رفتن به مطلب

استفاده از موریانه‌ها در تولید سوخت پاک


ارسال های توصیه شده

استفاده از موریانه‌ها در تولید سوخت پاک

محققان دانشگاه فلوریدا در تلاشند با استفاده از ژنهایی که در ساختار گوارشی موریانه ها کشف شده است به شیوه ای کم هزینه و آسان برای تولید سوخت پاک اتانول دست پیدا کنند.

قدرت مرموز موریانه ها در خوردن مقاوم ترین چوبها و تبدیل بافت چوب به انرژی مورد نیاز برای ادامه حیات خود از گذشته مورد مطالعه دانشمندان قرار داشته است.

محققان در دانشگاه فلوریدا از جمله دانشمندانی هستند که در تلاشند با کشف رمز ویژگی موریانه ها به انرژی دست پیدا کنند و ساختارهای گیاهی را به سوخت اتانول ارزان قیمت تبدیل کنند.

بر اساس گزارش وزارت نیروی آمریکا در صورتی که بتوان با کمک موریانه ها که سالانه دو میلیارد خسارت به این کشور وارد می کنند اتانول ارزان قیمت تولید کرد نیمی از مصرف گازوئیل این کشور را می توان با کمک اتانول جایگزین کرد.

فناوری های امروزی برای محقق شدن این هدف از توانایی های لازم برخوردار نیستند و در نتیجه هزینه های این فرایند را افزایش خواهند داد. محققان با بررسی میکروسکوپی سیستم گوارشی موریانه ها تا کنون توانسته اند در حدود ۶ هزار و ۵۵۵ ژن مرتبط با گوارش و هاضمه را در بیش از دو هزار و ۵۰۰ موریانه کشف کنند که با استفاده از این ژنها دانشمندان قادر خواهند بود ژنهای حیاتی برای تبدیل سلولز به قند را شناسایی کنند.

موریانه ها پس از جویدن چوب مواد جویده شده را در بخشهای مختلف روده خود تحت تاثیر نوعی آنزیم قوی، انواع مختلفی از باکتری ها و گونه ای تک سلولی که نوعی متفاوت از آنزیم را ترشح می کند، قرار می دهند. آنزیم آخر با کمک دیگر آنزیمها می تواند قند را از ساختار چوب رها کرده و به انرژی تبدیل کنند.

به گفته دانشمندان یکی از کلیدی ترین مراحل این فرایند را باکتری ها به عهده دارند.

در واقع موریانه ها این باکتری ها را در بدن خود سکنی می دهند و باکتری ها نیز با تولید مواد مورد نیاز موریانه ها در واقع اجاره بهای سکونت خود را پرداخت می کنند.

به گفته دانشمندان هدف از مطالعه بر روی موریانه ها استفاده از این حشرات برای تولید سوخت پاک نیست بلکه هدف نهایی کشف ساختار آنزیم هایی است که به واسطه آنها تولید می شود، در این صورت با تولید انبوه این آنزیمها می توان شیوه ای قابل اطمینان را برای تولید ارزان قیمت سوخت پاک ارائه کرد.

محققان در عین حال امیدوارند با تزریق ژنهایی که از موریانه ها به دست آمده به میلیونها میلیون ارگانیزم از قبیل قارچها یا باکتریها به کارخانه ای زیستی برای تولید اتانول کم هزینه دست پیدا کنند.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...