رفتن به مطلب

یه دغدقه فکری !!

ارسال های توصیه شده

سنت و مدرنیسم (نوگرایی) !!

همیشه این موضوع دغدقه ذهنم بوده و درگیرش بودم و هستم

تو روابط اجتماعی و زندگی شخصی یه بخشی از ذهنم سنتی فکر میکنه و یه بخش دیگرش مدرن و تقابلیست بین این دو مقوله به نظرم پیچیده ...

اگر چه این دو مقوله حاکی از طرز فکر افراد و رفتار عموم جامعه است ولی تضاد عمیقی وجود داره !!

اگرچه تو عرف جامعه کنونی مرد ایرانی رو به عنوان مرد سنتی قلمداد می کنند

سنت به حفظ و گرامیداشت انچه که از گذشته جریان داره و به مامیرسه نشئت گرفته میشه و مدرنیسم یا همون نوگرایی گرایش فکری و رفتاری به پدیده های فرهنگی نو وپیشرفته تر و کنار زدن برخی از سنت هاست!!

از یک موضوع کاملا ساده کمک میگیرم مسئله ازدواج

دوست دارین پدر و مادر براتون همسر پیدا کنن یا خودتون با توجه به روابطی که تو جامعه دارین؟

یا روابطی که تو اینده شغلی براتون پیش بیاد در عینی اینکه همسر دارین مثلا صحبت با جنس مخالف تو رستوران یا هرجای اجتماعی دیگه !!

شاید مرد سنتی قبول نکنه که همسرش اینگونه رفتارا ازش سر بزنه و مورد قبولش نباشه البته نظر خانوما رو نمیدونم اگه برای همسرشون ازاین مسائل پیش بیاد شاید به نظرتون مسئله خیلی کوچیکی باشه ولی ازین دست موارد خیلی پیش میاد ولی جای بحث داره !

درمورد من شاید بگم سر دوراهی ذهنی بمونم کدوم راه بهتره !!

ایا جامعه ای که به نظرم رو به شبه مدرن شدن پیش میره میتونه این طرز فکر قالب کنه که تو روابط اجتماعی و شخصی زن و مرد کاملا یکسان هستند و ازاد تصمیم میگیرن یا طرز فکر سنتی جنبه منفی و نقادانه به این موضوعات اجتماعی میگیره نمی پسنده !!

البته این بحث خیلی خیلی بزرگ ومیشه شرح و بست طولانی داد اما خواستم با این قلم ضعیفم بخشی از دغدقه های شخصیم درمیون بزارم با دیگران و دید اونها رو بسنجم

آیا شما هم تاحالا به این موضوع فکرکردین؟

سنت و مدرنیسم تو ذهن شما اینگونه بوده ؟

• Like 15
لینک به دیدگاه

من فکر می کنم اکثر جوونای هم سن و سال ما درگیر همین مساله هستن.ما تکلیفمون مشخص نیست!

پدرو مادرای ما سنتی زندگی کردن، و نسل بعد ما هم حتما مدرن! اما نسل ما این وسط گیر کرده بین فرهنگ سنتی و مدرن.و این خیلی بده.

اینکه کدومش بهتره ، باید ببینیم کدومش با روحیاتمون بیشتر سازگاره.هنوزم هستن خونواده هایی که خیلی سنتی و بسته هستن و بالعکس.

راستش منم نمیدونم کدوم طرفیم.در مورد بعضی مسائل احساس میکنم سنتی فکر کردن بهتره بعضی مواقع هم مردن فکر کردن.نمیدونم:icon_pf (34):

• Like 7
لینک به دیدگاه

ملتی عاشق مدرنیته ومدافعان غیورسنت!

اوج تضاد رفتاری درنسلی جزغاله

گشتم نبود نگرد نیست

چاره ای براین رفتارها تازمانی که یک کنش اجتماعی ازپایین ترین سطح دوباره شروع بشه وجود نخواهد داشت ولی سوال اینه چه کسی میتونه همچین ظرفیتی ایجاد کنه؟یا بهتر بگم چه عاملی میتونه باعث بروز این تغییر بشه؟

• Like 11
لینک به دیدگاه

گشتم نبود نگرد نیست

چاره ای براین رفتارها تازمانی که یک کنش اجتماعی ازپایین ترین سطح دوباره شروع بشه وجود نخواهد داشت ولی سوال اینه چه کسی میتونه همچین ظرفیتی ایجاد کنه؟یا بهتر بگم چه عاملی میتونه باعث بروز این تغییر بشه؟

چقدر از این حرفت خوشم اومد :flowerysmile:

من فکر میکنم اکثر ایرانیها کلا آدمهای سنتی هستن اما یا ادای آدمهای مدرن رو درمیارن(تا از نظر خودشون از بقیه عقب نمونن)یا به زور می خوان خودشونو عوض کنن.نتیجه همینی می شه که الان بهش دچاریم....بین سنت و مدرنیته گیر کردیم:banel_smiley_4:

• Like 4
لینک به دیدگاه

گشتم نبود نگرد نیست

البته کنش اجتماعی از پایین ترین سطح نمیتونه یا شایدم امکانش خیلی کمه که بروز کنه و جامعه رو دربر بگیره همیشه این قشر متوسط جامعه بوده که این همه مسولیتهای اجتماعی رو دوشش هست و مجبوره که کج دار ومریض حرکت کنه و بارش به منزل برسونه !!

شاید تنها عاملی که میتونه تاثیر گذار باشه گذر زمان و بالارفتن اگاهی نسبت به جهان پیرامون بشه که اینم وظیفه قشر متوسط جامعه ای که بستر سازی کنه و جا بندازه الان جامعه همونطور که گفتم شبه مدرن تا مدرن و فاصله زیادی داریم تا مدرنیته!!

شایدم دین نمیتونه یا قادر نیست خودش از نگاه مدرنیته جلوه بده وم ردم هم نگاهشون اکثرا به دین هست

• Like 2
لینک به دیدگاه

يه جاهايي سنتي بودن خوبه يه جاهايي مدرنيته!

يه جاهاييم تلفيق دوتاش باهم...مثلا همون مسئله ازدواج كه گفتي

هم آشنايي بيرون از خانواده و هم خواستگاري و ....

اينكه خيليا دلشون ميخواد مدرن باشن بيشتر به خاطر فرار از سنت ها يا به اصطلاح سنت شكنيه!

و مقابله با نسل قبل!

• Like 6
لینک به دیدگاه

چرا دغدغه !!!!

هم سنت لازمه هم مدرنیته.....

مثلا دستگیری از نیازمندان و همسایه ها،یک سنته و خیلی خوبه آدم داشته باشه،اما در مدرنیته اساس بر خود محوریه.

یعنی 100 سال پیش کسی چوب خط میداد که پولش را بعدا بیاره،حتما میاورد و اگه نمیاورد عجیب بود.

امروز ملت کلی چک و سفته و...... هم میدن به هم اعتماد نمیکنن.

• Like 12
لینک به دیدگاه
البته کنش اجتماعی از پایین ترین سطح نمیتونه یا شایدم امکانش خیلی کمه که بروز کنه و جامعه رو دربر بگیره همیشه این قشر متوسط جامعه بوده که این همه مسولیتهای اجتماعی رو دوشش هست و مجبوره که کج دار ومریض حرکت کنه و بارش به منزل برسونه !!

شاید تنها عاملی که میتونه تاثیر گذار باشه گذر زمان و بالارفتن اگاهی نسبت به جهان پیرامون بشه که اینم وظیفه قشر متوسط جامعه ای که بستر سازی کنه و جا بندازه الان جامعه همونطور که گفتم شبه مدرن تا مدرن و فاصله زیادی داریم تا مدرنیته!!

شایدم دین نمیتونه یا قادر نیست خودش از نگاه مدرنیته جلوه بده وم ردم هم نگاهشون اکثرا به دین هست

داغ دلمو تازه کردی که داداش

تو ایران جامعه متوسط فکری نداریم

جامعه بسیاربزرگی ازنظر اقتصادی درحال تشکیل وپایدارشدن هست ولی بنا به هزار ویک دلیل از تشکیل وپایدارشدن این طیف فکری جلوگیری میشه ودلیل عدم موفقیت تمامی رفرم های اجتماعی درایران به این نکته برمیگرده

مرسی:icon_gol:

• Like 2
لینک به دیدگاه
داغ دلمو تازه کردی که داداش

تو ایران جامعه متوسط فکری نداریم

جامعه بسیاربزرگی ازنظر اقتصادی درحال تشکیل وپایدارشدن هست ولی بنا به هزار ویک دلیل از تشکیل وپایدارشدن این طیف فکری جلوگیری میشه ودلیل عدم موفقیت تمامی رفرم های اجتماعی درایران به این نکته برمیگرده

مرسی:icon_gol:

البته منظورم از قشر متوسط جامعه از لحاظ سطح درامد بود نه سطح فکری!!

قشر متوسط یعنی قشر دانشجو اساتید حتی کارمندان کسایی که اهل قلم هستند و باکتاب سروکار دارن اینترنت میرن دنبال اخبار هستن و...

این قشر از لحاظ افکار متعالی هستن سجاد جان

• Like 3
لینک به دیدگاه

برداشتت از سنتیو مدرنیسم درسته البته تو نگاه اول و یه برداشت سطحیه. امروزه تو بحث روز منظور از سنتی بودن ترس از شرایط جدید و عدم پذیرش افکاری غیر از افکار خودمونه و منظور از مدرنیسم هم جامعه بدون دینه(البته بدون دخالت دین)

• Like 3
لینک به دیدگاه

من همیشه از سنت فراری بودم فکرم ذهنم حسّم سلیقم منطقم ذاتم میشه من حالا می‌خواد سنتی باشه یا مدرنیته ولی‌ بر اساس همون ذاتو سلیقه و منطق و... از سنت فراریم.. بیزارم!

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...
من فکر می کنم اکثر جوونای هم سن و سال ما درگیر همین مساله هستن.ما تکلیفمون مشخص نیست!

پدرو مادرای ما سنتی زندگی کردن، و نسل بعد ما هم حتما مدرن! اما نسل ما این وسط گیر کرده بین فرهنگ سنتی و مدرن.و این خیلی بده.

اینکه کدومش بهتره ، باید ببینیم کدومش با روحیاتمون بیشتر سازگاره.هنوزم هستن خونواده هایی که خیلی سنتی و بسته هستن و بالعکس.

راستش منم نمیدونم کدوم طرفیم.در مورد بعضی مسائل احساس میکنم سنتی فکر کردن بهتره بعضی مواقع هم مردن فکر کردن.نمیدونم:icon_pf (34):

این یکی از مسائلیه که من به شدت ازش بیزارم! اینکه بعضی ها و یا خود من ادعا می کنیم که مدرن فکر می کنیم و پای منافع شخصی می رسه سنتی فکر می کنیم!

بذاربد یه مثال بزنم! خیلی از دخترای الان می گن مدرن زندگی می کنن اما! پای ازدواج و خواستگار می آد وسط! از سنت پیروی می کنن! و می گن ما مهریه ی می خوایم(نمونه ی بارز!!! سنتی فکر کردن و عمل کردن!! ) من یه بار به یکی گفتم وقتی تو می گی مدرنی پس نبایید!! وقتی پای منافعت می آد وسط سنتی بشی!!!

• Like 2
لینک به دیدگاه
این یکی از مسائلیه که من به شدت ازش بیزارم! اینکه بعضی ها و یا خود من ادعا می کنیم که مدرن فکر می کنیم و پای منافع شخصی می رسه سنتی فکر می کنیم!

بذاربد یه مثال بزنم! خیلی از دخترای الان می گن مدرن زندگی می کنن اما! پای ازدواج و خواستگار می آد وسط! از سنت پیروی می کنن! و می گن ما مهریه ی می خوایم(نمونه ی بارز!!! سنتی فکر کردن و عمل کردن!! ) من یه بار به یکی گفتم وقتی تو می گی مدرنی پس نبایید!! وقتی پای منافعت می آد وسط سنتی بشی!!!

منظور من در مورد اون حرفم اصلا این نبود که هرجا به نفعم باشه ، سنتی فکر می کنم یا مدرن!

هر کی هم این کارو می کنه اشتباه می کنه.

لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...