رفتن به مطلب

چه کسانی زودتر آب مروارید میگیرند!؟


ارسال های توصیه شده

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

درمانگاه چشم‌پزشکي/دكتر ايرج احدزادگان/جراح و استاد چشم‌پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران

چه كساني زودتر آب مرواريد مي‌گيرند؟

چشم ما يكي از نعمت‌هاي خداوندي است كه شگفتي‌هاي زيادي را مي‌توان در آن ديد. همان‌طور كه مي‌دانيد عدسي چشم كه داخل چشم و پشت مردمك و با فاصله كمي از آن قرار گرفته، مي‌تواند با تغييري كه در تحدبش ايجاد مي‌كند، تصاوير را روي شبكيه ثابت نگه دارد...

به همين دليل وقتي شما به دور نگاه مي‌كنيد و در همان لحظه تصميم مي‌گيريد به نزديك بنگريد، قادريد در هر دو حالت تصاوير واضحي را مشاهده كنيد. اين تطبيق دادن چشم با فاصله كار عدسي چشم است. در عدسي كيسه‌اي وجود دارد كه در آن پروتئين‌هايي با سلول‌هاي شفاف و شيشه‌اي هستند و نور از آنها عبور مي‌كند و روي شبكيه مي‌افتد. با گذشت زمان و هرچه سن ما بيشتر مي‌شود اين پروتئين‌هاي داخل عدسي مانند همه جاي بدن پير و فرسوده مي‌شوند. فرسودگي آنها به صورت كدرشدن خواهد بود. كدرشدن عدسي را آب مرواريد يا كارتاراكت مي‌ناميم.

 

اكثر مردم فكر مي‌كنند آب مرواريد به خاطر روند افزايش سن و در واقع پيري به وجود مي‌آيد اما علل به وجود آمدن آب مرواريد بسيار مختلف است. برخي مسايل وجود دارد كه منجر به بروز آب مرواريد مي‌شوند مانند بيماري‌هاي غدد همچون پاراتيروييد كه باعث به اختلال كلسيم و فسفر در بدن مي‌شود. دوم بسياري از عفونت‌ها، سوم بيماري قند، چهارم ضربه‌ها و پنجم كه شايد برايتان جالب باشد سيگار كشيدن است. ثابت شده سيگار سم مهلكي است كه باعث به وجود آمدن آب مرواريد زودرس مي‌شود. به همين دليل توصيه و تاكيد ما بر اين است كه تا مي‌توانيد سبزيجات و ميوه‌هاي تازه بخوريد. مصرف آب روزانه را بيشتر كنيد و حتما 7 تا 8 ليوان آب بنوشيد. غذاهاي چرب نخوريد، در معرض نور آفتاب قرار نگيريد و اگر مجبوريد در مقابل آفتاب باشيد از عينك دودي مناسب و استاندارد و كلاه لبه‌دار كه از چشمان شما در مقابل آفتاب محافظت كند استفاده كنيد. با اين توصيه‌ها و رعايت آن مي‌توانيد روند تخريبي و كدر شدن سلول‌هاي شفاف عدسي را به تعويق بيندازيد. علاوه بر آنچه گفته شد، لازم است اضافه كنم در برخي از انواع آب مرواريدها عامل ارث دخيل است. يعني در بچه‌هاي كوچكي كه در بدو تولد به جاي شفاف بودن سلول‌هاي عدسي، چشم‌هايشان كدر هستند و مبتلا به آب مرواريد مادرزادي‌اند، اين كدورت مانع تشكيل تصويرهاي خوب روي شبكيه مي‌شود و در نتيجه چشم تنبل مي‌شود.

موارد ديگري از آب مرواريد هم داريم كه به دلايل شغلي ايجاد مي‌شود. اين كاتاراكت شغلي را در كساني مي‌بينيم كه با منابع انرژي حرارتي شديد مانند كوره‌ها سر و كار دارند يا در شيشه‌گرها كه مدام با نور مادون قرمز كار مي‌كنند. حتي در كساني كه شغل‌شان با تنور باشد آب مرواريد ديده مي‌شود. از ديگر عوامل مستعدكننده محيطي براي ابتلاي به كاتاراكت مي‌توان به اشعه ماوراي بنفش هم اشاره كرد. كساني كه در آفتاب و تماس حفاظت‌نشده اشعه آفتاب كار مي‌كنند، مستعدتر هستند كه آب مرواريد بگيرند.

 

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...