رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

sp_06_azole.jpg کمتر کسی شاید بگوید که تا به حال در تمرینات ورزشی یا فعالیت های روزانه دچار گرفتگی عضلانی نشده است!بله این مشکل آشنا تا به حال خیلی از ما را درگیر کرده است.اما آیا اشکال از ما یا حرکات اشتباه ماست؟

بهتر است ابتدا تعریفی از گرفتگی عضله داشته باشیم:

گرفتگی به حالتی گفته میشود که عضله بدون اختیار شما منقبض شده و مدتی در آن حالت بماند.

معمولاَ این حالت با گذشت زمان خود به خود بر طرق خواهد شد،صرفنظر از نوع تمرین، همه مستعد گرفتار شدن به گرفتگی عضلانی هستند. وقتی یاد بگیرید که چطور با این دردها کنار بیایید-و به طور کلی چطور از بروز آن جلوگیری کنید-دیگر از تمرینات خود عقب نمی افتید. دردها و گرفتگی عضلانی معمولا خود به خود برطرف می شوند. اما تا وقتی این دردها از بین بروند، انگیزه شما پایین آمده و جلسه تمرینتان بی حاصل خواهد بود.اما علت آن چیست؟

گرفتگی عضلات یکی از عکس‌العمل‌های حفاظتی و طبیعی بدن نسبت به مشکلاتی است که در ماهیچه یا رشته‌های عصبی اطراف آن پیش آمده است. گرفتگی عضلانی، نوعی انقباض اسپاسم گونه عضلات است که حین یا بلافاصله بعد از تمرین ایجاد می شود. علت این انقباضات هنوز ۱۰۰ درصد مشخص نشده و در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد. اما چند عامل مشخص برای آن وجود دارد.

از علل گرفتگی عضله می توان به عوامل زیر اشاره کرد:

1.حرکت غلط و آسیب زا

2.کمبود آب در بدن

3.کمبود کلسیم

4.کمبود نمک

5.عوامل عصبی

  • Like 2
لینک به دیدگاه

در ادامه به شرح برخی از این عوامل خواهیم پرداخت.

معمولاَ حرکات ناگهانی و نا مناسب ممکن است موجب کشش های شدید در بافت ماهیچه ای اندام شده و درد و نا راحتی برای ما ایجاد کند. از اولین نشانه‌های گرفتگی عضلات، درد شدیدی است که بسته به موقعیت ناحیه صدمه‌دیده، در پشت یا گردن ظاهر می‌شود. این درد که با انقباض دردناک ماهیچه همراه است، ممکن است بین چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد.

این درد و انقباض معمولا 2هدف را دنبال می‌کند؛ یکی اینکه شما را متوجه وجود مشکل در بدنتان کند و دیگر اینکه حرکات شما را محدود سازد تا مانع صدمات بیشتر در آن ناحیه از بدنتان بشود. این علائم معمولا‌ بر اثر فعالیت فیزیکی زیاد تشدید می‌شوند و عموما پس از یک دوره استراحت، کمتر شده یا از بین می‌روند.

الکترولیت ها:

جذب آب شما و الکترولیت ها در احتمال بروز گرفتگی عضلانی نقش زیادی دارد. تا به حال در باشگاه کسانی را دیده اید که گاتوراد سر می کشند؟ نوشیدن آن فقط به این دلیل نیست که مزه خوبی دارد، به این خاطر است که این نوع مایعات دارای توازن الکترولیت سدیم-پتاسیم است که برای تقویت عملکرد سیسم عصبی بدن مفید و سازنده است. وقتی این توازن الکترولیت در بدن با اخلال روبه رو شود-به ویژه وقتی زیاد عرق کنید-ممکن است این مشکل به وجود آید. این مشکل وقتی طی تمرین مقدار زیادی آب بنوشید هم ممکن است اتفاق

بیفتد. خیلی از افراد یک ست انجام می دهند، یک نوشیدنی می خورند دوباره یک ست دیگر و باز هم یک نوشیدنی دیگر و فکر هم می کنند که برای بدنشان مفید است. اما وقتی بدنتان در اوج جذب آب باشد، سدیم بیشتری را به شکل عرق خارج می کند. درست است که آبی که از بین رفته را جایگزین می کنید، اما بدون سدیم، عملکرد عضلات مختل خواهد شد. به علاوه، اگر تمرینتان در محیطی خیلی گرم انجام می شود، ممکن است حتی بدتر هم بشود. در چنین شرایطی نه تنها بیشتر عرق خواهید کرد، بلکه گرما تاثیر منفی روی عضلاتتان داشته و زودتر احساس خستگی و ضعف می کنید.

سطح کلسیم:

علت دیگر درد و گرفتگی عضلانی پایین بودن میزان کلسیم بدن است. وقتی غلظت کلسیم در مایع خارج سلولی اطراف اعصاب و عضلات کم باشد، پایانه های عصبی بیش از حد تحریک شده و درد و گرفتگی عضلانی به وجود می آید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

در مقابل گرفتگی عضله چه کنیم؟؟

بلافاصله پس از احساس گرفتگی عضلانی، به فعالیت و حرکت خود ادامه دهید. احتمالا قادر به انجام حرکت با دامنه حرکت کامل نخواهید بود، اما ادامه حرکت فیبرهای عضلانی به برگرداندن محور عضلانی به حالت اولیه و کاهش حس گرفتگی و درد، کمک می کند. حرکت باید آرام و به نرمی صورت گیرد، از این رو، راه رفتن آرام و تاب دادن و لرزاندن عضله مورد نظر بسیار کمک کننده خواهد بود. ▪ به عنوان یک اقدام پیشگیرنده می توانید قبل از شروع گرفتگی عضلانی یک نوشیدنی جایگزین الکترولیت مصرف کنید. این کارنه تنها جذب آب بدنتان را تنظیم می کند، بلکه نسبت سدیم-پتاسیم آنرا نیز حفظ می کند. ▪ درجه فیتنس هوازی و قلبی-عروقی خود را ارتقا بخشید. اینکار باعث می شود عضلات حس خستگی را بهتر تحمل کرده و وقتی خستگی بر عضله غالب شود، کمتر دچار درد و گرفتگی شوند. ▪ اطمینان یابید که در رژیم غذایی تان به اندازه کافی از کلسیم وجود داشته باشد که وجود کلسیم کافی در بدن از بروز درد و گرفتگی عضلانی جلوگیری می کند. مصرف محصولات لبنی ساده ترین راه است و آنهایی که از لبنیات استفاده نمی کنند، می توانند از مکمل های کلسیم استفاده کنند. ▪ برای جلوگیری از بروز درد و گرفتگی عضلانی روی توازن خود کار کنید.

زنگ خطر: در صورت بروز هر یک از حالات زیر حتماَ به يزشک مراجعه کنید!

در بیشتر اوقات اگر گرفتگی عضله در افراد علت پزشکی جدی نداشته باشد، با یک دوره درمانی ساده در چند روز یا چند هفته بهبود پیدا می‌کند. اما اگر هر یک از علائم زیر را در خود مشاهده کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید:

* تغییر در نحوه عملکرد روده‌ها و مثانه؛ به طوری که در کنترل آنها دچار مشکل بشوید.

* ضعف ماهیچه‌ها در ناحیه بازوها و ساق پاها و عدم تعادل هنگام راه‌رفتن و احساس کاهش تــدریجــی توانایی در طی مسیری که معمولا به راحتی پیاده‌روی می‌کرده‌اید.

* احساس گسترش درد و بی‌حسی در دست و پا به ویژه هنگام عطسه، سرفه یا موقع نشستن.

* بدتر شدن درد در حالت دراز کشیدن و بی‌خوابی در طول شب از شدت درد.

* درد همراه با تب، کاهش وزن و دیگر نشانه‌های بیماری.

درمان

انجام فعالیت‌های روزانه و معمول (البته شاید با سرعت کمتر و مطمئنا با خودداری از انجام کارها و حرکاتی که ممکن است دوباره مشکلاتی در شما ایجاد کند) بهترین و مناسب‌ترین قدم برای شروع یک دوره درمانی است. استراحت کوتاه‌مدت مشکلی ایجاد نخواهد کرد اما خوب است بدانید که فعالیت‌های سبک، به بهبود وضعیت شما سرعت می‌دهد بنابراین از دراز کشیدن و استراحت‌های طولانی‌مدت خودداری کنید.

 

کمپرس سرد

در 72ساعت اولیه‌ شروع گرفتگی عضلات‌ فورا تعدادی قطعه یخ یا سبزیجات یخ‌زده را در کیسه و سپس پارچه‌ای پیچیده و حداکثر 20دقیقه روی موضع دردناک قرار دهید. این کار را چندین بار در طول روز تکرار کنید. کمپرس سرد، درد و ورم ناحیه درد را کاهش می‌دهد و با بی‌حس کردن بافت عضلانی آن منطقه، تحریکات عصبی محل صدمه‌دیده را کم می‌کند. البته مراقب باشید زیرا کمپرس سرد طولانی و بیش از 20دقیقه در ناحیه مورد نظر می‌تواند باعث انقباض بیشتر عضلات و افزایش درد در آن شود.

 

 

کمپرس گرم

پس از گذشت 3روز از آغاز درد گرفتگی عضلات، می‌توانید روش کمپرس گرم را شروع کنید. کمپرس گرم باعث شل‌شدن ماهیچه‌های منقبض‌شده و افزایش جریان خون در آنها می‌شود. این کار حتما باید پس از 72ساعت اولیه گرفتگی عضلات آغاز شود تا التهاب فروکش کند. استفاده از گرمای مرطوب بهتر از گرمای خشک است، زیرا میزان از دست‌دهی آب بدن را کاهش می‌دهد. برای این کار می‌توانید از انواع کمپرس‌های مرطوب مانند کیسه‌های آب‌گرم مخصوص کمپرس، حمام آب‌گرم یا جکوزی استفاده کنید.

 

داروهای ضد‌درد و آرام‌بخش

انواع داروهای ضد درد مانند آسپرین، ایپوبروفن، استامینوفن یا ناپروکسن نیز می‌توانند درد را کاهش داده و ورم و گرفتگی عضلات را کم کنند. داروهای متنوعی وجود دارند که بدون نیاز به نسخه پزشک قابل‌‌خریداری هستند اما حتما در مورد استفاده از آنها با پزشک خود مشورت کنید. آنها به شما کمک خواهند کرد مناسب‌ترین دارو را تهیه کنید.

 

موضع‌بند‌های طبی

استفاده کوتاه‌مدت از سینه‌‌بند‌های طبی نیز می‌تواند برای کاهش دردهای گرفتگی عضلات مفید باشد. این‌گونه تجهیزات طبی (سینه‌بند یا گردن‌بند طبی) با ثابت نگه‌داشتن و گرم کردن ماهیچه‌های محل مورد نظر، درد را کاهش خواهند داد. فراموش نکنید که در مورد استفاده از انواع کمربند، گردن‌بند و سینه‌بندهای طبی و سایز و نوع مناسب آن حتما با پزشک خود مشورت کنید تا راهنمایی‌های لازم را به شما بدهد.

البته هرگز روی این نگهدارنده‌های خارجی برای درازمدت حساب نکنید زیرا رها گذاشتن عضله‌ها و اجازه حرکت و فعالیت دادن به آنها می‌تواند برای بهبود مشکلات و صدمات شما مفید باشد.

با گرفتگی عضلانی مقابله کنید این تکنیک ها را امتحان کنید. به خاطر داشته باشید که هرکس متفاوت است و علت گرفتگی عضلانی او می تواند متفاوت باشد. با توجه به اینکه وقتی درد و گرفتگی عضلانی در شما ایجاد می شود چه می کنید، وضعیت جذب آب و الکترولیت های بدنتان چطور است، می توانید پیدا کنید که کدامیک از این تکنیک ها بیشتر به دردتان می خورد.

اگر هیچ یک از روش‌های پیشنهادی بالا کارساز نبود و با هیچ‌کدام از مراقبت‌های خانگی نتوانستید درد، التهاب و گرفتگی عضلات خود را کم کنید، حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید؛ شاید آنها روش‌های مراقبتی و درمانی دیگری را به شما ارائه بدهند.

و... باز هم يیشگیری که بسی بهتر از درمان است!

حتماَ ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید .شما چه یک خانم خانه دار با مسئولیت های فراوان باشید ،چه یک خانم شاغل با وقت آزاد کم و چه حتی آقایی شاغل با هزاران فکر و درگیری ذهنی، حق دارید در 24 ساعت شبانه روز زمانی را فقط به خودتان اختصاص دهید و چه بهتر که در این زمان خاص به فعالیت های ورزشی ببِردازید.

در این صورت هم بدن خود را برای انجام هرچه بهتر فعالیت های روزانه آماده میکنید و دیگر با یک چرخش ناگهانی گردن در هنگامِ یارک کردن خودرو چندین روز در عذاب نخواهید بود و هم با مزایای بی شمار ورزش بدن خود را در مقابل مشکلات سالمندی بیمه خواهید کرد.

اما باز هم توجه داشته باشید که ورزش باید زیر نظر مربین مجرب و آشنا به فن انجام شود که خود آسیب زا نباشد.

كميته تحقيق و پژوهش انجمن ورزشي پيلاتس

  • Like 2
لینک به دیدگاه

ميسي!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ميخوام يه اعترافي بكنم...!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نخوندمش اصلا :4chsmu1:

  • Like 1
لینک به دیدگاه
ميسي!!

 

 

 

ميخوام يه اعترافي بكنم...!!

 

نخوندمش اصلا :4chsmu1:

 

 

خلاصشو میگم که بدونی چیه :ws3:

 

میگه اگه آب نخوری ورزش نکنی کلسیم خونت کم باشه و حرکات مناسب انجام ندی یهو عضله هات میگیره دردشم خیلی بده :w16:

 

________________________

 

من وقتی میخوام خودمو کشو قوس بدم ممکنه پام بگیره ........:sigh:

 

دردشم افتضاحه .........

 

بقیه مواردو مشکلی ندارم :w16:

  • Like 2
لینک به دیدگاه
خلاصشو میگم که بدونی چیه :ws3:

 

میگه اگه آب نخوری ورزش نکنی کلسیم خونت کم باشه و حرکات مناسب انجام ندی یهو عضله هات میگیره دردشم خیلی بده :w16:

 

________________________

 

من وقتی میخوام خودمو کشو قوس بدم ممکنه پام بگیره ........:sigh:

 

دردشم افتضاحه .........

 

بقیه مواردو مشکلی ندارم :w16:

دستت درد نكنه...خب از اول خلاصشو ميذاشتي ملت راحت بوخونن ديگه!! :ws3:

 

من كلا عضله هام نيميگيره!!

چون عضله اي موجود نيميباشد احتمالا!:ws28:

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...