رفتن به مطلب

ایا ملت شریف ایران بافرهنگ هستند؟

spow

30 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. ایا ملت شریف ایران بافرهنگ هستند؟

• 0
    • 7
    • 0
    • 21
    • 2
    • 0

ارسال های توصیه شده

مطمئنا شاید شما دربرخورد با ادمای که روزمره باهاشون درارتباطید چه اشنا باشند وچه غریبه به نکات ریزودرشتی برخورد میکنید که حاکی از عدم انطباق رفتارها با معیارهای مورد مدعای این افراد باشند

نکته ای که حائز اهمیت است اینکه استثنایی را دراین میان قائل نمیشوم!

جدا کردن یکسری ادم یا خودم یا شما از این امر مطمئنا شاید فقط جنبه خودشیفتگی یا تعارف را به ذهن متبادرمیسازد

اما موضوع از چه قرار است

درکشور گل وبلبل ما چیزی که به عینه وتجربه برایم اثبات شده این است که متاسفانه همواره یک پروسه یک فرایند یک تکنولوژی وارد کشورمامیشود بدون انکه بسترسازی فرهنگی مناسب با این امرصورت پذیرفته باشد یا متناسب با فرهنگ ما ومنطبق با معیارهای رفتاری جامعه ما مدون شده باشد

مثالهای بسیار فراوانی دراین زمینه میتوان برای اثبات ذکرکرد درحالی که متاسفانه هنوز نتوانسته ام مثال نقضی براین پدیده تاریخی به طور کامل پیدا کنم!!

امیدوارم دراین زمینه من اشتباه کرده باشم!

ساده ترین وملموس ترین مثال اتومبیل

همه مابرای تردد یا رفتن به دانشگاه یا سرکارمون از این وسیله استفاده میکنیم وتصور دنیایی بدون حمل ونقل شاید برایمان بسیار سخت باشد

اما فرهنگ استفاده از این وسیله چه؟

ایا معضل ترافیک فقط به نداشتن فرهنگ طراحی شهری ما برمیگردد؟

ایا عقده لایی کشیدن با ماشینی که به هیچ عنوان استاندارد نیست به اختلافات فکری مردم برمیگردد؟

ایا فرهنگ بوق زدن درنصف شب برای صدا کردن یک دوست یک فرهنگ نهادینه شده جهانی است؟

ایا مسدود کردن راه امبولانس با این تلقی که ماشین اداره رو برای استفاده شخصی میرونن یک تفکر بین المللی است؟

وهزاران مثال از این دست دراین زمینه

هاه

موبایل

یک وسیله ارتباطی بسیار مفید که ضریب نفوذ خوبی هم درکشور ما داره

هنوز ابروریزی یاهو360 درجه وکارت شارژایرانیان صاحب عظیم ترین فرهنگ جهانی رو ازیاد نبرده ایم!!

روی درودیوار دستشویی ها وباجه های تلفن شماره موبایل وتلفن به اسم خانمی نوشته میشه ویه برچسب وحشتناک درادامش

واین است فرهنگ ایرانی

ساعت سه نصف شب است...با صدای زنگ موبایلتان ازخواب میپرید...یا عده ای از دوستان بیخواب وسرمست از شادی گذرا یایک روانی واقعا بیکار...جنسیت هم که دخیل نیست دراین مسایل

الو خانم؟.....

خجالت بکش اقاواین داستان مزاحمت ها همچنان ادامه دارد

لاجرم اینها نشان ازشعور بالای ملت هست

نگویید عده ای بیسواد این کارهارو میکنند که بارها وبارها از افراد متشخص وتحصیلکرده هم این مسایل را دیده ام!!

بگذریم

• Like 34
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 82
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

دارید تو خیابون راه میریدوتو عوالم خودتون غرق شده اید

صدایی کریه که حس بالااوردن رو مهمون افکارتون میکنه

فیخخخخخخخ خوخخخخخخخخخ....فین...تف!!

چندبار این صحنه چندش اوررا درانظار عمومی دیده اید؟

ایا میدانستید طبق قوانین مدنی سوئیس تف انداختن روی زمین حتی تا سه ماه زندان دارد؟

ایا میدانستید طبق فرهنگ مملکت یانکی ها تف انداختن نوعی توهین رکیک محسوب میشود؟

وما صاحبان وخدایان اندیشه باستانی وامروزین هستیم!!

نهادینه شدن یک مسئله عمومی ورعایت اداب اجتماعی منوط به داشتن سطح تحصیلات بالا نیست که بسیار اثر گذار است این امر وابستگی عمده به تربیت واموزش ورعایت شخصی هنجارها وبایدها دارد

اما مسئله ای بسیار پیچیده وغامض ودرعین حال عمومی وعیان!!!

ارتباطات اجتماعی

از نحوه برخورد پدرومادر با فرزندان وبچه ها با والدین بگیر تا روابط بین دوستان وبرخوردهای اجتماعی بین دختروپسر واز همه مهمتر برخوردهای رسمی بین ارباب رجوع وکارمند یا مراجع رسمی با مردم عادی

کدامیک از این روابط دارای فرهنگ نهادینه شده وازقبل تعریف شده است؟

یک مثال ساده برایتان بزنم که بسیار هم عمومی شده وشاید دراین مسئله زیاد دخیل نباشد

لباس رسمی

از کت وشلوار ساده تا پالتو وفراک وازاین دست

ترکیبات قابل توجهی درنحوه پوشش میتونید ببینید که شاخ غول شاهنامه از شاخی که شما شاید دربیاورید کوچکتر باشد!!

برگردیم به مسئله ارتباطات اجتماعی

ایا اصلا جامعه ومفهوم ان برای ایرانی جماعت تعریف شده هست؟

یا ما فقط با ترجمه تحت اللفظی تمدن وانطباق ان با جامعه مدرن وارد هیاهوی جهان وجهانی سازی شده ایم؟

ایا روابط ما درخانواده هنوز متاثر از سنت وسنن قدیمی وتربیت پدرسالارانه هست یا احترام به حقوق کودک ووالدین وشاید نگاهی کمی عمیقتر به دوروبرمان جواب های ساده ای برای این مسایل داشته باشد

بتازگی که باب شده درسردر هراداره ای مینویسند منشوراخلاقی فلان اداره

ایا این اخلاق تازه اختراع شده یا ما نمیدانستیم؟

جواب بسیارساده هست ولی از گفتن حقیقت معذوروعاجزیم

گفتنی دراین باب به قدر هفت مثنویست ولی وقت تنگ وسواد کم!

شاد باشید

• Like 29
لینک به دیدگاه

دوستان عزیز من نیازی به تشکر از پست ها ندارم که همیشه وهمه جا شامل حال من بوده لطف شما

تو این تاپیک خواهشا هرکسی اومد وخوند نظرشو حتی اگر چندکلمه کوتاه هم بود بنویسه که برام ارزش هزارچندانی داره نظراتتون

گزینه های نظرسنجی هم ازدید محدود من بوده ومیتونید درنظرسنجی هم شرکت کنید

اما دوباره خواهش میکنم هرکدوم از شما نظرتون راهکارتون وفکرتون رو دراین زمینه بنویسید

سپاس:icon_gol:

• Like 18
لینک به دیدگاه

متنت زیاده بعدا میام میخونم

خواستم نخونده نظر بدم اگه ربطی نداشت شرمنده

چند روز پیشا رفته بودیم سلیمانیه عراق

اون کشوری که سالها بدست صدام بهشون ظلم شده بود و تو فقر و نداری زندگی کردن

فرهنگشونو که دیدم فهمیدم علت بی فرهنگی فقر نیست وگرنه باید خیلی بدتر از ما بودن

ما حتی یه صف نون وایی هم رعایت نمیکنیم درحالیکه اونجا وقتی قرار بود صف باشه چقد منظم!

کرایه ها تو مینی بوس ها از اون آخر دست بدست میرسید به دست راننده و راننده هم نشمرده میریخت تو دخل!

بدون اینکه قانون جلوشونو بگیره مشروب خورده هارو تو رستورانایی که خانواده بود راه نمیدادن...

رفتار و برخورد مودب راننده ها با هم بدون درگیری و بد و بیراه گفتن و بدون بزور حق همو گرفتن...

خانومای بی حجاب و آقایون بدون کوچیکترین نگاه و متلک و مزاحمت...

همیشه به این فکر کردم که چرا کار فرهنگ ما به اینجا کشیده...

شاید چون عربا وقتی به جایی حمله میکردن اولین هدفشون تخریب فرهنگ اون منطقه بود...

• Like 19
لینک به دیدگاه

مردم ما از اول بی فرهنگ بودن!

این مثلا موبایل یا اتومبیلی که وارد شده از اول به غلط بوده برای اینکه بستر درستی نداشته و این باعث استفاده نادرست و ایجاد فرهنگ غلط شده که ریشه گرفته با فرهنگ سازی و اینا هم درست بشو نیست...

چقدم بدم میاد از کلمه فرهنگ سازی می خوان یه جیزی رو درست کنن بدترش می کنن فرهنگ سوزی می شه بدتر!

چیزی رو از بیرون نمی شه به مردم به عنوان فرهنگ وارد کرد اگه تک تک آدما به بد بودن این رفتارا اعتقاد پیدا کنن و سعی در درست کردن رفتارشون داشته باشن بشه یه سری از مشکلات حل شه ولی به قول خودت مردم دوست ندارن اینطوری راحتن انگار!

• Like 12
لینک به دیدگاه

مگه مردم جاهاي ديگه از اول اين وسيله هارو داشتن؟فكرم نميكنم وقتي ماشين اومد فعاليت رسانه ها به اندازه حالا باشه كه بخوان براي همشون فرهنگ سازي كرده باشن.علت يه چيز ديگست كه نميدونم:hanghead:

• Like 8
لینک به دیدگاه

به نظرم برای جواب این سوال باید صورت سوال رو به اجزای تشکلیل دهنده اش تجزیه کرد تا ببینی تک تک اونها چه معنایی دارن و وقتی در کنار هم قرار می گیرن چه نقشی پبدا می کنن

یعنی این لغات

ملت

شریف!

ایران

فرهنگ

اما تعاریف هر کدام

ملت:مِلَّت را می‌توان یک واحد بزرگ انسانی تعریف کرد که طی تکامل تاریخی به وجود آمده و بر شالوده اشتراک سرزمین و اقتصاد و تاریخ و فرهنگ ملی استوار است. عامل پیوند آن فرهنگ و آگاهی مشترک است. یعنی»» یک کشور که از یک نژاد و تابع یک دولت باشند

شریف: که درواقع صفتی از شرافت است یعنی کسی که داری شرافت است ؛بزرگوار

اما فرهنگ: علم دانش ادب معرفت تعلیم و تربیت آثار علمی و و ادبی یک قوم یا ملت

حالا باید ببینیم که این موارد قرمز رو ما چقدر داریم؟ بعضی ها محیطی اند و بعضی ها هم وراثتی که نمی تونیم کنترلش کنیم

حالاببینیم که

چقدر می تونیم داشته باشیم؟؟

:ws37:

مثلا در یه کشوری مثل سنگاپور آدامس جویدن! سیگار کشیدن ! و ماشین کثیف بیرون آوردن

جریمه داره!

این بخشش بستگی به دولت داره اما اجراش بستگی به ملت !

وقتی خود ما هنوز خیلی از کوچکترین چیز ها مثل عبور از خط عابر پیاده یا ایستادن برای سبز شدن چراغ و ... و... و...

این بعنی ما فرهنگمون اینه که همیشه یکی بالا سرمون باشه تازه واسه رعایت نکردنش هم مجازات خیلی سنگین بذارن تا ما بخوایم یه چیزی رو رعایت کنیم!

پس یعنی همه اجزای این جمله مشکل دارن!!:sigh:

• Like 17
لینک به دیدگاه

من فکر می کنم مردم ما خیلی وقت ها این بی فرهنگی رو دوست دارن!

طرف وسط خیابون میزنه زیر خنده اونم با چه وضعی می گم کمی آروم تر میگه بی خیال بابا حزب اللهی بازی در نیار(!) بذار راحت باشیم...

تو رستوران نشستی گوشیشون زنگ می خوره با صدای بلند شروع می کنن به حرف زدن بی توجه به جایی که هستن.

من که فکر می کنم از این طور رفتار ها راضین و دوست دارن اینطور عمل کنن

خب وقتی اینطور رفتار کردن رو دوست دارن نمی شه بهشون گفت که آقا درست نیست خانم غلطه

البته فکر می کنم تو قشر دانشجو این قبیل رفتار ها کمتر باشه یا لااقل من کمتر چنین رفتار هایی رو دیدم به همین خاطر فکر می کنم حالا که ما خودمون مستقیم نمیریم سراغ فرهنگ و فرهنگ سازی جماعت رو سمت تحصیل سوق بدیم بلکه فرجی شد

من همیشه به خاطر این رفتار ها متاسف بودم آخه حیف نیست ... :sigh:

• Like 15
لینک به دیدگاه

هر قوم و ملتی یک فرهنگی برای خودش داره . که به خودی خود نمیشه اون رو خوب یا بد شمرد .

اما در مقایسه بین فرهنگهاست که یکی رو ضعیف ودیگری رو قوی میدونیم.

آنچه که از مثالها عنوان شد ربطی به فرهنگ ایرانی نداره . بلکه هر تکنولوژی که وارد میشه باید فرهنگ اون رو هم وارد یا سازماندهی کرد.

همین عربهایی که بعضیها بی فرهنگ میدونن . وقتی یک چیزی رو میخوان وارد کنن اول فرهنگش رو بررسی می کنن بعد هم طرز استفاده اش رو یاد میدن هم فرهنگش رو .

ما میاییم مبایل وارد میکنیم بعد فکر میکنیم اسمشو چی بزاریم. و هزار مثال دیگه.

عیب از فرهنگ ایرانی نیست عیب از اینه که یه چیز خارجی که میاریم فرهنگشو نمیاریم.

• Like 7
لینک به دیدگاه

البته فکر می کنم تو قشر دانشجو این قبیل رفتار ها کمتر باشه یا لااقل من کمتر چنین رفتار هایی رو دیدم به همین خاطر فکر می کنم حالا که ما خودمون مستقیم نمیریم سراغ فرهنگ و فرهنگ سازی جماعت رو سمت تحصیل سوق بدیم بلکه فرجی شد

من همیشه به خاطر این رفتار ها متاسف بودم آخه حیف نیست ... :sigh:

فرهنگ با تحصیلات عوض نمیشه با فهم درست از موقعیت و فضای موجود درست میشه.

درنظر بگیر یک روستایی بیاد شهر یا یک شهری بره روستا . هردو در مرحله اول دچار مشکل میشن. مگه اینکه دقتشون رو زیاد کنن و خودشون رو با محیط تطبیق بدن.

• Like 5
لینک به دیدگاه
فرهنگ با تحصیلات عوض نمیشه با فهم درست از موقعیت و فضای موجود درست میشه.

درنظر بگیر یک روستایی بیاد شهر یا یک شهری بره روستا . هردو در مرحله اول دچار مشکل میشن. مگه اینکه دقتشون رو زیاد کنن و خودشون رو با محیط تطبیق بدن.

بله ... حرف شما درست اما این فهم درست چطور حاصل میشه؟

من فکر می کنم چون اکثر ما تو دانشگاه سعی می کنیم خودمون رو با فرهنگ جلوه بدیم کم کم این کار به رفتار واقعی ما تبدیل میشه

البته این حرف من برای جوون تر هاست و شامل کسانی که سن و سالی ازشون گذشته نمیشه

• Like 4
لینک به دیدگاه
هر قوم و ملتی یک فرهنگی برای خودش داره . که به خودی خود نمیشه اون رو خوب یا بد شمرد .

اما در مقایسه بین فرهنگهاست که یکی رو ضعیف ودیگری رو قوی میدونیم.

آنچه که از مثالها عنوان شد ربطی به فرهنگ ایرانی نداره . بلکه هر تکنولوژی که وارد میشه باید فرهنگ اون رو هم وارد یا سازماندهی کرد.

همین عربهایی که بعضیها بی فرهنگ میدونن . وقتی یک چیزی رو میخوان وارد کنن اول فرهنگش رو بررسی می کنن بعد هم طرز استفاده اش رو یاد میدن هم فرهنگش رو .

ما میاییم مبایل وارد میکنیم بعد فکر میکنیم اسمشو چی بزاریم. و هزار مثال دیگه.

عیب از فرهنگ ایرانی نیست عیب از اینه که یه چیز خارجی که میاریم فرهنگشو نمیاریم.

کلافه عزیز

فرهنگ جامعیتی داره که هیچ لغتی درمباحث جامعه شناختی جامعیت اونو نداره!

فرهنگ هرملت هرقومیت هرجامعه ای مختص اون جامعه هست ونمیشه اونو با بقیه مورد قیاس قرار داد

نمیتونیم فرهنگی رو از بین ببریم یا ایجاد کنیم مگراینکه ظرفیت های پذیرش رو دراون جامعه وبسترفکری افراد اون جامعه مهیا کرده باشیم

مثالهایی که زدم چون برای همه مردم با هرفرهنگی عمومیت داره وبرای مردم خودمون مورد تناقض هست اورده شدند

بقول رضا این مشکل از خودمونه ومختص فرهنگ ایرانی هست

تجربه دیدن سایر فرهنگ ها تفاوتها رو به نحو بارزی اشکارمیکنه

فرهنگ یک مکانیزم اوردنی یا نصب شدنی نیست که من برم تو ماشین یا موبایل رو بزارم تو جیبم وصاحب اون فرهنگ بشم

باید ظرفیت های فکری ونمودهای عملی قابلیت های اون وسیله رو متناسب با بسترسازی فکری وظرفیت پذیرش وشعور جامعه هماهنگ کرد وپرورش داد

یه مثال ساده تر وملموس تری برات میزنم

تنها بیماری روانی که بین همه انسانها مشترکه خمیازه کشیدنه

این دیگه منشا وارداتی یا صادراتی نداره

چندبار درمحیط های مختلف دچار بیماری دیگران شده اید وناخوداگاه شماهم خمیازه کشیده اید؟

درحالیکه این مسئله ریشه روانی داره ومیتونه ناشی از خستگی ،بیخوابی یا امثالهم باشه

ایا برگردوندن سر به جایی دورازدید بقیه وبستن جلوی دروازه مبارک دهن با یک دست اینقدرسخته که باید چندنفربیان اینو بهمون یاد بدن؟

مشکلات ریشه درباورها وافکاراین مردم داره ووقتی مسایلی به این کوچکی مورد اهمال ومحل بی توجهی میشه مطمئنا درمواردی بزرگتر گنهکاران بزرگی خواهیم بود!

بقولی لطف مکرر حق مسلم میشود شاید مصداق خوبی باشه برای این مسئله

• Like 9
لینک به دیدگاه
مردم ما از اول بی فرهنگ بودن!

این مثلا موبایل یا اتومبیلی که وارد شده از اول به غلط بوده برای اینکه بستر درستی نداشته و این باعث استفاده نادرست و ایجاد فرهنگ غلط شده که ریشه گرفته با فرهنگ سازی و اینا هم درست بشو نیست...

چقدم بدم میاد از کلمه فرهنگ سازی می خوان یه جیزی رو درست کنن بدترش می کنن فرهنگ سوزی می شه بدتر!

چیزی رو از بیرون نمی شه به مردم به عنوان فرهنگ وارد کرد اگه تک تک آدما به بد بودن این رفتارا اعتقاد پیدا کنن و سعی در درست کردن رفتارشون داشته باشن بشه یه سری از مشکلات حل شه ولی به قول خودت مردم دوست ندارن اینطوری راحتن انگار!

خب تاریخ نقل قولهایی داره درتایید یا رد فرمایشت فاطمه عزیز

به هرحال جاافتادن یک پارادایم رفتاری دریک جامعه نیاز به مدیریت مبتنی برفکر واراده داره

اما باید بستر این مسایل هم امادگی وظرفیت پذیرش این تغییرات رو داشته باشه

چیزی که بقول خودت مردم دوست ندارن!!

مگه مردم جاهاي ديگه از اول اين وسيله هارو داشتن؟فكرم نميكنم وقتي ماشين اومد فعاليت رسانه ها به اندازه حالا باشه كه بخوان براي همشون فرهنگ سازي كرده باشن.علت يه چيز ديگست كه نميدونم:hanghead:

مردم جاهای دیگه هم از اولش نداشتن ولی طرز برخوردها مهمه

مایی که همه جا خودمون رو دست بالا میگیریم چرا دریک پروسه ساده این همه عقب افتاده هستیم؟

مگه بقیه دنیا موقع اومدن روزنامه داشتن؟

یاد حکایت ایجاد اولین مدرسه مدرن توسط میرزا حسن رشدیه درتبریز افتادم

باید هم انتظار چنین عکس العمل هایی رو از این ملت داشت

ممنون عزیز:icon_gol:

• Like 8
لینک به دیدگاه

از نظر من دولت مقصره. اگر ساختار بی ایراد باشه اجزاء ناگزیرند کار خودشون رو درست انجام بدن.

من یه مثال کوچیک میزنم شما متوجه بشید. تو یه فروم عضو بودم. جزء قوانین فروم بود که لینک فــیلتر نباید بزاری. بعد مدیر سایت اومده بود یه تاپیک زده بود که لینکای دانلودش ***** بود. بعد پست دادم تو تاپیک گفتم شاید حواسش نبوده. بعد از مدتی دیدم پست منو پاک کرده چند تا لینک فیـــلتر شده دیگه هم اضافه کرده. قوانین توسط خود همین فرد تدوین میشه. شما چه انتظاری از سایر کاربران دارید؟

جامعه هم به همین شکله. بی فرهنگی مردم به بی تدبیری دولت و عدم رعایت قوانین و بی توجهی به معارف توسط خود دولت بر میگرده.

• Like 7
لینک به دیدگاه
از نظر من دولت مقصره. اگر ساختار بی ایراد باشه اجزاء ناگزیرند کار خودشون رو درست انجام بدن.

من یه مثال کوچیک میزنم شما متوجه بشید. تو یه فروم عضو بودم. جزء قوانین فروم بود که لینک فــیلتر نباید بزاری. بعد مدیر سایت اومده بود یه تاپیک زده بود که لینکای دانلودش ***** بود. بعد پست دادم تو تاپیک گفتم شاید حواسش نبوده. بعد از مدتی دیدم پست منو پاک کرده چند تا لینک فیـــلتر شده دیگه هم اضافه کرده. قوانین توسط خود همین فرد تدوین میشه. شما چه انتظاری از سایر کاربران دارید؟

جامعه هم به همین شکله. بی فرهنگی مردم به بی تدبیری دولت و عدم رعایت قوانین و بی توجهی به معارف بر میگرده.

بسیارممنون ابوالفضل عزیز

نکته بسیارجالب وشایان توجهی هست این مسئله

اما یکی دوتا نکته این وسط هست

اول اینکه این دولت درچارچوب کلیش ایا از همین افراد جامعه تشکیل میشه یانه؟

دوم اینکه این دولت طبق قوانینی که مردم خودشون تایید کردند کار میکنه یا نه؟

نمیخوام به وضعیت الان سیاسی ربط بدم مسئله رو وچالشهایی که هست وایرادات اونارو ببینیم چون این مسایل فارغ از روال زمانبندی شده کنونی بوده وهست!

مسلما گفته های شما دراین مورد عینیت داره ولی ایا دولت از ملت جداست؟

خب وقتی ملت مهرتایید براشتباهات دولت بزنه مسلما دولت اشتباهات قبلی خودش رو نادیده میگیره واین درتمامی جوامع جامعیت داره

منم با گفتتون موافقم که اصلاحات باید ازبالا به پایین باشه درحالت کلی اما باید مردم این اصلاحات رو بخوان

وقتی مردم با هرعیبی کنارمیان خب مسئله وحل اون غامضتر از چیزی میشه که قابل گفتن باشه

:icon_gol:

• Like 7
لینک به دیدگاه

من دروغ گفتن رو از دولت یاد میگریم. دیروز میخواستم اخبار ژاپن رو از صدا و سیما دنبال کنم. نکته ای که به نظرم جالب اومد این بود: تمام تلاش خودشون رو به کار گرفتن تا از عدم رسیدگی دولت ژاپن نسبت به مردم زلزله زده خبر سازی کنن. خوب هدف چیه؟

وقتی یه رسانه همگانی که نقش به سزایی در فرهنگ سازی داره به خاطر منافع دولت میاد هر چیزی رو وارونه میکنه، اخبار رو سیاه میکنه و خیلی کارای دیگه پس خیلی نمیشه از مردم خرده گرفت.

• Like 12
لینک به دیدگاه
بسیارممنون ابوالفضل عزیز

نکته بسیارجالب وشایان توجهی هست این مسئله

اما یکی دوتا نکته این وسط هست

اول اینکه این دولت درچارچوب کلیش ایا از همین افراد جامعه تشکیل میشه یانه؟

دوم اینکه این دولت طبق قوانینی که مردم خودشون تایید کردند کار میکنه یا نه؟

نمیخوام به وضعیت الان سیاسی ربط بدم مسئله رو وچالشهایی که هست وایرادات اونارو ببینیم چون این مسایل فارغ از روال زمانبندی شده کنونی بوده وهست!

مسلما گفته های شما دراین مورد عینیت داره ولی ایا دولت از ملت جداست؟

خب وقتی ملت مهرتایید براشتباهات دولت بزنه مسلما دولت اشتباهات قبلی خودش رو نادیده میگیره واین درتمامی جوامع جامعیت داره

منم با گفتتون موافقم که اصلاحات باید ازبالا به پایین باشه درحالت کلی اما باید مردم این اصلاحات رو بخوان

وقتی مردم با هرعیبی کنارمیان خب مسئله وحل اون غامضتر از چیزی میشه که قابل گفتن باشه

:icon_gol:

دقیقا درست میفرمایید.

ولی یک نکته وجود داره و اونم اینه که مردم همه سیاستمدار نیستند. خیلی از مردم حتی قادر به تشخیص مصالح خودشون هم نیستند. پس اینجاست که وظیفه دولت در رده های بالای مدیریتی که میتونیم از مردم جداش کنیم پررنگ تر میشه.

• Like 6
لینک به دیدگاه

البته شاید هم بشه ملت ایران را با فرهنگ تصور کرد! از اون جایی که فرهنگ ارزشهای نهادینه شده معقول و منطقی تعریف می شه و از اون جایی که تمام مثال هایی که اشاره کردین در موقع عمل حق مسلم هر کس از دید خودش و کاری کاملا به جا و منطقی به حساب میاد، پس مردم ایران هم با فرهنگ هستند!!

این که ریشه این موارد واقعا از کجا میاد سوال راحتی نیست. تمام این مثال ها ظاهر خیلی ساده ولی پیچیدگی عجیبی دارند. بوق زدن بی جا تف کردن وسط خیابون نحوه برخورد با والدین و.......ظاهرا خیلی ساده ولی علت هاشون................

درسته که برای رفع هر مشکل باید علت اون رو خوب شناخت. ولی من فکر می کنم ما این قدر تو علت این مسئله موندیم که مشکل اصلی رو از یاد بردیم. این که توسط اعراب شده یا هر علت دیگه ای......در جای خود اهمیت داره ولی درمان گر نیست. شکافتن یه موضوع خیلی اهمیت داره ولی مهم تر از اون حل اون مسئله ست.

اگر کشوری مثل سوئیس برای خطاهای به ظاهر کوچیک جریمه های بزرگ می ذاره، خب کاملا طبیعیه که یه علت بازدارندگی مردم، این جریمه هاست. شاید ما روی این مسئله خیلی نتونیم تکیه کنیم چرا که دولت سرگرم کارهای دیگه ست!

اما معمولا نتیجه ای که از این بحث ها گرفته می شه اینه که باید از خودمون شروع کنیم. شاید همه چیز هم به جامعه برنمی گرده. یکی از مهم ترین عامل فرهنگ داشتن یا نداشتن به نظرم خانوادست. نحوه تربیتشون و آموزش توی سن حساس کودکی. توی اون سن خیلی چیز ها به صورت ضمیر ناخودآگاه افراد در میاد که بعدا حتی اگر هم قبول کنه باید به قول شما موقع خمیازه جلوی دهنش رو بگیره، ولی موقع خمیازه گرفتنش ناخودآگاه این کارو نمی کنه.

توی همین جامعه حتی دو تا دوست ممکنه برخورد مختلفی راجع به مثلا پرت کردن آشغال وسط پیاده رو داشته باشن.

ولی باز مهم تر از اون اینه که این شروع کردن از خود چه طوریه و از کجا میاد؟

من فکر می کنم مشکل ایرانی ها بیشتر از این که بی فرهنگیشون باشه شاید غرور بی جاشون باشه که حاضر نیستند خیلی از مسایل رو بپذیرند و یاد بگیرند. آموزش خیلی از مسائل ساده براشون به نوعی توهین به حساب میاد.

• Like 11
لینک به دیدگاه
البته شاید هم بشه ملت ایران را با فرهنگ تصور کرد! از اون جایی که فرهنگ ارزشهای نهادینه شده معقول و منطقی تعریف می شه و از اون جایی که تمام مثال هایی که اشاره کردین در موقع عمل حق مسلم هر کس از دید خودش و کاری کاملا به جا و منطقی به حساب میاد، پس مردم ایران هم با فرهنگ هستند!!

این که ریشه این موارد واقعا از کجا میاد سوال راحتی نیست. تمام این مثال ها ظاهر خیلی ساده ولی پیچیدگی عجیبی دارند. بوق زدن بی جا تف کردن وسط خیابون نحوه برخورد با والدین و.......ظاهرا خیلی ساده ولی علت هاشون................

درسته که برای رفع هر مشکل باید علت اون رو خوب شناخت. ولی من فکر می کنم ما این قدر تو علت این مسئله موندیم که مشکل اصلی رو از یاد بردیم. این که توسط اعراب شده یا هر علت دیگه ای......در جای خود اهمیت داره ولی درمان گر نیست. شکافتن یه موضوع خیلی اهمیت داره ولی مهم تر از اون حل اون مسئله ست.

اگر کشوری مثل سوئیس برای خطاهای به ظاهر کوچیک جریمه های بزرگ می ذاره، خب کاملا طبیعیه که یه علت بازدارندگی مردم، این جریمه هاست. شاید ما روی این مسئله خیلی نتونیم تکیه کنیم چرا که دولت سرگرم کارهای دیگه ست!

اما معمولا نتیجه ای که از این بحث ها گرفته می شه اینه که باید از خودمون شروع کنیم. شاید همه چیز هم به جامعه برنمی گرده. یکی از مهم ترین عامل فرهنگ داشتن یا نداشتن به نظرم خانوادست. نحوه تربیتشون و آموزش توی سن حساس کودکی. توی اون سن خیلی چیز ها به صورت ضمیر ناخودآگاه افراد در میاد که بعدا حتی اگر هم قبول کنه باید به قول شما موقع خمیازه جلوی دهنش رو بگیره، ولی موقع خمیازه گرفتنش ناخودآگاه این کارو نمی کنه.

توی همین جامعه حتی دو تا دوست ممکنه برخورد مختلفی راجع به مثلا پرت کردن آشغال وسط پیاده رو داشته باشن.

ولی باز مهم تر از اون اینه که این شروع کردن از خود چه طوریه و از کجا میاد؟

من فکر می کنم مشکل ایرانی ها بیشتر از این که بی فرهنگیشون باشه شاید غرور بی جاشون باشه که حاضر نیستند خیلی از مسایل رو بپذیرند و یاد بگیرند. آموزش خیلی از مسائل ساده براشون به نوعی توهین به حساب میاد.

حرفات دقيقا همون چيزايي بود كه ميخواستم بگم!

ملت ما فقط ميخوان راحت باشن!

به طرف ميگي آشغال ننداز زمين...ميگه ولم كن بابا...بذار راحت باشم!

اون يكي تو ترافيك هي از اين لاين ميره اون لاين...واسه اينكه خودش راحت باشه!

خيليا هر مكان تاريخي و عمومي و .. كه مي بينن يه يادگاري از خودشون بجا ميذارن!

مشكل از نظر منم خانوادس...از بچگي يه جوري تربيت ميشيم كه بايد يه جوري رفتار كنيم كه خودمون راحت باشيم!

• Like 9
لینک به دیدگاه
بله ... حرف شما درست اما این فهم درست چطور حاصل میشه؟

من فکر می کنم چون اکثر ما تو دانشگاه سعی می کنیم خودمون رو با فرهنگ جلوه بدیم کم کم این کار به رفتار واقعی ما تبدیل میشه

البته این حرف من برای جوون تر هاست و شامل کسانی که سن و سالی ازشون گذشته نمیشه

برای همون مثال دانشگاه :

روز اولی که یک دانشجو میره دانشگاه تصورش از دانشگاه چیه ؟ آیا دانشگاه رو جایی برای کسب علم میدونه؟ یا جایی برای خود نمایی ؟

مشکل بعضی از دانشجویان اینه که درک درستی از محیط پیدا نمیکنن. نمونه هاش زیاده

اینکه بعد از چند ترم قیافه و اداهاش تغییر میکنه . عاشق میشه . مشروط میشه . و ....

در صورتیکه فرهنگ یک دانشجو به این چیزها نیست.

محیط علمی باید دانشجو رو منطقی کنه. تعاملات فرهنگهای مختلف از اقوام مختلف باید براش جالب و سازنده باشه ( درصورتیکه عاملی برای مسخره کردن میشه). بدون سند حرف نزنه. در مباحث و گفتگو ها باید صبور باشه و به عقاید دیگران احترام بذاره. احترام متقابل رو باید یاد بگیره . در رفتارش باید مودبانه تر بشه . و ....

• Like 6
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...