رفتن به مطلب

آیا حاضرید عضوی از بدن خود را اهدا کنید؟

shaden.

ارسال های توصیه شده

کلیه 72 ساعت، کبد 18 ساعت، قلب 5 ساعت و لوزالمعده 20 ساعت فرصت دارد که تحت حفاظت پزشکان، از بدن صاحب خود که دیگر به آن نیازی ندارد، به بدن شخصی دیگر وارد شود که شاید زندگیش وابسته به آن اندام باشد. به این فهرست می توان ریه، چشم، روده کوچک و نیز دریچه قلب، قرنیه، استخوان و تاندون را هم اضافه کرد، اما پیوند هر یک از آنها در گرو رضایت صاحبش است.

آیا شما حاضرید عضوی از بدنتان را به شخص دیگری بدهید که برای زندگی به آن نیاز حیاتی دارد؟ آیا تاکنون رضایت خود را برای این کار به مراکز پزشکی مربوطه اعلام کرده اید؟

در فرانسه، اسپانیا و بلژیک، قانونی به عنوان «اصل رضایت» وجود دارد که اصل را بر رضایت افراد برای اهدای عضو پس از مرگ می گذارد، مگر آن که در زمان زنده بودن، نارضایتی خود را اعلام کرده باشند. این در حالی است که در کشورهای دیگر، همچنان به هنگام تکمیل پرونده های پزشکی افراد این سوال هم پرسیده می شود که آیا مایل به اهدای عضو هستید یا نه؟

نگاه مردم جامعه شما به این قضیه چطور است؟ فکر می کنید که بیشتر مایل به اهدای اعضای بدن خود هستند یا این که ترجیح می دهند بدنشان پس از مرگ دست نخورده باقی بماند؟

در حالی که در بعضی کشورها اعضایی از بدن مثل کلیه گاهی با دریافت پول به شخص متقاضی اهدا می شود، این کار یعنی دریافت پول در ازای اهدای عضو بدن، در برخی دیگر از کشورها مانند بریتانیا جرم محسوب می شود.

نظر شما در این باره چیست؟ فکر می کنید که اهدای عضو باید بدون چشمداشت مالی انجام شود یا این که فرد اهداکننده حق دارد مبلغی در ازای آن دریافت کند؟

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

• Like 7
لینک به دیدگاه

بخشش - نوشته : فاطمه خبازان ( ارسالی برای جشنواره نفس 89)

هو هو هو ...... اين صداي مرگم بود که آن طرف خيال خاکستري ام متبلور مي شد و دستهاي مشت کرده اش را به شيشه ي اتاقم مي کو بيد و آرام آرام به داخل تنيده مي شد و من بدون هيچ اميدي به تختم چسبيده بودم دوست داشتم طنين حزين صدايم در گوش زمان نجوا مي کردم و مي گفتم : اي رودهاي مواج اي سپيده صبح هاي بي صداقتي و اي خميده برگ هاي زرد غربت من هم بوده ام هستم و اگر بخواهي خواهم ماند اما دريغ که که ديگر ناي نفس کشيدن را هم نداشتم مادرم را مي ديدم که با چارقد احساس اشکهاي نم زده ي خانه دلش را پاک مي کرد تا من شاهد پاره شدن آخرين برگ از دفتر نم زده ي خاطراتم نباشم اما چه سود که تا زمان وداع چيزي نمانده بود . عقربه هاي ساعت مي چرخيد و من همچنان محو سکوت بهت آور اتاقم شده بودم هيچ چيز برايم تازگي نداشت .همه چيز آماده رفتن بود از رفتن باکي نداشتم تنها چيزي که آزارم مي داد تنهايي مادرم بود . صداي تپش هاي قلبم همچون نقاره اي بر فرق زمان کوبيده مي شد و هر بار انگار از تقلاي پيشين خود کمرنگ تر مي شد دوست داشتم در آخرين لحظات ماندنم مادرم را سخت در آغوش کشم و تمام قدرت بدنم را جمع مي کردم و يک صدا به او بگويم سپاس براي تمامي لحظه هايي که بي دريغ به پاي من گذشت سپاس براي اشکهايي که به پاي دردهاي من نشست سپاس براي تمام بغض هايي که به پاي من شکست .... اما صد حيف که نمي توانستم قلبم آنقدر سخت کار ميکرد که حتي نفسهايم را هم از او وام مي گرفتم . ناگهان پاشنه ي در چرخيد و زني فرسوده از جنس تر عشق که زمهرير غم تمام وجودش را پوشانيده بود و زلالي اشکهايش در هر تاريکخانه اي سوسو مي زد نمايان شد او را مي شناختم آره او مادر همان جواني بود که هفته ي پيش به خاطر ناجوانمردي و خودخواهي انسانها در اغماي عشق فرو رفته بود و او هم بايد مانند من مي رفت اما او حالا اينجا بود با آغوشي پر از بخشش. نگاهم روي چشمان خيس مادرم خشکيد حالا او هم مي خنديد هم گريه مي کرد سجده کرد و رو به قبله ي نيازش دستانش رو به آسمان بلند کرد و فرياد بر آورد خداوندا سپاس که پاسخ بنده ي حقيرت را اين گونه شيرين دادي و تنها طنين قلبش را از او پس نگرفتي . خداوندا روح شکسته ي اين بخشنده ات را قرين رحمت ايزدي کن و او را در درگاه ابدي خويش با مهربانترين مهربانان محشور کن.

baner75.gif

• Like 4
لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

پارلمان اکوادور اهداي عضو را به صورت خودکار درمي‌آورد

قانون‌گذاران اکوادور لايحه‌اي را از تصويب گذرانده‌اند که اهداي عضو براي پيوند را هنگام مرگ به صورت خودکار درمي‌آورد، مگر اينکه فرد به طور خاص در اين مورد وصيت ديگري کرده باشد...

به گزارش خبرگزاري فرانسه اين قانون با 124 رأي موافق در برابر 111 رأي مخالف به تصويب رسيد.

براساس اين لايحه، همه اکوادوري‌ها و خارجي‌هاي به‌طور قانوني ساکن اکوادور که 18 سال يا بيشتر دارند، به طور خودکار پس از مرگ اهداکننده اعضا، بافت‌ها و سلول‌هاي انساني محسوب مي‌شوند، مگر اينکه در اسناد هويتي اين افراد به جز اين تصريح شده باشد.

براساس اين لايحه افرادي که عدم اهداي عضو را انتخاب کرده باشند، نبايد به اين خاطر تحت تبعيض قرار گيرند و تصميم آنها را نمي‌توان علني کرد.

اگر اين لايحه آنطور که انتظار مي‌رود با امضاي رييس‌جمهور، رافائل کورئا، به صورت قانون درآيد، اجراي آن براي همه سيستم‌هاي بهداشتي در اکوادور اجباري خواهد بود.

اين لايحه همچنين به اکوادوري‌هاي مقيم خارج اجازه مي‌دهد به فهرست انتظار براي پيوند اعضا اضافه شوند. براساس اين قانون اهداي اعضا به وسيله خارجيان ممنوع مي‌شود.

• Like 5
لینک به دیدگاه

من خیلی دوس دارم وقتی اعضای بدنم قراره به خاک تبدیل شه به کسی که بهش نیاز داره برسه

ولی خیلی ها تو این جامعه نمیشه گفت فرهنگش رو ندارن دلش رو ندارن

• Like 1
لینک به دیدگاه
من خیلی دوس دارم وقتی اعضای بدنم قراره به خاک تبدیل شه به کسی که بهش نیاز داره برسه

ولی خیلی ها تو این جامعه نمیشه گفت فرهنگش رو ندارن دلش رو ندارن

وقتی فرم اهدا عضو پر میکنی یعنی این اجازه رو میدی که از اعضای بدنت استفاده کنن

این خودمون هستیم که باید فرهنگ سازی کنیم:w16:

• Like 1
لینک به دیدگاه

:a030:

• Like 1
لینک به دیدگاه

من شنیدم حتی اگر این کار هم بکنیم.اگر پدر ومادر یا خانواده راضی نباشند.

اینکار انجام نمیشه.

درسته یا نه؟؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
من شنیدم حتی اگر این کار هم بکنیم.اگر پدر ومادر یا خانواده راضی نباشند.

اینکار انجام نمیشه.

درسته یا نه؟؟

اینو دقیق نمیدونم تحقیق میکنم بهت میگم

• Like 2
لینک به دیدگاه

آره منم شنیدم اگه خودمونم کارت اهدا داشته باشیم اگه والدین رضایت ندن مثل اینکه نمیشه:ws52:

هر کی مطمئن شد لطفا اطلاع بده

• Like 2
لینک به دیدگاه
آره منم شنیدم اگه خودمونم کارت اهدا داشته باشیم اگه والدین رضایت ندن مثل اینکه نمیشه:ws52:

یه بار تو تی وی حرفش شد ، اقاهه گفت این کار بیشتر فرهنگ سازی تا رضایت و برای اهدای عضو رضایت خانواده مهمه و اگر رضایت ندن اهدا صورت نمیگیره.

ولی همین که خانواده بدونه طرف راضی بوده خیلی تاثیر داره احتمال رضایت بالا میره .

• Like 4
لینک به دیدگاه

من هم به این خاطر نرفتم تا حالا بگیرم

• Like 1
لینک به دیدگاه

با برخی باورهای رایج ولی نادرست در رابطه با اهدا چه باید كرد؟

عمده ترین علت كمبود عضو پیوندی و عدم دسترسی آسان به آن، وجود باورها و ظهور نگرش های نادرست عمومی در رابطه با اهدای عضو است.

برخی انسانها هیچ وقت نتوانستند و یا نخواستند خود را به جای یك بیمار نیازمند عضو پیوندی قرار دهند و دردها و رنجهای جانكاه آنان را حس كنند و فقط موقعی با این دردمندان هم صدا می شوند كه كار از كار گذشته و خود خدای نا كرده بصورت بیماری اورژانسی نیازمند چنین درمان هایی هستند در صورتیكه چنانچه ما در یابیم كه هر یك از ما هیچ وقت نمی توانیم خود را از سایرین جدا بشناسیم و چه بسا خود روزی به عضو پیوندی نیازمند شویم همواره خواهیم كوشید كه دیگران را به اهدای اعضایشان تشویق و ترغیب كنیم تا اگر خود یا خانواده خویش هم گرفتار آمدیم به آسانی با پیوند عضو حیات دوباره یابیم و تا هنگامی كه اهدای عضو به باور عمومی مردم عادی كوچه و بازار نرسد و ضرورت آن از سوی همه هموطنان احساس نگردد اینچنین كم و كاستی های درد آور همچنان باقی خواهد بود.

به امید روزی كه همگان برای اهدای اعضای خویش پس از مرگ جهت نجات هموطنان از یكدیگر پیشی بجوییم و خود و خدای مهربان خویش را راضی نگاه داریم

دین من اهدای عضو را تایید نمی کند .

خیر ، تمامی ادیان بر این باورند که عمل اهدای عضو یک حرکت خداپسندانه و عشق بههمنوع محسوب می شود.

در دین مبین اسلام بر این مهم تأکید شده است، در قرآن کریم سورهٔ مائده آیه ٣٢ آمدهاست:

" و هر که نفسی را حیات بخشد مانند آن است که همه مردم را حیات بخشیده است. "

چون مبتلا به بیماری زمینه ای هستم، نمی توانم اهدا کننده عضو یا نسج باشم .

خیر، صلاحیت فرد برای اهدای عضو پیوندی تنها در زمان فوت وی توسط پزشکان متخصص تیم پیوند تشخیص داده می شود و بجز تعداد محدودی از بیماریهای عفونی و یا بدخیمی ها، ابتلا به سایر بیماریها منعی برای اهدای نمی باشد.

سن من برای اهدا کننده بودن بالاست .

خیر، هیچ محدودیت سنی برای اهدای عضو وجود ندارد.

حتی اگر رضایت به اهدای تنها برخی از اعضای بدن خویش داده باشم، همه اعضا و بافتهای بدن من برداشت خواهند شد .

خیر، تیم تخصصی برداشت عضو پیوندی ، فقط مجاز به برداشت اعضا و نسوجی می باشد که اجازه آنها توسط فرد اهدا کننده با خانواده وی داده شده باشد.

چون مبتلا به بیماری آب مروارید (کاتاراکت) هستم، نمی توان از نسج قرنیه جهت پیوند استفاده کرد .

خیر، ابتلا به بیماری آب مروارید و ضعف بینایی هیچ کدام منعی برای استفاده از نسج قرنیه نمی باشند.

شخص گیرنده عضو پیوندی، خصوصیات بد و خوب فرد اهدا كننده را كسب می كند .

اگرچه این باور در میان تعدادی از گیرندگان عضو پیوندی وجود دارد، از نظر علمی تا كنون به اثبات نرسیده است. بنابر این بهتر است در چنین مواردی نخست در فكر نجات حیات بیمار پیوندی باشیم و بس. می دانیم كه اعضای پیوندی فاقد "حافظه" هستند بنابراین این دلیل و دلایل دیگری كه به هر صورت طرح آن در اینجا نمی گنجد خود می توانند باور انتقال خصوصیات فردی از دهنده به گیرنده را تضعیف یا رد نماید .

پس از مرگ، هزینه های مربوط به انتقال و برداشت اعضای پپوند ی بر خانواده من تحمیل می گردد .

خیر، تأمین کلیه هزینه های مربوط به امر اهدای عضو شامل بستری، برداشت و پپوند بر عهده وزارت بهداشت و درمان می باشد و هیچ هزینه ای توسط فرد اهدا کننده پرداخت نخواهد شد.

اگر کارت اهدای عضو داشته باشم، کیفیت مراقبتهای پزشکی در زمان حوادث تحت تأثیر قرار خواهد گرفت .

خیر، در زمان حادثه، تمام اقدماتی که برای حفظ جان بیمار لازم است، انجام خواهد شد. امکان اهدای عضو فقط زمانی در نظر گرفته خواهد شد که دیگر هیچ اقدام نجات بخشی امکان پذیر نبوده و مرگ مغزی تایید شده باشد.

همچنین باید متذکر شد که تیم پزشکان مراقبت کننده از تیم پپوند عضو کاملا مجزا می باشند.

اهدای عضو پس از مرگ، باعث تغییر شکل پیکر من خواهد شد .

خیر، فرایند برداشت عضو هیچ تغییری در ظاهر فرد اهدا کننده بوجود نخواهد آورد. این فرایند در اتاق عمل و با بیشترین مراقبت و احترام برای فرد اهدا کننده توسط تیم جراحی متخصص انجام خواهد گرفت. پس از عمل برداشت، محل جراحی بخیه زده شده و از بیرون فقط به صورت یک خط تمیز عمل جراحی دیده خواهد شد.

• Like 2
لینک به دیدگاه

آيا داشتن " کارت اهدا عضو " برای اهدای اعضاء پس از مرگ کفایت می کند ؟

بسیار مهم است که نزدیکان نیز در جریان این امر خداپسندانه قرار گیرند تا در زمان فوت فرد در خصوص اهدای عضو غافلگير نشوند و آنرا مصيبتی افزون بر از دست دادن عزیز خود ندانند چرا که ، بنا بر قانون جمهوری اسلامی ایران و اکثریت کشورهای جهان برای اهدای عضو رضایت اولیای دم ضروری میباشد و حتی علی رغم داشتن کارت اهدای عضو در صورت عدم رضایت اولیای دم اهدای عضو صورت نخواهد گرفت.

با در نظر گرفتن لزوم رضایت اولیای دم از اهدای عضو دلیل دریافت کارت چیست ؟

کارت اهدای عضو نشان دهنده آرزوی قلبی فرد در مورد اهدای اعضای بدن خویش می باشد و همین امر می تواند با نشان دادن خواسته فرد به اولیای دمش تصمیم گیری را برای آن ها در آن زمان حیاتی آسان تر نماید و ضمنا این کارت می تواند جنبه فرهنگ سازی نیز داشته باشد

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...