رفتن به مطلب

قارچ شناسی و پروش آن


ارسال های توصیه شده

قارچ دنبلان

 

قارچ دُنبَلان نوعی قارچ خوراکی گرانقیمت و کمیاب است. این قارچ در گونه‌های مختلف به رنگهای قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه است ولی لذیذترین نوع آن دارای پوستهٔ سیاه‌رنگ است.

قارچ‌های دنبلان معمولاً دسته دسته در عمق ۳۰ سانتیمتری در خاک و نزدیک به ریشه‌های گیاهان و درختها می‌رویند. کاشت آنها نتیجه مفید نداده‌است، ولی به حالت طبیعی در بسیاری از زمینهای معتدل دیده می‌شوند و آنها را به وسیله سگ یا خوک پیدا می‌کنند.

دو نوع سیاه و سفید این قارچ گران‌قیمت‌ترین قارچ‌های دنبلان زیرزمینی هستند. بیش‌ترین میزان مصرف قارچ دنبلان در رستوران‌ها، صنایع غذایی، تهیهٔ انواع سس‌ها و روغن‌های معطر و نیز داروسازی است. قارچ دنبلان به صورت همزیستی با ریشه‌های درختان جنگلی به وجود می‌آید و در سطح تجاری در آزمایشگاه‌ها اقدام به تولید نهال آلوده به میسلیوم‌های قارچ دنبلان می‌کنند و بعد کشت درختان را در زمین انجا م می‌دهند. اندازه قارچ دنبلان از یک فندق تا اندازه یک پرتقال می‌باشد و شکلی شبیه سیب زمینی دارد.کشت وکار این قارچ‌ها در زمین‌هایی ک بکر می‌باشد هم موجب در آمدزایی افراد بومی می‌شود و هم طبیعت دچار دستخوردگی نمی‌شود.

 

قارچ دنبلان کوهی سفید در دسامبر سال ۲۰۰۹ به قیمت هر کیلو حداقل ۱۰۲۰۰ دلار امریکا بفروش رفته‌است

 

در ایران

گونه‌ای از نادرترین قارچ‌های دنبلان کوهی جهان در برخی از مراتع شهرستان طارم استان زنجان شناسایی و در دانشگاه زنجان بررسی شده‌است. قارچ دنبلان کوهی با گیاهان مرتعی همزیستی دارد و در سال‌های پر باران و فصل پاییز و نیز از اول اسفند تا نیمه اول فروردین در مراتع شهرستان طارم رشد می‌کند. بیش از ۱۵ نوع پروتئین در این قارچ‌ها شناسایی شده‌است.

 

 

طبقه‌بندی علمی

فرمانرو: قارچ‌ها

شاخه: قارچ‌های کیسه‌ای

زیرشاخه: قارچ‌های فنجانی

رده: پزیزومیست

راسته: پزیزالس

خانواده: دنبلانان

سرده:

Tuber

 

 

گونه‌ها

Tuber aestivum

Tuber brumale

Tuber gibbosum

Tuber himalayensis

Tuber magnatum

Tuber melanosporum

Tuber mesentericum

Tuber oregonense

Tuber sinensis

 

 

با توجه به آغاز بارندگي هاي بهاره و مساعد شدن شرايط رشد دنبلان ها، جمع آوري، خريدوفروش و مصرف اين قارچ ها در رويشگاه هاي اين قارچ در كشور از رونق خاصي برخوردار شده است.

بخشي از خواص دارويي و پزشكي قارچ دنبلان بر اساس مستندات علمي و تحقيقات آزمايشگاهي و برخي ديگر در ميان مردم مناطق مختلف و بر اساس تجربيات شخصي و در طول سال هاي متمادي به اثبات رسيده است. در طي نمونه برداري از قارچ هاي دنبلان در طي سال هاي گذشته، با مطرح كردن سوالاتي از مردم مناطق مختلف كشور، در مورد خواص اين قارچ، مردم از آن به عنوان يك غذاي نيروبخش و مقوي ياد كرده و تغذيه از آن در فصل بهار را براي جلوگيري از انواع بيماري ها در طول سال موثر ميدانند. در ميان مردم آذربايجان غربي اعتقاد بر اينست كه قارچ تاثير چشمگيري در كاهش قندخون در ميان مبتلايان به ديابت دارد. در شهر هاي مركزي و جنوبي كشور نيز از قارچ به عنوان غذايي مقوي و دارويي در درمان بيماري هاي چشمي ياد مي شود. در حديثي از رسول اكرم نقل شده است: قارچ دنبلان مائده اي از جانب خداوند و از گياهان بهشتي بوده و مصرف آن براي بيماري هاي چشمي سودمند است (بحارالانوار، جلد 62، صفحه 145، حديث 3). برخي از افراد محلي در استان فارس نيز مصرف قارچ را در درمان عوارض پيري موثر دانسته و آن را به عنوان عامل جواني مي شناسند.بر اساس تحقيقات علمي انجام شده تاكنون تاثيرات آنتي بيوتيكي قارچ در برابر ميكروب ها و عوامل بيماريزا، تاثير آنتي اكسيداني در برابر انواع عوامل سرطانزا و محافظت از كبد در برابر بيماري هاي كبدي به اثبات رسيده است.
:icon_gol:

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 68
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

این با این قیافه اش یعنی خوشمزه است؟ :icon_pf (34):

 

 

خیلی خوشمزه هستش مخصوصا حالت کبابیش و سرخم بشه خوشمزه هست:icon_gol::w16:

تا نخوری ندانی:a030:

لینک به دیدگاه
از کجا بخریم تا بدانیم؟ :banel_smiley_4:

 

قیمتش چند است؟

 

 

اکثرا به شکل خودرو هست کاشته نمی شه بیا یی منطقه ماهم هست سمت اردبیل و تبریز:a030:

لینک به دیدگاه
  • 6 ماه بعد...

قارچ‌، میوه‌ای‌ از تیره‌ی‌ رویندگان‌ قارچی‌ است‌؛ مشابه‌ سیبی‌ بر یکی‌ درخت.‌ بیشتر قارچ‌ها، به‌دلیل‌ تشکیل‌ کولونی‌ به‌ جذب‌ مواد مغذی‌ از چوب‌، برگهای‌ فرو افتاده‌ و ترکیبات‌ موجود در خاک‌و غیره‌، قابل‌ مشاهده‌ نیستند. به‌ عنوان‌ یک‌ مجموعه‌، قارچ‌ها می‌توانند بر سطح‌ هر منبعی‌ که‌دارای‌ کربن باشد، به‌ شکل‌ لایه‌ای‌ رشد کنند. یک‌ گیاه‌ قارچی‌ از تارهای‌ شاخه‌ شاخه‌ ولوله‌ای‌ شکل‌ متعددی‌ تشکیل‌ شده‌ است‌ که‌ Hyphae نام‌ دارند. مجموعه‌ Hyphae ها رامیسیلیوم‌ می‌نامند. بسیاری‌ از گیاهان‌ قارچی‌، که‌ برخی‌ از قارچ‌ها را نیز شامل‌ می‌شود،Soprophyte (پوده‌زی‌) هستند و غذای‌ خود را با تشکیل‌ کولونی‌ بر ترکیبات‌ ارگانیک‌ مرده‌بدست‌ می‌آورند. اگر یک‌ میسیلیوم‌ پژمرده‌ شود، همچنان‌ انرژی‌ کافی‌ را برای‌ باز تولید خود داراخواهد بود. هنگامی‌ که‌ ترکیبات‌ دما، رطوبت‌ نسبی‌، میزان‌ دی‌اکسید کربن‌ و...همگی‌ مناسب‌باشند، گیاهان‌ قارچی‌ ساختار پیشرفته‌ای‌ را سازمان‌ می‌دهند که‌ همان‌ قارچ‌ آشناست‌. قارچ‌ها،میلیون‌ها هاگ‌ را می‌پراکنند که‌ عملی‌ مشابه‌ دانه‌ی‌ گیاهان‌ دارند. شماری‌ از این‌ قارچ‌های‌پوده‌زی‌، برای‌ قارچ‌های‌ قابل‌ خوردنی‌ که‌ به‌ عمل‌ می‌آورند، کشت‌ می‌شوند.

 

برخی‌ از این‌ قارچ‌ها انگل‌ هستند و بر گیاهان‌، جانوران‌ و یا سایر قارچ‌ها می‌زیند. برخی‌انگل‌ها، بیماری‌ زا و مضرند و برخی‌ نیز سودمند مشارکت‌ دو طرفه‌ی‌ قارچی‌ که‌ در ریشه‌ی‌ گیاهی‌زندگی‌ می‌کند (گیاهی‌ که‌ مواد قندی‌ قارچ‌ را تلقین‌ می‌کند) با آن‌ گیاه‌ (که‌ ترکیبات‌ معدنی‌ را ازقارچ‌ دریافت‌ می‌کند)، را Mycorrhiza می‌نامند. بسیاری‌ از قارچ‌ها، در رابطه‌ای‌ Mycorrhiza با درختان‌ به‌ سر می‌برند. و درست‌ به‌ همین‌ دلیل‌ است‌ که‌ جنگلها نسبت‌ به‌ جویندگان‌ قارچ‌ بسیارسخاوتمند از: برخی‌ از قارچ‌ها، مانند پودکینی‌، ماتسوتا که‌ و چانتلوز، جزو قارچ‌های‌ میکور میزان‌هستند و به‌ هیچ‌ وجه‌ قابل‌ کشت‌ نیستند. مگر آنکه‌ خود آن‌ درختان‌ نیز کشت‌ شوند. این‌ قارچ‌ها،گاهی‌ اوقات‌ در فروشگاهها یافت‌ می‌شوند؛ وانگهی‌ همگی‌ آنها از جنگل‌ جمع‌آوری‌ شده‌اند

لینک به دیدگاه

قارچ‌های‌ بسیار مرغوب‌ چیستند؟

 

محبوبترین‌ قارچی‌ که‌ امروزه‌ در ایالات‌ متحده‌ی‌ امریکا مصرف‌ می‌شود، قارچ‌های‌ دکمه‌ای‌سفید هستند. از آنجا که‌ این‌ قارچ‌، بازار را در تصرف‌ خود دارند. بسیاری‌ قارچ‌ دیگری‌ را بهترین‌قارچ‌ موجود می‌شناسند. پورتوبلو (Portobolle) محبوبترین‌ قارچ‌ مرغوب‌ است‌. با این‌ همه‌،این‌ قارچ‌ تنها، نژاد قهوه‌ی‌ قارچ‌ دکمه‌ای‌ سفید است‌. در ایالات‌ متحده‌، قارچ‌های‌ مرغوب‌ دیگرعبارتند از: Enoki, Oyster, Shiitake چند قارچ‌ قابل‌ کشت‌ دیگر نیز وجود دارد، اما به‌ شکل‌گسترده‌ای‌ در دسترس‌ نیستند.

لینک به دیدگاه

از چه‌ سطوح‌ کشتی‌ برای‌ رشد قارچ‌ استفاده‌ می‌شود؟

 

اگر چه‌ قارچ‌های‌ دکمه‌ای‌ عادی‌، بر لایه‌ای‌ از کود نباتی‌ می‌رویند، بشیتر قارچ‌های‌ مرغوب‌، برسطحی‌ از خک‌ اره‌ که‌ به‌ آن‌ مواد مغذی‌ دیگری‌ افزوده‌ شده‌ است‌. رشد داده‌ می‌شوند. بیساری‌ ازانواع‌ چوب‌ مناسبند، اما در این‌ میان‌، توسکا و بلوط‌ بهترین‌ها هستند. سدر و ماهوت‌ در برابرعسل‌ تشکیل‌ کلنی‌ توسط‌ گیاهان‌ قارچی‌ مقاومند و نباید مورد استفاده‌ قرار گیرند. صنوبر نیز ازآنجا که‌ قارچ‌ کاشته‌ شده‌ توسط‌ صمغ‌ درخت‌ خنثی‌ می‌شود، نامناسب‌ است‌. درشتی‌ دانه‌های‌خاک‌ اره‌ باید به‌ اندازه‌ی‌ دندانه‌های‌ اره‌های‌ معمولی‌ باشد.

 

تراشه‌های‌ بزرگتر نیز می‌توانند اضافه‌ شوند. خاک‌ اره‌ را باید در دمای‌ ْf250 در فشاری‌ درحدود 15 پاوند بر اینچ‌ مربع‌ استریلیزه‌ کرد. این‌ عمل‌ را می‌توان‌ در یک‌ دیگ‌ و یا یک‌ مخزن‌گرمایی‌ ـ فشاری‌ انجام‌ داد. دستورالعمل‌ معمول‌ برای‌ تهیه‌ خاک‌ اره‌ی‌ مغزی‌ شده‌ عبارت‌ است‌ از:

 

76% خاک‌ اره‌، 12% اوزن‌، 12% سبوس‌ و بعلاوه‌ 65% رطوبت‌. در نظر داشته‌ باشید که‌دستورالعمل‌ها همیشه‌ مبتنی‌ بر وزن‌ عوامل‌ مذکور در حالت‌ خشک‌ (وزن‌ خشک‌) هستند، چراکه‌ گنجایش‌ رطوبت‌ این‌ عوامل‌ (عناصر)، تغییر می‌کند. ظرف‌ صنعتی‌ استاندارد برای‌ رشد دادن‌قارچ‌ خوردنی‌ مرغوب‌ در خاک‌ اره‌، یک‌ ظرف‌ پلاستیکی‌ مقاوم‌ در برابر گرماست‌ که‌ یک‌صفحه‌ی‌ فیله‌ی‌ به‌ آن‌ متصل‌ شده‌ است‌؛ این‌ فیل ...تر ، اجازه‌ی‌ مبادله‌ی‌ گاز را می‌دهد اما از ورودمیکروارگانیسم‌های‌ آلوده‌ کننده‌ جلوگیری‌ می‌کند.

لینک به دیدگاه

قارچ‌ها چگونه‌ رشد داده‌ می‌شوند؟

راههای‌ بسیاری‌ برای‌ رشد دادن‌ قارچ‌ها وجود دارد؛ اما تولید همیشه‌ در سه‌ مرحله‌ اصلی‌انجام‌ می‌شود. بذرپاشی‌، کاشت‌ در زمین‌، تبدیل‌ به‌ میوه‌ به‌ بار آمدن‌ بذرها، تشکیل‌ کامل‌ کلنی‌ِ برروی‌ سطحی‌ مناسب‌ است‌ که‌ با تلقیح‌ آن‌ سطح‌ ادامه‌ می‌یابد؛ این‌ عمل‌ را بذرپاشی‌ می‌گویند گام‌دوم‌، کاشت‌، مرحله‌ی‌ رشدی‌ است‌ که‌ در آن‌ Pinhead (کلاهک‌ها) تشکیل‌ می‌شوند. کلاهک‌هاجوانه‌های‌ کوچک‌ میسیلیوم‌ هستند که‌ در انتهای‌ تکامل‌ خود، تبدیل‌ به‌ قارچ‌ها می‌شوند. تمام‌گونه‌های‌ قارچ‌ها، برای‌ کاشت‌ نیازمند مجموعه‌ای‌ (set) از شرایط‌ زیست‌ محیطی‌ ای‌ هستند که‌میان‌ شرایط‌ برای‌ رشد بهینه‌ی‌ میسیلیان‌، تفاوت‌ می‌کند. اگر چه‌ نه‌ همه‌ی‌ آنها، اما بیشتر افرادقارچ‌ها را در دمای‌ پایین‌تر از حالت‌ تشکیل‌ کولونی‌ بر سطح‌ خاک‌، کشت‌ می‌کنند. آخرین‌ مرحله‌،تبدیل‌ به‌ میوه‌، تکامل‌ کلاهک‌ها به‌ قارچ‌های‌ بالغ‌ است‌.

 

گام‌ اول‌: بذرپاشی‌، پس‌ از اینکه‌ سطح‌ خاک‌ مخصوص‌ کشت‌ آماده‌ گردید و در ظرف‌پلاستیکی‌ یا هر مخزن‌ دیگری‌ استریلیزه‌ شد، دانه‌ها بدان‌ اضافه‌ می‌شوند. دانه‌ها، بر سطح‌استریلزه‌ می‌رویند بوسیله‌ی‌ دستگاه‌ پرورش‌ دهنده‌ی‌ تولید می‌شوند و یا از گلخانه‌های‌ پرورش‌قارچ‌ بدست‌ می‌آیند. درصد خلوص‌ بذر بسیار حیاتی‌ است‌. در بسیاری‌ از قارچ‌های‌ مرغوب‌،بذر به‌ نسبت‌ 205% یا بیشتر وزن‌ خشک‌ سطح‌ خاک‌ بدان‌ اضافه‌ می‌شود. پس‌ از اینکه‌ ظرف‌پلاستیکی‌ با دقت‌ مسدود شد، با تکان‌ دادن‌ ظرف‌، بذر را بر سطح‌ خاک‌ اره‌ پخش‌ می‌کنند.سیستم‌ به‌ اندازه‌ی‌ قارچ‌، سطح‌ خاک‌ به‌ طور کامل‌ به‌ مدت‌ 2 تا 6 هفته‌ توسط‌ میسیلیوم‌ پوشانیده‌می‌شود. دمای‌ محیط‌ در زمان‌ پخش‌ بذر باید حدود 70 ـ 75 فارنهایت‌ باشد.

 

گام‌ دوم‌: کاشت‌ در زمین‌: برای‌ شکل‌ دادن‌ فرم‌ قارچ‌ها، دمای‌ محیط‌ برای‌ 2 راز تا 2 هفته‌ کاهش‌داده‌ می‌شود، میزان‌ CO2 با وارد کردن‌ هوای‌ تازه‌ کاهش‌ داده‌ می‌شود و بر محیط‌ نور تابانیده‌می‌شود. اغلب‌، ظروف‌ پلاستیکی‌ باز هستند و به‌ اطاقک‌ رشد منتقل‌ می‌شوند.

 

گام‌ سوم‌: تولید میوه‌: ظرف‌ پلاستیکی‌ که‌ اینک‌ دانه‌ها در آن‌ در حال‌ رشدان‌، در اطاقک‌ رشد،در دمایی‌ پایین‌ (63 فارنهایت‌ برای‌ بیشتر قارچ‌ها، دمای‌ میانگین‌ مناسبی‌ است‌) و نیز رطوبت‌نسبی‌ بالا 85 - 95%) قرار داده‌ می‌شود. اگر چه‌، قارچ‌ دکمه‌ای‌ سفید معمولی‌ نیازی‌ به‌ تامین‌تابش‌ نور ندارد، تمامی‌ اشکال‌ دیگر قارچ‌ها که‌ در این‌ جا مورد بررسی‌ قرار می‌گیرند، برای‌ رشددرست‌ نیاز به‌ نور دارند. برای‌ بیشتر قارچ‌های‌ مرغوب‌، ظرف‌ پلاستیکی‌ را می‌توان‌ پس‌ از فرآیندبذرپاشی‌، از رویه‌ی‌ خاک‌ اره‌ جدا کرد. در تولید قارچ‌های‌ Oyster Lions mane, سوراخهایی‌در ظرف‌ پلاستیکیی‌ بوجود می‌آورند و قارچ‌ها اجازه‌ می‌یابند تا از میان‌ این‌ سوراخها رشد کنند.در تولید قارچ‌ shiitake، ظرف‌ پلاستیکی‌، معمولاً به‌ طور کامل‌ برداشته‌ می‌شود چرا که‌ این‌ نوع‌قارچ‌، پوسته‌ای‌ سخت‌ بر سطح‌ خاک‌ اره‌ می‌سازد.

 

 

لینک به دیدگاه

آیا تجهیزات‌ ویژه‌ای‌ برای‌ رشد دادن‌ قارچ‌ لازم‌ است‌؟

اگر چه‌، فرآیند بذرپاشی‌ در هر اطاق‌ پاکیزه‌ای‌ با دمایی‌ کنترل‌ شده‌ و هوایی‌ تازه‌، قابل‌ انجام‌است‌، اما تکنیک‌های‌ استریل‌ برای‌ کشت‌ موفقیت‌آمیز بسیاری‌ از قارچ‌ها، مطلقاً ضروری‌ است‌.بیشتر روش‌ها شامل‌: یک‌ سکوی‌ آزمایشگاهی‌ پاکیزه‌، (ضد عفونی‌ شده‌ توسط‌ 35% لیسول‌،10% سفید کننده‌ یا 70% اتیل‌ الکل‌). دستان‌ شسته‌ شده‌ (شسته‌ شده‌ توسط‌ صابون‌ و ریختن‌الکل‌)؛ لباس‌های‌ تمیز؛ و هوای‌ پاکیزه‌ با این‌ که‌ فیل..ترهای‌ hepa کاملاً در محیط‌ کاری‌ شماضروری‌ نیستند، (ذرات‌ با اندازه‌ی‌ ـ 0.3 میکرون‌ با 99% بازده‌ از محیط‌ زدوده‌ می‌شوند و تنها 1ذره‌ از 10.000 ذره‌ در آن‌ اندازه‌، از فیل..تر عبور می‌کند) بسیاری‌ از پرورش‌ دهندگان‌ قارچ‌، دست‌کم‌، یک‌ عدد از این‌ فیل..ترها را مورد استفاده‌ قرار می‌دهند. توجه‌ کنید که‌ هوای‌ پاکیزه‌ بدون‌ فیل..تر،حاوی‌ 200.000 ذره‌ی‌ غبار در هر فوت‌ مکعب‌ است‌ و در مناطق‌ شهری‌ این‌ میزان‌، به‌ 10 برابرافزایش‌ می‌یابد.

 

اطاقک‌ رشد نیازمند شرایطی‌ ویژه‌ است‌. بعلاوه‌ وسایل‌ خنک‌ کننده‌( 65 تا 63 فارنهایت‌)رطوبت‌ می‌بایست‌ در حدود 95% (یا حتی‌ در برخی‌ شرایط‌؛ بیشتر) حفظ‌ شود و نیز وسایلی‌برای‌ به‌ حرکت‌ درآوردن‌ هوای‌ راکد حرکت‌ شدید هوا، حتی‌ در محیطی‌ با رطوبت‌ بالا، باعث‌خشک‌ شدن‌ سطح‌ زیر کشت‌ می‌شود و می‌تواند به‌ کلاهک‌های‌ حساس‌، آسیب‌ رساند. بوجودآوردن‌ محیطی‌ بسیار مرطوب‌ برای‌ پرورش‌ قارچ‌ نیز شاید عامل‌ محدودیت‌ پرورش‌ خانگی‌ این‌محصول‌ باشد. آکواریوم‌ها، چادرهای‌ پلاستیکی‌، یخدان‌ها و با منفذهای‌ سلوفوی‌ و...مخزن‌های‌ مفید رطوبتی‌ هستند که‌ برای‌ پرورش‌ قارچ‌ مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند. یک‌ راه‌ برای‌مرطوب‌ کردن‌ یک‌ مخزن‌ این‌ است‌ که‌ جریانی‌ از هوا را (توسط‌ یک‌ پمپ‌ هوای‌ آکواریوم‌ ساخته‌شده‌ از سنگ‌ متخلخل‌) بر سطحی‌ از آب‌ نسبتاً گرم‌ و زائده‌ شود رطوبت‌ زاهای‌ گوناگونی‌ توسط‌پرورش‌ دهندگان‌ خانگی‌ قارچ‌ مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد.

 

 

لینک به دیدگاه

قارچ‌ (Agrocybe Aegerita) Black Poplar

 

این‌ قارچ‌ نسبتاً در شرایط‌ آسانی‌ رشد می‌کند اما محصول‌ آن‌ عموماً کم‌ است‌. از آنجا که‌کلاهک‌ها نسبت‌ به‌ خشکی‌ بسیار حساسند، لایه‌ای‌ از کود مرطوب‌ خزه‌ پوسته‌ی‌ خرد شده‌ی‌صدف‌ (به‌ نسبت‌ حجمی‌ به‌ ترتیب‌ 9 به‌ 1) بر روی‌ هر ردیف‌ ریخته‌ می‌شود: این‌ امر می‌تواندباعث‌ افزایش‌ محصول‌ شود.

 

قارچ‌ دکمه‌ای‌ معمولی‌

 

قارچ‌ سفید دکمه‌ای‌ و گونه‌های‌ متعدد آن‌، (Portobelini , Portobello, Crinmini) برلایه‌های‌ کود می‌رویند. ماشوره‌، به‌ تنهایی‌ یا به‌ همراه‌ کود فضله‌ی‌ اسب‌، مواد اولیه‌ی‌ کود موردنیاز است‌ و عوامل‌ ساختاری‌ و شیمیایی‌ لازم‌ را فراهم‌ می‌کند. ماشوره‌، با نیتروژن‌ غنی‌ شده‌ است‌نیتروژن‌ در حالت‌ مواد زائد گوناگون‌ کشاورزی‌ همچون‌ تخم‌ پنبه‌ و فضله‌ی‌ مرغ‌ به‌ کود اضافه‌می‌شود. در خلال‌ تولید کود، کیفیات‌ فیزیکی‌ ویژه‌ای‌ (تراوایی‌ هوا و آب‌ که‌ موجب‌ نگهداری‌فوائد آنان‌ می‌شود) و خصوصیات‌ شیمیایی‌ (در دسترس‌ بودن‌ مواد مغذی‌ برای‌ قارچ‌ و دست‌نیافتن‌ ارگانیسم‌های‌ رقیب‌ به‌ آن‌ مواد) به‌ عنوان‌ فاکتوری‌ ارگانیک‌ پدید می‌آیند و مصرف‌می‌شوند و در این‌ میان‌ حرارت‌ به‌ مدد تولید میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شود دمای‌ مورد نیاز برای‌این‌ فرآیندها توسط‌ توده‌ای‌ از ماشوره‌ در اندازه‌ای‌ معین‌ تامین‌ می‌شود. اطاقک‌های‌ خاصی‌ دما،رطوبت‌ و هوای‌ تازه‌ی‌ کنترل‌ شده‌، همگی‌ برای‌ فراهم‌ آوردن‌ شرایط‌ صحیح‌ پاستوریزه‌ کردن‌لازم‌اند و نیز برای‌ شرایط‌ پایان‌ فرآیندهای‌ تولید کود مگر در حالتی‌ که‌ کود از پیش‌ مهیا باشد،روند پرورش‌ قارچ‌ دکمه‌ای‌ سفید بسیار تکنیکی‌ و عموماً در وادی‌ تخصص‌ پرورش‌ دهندگان‌تفریحی‌ یا خرده‌پاست‌.

 

 

 

قارچ‌ Enoki یا قارچ‌ سوزن‌ طلایی(‌ (Flammulina Velutipe

 

این‌ قارچ‌، بر روی‌ لایه‌ای‌ استاندارد خاک‌ اره‌ می‌روید و می‌توان‌ آن‌ را در محفظه‌های‌ متعددی‌،از آن‌ جمله‌: ظرف‌ در بسته‌ی‌ *****دار، پرورش‌ داد. از نقطه‌ نظر اقتصادی‌، قارچ‌ Enoki را معمولاًدر شیشه‌های‌ دهان‌ گشاد، بسیار شبیه‌ ظرف‌های‌ مربا، پرورش‌ می‌دهند. پس‌ از آنکه‌ کاشت‌ آنهاانجام‌ شد، قارچ‌ در تاریکی‌ و در محیطی‌ سرد، با روکشهایی‌ بر روی‌ شیشه‌ی‌ محتوی‌، برای‌افزایش‌ میزان‌ CO2، می‌روید. این‌ قارچ‌ تقریباً کلاهک‌ ندارد و حلقه‌ حلقه‌ است‌. قارچ‌ Enokiنسبتاً سریع‌ می‌روید.

 

 

 

قارچ‌ Maitake یا مرغ‌ درختان‌ (Grifola frondosa)

 

Nameko از محبوبترین‌ قارچ‌ها در ژاپن‌ است‌. این‌ قارچ‌ بر لایه‌ای‌ خاک‌ اره‌ی‌ استاندارد، درظروف‌ در بسته‌ی‌ *****دار می‌روید. برای‌ رویش‌ بذر، محفظه‌ را باید از رطوبت‌ بسیار بالا با مِه‌اندک‌، محافظت‌ کرد.

 

 

 

قارچ‌ یال‌ شیر (Hericiam Erinaceas)

 

این‌ قارچ‌ خوراکی‌، که‌ مزه‌ای‌ همچون‌ گوشت‌ خرچنگ‌ دارد، بر لایه‌ی‌ خاک‌ اره‌ی‌ استانداردمی‌روید. برخلاف‌ بسیاری‌ از قارچ‌ها، این‌ قارچ‌ دارای‌ پره‌های‌ حاوی‌ هاگ‌ نیست‌؛ در عوض‌،هاگ‌های‌ آن‌ توسط‌ دندانه‌هایی‌ که‌ همچون‌ تندیل‌های‌ ظریفی‌ از زیر آن‌ آویزان‌ هستند، تولیدمی‌شود.

 

 

لینک به دیدگاه

قارچ‌ صدف‌ صورتی‌ (انواع‌ Pleurotus)

 

قارچ‌ صدف‌ صورتی‌، راحت‌ترین‌ قارچ‌ خوردنی‌ برای‌ پرورش‌ دادن‌ است‌. انواع‌ گوناگون‌ قارچ‌صدفی‌ را می‌توان‌ برمنابع‌ گوناگون‌ سلولز (که‌ شامل‌ ترکیبات‌ قهوه‌ باشد) روزنامه‌ و پوسته‌ی‌ غلات‌پرورش‌ داد. خاک‌ اره‌ی‌ استاندارد نیز، سطح‌ کشت‌ مناسبی‌ برای‌ رویانیدن‌ این‌ قارچ‌ است‌. شایدبهترین‌ خاک‌ مورد استفاده‌ برای‌ کشت‌ این‌ قارچ‌، برای‌ پرورش‌ دهندگان‌ آماتور، پوسته‌ی‌ خردشده‌ی‌ گندم‌ باشد، که‌ با قرار دادن‌ به‌ مدت‌ یک‌ ساعت‌ در زیر آب‌ با دمای‌ 165F درجه‌(فارنهایت‌) پاستوریزه‌ شده‌ است‌. ظرف‌های‌ در بسته‌ی‌ پلاستیکی‌ که‌ با خاک‌ اره‌ پر شده‌اند و باگرده‌ و بذر آغشته‌ شده‌اند نیز معمولاً مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند. در مزارع‌ بزرگ‌ و وسیع‌، ظروف‌پلاستیکی‌ بذر طویلی‌ از سقف‌ آویزان‌ هستند. سوراخهایی‌، به‌ منظور مبادله‌ی‌ هوا و نیز رشدقارچ‌ها از میان‌ آنها، روز ظروف‌ تعبیه‌ شده‌ است‌.

 

بذرافشانی‌ را می‌توان‌ بدون‌فیل...ترهای‌ مخصوص‌ انجام‌ داد چرا که‌ قارچ‌های‌ گونه‌ی‌Pleurotus بسیار سریع‌ رشد می‌کنند و بیشتر ارگانیسم‌های‌ موجود در خاک‌ اره‌ را در این‌ رقابت‌،از میان‌ می‌برند.

 

 

 

قارچ‌ Reishi یا قارچ‌ جاودانگی‌(Ganoderma lucidum)

 

این‌ قارچ‌ سفت‌تر از آن‌ است‌ که‌ بتوان‌ آن‌ را تناول‌ کرد اما به‌ دلیل‌ شهرتش‌ در دارا بودن‌ فوائددارویی‌، در چای‌ از آن‌ استفاده‌ می‌شود. این‌ قارچ‌ بر رویه‌ی‌ خاک‌ اره‌ رشد می‌کند و در مخازن‌گوناگونی‌ نیز قابل‌ پرورش‌ است‌؛ از جمله‌ محفظه‌ی‌ سرپوشیده‌ی‌ ----- دار.

 

 

 

قارچ‌ ShittaRe یا قارچ‌ بلوط‌ سیاه( (Lentinula edodes

 

قارچ‌ Shittake نسبتاً در شرایط‌ آسانی‌ می‌روید و یکی‌ از محبوبترین‌ قارچ‌ها در ایالات‌متحده‌ی‌ امریکا است‌. امروزه‌، پرورش‌ دهندگان‌ قارچ‌ در ایالات‌ متحده‌، سالانه‌ بیش‌ از 5 میلیون‌پوند از این‌ قارچ‌ را تولید می‌کنند. به‌ مانند بسیاری‌ دیگر از قارچ‌های‌ مرغوب‌، Shittake درمخازن‌ سربسته‌ی‌ پلاستیکی‌ بر روی‌ لایه‌های‌ خاک‌ اره‌ می‌روید (در محیط‌هایی‌ مرطوب‌ ترز ازایالت‌ کالیفرنیا، این‌ قارچ‌ در محیط‌های‌ طبیعی‌ نیز می‌روید.) نژادهای‌ گوناگون‌ این‌ قارچ‌،زمان‌های‌ متفاوتی‌ ریا در امر جوانه‌ زدن‌ به‌ خود اختصاص‌ می‌دهند. برخی‌ این‌ مدت‌ حدود 45روز است‌ در حالیکه‌ بعضی‌ دیگر برای‌ تکمیل‌ عمل‌ به‌ 100 روز احتیاج‌ دارند. پس‌ از این‌ مدت‌ظرف‌ پلاستیکی‌ برداشته‌ می‌شود و قالب‌ها به‌ اطاقک‌ رشد منتقل‌ می‌شوند؛ (با دمایی‌ در حدود63F فارنهایت‌ و رطوبتی‌ در حدود 75 - 90%) پس‌ از برداشت‌ محصول‌، قالب‌ها، را می‌توان‌برای‌ عمل‌ رشد دیگری‌ آماده‌ کرد. برای‌ این‌ منظور قالب‌ها را آنقدر در آب‌ خیس‌ می‌دهند تا اینکه‌آن‌ قالب‌ به‌ وزن‌ اولیه‌ی‌ خود باز گردد.

لینک به دیدگاه

چگونه‌ می‌توان‌ یک‌ قارچ‌ سمی‌ را بازشناخت‌؟

 

هرگز هیچ‌ قارچی‌ را نخورید مگر اینکه‌ مطلقاً از نوع‌ آن‌ مطمئن‌ شده‌ باشید. داستانهایی‌ که‌عوام‌ در مورد آزمایش‌ کردن‌ قارچها، برای‌ دریافت‌ اینکه‌ آیا سمی‌ هستند یا نه‌، البته‌ بی‌فایده‌اند.قارچهای‌ سمی‌ به‌ خاطر تجربه‌ی‌ اشخاصی‌ بداقبال‌ شناخته‌ شده‌اند. خوردن‌ قارچ‌های‌ وحشی‌می‌تواند خطرناک‌ باشد.

لینک به دیدگاه
  • 3 ماه بعد...

خواص قارچ خوراکی

 

 

قارچ خوراکی ماده غذایی سالم ، لذیذ و سرشار از پروتئین ، انواع ویتامین‌ها ، املاح و آنتی‌اکسیدانت‌ها است که با دارا بودن طعم ، بو و بافت مطبوع در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، قارچ دارای ۵/۱ ـ ۶ درصد پروتئین است که ۷۰ تا ۹۰ درصد آن جذب بدن می‌گردد همچنین به علت پایین بودن اسید اوریک آن بسیاری از پزشکان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس وبیماریهای مربوطه توصیه کرده‌اند .ـ دارای ویتامین‌های B2 – B1-B12 – B6 – C و H است که برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن ، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافتـهای بدن ، تشکیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها ، درمان کم‌خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارند که البته در صورت استفاده از روش‌های صحیح پخت‌، فریز و خشک کردن خواص تمام این ویتامین‌ها حفظ می‌گردد .ـ حاوی مقادیر بسیار مناسبی از مواد معدنی شامل : پتاسیم ، فسفر، منگنز، مس، آهن و کلسیم می‌باشد .ـ دارای درصد بسیار کمی چربی و کالری و مقادیر مطلوبی از لیستین که عامل پایین آورنده چربی خون است می‌باشد، بنابراین در رژیمهای لاغری بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد .ـ این غذای سلامت و تندرستی Health Food سرشار از انواع آنتی‌اکسیدانت‌ها از جمله « لنتیان » است که خاصیت ضد سرطانی دارند .

لینک به دیدگاه

ارزش غذایى قارچ

قارچها از گیاهانى هستند که به طور استثنایى کلروفیل ندارند و داراى مقدار سرشارى پروتئین هستند که پروتئین آنها از لحاظ مقدار نزدیک به گوشت است و در نتیجه قارچها سبزى منحصر به فردى از این لحاظ مى باشند که بیشتر از سبزى به گوشت شباهت دارند.

 

قارچهاى خوردنى سرشار از ویتامین مخصوصا ویتامینهاى ((ب ۱)) و ((ب ۲)) و ((پ پ )) و ((د)) مى باشند.

 

قارچها داراى چهار تا پنج درصد مواد نشاسته اى هستند. موشها و خوکچه هاى هندى در آزمایشگاه توانسته اند با خوردن قارچ به جاى مواد پروتئین تغذیه کنند و کمترین کمبود از نظر پروتئین در آنها پیدا نشده است .

 

قارچها هیچگونه مواد قندى ندارند و همچنین فاقد چربى هستند و از این جهت داراى ارزش غذایى زیاد هستند. متاءسفانه سللوز گوشت قارچ که (در دم بیشتر از کلاهک آن است ) غیر قابل هضم است به همین جهت است که مصرف این ماده غذایى را که ((عموى گوشت ))است براى کسانى که هضم مشکلى دارند به ندرت تجویز مى کنند.

 

ولى در هر حال براى هر غذا شصت تا صد گرم قارچ را مى توان مصرف کرد بدون این که عوارض سوء هضم آن ما را ناراحت کند. مقدار مصرف قارچ در هر غذا از صد و پنجاه گرم تا دویست گرم که تجاوز کرد هضم آن به علت سللوزها مشکل مى شود.

لینک به دیدگاه

چه کسانى نباید قارچ بخورند؟

 

مصرف قارچ به علت این که دیر هضم مى شود براى پیران ، زنان حامله و کسانى که بچه شیر مى دهند مناسب نیست .

 

کسانى که مبتلا به اختلال کلیه هستند باید مثل تمام مواد پروتئینى از مصرف زیاد قارچ خوددارى کنند.

 

کسانى که اختلال هاضمه دارند و یا از کبد علیل و رنجورند و یا کولیت روده دارند و یا به ورم مفاصل مبتلا هستند و یا به علت اسیداوریک موجود در خون مبتلا به نقرس شده اند نباید قارچ مصرف کنند.

لینک به دیدگاه

چه کسانى باید قارچ بخورند؟

 

کسانى که دیابت دارند باید قارچ بخورند زیرا قارچ هیچگونه ماده قندى ندارد.

 

قارچ براى کسانى که یبوست دارند مفید است زیرا سللوزهاى آن به رفع یبوست آنان کمک مى کند.

 

اشخاصى که چاق هستند باید قارچ را با سرکه یا آب لیمو بخورند زیرا قارچ هیچگونه ماده چربى ندارد و در نتیجه آنها را چاق نمى کند.

 

کسانى که مسلول هستند اگر قارچ بخورند موجب باز شدن اشتهاى آنها مى شود و در نتیجه با اشتها غذا مى خورند و حال عمومى آنها بهبود مى یابد.

لینک به دیدگاه

چگونه باید قارچ را انتخاب کرد؟

 

توصیه ما در مورد مصرف قارچ به شما این است که هیچ وقت قارچى را که کاملا نمى شناسید مصرف نکنید. وقتى خودتان نمى دانید قارچى را که پیدا کرده اید سمى یا غیر سمى است از مصرف آن صرفنظر کنید. اگر به خوردن قارچ علاقه دارید بهتر است آن را از فروشنده مطمئنى بخرید و یا از قوطیهاى کنسرو قارچ استفاده کنید.

 

از انواع قارچها، نوعى از آن که معروف به ((آمانیت فالوئید)) است کشنده و مرگبار است و بقیه اقسام سمى قارچ مسمومیت هاى شدید به بار مى آورد که اگر زود به پزشک مراجعه نشود موجب هلاکت مى گردد، بنابراین در مورد انتخاب و مصرف قارچ باید احتیاط کامل را رعایت کرد.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...