. چنانچه برای شروع مقدار زیادی از آن را بنوشید، شاید ناراحتتان کند. توصیه می شود که با مقدار کم شروع کنید و مقدار آن را بتدریج افزایش دهید. برای شروع، سه بار در روز و هر بار دو قاشق غذاخوری از آن کافی است. در این صورت، علتی برای بروز ناسازگاری پیش نخواهد آمد. چنانچه به بیماری حادی دچارید و یا بدنتان بیش از حد ضعیف است، بهتر است حتی با میزان کمتری شروع کنید. در این احوال یک قاشق چای خوری سه بار در روز بسیار مناسب است. بعد می توانید مقدار آن را تدریجاً افزایش دهید. احتمال بروز برخی عوارض جانبی از قبیل سر درد، دل درد، تهوع، رخوت، خواب آلودگی، اسهال، یبوست، زدن جوش یا کهیر و نفخ، نزد بعضی افراد محتمل است. به هر حال، اینها واکنشهای موقتی اند و در افراد سالم بین یک روز یا یک هفته از بین می روند. برای مقابله با این ناراحتیها مقدار بیشتری آب بنوشید. کسانی که از قبل ناراحتیهای خاص دارند، چنانچه کومبوچا را با مقدار زیادی شروع کنند ممکن است منقلب شوند. در این صورت بهتر است از پزشک معالج خود راهنمایی بخواهند. قاعده کلی این است که چنانچه واکنشهای شدیدی بر اثر نوشیدن کومبوچا بروز کرد، مقدار آن را بکاهید یا چند روزی مصرف آن را قطع کنید و مجدداً با مقدار کم شروع کنید و کم کم بر آن بیفزایید. آثار نیکوی کومبوچا معمولاً در ضعیف ترین قسمت بدن بروز می کند و اعضای بدن را یکی یکی در بر می گیرد.

پاستور ویدینجر بیش از پنجاه سال کومبوچا نوشید و حتی شربتهایی از کشورهایی نظیر تایوان را نیز امتحان کرد. او پس از چنین تجربه ای گفت: «هر داروی طبیعی به ما زندگی می بخشد. موجودات زنده به بدن ما می رسند، جذب، و از طریق جریان خون در نقاط مختلف بدن پخش می شوند. وقتی من چیزی می نوشم، این عمل به باز کردن دهان و نوش جان کردن آن چیز منحصر نمی شود. اتفاقات زیادی در پی آن بوقوع می پیوندد. اولاً، شربت جزئی از وجود من می شود. معمولاً واکنشی غیر از آنچه انتظار می رود از خود نشان می دهم. کومبوچا قبل از هر چیز بر روح و احساس ما اثر می گذارد. احساس شادی، آرامش و رضایت در ما به وجود می آید. آنگاه نوبت واکنش آگاهی ماست. یعنی، آگاهی ما آنچه را که نوشیده ایم جذب می کند. در این حال، متوجه می شویم که تمرکز و تصمیم گیری برایمان آسانتر شده است. حالا دیگر موضوعهای مهم را فراموش نمی کنیم و آثار نیکوی کومبوچا را عملاً بر روی فعالیتهای مغز و شعورمان مشاهده می کنیم. دست آخر نوبت به جسممان می رسد. حال چگونه می توان راه درست نوشیدن کومبوچا را آموخت؟ هر کس باید شخصاً به جواب برسد زیرا هر فرد به گونه ای خاص واکنش نشان می دهد و احساس متفاوتی دارد. سیستم بدن هر فرد مطابق با اوضاع و احوال خود او عمل می کند. اساس کار را آفریدگار پی ریزی می کند، ولی هر کاری که ما می کنیم با آنچه که دیگری می کند، متفاوت است. شاید مشابهتهای زیادی وجود داشته باشد، ولی همه چیز یکسان نیست. این امر در تعیین میزان مصرف کومبوچا نیز از جانب هر فرد صادق است. در هر صورت باید برای نوشیدن کومبوچا به برنامه منظمی مجهز باشید.

آیا کومبوچا عوارض جانبی نامطلوب دارد؟
کومبوچایی که با چای سیاه یا سبز تهیه می شود، نسبت به خود چای از تأثیر بیشتری برخوردار است. بنابراین تعجب آور نیست که بچه ای که یک استکان کومبوچا می نوشد دچار بی خوابی شود. در بکار بردن انواع گیاهان برای تهیه کومبوچا باید نهایت دقت را بکار برد تا مقدار معینی از هر گیاه استفاده شود.

اگر بعد از مدتی کومبوچا هنوز شیرین بود، دلیل بر تغییر کیفیت آن است. زمانی چنین اتفاق می افتد که میزان دما در دورة تخمیر بیش از حد لازم باشد.

چایی که بکار می برید، چه سیاه باشد و چه سبز و یا اینکه از نواع دیگر گیاهان دارویی استفاده کنید، مهمترین عامل در کشت کومبوچاست، ولی متأسفانه مردم هنوز آن طور که باید متوجه اهمیت آن نیستند. عوارض جانبی منفی کومبوچا به طرز کشت آن مربوط نیست؛ بلکه به مواد بکار برده شده و جریان تخمیر مربوط می شود. انواع گیاهان اعم از دارویی و چای، هنگام تخمیر تغییر ماهیت می دهند. خواص آنها در جریان تخمیر بیشتر و براحتی جذب بدن می شود. باید بدانید با تمام فوایدی که گیاهان دارویی دارند، چنانچه بدرستی مصرف نشوند، ممکن است زیانبار باشند.

مقدار شکر، مدت زمان تخمیر، میانگین دمای دورة تخمیر و زمان و دمای بعد از تخمیر در یخچال، هر یک به تنهایی آثار مربوط به خود را دارد.

 

منبع: بالا

لینک به دیدگاه

قارچ چگونه عمل میکند؟

 

قارچ کومبوچا ـ یک مرکز تولید مثل زیستی

 

امروزه مقادیر زیادی افزودنیهای نگاهدارنده در صنایع غذایی بکار می رود. برای طبخ غذا از اجاقهای مایکروویو و ابزار مشابه استفاده می شود. همة این عوامل باعث از بین رفتن ارزش غذایی مواد مصرفی ما می شود. بنابراین، مصرف ذرات زنده و باکتریها برای هضم غذا ضروری به نظر می رسد. بدون وجود این ذرات ریز زنده نه ما و نه گیاهان قادر به زندگی نخواهیم بود. مثلاً، در یک گرم خاک باغچه 250 میلیون باکتری وجود دارد. در واقع می توان گفت با وجود 300 نوع افزودنی که در غذای روزانه ما بکار می رود، زنده ماندن و سازگار شدن این ذرات زنده با این همه مواد مصنوعی خود به یک معجزه می ماند. جای تعجب نیست که با سیل این همه افزودنی و مواد شیمیایی خارجی، روز بروز بر تعداد بیماریها و حساسیتهای نوظهور افزوده می شود.

پاستور ویدینجر در باره کومبوچا می گوید: تولید مثل، مانند مورد مخمرها، از طریق هاگ صورت نمی گیرد. کومبوچا یک گلسنگ است. گلسنگها قدیمیترین اجزای غذایی و درمانی بشر به شمار می آیند. این موجودات گیاهی حدود 205 میلیون سال پیش روی زمین ظاهر شدند. شروع آن به صورت جلبکهایی بود که به فضای اقیانوسها محدود می شد. وقتی به طرف زمین به حرکت در آمدند، رابطه ای بین خود به وجود آورده و به صورت واحدی که همان گلسنگ است در آمدند. تنها در این صورت قادر به ادامه حیات اند. جلبک به قارچ غذا و هیدرات کربن می رساند و قارچ آب و مواد معدنی لازم را برای جلبک تأمین می کرد.

بیش از 1600 نوع گل سنگ یافت می شود. یک دسته از گلسنگها مواد غذایی انسانی و دسته ای دیگر مواد غذایی جانوری را تأمین می کنند. بعضی از انواع آن نیز برای ترکیبات دارویی و درمانی بکار می روند و از خزة بلوط در صنعت عطر سازی استفاده می شود. گلسنگها نیرو بخش اند. این موجودات به منزله فرستادگانی از سوی خدا و از جهانی دیگر برای ما به شمار می آیند. گرچه از تنوع زیادی برخوردارند، ولی جملگی دارای ساختمانی مشابه (اسید گلسنگ) هستند. این اسیدها اجزای جدا نشدنی گلسنگها هستند، زیرا برای زنده ماندن آنها ضروری اند. هرجا گلسنگ باشد، حیات هم هست. چای قارچ کومبوچا فقط یک قارچ نیست، بلکه موجودی است که از همزیستی جلبک و قارچ پدید آمده است. یک جلبک کومبوچای بالغ پوسته ای سخت و ژلاتین مانند تشکیل می دهد که به اندازه محیط ظرفی است که در آن کشت داده می شود.

دکتر مایکسنر، قارچ شناس معروف می نویسد که مهمترین ترکیبات قارچ کومبوچا مخمرهای گرمسیری شیزو ساکارومایس پومبه، ساکارو مایکود لودویگی و پیشیا فرمنتنز است. ظاهراً مهمترین باکتری موجود در این همزیستی باکتری لزج سرکه، به نام استوباکتر زیلینوم است که به پیدایش تودة لزج سلولزی منجر می شود. این قسمتهای باکتریایی و قارچی در قارچ چای به وفور یافت می شود. و موجبات همزیستی را فراهم می آورند.

دکتر هملوت گلز در کتابش « نوشیدنی سالم و دارویی طبیعی از سرزمینهای خاور دور» نام پنج باکتری فعال را ذکر می کند:

· ستوباکتر زیلینوم

 

· استو باکتر زیلنوید

 

· گلوکونوباکتر بلوکانیکم

 

· استوباکتر استی

 

· استوباکتر پاستوریانوم

مخرهای فعال نیز به این قرارند:

 

· شیزو ساکارومایسز پومبه

 

· مخمرهای ناشی از اپیکولاتوس

 

· ساکارومایکودز لودویگی

 

· پیشیا فرمنتنز

 

· مایکودرما

 

· مخمرهای ناشی از تورولا

 

مخمرهایی که از راه تقسیم سلولی تکثیر می شوند، برعکس مخمرهای معمولی، از راه تقسیم طبقاتی زیاد می شوند. شاید به همین دلیل است که مبتلایان به کاندیدا آلبیکانز می توانند از نوشیدن کومبوچا بهره مند شوند (گونتر فرانک).

لینک به دیدگاه

كامبوجا، همزيستي باكتريها و مخمرها که به "قارچ کامبوچا یا کومبوچا" معروف است .

 

قارچ مربوط به کامبوچا ۲۲۰ سال قبل از میلاد در چین (منچوری) مورد مصرف داشته‌است و سپس از راه خطوط بازرگانی به روسیه وکشورهای اروپای شرقی انتقال یافته، در آنجا عمومیت پیدا کرد.

قبل از جنگ جهانی دوم استفاده از آن بسیار رواج پیدا کرده بود ولی، در زمان جنگ به دلیل کمبود چای و شکر (محیط کشت کامبوچا ) از رواج افتاد.

تمامی صد ساله‌های کشور روسیه، اسپانیا، تبت، ژاپن و چین عمر سراسر سلامتی خود را، مدیون این قارچند. امروزه این قارچ در اروپا و آمریکا بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و حتی در آمریکا انجمن استفاده کنندگان از این قارچ تأسیس شده‌است.

این قارچ از روسیه به کشور ما نیز راه پیدا کرده و چند سالی است در بعضی نقاط از آن استفاده می‌کنند.

اگرچه ”کومبوجا“ نوعى قارچ است اما در واقع به شکل نوشیدنى مورد مصرف قرار مى‌گیرد، یک نوشیدنى ساده که ترکیبى است از چاى معمولى و شکر که با استفاده از قارچ کومبوجا تخمیر شده و ساختار شیمیائى آن تغییر کرده است. گزارش‌هاى علمى بسیارى که تاکنون درباره قارچ کومبوجا نوشته شده است نشان مى‌دهد که نوعى ”آنتى‌بیوتیک قوی“ در ترکیب قارچ کومبوجا وجود دارد که وجود آن باعث مى‌شود مواد زائد و سموم بدن دفع شود. به عقیده پزشکان این مواد در فرآیند شیمیائى بدن نقش مهمى ایفاء مى‌کنند آنها معتقد هستند چاى کمبوجا یک ماده غذائى مکمل به حساب مى‌آید که مصرف آن سیستم دفاعى بدن را تقویت کرده و موجب جلوگیرى از بیمارى‌ها مى‌شود.

صدها سال است که مردم آسیا چاى کومبوجا مى‌نوشند، زیرا مصرف این نوشیدنى به‌عنوان داروئى طبیعی، در مقابله با خستگی، سستی، کشش‌هاى عصبی، علایم اولیه پیری، سختى رگ‌ها و عروق، تنبلى روده‌ها و نقرس، فلجى بدن (M.S)، روماتیسم، هموروئیدها و دیابت نتایج حیرت‌انگیزى داشته است. ”کومبوجا“ رشد سلول‌هایى سرطانى را متوقف مى‌کند.

 

آشنایی علمی با کامبوچا و مراحل تخمیری آن:

کامبوچا یک لایه پلی ساکارید حاوی انواعی از مخمرها و باکتری‌ها است. این باکتری‌ها شامل Bacterium xylinum، Acetobacter ketogenum، Bacterium gluconicam و مخمرهایی از انواع شیزوساکارو میسس، ساکارومیسس، تورولا و… است.

مسیر تخمیر بدین ترتیب است که ابتدا مخمرهای موجود در محیط کشت، قند ساکارز را شکسته، گلوکز و فروکتوز تولید می‌کنند.

فروکتوز هم با ایزومریزاسیون به گلوکز تبدیل شده، در مرحله بعد این قندها به مصرف مخمرها می‌رسند و الکل و Co۲ تولید می‌نمایند.

Co۲ در نوشیدنی باقی می‌ماند وباعث می‌شود این نوشیدنی گازدار شود. وقتی الکل به مقدار مناسب تولید شد زمینه برای رشد باکتری‌هایی که از منبع کربنی جهت رشد و تکثیر خود استفاده می‌کنند مناسب می‌شود و باکتری‌ها فعال می‌گردند و الکل را به اسیدهایی از قبیل اسید استیک، اسید لاکتیک، اسید گلوکونیک و اسید گلوکورونیک تبدیل می‌کنند.

این نوشیدنی شامل ویتامین‌های B۱ تا ,B۱۲ و اسیدفولیک وهمچنین دارای Usnic acid است که خواص ضدباکتریایی دارد. لازم به ذکر است، ازآنجا که شکر و کافئین اولیه به مصرف مخمر وباکتری می‌رسد، نوشیدنی در پایان کار هیچ یک از این موارد مضر را دارا نیست.

البته ترکیب این نوشیدنی براساس نواحی متفاوت آب و هوایی، روش رشدو…کمی تفاوت دارد، اما درهمه موارد، این نوشیدنی ترش و شیرین با طعم و عطر دلنشین و دلپذیر و خواص درمانی تغذیه‌ای بسیار بالا می‌باشد .

 

اثرات چای قارچ منچوریایی (کامبوچا ) بر مصرف کنندگان:

•چین و چروک‌های پوست را کاهش داده و لکه‌های قهوه‌ای روی دستها و صورت را برطرف می‌سازد و موجب افزایش خاصیت رطوبت پذیری روی پوست است جوش‌ها و کورک‌ها را برطرف می‌کند .

•از برخی سرطان‌ها جلوگیری می‌کند .

•رافع یبوست است .

•برطرف کننده ناراحتی‌های عضلانی در شانه و گردن است

•در رفع برونشیت و سرفه‌های آسمی در مدت۲تا۳ روز کمک می‌کند. به دفع مزاج بلغمی کودکان نیز یاری می‌رساند.

•حساسیت اعصاب دردناک و ضعف اعصاب را بهبود می‌بخشد.

•در ناراحتی‌های کلیوی توصیه می‌شود .

•مثانه را پاک می‌کند وکولیت و سایر دردهای دستگاه گوارش را التیام می‌بخشد.

•برای درمان آب مروارید و سایر تغییرات قرنیه موثر است و دید چشم را افزایش می‌دهد

•از ناراحتی‌های قلبی می‌کاهد، تصلب شرائین و فشار خون را درمان می‌کند و میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد. رگها را نرم می‌سازد و جریان خون را افزایش داده، باعث لاغر شدن و کنترل وزن بدن می‌گردد.

•از بی خوابی می‌کاهد

•فعالیت کبد را افزایش داده و نارسایی‌های کبد وکلیه را درمان می‌کند.

•میزان قند خون را تنظیم کرده سبب افت ناگهانی قند خون در افراد دیابتی می‌شود و اگر به طور روزانه مصرف شود در مدت ۱۰۰ روز اوره را کاهش می‌دهد

•اثر شگفت انگیزی بر پوست سر دارد، از تاسی سر جلوگیری می‌کند و موها را ضخیم و سیاه می‌کند (حتی موهای سفید شده).

•بیماری ایدز ،ام‌اس و دیابت راکنترل می‌کند

•روماتیسم،خستگی وناراحتی‌های مفاصل را علاج می‌کند

•در طی دوران یائسگی از گرگرفتگی می‌کاهد. ممکن است مصرف کنندگان هنگام نوشیدن این چای احساس گرما کنند.

این امر ناشی از این واقعیت است که، اجزاء چای به جریان چون پیوسته و سبب خارج شدن عناصر و مایعات سمی می‌شود و به این دلیل در دست و پا تحرک بیشتر و در پیرامون کمر نرمش افزونتری ایجاد می‌کند.

 

 

 

نوشابه کومبوچا فرآورده تخميري است که توسط قارچ کومبوچا توليد مي شود . يکي از ترکيبات مهم آن که در سم زدايي از بدن و جلوگيري از سرطان نقش مهمي دارد اسيدگلوکورونيک است . گروهى از پزشکان و پژوهشگران براساس شواهد و آزمایش‌هاى انجام شده بر روى قارچ ”کومبوچا“ اعلام کرده‌اند که این قارچ به‌دلیل ترکیبات خاص و دارا بودن ”اسید گلورونیک“ نه تنها مانع از سرطانى شدن سلول‌ها مى‌شود بلکه رشد سلول‌هاى سرطانى را نیز متوقف مى‌سازد. علاوه بر این، قارچ کومبوجا عاملى مؤثر در جلوگیرى از سکته‌هاى قلبى شناخته شده و به اعتقاد پزشکان که اثرات این قارچ را بر روى افراد مختلف مورد مطالعه قرار داده‌‌اند ”کومبوجا“ همان اکسیر حیات بخشى است که دستیابى به آن همیشه آرزوى بشر بوده است. زیرا مصرف آن از ریزش موها، چین و چروک پوست و سخت شدن رگ‌ها، مفاصل و عضلات که از علایم بالا رفتن سن و پیرى است جلوگیرى مى‌کند.

در واقع با مصرف ”کومبوجا“ طول دوران جوانى افزایش مى‌یابد و زمان پیرى دیرتر فرا مى‌رسد. پژوهشگران و پزشکان براى اثبات این نظریه به طول عمر افراد در مناطقى که در آنجا به‌طور سنتی، قارچ کومبوجا به‌صورت محلول در نوعى نوشیدنى استفاده مى‌شود اشاره مى‌کنند. آنها مى‌گویند: بسیارى از کسانى که در مناطق کوهستانى قفقاز یا مناطق روستائى سیبرى مانند ”یاکوتایا“ در اوکراین، تبت یا اسپانیا زندگى مى‌کنند بیشتر از یکصد سال سن دارند و یکى از دلایل این طول عمر استفاده از قارچ ”کومبوجا“ است. البته پزشکان این موضوع را نیز نادیده نمى‌گیرند که شرایط اقلیمى و ژنتیکى نیز در این مورد نقش عمده‌اى دارد.

 

طرز تهیه مخمر قارچ کمبوجا

 

براى تهیهٔ چاى کمبوجا سه لیتر آب را بجوشانید (۶ عدد شیشهٔ نیم‌لیترى شیر پاستوریزه) و یک فنجان شکر را در حال جوشیدن به آن اضافه کنید، پس از اینکه آب و شکر مخلوط شد ظرف را از روى شعله بردارید و یک قاشق غذاخورى بزرگ چاى خشک را داخل آن بریزید و بگذارید ۱۴ دقیقه دم بکشد و پس از اینکه چاى دم کشید و حرارت آن تا حد دماى محیط کاهش یافت آن را از صافى رد کنید و تفالهٔ چاى را بگیرید و سپس کمى از قارچ کومبوجا را داخل ان بیاندازید و روى ظرف را با یک دستمال کتانى بپوشانید، به‌نحوى که هوا براى تنفس باکترى‌هاى قارچ بتواند وارد ظرف شود. قارچ کمبوجا باید ۷ روز در مایع بماند، این مایع باید در محیطى تاریک و با دماى ۲۱ الى ۲۴ درجهٔ سانتى‌گراد نگهدارى شود. پس از این مدت متوجه مى‌شوید که قارچ جدیدى در زیر قارچ اولیه تولید شده که هرکدام از این که قارچ‌ها مى‌تواند براى تهیهٔ یک ظرف دیگر نوشیدنى کومبوجا مورد استفاده قرار گیرد. پس از ۷ روز نوشیدنى آمادهٔ مصرف است، مخمر قارچ کومبوجا را از صافى رد کنیید و در یک ظرف شیشه‌اى در یخچال نگهدارید، مى‌تواند هر روز قبل از صبحانه و یا قبل از هر وعده غذا از این مخمر قارج کومبوجا بنوشید. اگر متوجه شدید که چاى غلیظ یا ترش شده با کمى چاى شیرین موقع نوشیدن آن را رقیق کنید و یا اینکه مى‌توانید با کمى عسل آن را شیرین نمائید.

 

به نکات زیر توجه نمائید:

 

۱. باید توجه داشت که قارچ کومبوجا نباید به فلز برخورد نماید. زیرا باعث خرابى و کپک زدن قارچ کومبوجا مى‌گردد. حتى در دست شما انگشتر نباشد.

 

۲. درجهٔ حرارت محیط کشت قارچ کومبوجا باید ۲۱ الى ۲۴ درجهٔ سانتى‌گراد باشد. زیرا اگر هواى محیط سردتر از حد حساب باشد رشد قارچ کومبوجا کم یا متوقف مى‌گردد و برعکس اگر هواى محیط گرم‌تر از حساب باشد رشد قارچ کومبوجا سریع‌تر و معمولاً مخمر قارچ کومبوجا به‌صورت سرکه درمى‌آید که خیلى ترش مى‌گردد و در نهایت روى قارچ کپک مى‌زند (کپک به‌صورت گرد نرم و معمولاً سفید یا سبز مى‌شود).

 

۳. اگر روى قارچ کومبوجا کپک زد حتماً آن را دور بریزید و از آن استفاده نکنید (هم مخمر و هم خود قارچ کومبوجا). زیرا براى روده مضر مى‌باشد و احتمال مسمویت روده‌اى مى‌باشد. آن هم اگر بیش از حد مصرف گردد.

 

۴. رعایت اندازهٔ شکر و چاى و آب براى کشت قارچ کومبوجا الزامى است.

 

۵. به قارچ کومبوجا نباید نور برسد.

 

۶. حتماً باید روى ظرف را با پارچه‌اى ببندید که هوا وارد ظرف گردد.

 

۷. ظرف را تکان ندهید و بگذارید که قارچ کومبوجا در آن تکثیر شود.

 

۸. بهترین نوع قارچ کومبوجا روشن، شفاف، تمیز و یک‌دست مى‌باشد.

 

هرچقدر که قارچ کومبوجا درون ظرف محتوى چاى شیرین بیشتر بماند عرض آن کلفت‌تر مى‌گردد.

 

۹. بهترین نوع قارچ کومبوجا قارچ زیرین مى‌باشد که از همه جوان‌تر مى‌باشد.

 

۱۰. سعى کنید هر روز از مخمر قارچ کمبوجا که در ظرف شیشه‌اى در یخچال نگهدارى مى‌کنید استفاده نمائید. به‌جاى آب و چاى مى‌توانید از مخمّر قارچ کومبوجا تا سقف ۳ لیتر، روزانه استفاده نمائید.

 

۱۱. ظرف دهان گشاد و کم‌عمق براى کشت قارچ کومبوجا مناسب‌تر از ظروف دهان تنگ و بلند مى‌باشد.

 

۱۲. بهتر است بعد از برداشت محلول قارچ کومبوجا به اندازهٔ یک استکان از محلول ته ظرف نگهداشته و با چاى شیرین سردشدهٔ جدید مخلوط نمائید تا به‌عنوان کمک‌کننده در عمل تخمیر قارچ کومبوجا به‌کار رود. این عمل قارچ کومبوجا را از سایر کپک‌ها محفوظ نگه‌دارید.

 

۱۳. اگر به دست خود قارچ کومبوجاى بدون محلول رسید مى‌توانید یک الى دو قاشق غذاخورى سرکهٔ جوشیده شده به محلول چاى شیرین جهت تخمیر بهتر قارچ کومبوجا اضافه نمائید.

 

۱۴. از ظروف پلاستیکى نامرغوب استفاده نکنید.

 

۱۵. دود سیگار باعث از بین رفتن قارچ کومبوجا مى‌گردد.

 

۱۶. در آشپزخانه که بخارات چربى در هوا مى‌باشد قارچ را نگهدارى نکنید. چونکه یک لایهٔ چربى روى قارچ مى‌گیرد و از رشد قارچ جلوگیرى کرده و باعث کپک زدن و خراب شدن قارچ کومبوجا مى‌گردد.

 

۱۷. مخمر قارچ کومبوجا را نباید به مادرانى که حامله هستند داد، زیرا باعث ترش شدن شیر مادر مى‌گردد (از لحاظ مزه و طعم، نه از لحاظ خاصیت و کیفیت) و ممکن است که بچه نتواند از شیرمادر تغذیه نماید. به همین خاطر تا موقعى که مادران مى‌خواهند به بچه‌هاى خود شیر خود را بدهند از مخمّر قارچ کومبوجا مصرف ننمایند.

 

انرژى قارچ کومبوچا

 

انرژى داخل قارچ کومبوجا باعث مداواى بسیارى از بیمارى‌ها مى‌گردد، زیرا باعث مى‌شود تمامى بافت‌هاى بدن فعال شده و چرک و کثافت‌هاى داخل آن را از طریق سم بدن (عرق، ادرار، مدفوع و...) دفع کند و همین‌طور روى سیستم گردش خون در بدن بسیار تأثیر مى‌گذارد و آن را کاملاً منظم و تصفیه مى‌کند. همین خاصیت قارچ کومبوجا باعث مى‌گردد که سلول‌هاى نیمه مرده و کسل و تنبل بدن فعال شده و مثل قبل کار خود را از اول شروع کنند، البته این را متذکر مى‌شوم که انرژى داخل قارچ کومبوجا باعث افزایش میزان انرژى در بدن موجودات زنده و انسان مى‌گردد و همین خاصیت قارچ کومبوجا است که باعث خوب شدن بیماران ناعلاج و سخت مى‌گردد.

 

 

 

لینک به دیدگاه

کتاب « کومبوچا؛ قارچ معجزه گر » هم در بازار وجود داره که نویسنده اش پزشک و متخصص گیاهان دارویی هست که در استرالیا طبابت میکنه .

در این کتاب خواص بسیار زیادی از این نوشیدنی نوشته که از مهمترین اونا میشه به تقویت سیستم ایمنی بدن برای کمک به بیماریها و پاکسازی خون و تقویت کلیه ها برای دفع سموم بدن اشاره کرد .

 

6068e9dee8ef4b5ca738.JPG

 

این چای از جنوب شرق به دست اومده و مرکزش ژاپن و کشورهای جنوب شرق هست . اما موضوعی که خودم رو به این طرف سوق داد که این نوشیدنی رو مصرف کنم ؛؛ خواندن کتاب « شکست اسطوره سرطان » بود که نویسنده اش خانم کاترینا الیس است . که خودش درگیر بیماری سرطان و داروهای شیمی درمانی بود و همچنین یک درمانگر تغذیه هست . در خاطرات بسیار زیبا و روحیه بخش و پر امیدش در این کتاب نوشته که بعد از گذراندن یک دوره طولانی مدت از داروهای شیمی درمانی برای معالجه سرطان ؛؛ دویاره متوجه عود بیماری میشه و تصمیم میگیره که دیگه سراغ داروهای شیمی درمانی نره و خودش رو با گیاهان دارویی و مکمل ها و غذاهای طبیعی معالجه کنه و موفق هم میشه .

 

و چون کاترینا الیس خودش درمانگر تغذیه بود ؛؛ توصیه های بسیار زیبای غذایی در کتابش آورده که برای معالجه خودش دست به اینکار زده و یک رژیم صحیحی از میوه جات و سبزیجات و نوشیدنی های مفید گرفته و منوی غذایی خودش به همراه مقدار ویتامنها و مواد مغذی که از طریقشون وارد بدنش میشه شرح و توضیح داده .

 

خوندن این کتاب رو به همه بیماران سرطانی توصیه میکنم . خیلی کتاب مفید هست . در مقمه اون کتاب جمله بسیار زیبایی اورده که نوشته « این کتاب روح دارد » . بعد از خوندنش واقعاً این تلقین و حس مثبت این نکته رو احساس کردم و همین منو تشویق کرد که خامگیاهخوار بشم .

 

این قارچ کومبوچا هم یکی از نوشیدنی های بود که کاترینا الیس روی اون تاکید داشت .

 

مواد مورد نیاز :

## 2 لیتر آب

## 160 گرم شکر

## 2 قاشق چای ( بهتر است چای سبز مخلوط با گیاهان دیگر باشد )

## یکعدد قارچ کومبوچا

## 2 قاشق غذا خوری سرکه سیب برای بار اول که شربت کومبوچا در دسترس نیست . در دفعات بعد سرکه را حذف کنید و یک لیوان شربت کومبوچا بکار ببرید

 

روش کار :

برای تهیه کومبوچا به یک شیشه و ظرف مناسب احتاج دارید ( تصویرشو گذاشتم ) . با 2 لیتر آب و 2 قاشق چای ؛ مثل همیشه چای درست کنید . چای آماده شده را در یک قابلمه بزرگ بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و آنرا هم بزنید تا شکر حل شود و بگذارید تا سرد شود . سرکه (برای نخستین بار ) و یا شربت کومبوچا از شربت قبلی را به آن اضافه کنید . محلول و مایع را درون ظرف مناسب شیشیه ای بریزید و قارچ کومبوچا را به آرامی درون کاسه یا شیشه بگذارید .

قارچ روی چای شناور خواهد شد ولی چنانچه در ابتدا به ته ظرف رفت نگران نباشید. یک طرف قارچ صافتر است . طرف صافتر را رو به بالا قرار دهید . درب ظرف را با هر پارچه تمیزی که از الیاف طبیعی باشد بپوشانید و آنرا با کش محکم کنید . اینکار مانع نفوذ حشرات به درون مایع می شود .

 

f0d6e429274b4d1487c7.JPG

 

بعد ظرف را در جایی گرم قرار دهید . دمای مناسب برای تخمیر 23 تا 28 درجه سانتی گراد است . قارچ به نور نیاز ندارد ولی وجود این گرما و هوا برای عمل آمدن الزامیست . دود سیگار برای آن بسیار زیانبار است . بعد از 5 تا 10 روز تخمیر کامل میشود و شریت کومبوچا آماده مصرف است . البته این دوره زمانی در تابستان و دمای بالاتر کمتر می شود .

 

ff25ded453954e44bce9.JPG

 

بعد از چهار تا پنج روز آن را بچشید تا از حالش آگاه شوید . نباید بی مزه و شیرین باشد ؛ در غیر این صورت تبدیلهای لازم صورت نگرفته و به یک اسید مفید تبدیل نشده است . بنابراین دوباره درب آن را بپوشانید که دو روز دیگر باقی بماند . وقتی شربت کمی تند و طعمی شبیه سرکه پیدا کرد ، آماده مصرف است .

 

d20a78ac559244439eab.JPG

 

در این هنگام قارچ را با دستهای تمیز از داخل ظرف بردارید و داخل یک بشقاب بگذارید . خواهید دید که لایه جدیدی روی آن تشکیل شده است ( قارچ بچه زاییده ) . مایع درون ظرف را از صافی بگذارنید کنید و در یخچال نگه داری کنید .

 

حالا از دو قارچ یعنی قارچ مادر و قارچ بچه می توانید برای نوبت بعدی شربت بهره بگیرید . شربت داخل یخچال آماده مصرف است

لینک به دیدگاه

خواص شربت کومبوچا

 

1- به وضوح عمر را طولاني مي كند.

2- در ماني براي آبله مرغان و زوناست.

3- چين و چروك ها را تقليل مي كند.

4- از ابتلا به سرطان جلو گيري مي كند.

5- از پيدايش نشانگان نا مطلوب يائسگي جلو گيري مي كند.

6- تونايي تفكيك جز عيات را اعده مي كند .

7- ماهيچه پا ها را تقويت مي كند.

8- ورم مفاصل (آرتريت) را درمان مي كند.

9- نيروي جنسي را تقويت مي كند.

10- ترشح غدد عرق پا يبوست و رد مفاصل و كمر درد را درمان مي كند .

11- انواع آبسه ها را درمان ميكند.

12- گرفگي شريان ها و مرض قند (ديابت) را درمان مي كند.

13- آب مرواريد و نا هنجاري هاي قليب را در مان مي كند .

14- محرك اشتها است و اختلالات بيخابي را از بين مي رود .

15- از توليد سنگ مسانه و ناراحتي هاي كبدي پيشگيري مي كند.

16- چاقي و اسهال را بر طرف مي كند.

17- بواسير را از بين مي بردموها را سياه مي كند و از ريزش آن جلوگيري مي كند

لینک به دیدگاه

[h=2]کومبوچا چيست؟[/h]

کومبوچا ترکيبي از تعدادي باکتري و مخمرهايي با شيوة پرورش مخصوص است. اين موجود زنده چاي شيرين شده را تخمير مي کند و چاي کومبوچا را به وجود مي آورد. طعم گواراي آن احساس شادابي به آدمي مي دهد. مقدار مخمر موجود در آن باعث مي شود که حتي بعد از ريختن در بطري کماکان فعال باقي بماند. امروزه، آن را وسيله اي براي پيشگيري از بسياري بيماريها مي شناسند.
گزارشهاي مربوط به موفقيتهاي درماني، غالباً از کامل شدن تحقيقات لازم در دسترس عموم قرار مي گيرد.

 

اطلاعات زير در مورد چاي کارگاساک از نويسنده اي نامعلوم است:

 

«حدود 60 سال پيش يک زن ژاپني به ناحية کارگاساک در روسيه سفر کرد و از روبرو شدن با افراد زيادي که جملگي بيش از يکصد سال داشتند، شگفت زده شد. او به مرد 130 ساله اي برخورد که با زن 80 سالة خود صاحب فرزندي سالم شده بودند. زن ژاپني که حيرت کرده بود، سعي کرد راز جوان ماندن زن 80 ساله را که حتي يک چروک به صورت نداشت کشف کند. وي پي برد در هر خانة اين ناحيه، پير و جوان روزانه يک سوم ليتر چاي کومبوچا مصرف مي کنند. زن ژاپني مخمر مخصوص همراه با طرز تهية چاي دريافت کرد و قارچ را همراه خود به ژاپن برد و در آنجا اقدام به تکثير آن کرد. او دوستان را براي صرف چاي مخصوص دعوت مي کرد و به هريک قارچي مي داد و طرز تهية آن را به آنها مي آموخت؛ آنها هم به نوبة خود همين کار را در مورد دوستان ديگر مي کردند. بعد از مدتي گزارشهايي از تأثيرات موفقيت آميز چاي جديد به گوش رسيد:

 

· مردي که فشار خونش 210/210 بود موفق شده بود آن را به 80/140 برساند.

 

· دختر جواني که مبتلا به زونا تشخيص داده شده بود، بهبود يافت.

 

«در کارگاساک مردم با بيماريهاي سرطان و فشار خون بيگانه اند. در ژاپن همينکه موضوع چاي در تلويزيون و راديو مطرح شد، ميليونها ژاپني اين چاي را مصرف کردند. به مرور زمان اين چاي به تايوان و هنگ کنگ راه يافت. امروزه در سراسر دنيا به عنوان نشانه اي از عشق، دوستي آن را به دوست ديگر هديه مي کند. به نظر مي رسد اين چاي درمان معجزه آساي بسياري از دردهاست. محققين کشف کرده اند که اين قارچ حاوي سه عنصر حياتي است. به گفتة دکتر پَن پِن ژاپني:

 

 

 

 

  • به وضوح عمر را طولاني ميکند
    .

  • درماني براي آبله مرغان و زوناست
    .

  • چين و چروکها را تقليل مي دهد
    .

  • از ابتلا به سرطان جلوگيري مي کند
    .

  • از پيدايش نشانگان نامطلوب يائسگي جلوگيري مي کند
    .

  • توانايي تفکيک جزئيات را اعاده مي کند
    .

  • ماهيچه هاي پاها را تقويت مي کند
    .

  • ورم مفاصل (آرتريت) را درمان مي کند
    .

  • نيروي جنسي را تقويت مي کند
    .

  • ترشح غدد عرقي پا، يبوست و درد مفاصل و کمر درد را درمان مي کند
    .

  • انواع آبسه ها را درمان مي کند
    .

  • گرفتگي شريانها و مرض قند (ديابت) را درمان مي کند
    .

  • آب مرواريد و ناهنجاريهاي قلبي را درمان مي کند
    .

  • محرک اشتهاست و اختلالات بيخوابي را از بين مي برد
    .

  • از توليد سنگ مثانه و ناراحتيهاي کبدي پيشگيري مي کند
    .

  • چاقي و اسهال را بر طرف مي کند
    .

  • بواسير را از بين مي برد
    .

  • مو ها را سياه مي کند و از ريزش آنها جلوگيري مي کند
    .

 

 

اين نتايج ممکن است در افراد بخصوصي بروز کرده باشد. ولي دال بر اين نيست که کومبوچا در همه حال و همه کس اين نتايج را به بار مي آورد. در مورد مصرف نوع چاي و يا مصرف شربت و يا خود قارچ قاعدة خاصي وجود ندارد
.

 

آيا مي توان کومبوچا را وسيلة درمان معجزه گري شناخت؟ آيا درماني براي سرطان وجود دارد؟ بي گمان تحقيقات بيشتري در آينده پاسخگوي اين سؤالات خواهد بود.

لینک به دیدگاه

[h=2]قارچ کامبوجا و اسرار ان[/h]

گروهى از پزشکان و پژوهشگران براساس شواهد و آزمايش‌هاى انجام شده بر روى نوعى قارچ به نام 'کومبوجا' اعلام کرده‌اند که اين قارچ به‌دليل ترکيبات خاص و دارا بودن 'اسيد گلورونيک' نه تنها مانع از سرطانى شدن سلول‌ها مى‌شود بلکه رشد سلول‌هاى سرطانى را نيز متوقف مى‌سازد. علاوه بر اين، قارچ کومبوجا عاملى مؤثر در جلوگيرى از سکته‌هاى قلبى شناخته شده و به اعتقاد پزشکان که اثرات اين قارچ را بر روى افراد مختلف مورد مطالعه قرار داده‌‌اند 'کومبوجا' همان اکسير حيات بخشى است که دستيابى به آن هميشه آرزوى بشر بوده است. زيرا مصرف آن از ريزش موها، چين و چروک پوست و سخت شدن رگ‌ها، مفاصل و عضلات که از علايم بالا رفتن سن و پيرى است جلوگيرى مى‌کند.

در واقع با مصرف 'کومبوجا' طول دوران جوانى افزايش مى‌يابد و زمان پيرى ديرتر فرا مى‌رسد. پژوهشگران و پزشکان براى اثبات اين نظريه به طول عمر افراد در مناطقى که در آنجا به‌طور سنتي، قارچ کومبوجا به‌صورت محلول در نوعى نوشيدنى استفاده مى‌شود اشاره مى‌کنند. آنها مى‌گويند: بسيارى از کسانى که در مناطق کوهستانى قفقاز يا مناطق روستائى سيبرى مانند 'ياکوتايا' در اوکراين، تبت يا اسپانيا زندگى مى‌کنند بيشتر از يکصد سال سن دارند و يکى از دلايل اين طول عمر استفاده از قارچ 'کومبوجا' است. البته پزشکان اين موضوع را نيز ناديده نمى‌گيرند که شرايط اقليمى و ژنتيکى نيز در اين مورد نقش عمده‌اى دارد.

اگرچه 'کومبوجا' نوعى قارچ است اما در واقع به شکل نوشيدنى مورد مصرف قرار مى‌گيرد، يک نوشيدنى ساده که ترکيبى است از چاى معمولى و شکر که با استفاده از قارچ کومبوجا تخمير شده و ساختار شيميائى آن تغيير کرده است. گزارش‌هاى علمى بسيارى که تاکنون دربارهٔ قارچ کومبوجا نوشته شده است نشان مى‌دهد که نوعى 'آنتى‌بيوتيک قوي' در ترکيب قارچ کومبوجا وجود دارد که وجود آن باعث مى‌شود مواد زائد و سموم بدن دفع شود. به عقيدهٔ پزشکان اين مواد در فرآيند شيميائى بدن نقش مهمى ايفاء مى‌کنند آنها معتقد هستند چاى کمبوجا يک مادهٔ غذائى مکمل به حساب مى‌آيد که مصرف آن سيستم دفاعى بدن را تقويت کرده و موجب جلوگيرى از بيمارى‌ها مى‌شود.

صدها سال است که مردم آسيا چاى کومبوجا مى‌نوشند، زيرا مصرف اين نوشيدنى به‌عنوان داروئى طبيعي، در مقابله با خستگي، سستي، کشش‌هاى عصبي، علايم اوليهٔ پيري، سختى رگ‌ها و عروق، تنبلى روده‌ها و نقرس، فلجى بدن (m.s)، روماتيسم، هموروئيدها و ديابت نتايج حيرت‌انگيزى داشته است. 'کومبوجا' رشد سلول‌هايى سرطانى را متوقف مى‌کند.

طرز تهيه مخمر قارچ کمبوجا

براى تهيهٔ چاى کمبوجا سه ليتر آب را بجوشانيد (۶ عدد شيشهٔ نيم‌ليترى شير پاستوريزه) و يک فنجان شکر را در حال جوشيدن به آن اضافه کنيد، پس از اينکه آب و شکر مخلوط شد ظرف را از روى شعله برداريد و يک قاشق غذاخورى بزرگ چاى خشک را داخل آن بريزيد و بگذاريد ۱۴ دقيقه دم بکشد و پس از اينکه چاى دم کشيد و حرارت آن تا حد دماى محيط کاهش يافت آن را از صافى رد کنيد و تفالهٔ چاى را بگيريد و سپس کمى از قارچ کومبوجا را داخل ان بياندازيد و روى ظرف را با يک دستمال کتانى بپوشانيد، به‌نحوى که هوا براى تنفس باکترى‌هاى قارچ بتواند وارد ظرف شود. قارچ کمبوجا بايد ۷ روز در مايع بماند، اين مايع بايد در محيطى تاريک و با دماى ۲۱ الى ۲۴ درجهٔ سانتى‌گراد نگهدارى شود. پس از اين مدت متوجه مى‌شويد که قارچ جديدى در زير قارچ اوليه توليد شده که هرکدام از اين که قارچ‌ها مى‌تواند براى تهيهٔ يک ظرف ديگر نوشيدنى کومبوجا مورد استفاده قرار گيرد. پس از ۷ روز نوشيدنى آمادهٔ مصرف است، مخمر قارچ کومبوجا را از صافى رد کنييد و در يک ظرف شيشه‌اى در يخچال نگهداريد، مى‌تواند هر روز قبل از صبحانه و يا قبل از هر وعده غذا از اين مخمر قارج کومبوجا بنوشيد. اگر متوجه شديد که چاى غليظ يا ترش شده با کمى چاى شيرين موقع نوشيدن آن را رقيق کنيد و يا اينکه مى‌توانيد با کمى عسل آن را شيرين نمائيد.

به نکات زير توجه نمائيد:

۱. بايد توجه داشت که قارچ کومبوجا نبايد به فلز برخورد نمايد. زيرا باعث خرابى و کپک زدن قارچ کومبوجا مى‌گردد. حتى در دست شما انگشتر نباشد.

۲. درجهٔ حرارت محيط کشت قارچ کومبوجا بايد ۲۱ الى ۲۴ درجهٔ سانتى‌گراد باشد. زيرا اگر هواى محيط سردتر از حد حساب باشد رشد قارچ کومبوجا کم يا متوقف مى‌گردد و برعکس اگر هواى محيط گرم‌تر از حساب باشد رشد قارچ کومبوجا سريع‌تر و معمولاً مخمر قارچ کومبوجا به‌صورت سرکه درمى‌آيد که خيلى ترش مى‌گردد و در نهايت روى قارچ کپک مى‌زند (کپک به‌صورت گرد نرم و معمولاً سفيد يا سبز مى‌شود).

۳. اگر روى قارچ کومبوجا کپک زد حتماً آن را دور بريزيد و از آن استفاده نکنيد (هم مخمر و هم خود قارچ کومبوجا). زيرا براى روده مضر مى‌باشد و احتمال مسمويت روده‌اى مى‌باشد. آن هم اگر بيش از حد مصرف گردد.

۴. رعايت اندازهٔ شکر و چاى و آب براى کشت قارچ کومبوجا الزامى است.

۵. به قارچ کومبوجا نبايد نور برسد.

۶. حتماً بايد روى ظرف را با پارچه‌اى ببنديد که هوا وارد ظرف گردد.

۷. ظرف را تکان ندهيد و بگذاريد که قارچ کومبوجا در آن تکثير شود.

۸. بهترين نوع قارچ کومبوجا روشن، شفاف، تميز و يک‌دست مى‌باشد.

هرچقدر که قارچ کومبوجا درون ظرف محتوى چاى شيرين بيشتر بماند عرض آن کلفت‌تر مى‌گردد.

۹. بهترين نوع قارچ کومبوجا قارچ زيرين مى‌باشد که از همه جوان‌تر مى‌باشد.

۱۰. سعى کنيد هر روز از مخمر قارچ کمبوجا که در ظرف شيشه‌اى در يخچال نگهدارى مى‌کنيد استفاده نمائيد. به‌جاى آب و چاى مى‌توانيد از مخمّر قارچ کومبوجا تا سقف ۳ ليتر، روزانه استفاده نمائيد.

۱۱. ظرف دهان گشاد و کم‌عمق براى کشت قارچ کومبوجا مناسب‌تر از ظروف دهان تنگ و بلند مى‌باشد.

۱۲. بهتر است بعد از برداشت محلول قارچ کومبوجا به اندازهٔ يک استکان از محلول ته ظرف نگهداشته و با چاى شيرين سردشدهٔ جديد مخلوط نمائيد تا به‌عنوان کمک‌کننده در عمل تخمير قارچ کومبوجا به‌کار رود. اين عمل قارچ کومبوجا را از ساير کپک‌ها محفوظ نگه‌داريد.

۱۳. اگر به دست خود قارچ کومبوجاى بدون محلول رسيد مى‌توانيد يک الى دو قاشق غذاخورى سرکهٔ جوشيده شده به محلول چاى شيرين جهت تخمير بهتر قارچ کومبوجا اضافه نمائيد.

۱۴. از ظروف پلاستيکى نامرغوب استفاده نکنيد.

۱۵. دود سيگار باعث از بين رفتن قارچ کومبوجا مى‌گردد.

۱۶. در آشپزخانه که بخارات چربى در هوا مى‌باشد قارچ را نگهدارى نکنيد. چونکه يک لايهٔ چربى روى قارچ مى‌گيرد و از رشد قارچ جلوگيرى کرده و باعث کپک زدن و خراب شدن قارچ کومبوجا مى‌گردد.

۱۷. مخمر قارچ کومبوجا را نبايد به مادرانى که حامله هستند داد، زيرا باعث ترش شدن شير مادر مى‌گردد (از لحاظ مزه و طعم، نه از لحاظ خاصيت و کيفيت) و ممکن است که بچه نتواند از شيرمادر تغذيه نمايد. به همين خاطر تا موقعى که مادران مى‌خواهند به بچه‌هاى خود شير خود را بدهند از مخمّر قارچ کومبوجا مصرف ننمايند.

انرژى قارچ کومبوجا

انرژى داخل قارچ کومبوجا باعث مداواى بسيارى از بيمارى‌ها مى‌گردد، زيرا باعث مى‌شود تمامى بافت‌هاى بدن فعال شده و چرک و کثافت‌هاى داخل آن را از طريق سم بدن (عرق، ادرار، مدفوع و...) دفع کند و همين‌طور روى سيستم گردش خون در بدن بسيار تأثير مى‌گذارد و آن را کاملاً منظم و تصفيه مى‌کند. همين خاصيت قارچ کومبوجا باعث مى‌گردد که سلول‌هاى نيمه مرده و کسل و تنبل بدن فعال شده و مثل قبل کار خود را از اول شروع کنند، البته اين را متذکر مى‌شوم که انرژى داخل قارچ کومبوجا باعث افزايش ميزان انرژى در بدن موجودات زنده و انسان مى‌گردد و همين خاصيت قارچ کومبوجا است که باعث خوب شدن بيماران ناعلاج و سخت مى‌گردد، از قبيل:

۱. سرطان، ۲. فشارخون، ۳. چربى خون، ۴. ديابت (قند)، ۵. آلرژى، ۶. روماتيسم، ۷. سياتيک، ۸. آرتروز، ۹. آرتريت روماتوئيد و... .

تحت‌تأثير قرار گرفتن قارچ کومبوجا

به علت داشتن شعور در قارچ کومبوجا اگر شخصى بتواند با شعور قارچ کومبوجاى خود ارتباط برقرار نمايد. قارچ کومبوجا هم نسبت به انرژى‌هاى بدن شخص عکس‌العمل نشان مى‌دهد. تحقيقات و بررسى‌هاى که روى شعور و انرژى قارچ کومبوجا انجام داده‌ام به اين نتيجه رسيده‌ام که اين قارچ کومبوجا از لحاظ شعور و انرژى بسيار حساس مى‌باشد.

يکبار که خيلى سخت بيمار شده بودم و خيلى زجر مى‌کشيدم تمامى قارچ‌هاى من کپک زد، در طول مدت بيمارى‌ام چندين بار قارچ کومبوجا را درست کردم ولى بعد از چند روز با توجه به شرايط مناسب رشد، کپک مى‌زد. وقتى که سلامتى‌ام را باز يافتم ديگر هيچ‌گاه قارچ کومبوجايم کپک نزد.

چند بار هم که از لحاظ روحى عذاب مى‌کشيدم و خيلى فشار روحى‌ام شديد بود، قارچ کومبوجايم کپک زد و بعد از برگشتن به حالت عادي، قارچ کومبوجا هيچ‌گاه کپک نزد و بهترين مخمّر را هم برداشت کردم.

از آزمايشات و تحقيقات بالا نتيجه مى‌گيريم که قارچ کومبوجا انرژى و شعور دارد.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...