رفتن به مطلب

برنامه های تشويقی برای افزايش آمار ازدواج نتيجه نداد


ارسال های توصیه شده

برنامه های تشويقی برای افزايش آمار ازدواج نتيجه نداد:

 

روزنامه ابتکار: برنامه‌هاي تشويقي دولت از طريق سازمان ملي جوانان در جهت افزايش آمار ازدواجهاي آسان هم نتوانست آمار ازدواج را در مقايسه با طلاق بالا ببرد و همچنان شاهد از هم پاشيده شدن و جدايي زوجهايي هستيم که در آغازين سالهاي زندگي مشترکشان قرار دارند اما مشکلات آنها باعث شده که توان ادامه مسير زندگي مشترک را نداشته باشند و ناچار، طلاق بهترين گزينه آنها براي خلاص شدن از بند مشکلات بوده است.

متاسفانه آمار طلاق در کشور به ويژه در شهرهاي بزرگ همچنان سير صعودي دارد به طوري که رئيس سازمان ثبت احوال کشور از افزايش 10 درصدي آمار طلاق در 9 ماهه نخست سال جاري خبر داده است.

آمارهاي سازمان ثبت احوال کشور نشان مي‌دهد در سال 88 تعداد 86 هزار و 225 مورد طلاق ثبت شد که در سال جاري اين تعداد به 94 هزار و 591 مورد افزايش داشته است در حالي که افزايش ازدواج با رشد يک درصدي از 669 هزار و 380 مورد به 673 هزار و 10 مورد افزايش داشته است.

اين آمارهاي همچنين نشان مي‌دهد که در 6 ماه نخست امسال در هر شبانه روز به طور متوسط 354 واقعه طلاق ثبت شده است که نشان از افزايش چشمگير اين واقعه در کشور دارد.

آمارهاي ماهيانه، فصلي و ساليانه سازمان ثبت احوال کشور از روند نگران کننده کاهش پديده ازدواج و افزايش طلاق در کشور خبر مي‌دهد. اعدادي که در ازدواج روند نزولي پيدا مي‌کنند و در طلاق گويي از نردبان زندگي‌هاي شکننده شهري بالا مي‌روند.

طبق آخرين آمار رسمي سازمان ثبت احوال، ميزان طلاق در 6 ماه نخست سال جاري در کل کشور 65 هزار و 505 واقعه بوده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل 6.2 درصد افزايش داشته است. اين در حالي است که ازدواج در کشور طي 6 ماه گذشته تنها 3.2 درصد افزايش داشته که دربرابر جمعيت بالاي جوانان در سن ازدواج آمار پاييني است.

همچنين بررسي و مقايسه روند طلاق و ازدواج شهري و روستايي نشان مي‌دهد که همچنان ميزان ازدواج در روستاها نسبت به شهرها بيشتر و طلاق در آنجا کمتر است اما با اين حال طي 6 ماه اخير ميزان طلاق در روستاها نيز با افزايش کمي روبرو بوده است.به طوري که از 481 هزار و 148 ازدواج در 6 ماه نخست سال جاري، 332 هزار مورد شهري و 149 هزار واقعه روستايي است و در 65 هزار و 505 طلاق در کشور 55 هزار مورد شهري و 9 هزار واقعه مربوط به روستاها است.براساس اعلام سازمان ثبت احوال، بيشترين ازدواج و طلاق با 63 هزار مورد ازدواج و 18 هزار طلاق مربوط به تهران و کمترين ازدواج با 3 هزار و 398 مورد مربوط به استان سمنان و کمترين طلاق با 191 مورد مربوط به مردم ايلام است.

پس از استان تهران که بيشترين طلاق را در کشور به خود اختصاص داده، استان خراسان رضوي با 6 هزار و 685 و اصفهان با سه هزار و 907 مورد و فارس با 3 هزار و 685 طلاق به ترتيب بيشترين ميزان طلاق را بين استانهاي کل کشور دارند. در واقع استان تهران با تفاوت بيش از 11 هزار مورد طلاق با استان خراسان رضوي بيشترين آمار طلاق را در کشور دارد.

سوسن باستاني، عضو هيئت علمي دانشگاه الزهرا (س) با بيان اينکه زنان 85 درصد متقاضيان طلاق در کشور هستند گفت: مطالعات نشان مي‌دهد ميزان طلاق عاطفي دو برابر ميزان طلاق جامعه است به طوري که 50 درصد زوجهاي در ايران دچار طلاق عاطفي هستند.

وي افزود: البته چون زن ابزاري براي طلاق ندارد از مهريه خود استفاده مي‌کند تا همسرش را بترساند ولي در نهايت صحنه گردان اصلي طلاق در کشور مرد است و تصميم نهايي را شوهر مي‌گيرد.

به گزارش «فردا» ، اين استاد دانشگاه با انتقاد از اينکه در جامعه ازدواج بدون اينکه به انگيزه طلاق و نوع ازدواجها توجه کنيم ترويج مي‌شود افزود: طلاق عاطفي در کشور ما دو برابر طلاق رسمي است که به صورت خاموش و پنهان اتفاق مي‌افتد. در ايران هيچ کاري در مورد طلاقهاي عاطفي انجام نشده البته در کشورهاي ديگر نيز کار ويژه اي در اين زمينه صورت نگرفته و بيشتر بر روي کاهش فشارهاي عاطفي بعد از طلاق کار کرده اند.

باستاني با بيان اينکه طلاق عاطفي در پي پاسخ ندادن مرد به نظرات، انتظارات و نيازهاي زن اتفاق مي‌افتد افزود: در اين موارد افراد نسبت به هم بي توجه مي‌شوند و از هم پرهيز مي‌کنند در واقع کاهش چشمگير تعاملات مثبت و رضايت از رابطه بين طرفين زمينه طلاق عاطفي را فراهم مي‌کند.

وي ادامه داد: گام اول طلاق عاطفي تلاش براي بهبود رابطه است و در گام بعدي فرد براي پيدا کردن جايگزين اقدام مي‌کند و مرحله سوم نيز انديشيدن به طلاق قانوني است که پيامدهايي مانند فشار روحي بر فرزندان و خانواده و ايجاد روابط خارج از چارچوب خانواده را به دنبال دارد.

عضو هيئت علمي دانشگاه الزهر (س) گفت: نتايج پژوهش انجام شده بر روي زنان مراجعه کننده به يکي از مراکز مشاوره تهران در مورد ابعاد مختلف طلاق عاطفي نشان مي‌دهد که معيارهاي زوجيت براي زنان فرق کرده و زنان تهراني به دنبال عشق کامل هستند. عشقي کاملي که زنان به دنبال آن هستند شامل صميميت، تعهد و شور و اشتياق است، زنان تشنه گذران اوقات فراغت خود با همسران خود هستند. همچنين نتايج اين مطالعه نشان داد که ديگر زنان تهراني تعريفي سنتي از مرد که تامين نيازهاي مادي است را ندارند و نان آوري را تنها وظيفه همسر خود نمي‌دانند.

وي با بيان اينکه طلاق در برخي شرايط يک راه حل است گفت: نهادهاي دولتي جوانان را به ازدواج تشويق مي‌کنند در حالي که بايد بر روي انگيزه ازدواج کار شود و به همين دليل بسياري از جوانان انگيزه خود را از ازدواج نمي‌دانند.

از ميزان طلاق عاطفي آمارهايي دقيقي در دسترس نيست چرا که آمار ثبت شده رسمي در اين زمينه نداريم. ولي مطالعات نشان مي‌دهد ميزان طلاق عاطفي دو برابر ميزان طلاق جامعه است به طوري که 50 درصد زوجهاي در ايران دچار طلاق عاطفي هستند.

شهلا کاظمي پور، معاون پژوهشي مرکز مطالعات جمعيتي آسيا و اقيانوسيه با تاکيد بر اينکه هر چه جامعه از سنتها فاصله مي‌گيرد طلاقها بيشتر مي‌شود گفت: 84 درصد طلاقها در شهرها اتفاق مي‌افتد که 30 درصد آن در تهران است.

وي با بيان اينکه دليل اصلي طلاق در ايران ازدواجهاي نادرست است گفت: دليل اصلي رشد ازدواج افزايش جمعيت است.به گفته کاظمي پور، با توجه به اينکه سن تجرد قطعي در کشور ما بين 35 تا 39 سال است، در حال حاضر 6 تا 7 درصد جمعيت کشور ما مجرد قطعي هستند که پيش بيني مي‌کنم اين ميزان به 10 درصد برسد.بر اساس آمار از سال 45 سن ازدواج مردان از 25 به 27 سال و زنان به 23 سال رسيده ادامه داد: تفاوت سني زن و مرد در تمام اين مدت پنج سال بوده است. اغلب ازدواجها در سال 88 بين زنان 15 تا 19 ساله و 20 تا 24 ساله و مردان بين 20 تا 24 سال و 25 تا 29 سال بوده است.

نيمي از طلاقها در چهار سال اول زندگي اتفاق مي‌افتد به طوري که از هر 100 ازدواج 1/14 مورد به طلاق منجر مي‌شود و اغلب طلاقها در سنين 20 تا 24 سال و 25 تا 29 سال رخ مي‌دهد.

اين آمار طلاقها به نحوي مربوط به زوجهايي مي‌شود که آشنايي آنها براي ازدواج به دو روش دوستي يا آشنايي و ارتباط در محل کار و تحصيل بوده است.به گزارش «فردا» ، نرخ رشد طلاق در حالي بر اساس آمار سازمان ثبت احوال کشور از 2 درصد در سال 83 به 13 درصد در سال 88 رسيده که در سالهاي اخير مسئولان همواره از اختصاص بودجه‌هاي چشمگير براي اجراي برنامه‌هايي با محوريت تحکيم خانواده خبر داده اند.

در برنامه چهارم توسعه تهيه و اجراي 12 سند در حوزه جوانان به عهده سازمان ملي جوانان نهاده شد که يکي از آنها برنامه ملي ساماندهي ازدواج جوانان بود و در آن برنامه پيشگيري و کنترل طلاق پيش بيني شده بود. همچنين سياستها و راهکارهاي افزايش ازدواج و از طرفي کاهش طلاق در اين برنامه ديده شده و البته علاوه بر آن شاخصهاي کمي نيز در اين زمينه تعريف شد. يکي از محورهاي اين سند تقويت وتحکيم نهاد خانواده زوجهاي جوان بود. براساس اين برنامه بايد نرخ رشد طلاق در سال پاياني يعني 88 به 5/5 درصد مي‌رسيد درحالي که اين نرخ درسال 88، حدود 13درصد و در6 ماه ابتداي امسال 8/6 درصد بوده است.

اگر چه بودجه‌هاي بسياري براي تحکيم خانواده هزينه مي‌شود و بسياري از سازمانها و دستگاهها طرحي را در اين زمينه در برنامه‌هاي خود قرار داده اند اما طلاق همچنان مانند بسياري از معضلات اجتماعي متولي مشخصي ندارد و هيچ سازماني در مقابل روند افزايش آن پاسخگو نيست. در همين رابطه چندي پيش تعدادي از نمايندگان مجلس از دولت و سازمان ملي جوانان به دليل فقدان سياست و برنامه مشخص براي کاهش طلاق در جامعه انتقاد کردند.

  • Like 16
لینک به دیدگاه
:ws3:

:ws3:

:ws3:

:ws3:

:ws3:

:ws3:

:ws3:

:ws3:

:ws3:

این تاپیک ها جهت عبرت فردیست و هیچ خاصیت دیگر ندارد:ws3:

ایشالا همه درس عبرت بگیرن... :w16:

ولی باز ایشالا این حرفها باعث ناامیدی کسی نشه... :w16:

  • Like 4
لینک به دیدگاه

خداییش چه ربطی به دولت خدمتگزار و سیاست های کلان نظام دارد؟

 

با کمال پوزش، ایرانی ها و علی الخصوص بنده ، خودشان گاگول تشریف دارند.

  • Like 7
لینک به دیدگاه

میگم یه مدت از در و دیوار دانشگامون انواع و اقسام پوستر آیزون بود برای ترویج ازدواج

ازدواج در قرآن ......... سخنران ...

دوستی های قبل ازدواج......... سخنران.....:w00:

و.............:banel_smiley_4:

نگو واسه این بود

اما فایده ای نداشته بید:ws3:

  • Like 5
لینک به دیدگاه
خداییش چه ربطی به دولت خدمتگزار و سیاست های کلان نظام دارد؟

 

با کمال پوزش، ایرانی ها و علی الخصوص بنده ، خودشان گاگول تشریف دارند.

 

من گاگول نیستم :ws44:

  • Like 5
لینک به دیدگاه
من گاگول نیستم :ws44:

درکت میکنم،من اول همین حس رو داشتم. :ws44:

 

اما بعد از مدتی فهمیدم کلاه سرم رفته از فرق سرم تا پاشنه پایم. :a030:

  • Like 8
لینک به دیدگاه

همچنين بررسي و مقايسه روند طلاق و ازدواج شهري و روستايي نشان مي‌دهد که همچنان ميزان ازدواج در روستاها نسبت به شهرها بيشتر و طلاق در آنجا کمتر است اما با اين حال طي 6 ماه اخير ميزان طلاق در روستاها نيز با افزايش کمي روبرو بوده ...

معيارهاي زوجيت براي زنان فرق کرده و زنان تهراني به دنبال عشق کامل هستند. عشقي کاملي که زنان به دنبال آن هستند شامل صميميت، تعهد و شور و اشتياق است، .

 

 

 

زن ها علت اکثر طلاق ها هستند

  • Like 2
لینک به دیدگاه
چه منطقی!!!:banel_smiley_4:

 

 

دوره زن سالاریه دیگه

نمیشه کاریش کرد

کار دارن .. پول دارن ..

ولی هیچ وقت با پول نمیشه عشقومحبتو خرید!!

.

دخترای بامرام هم کم نیستن:w16:

  • Like 2
لینک به دیدگاه
دوره زن سالاریه دیگه

نمیشه کاریش کرد

کار دارن .. پول دارن ..

ولی هیچ وقت با پول نمیشه عشقومحبتو خرید!!

.

دخترای بامرام هم کم نیستن:w16:

:jawdrop::jawdrop:

  • Like 2
لینک به دیدگاه

بگذریم از اینکه این آمار فقط زوجهایی رو نشون میده که رسما جدا شده اند.

در عین حال زوج هایی هم داریم که جدا نشده اند ولی جدا از هم زندگی میکنند و زوجهایی که به خاطر مسائل خانوادگی باهم زندگی میکنند ولی در عین حال هیچ گونه روابط زناشویی با هم ندارند و فقط به خاطر حفظ ظاهر در کنار همند.:banel_smiley_4:

  • Like 6
لینک به دیدگاه
بگذریم از اینکه این آمار فقط زوجهایی رو نشون میده که رسما جدا شده اند.

در عین حال زوج هایی هم داریم که جدا نشده اند ولی جدا از هم زندگی میکنند و زوجهایی که به خاطر مسائل خانوادگی باهم زندگی میکنند ولی در عین حال هیچ گونه روابط زناشویی با هم ندارند و فقط به خاطر حفظ ظاهر در کنار همند.:banel_smiley_4:

اینو خودش مطرح کرده دیگه

طلاق عاطفی :Ghelyon:

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...