رفتن به مطلب

قیاس دانشگاه هاروارد با دانشگاه تهران !!


ارسال های توصیه شده

دانشگاه هاروارد (به انگلیسی: Harvard University) یک دانشگاه خصوصی در شهر کمبریج ایالت ماساچوست در ایالات متحدهٔ آمریکا است. این دانشگاه در یک رتبه بندی که در یکی از ژورنالهای چین انتشار می‌یابد، هر ساله به عنوان بهترین دانشگاه جهان، رتبه اول را به خود اختصاص داده است. هاروارد در سال ۱۶۳۶ توسط هیأت قانون‌گذاران «مهاجرنشین (کولونی) خلیج ماساچوست» ساخته شد. این دانشگاه اولین موسسهٔ آموزش عالی در کشور آمریکا و همچنین اولین بنیاد در آمریکای شمالی به شمار میرود. نام آن در ابتدا «دانشکدهٔ نو» یا «دانشکده در شهرک نو» بود که بعدها در ۱۳ مارچ ۱۶۳۹ کشیشی به نام جان هاروارد ۴۰۰ جلد کتاب به کتابخانه‌ی این دانشگاه و همچینین مبلغ ۷۷۹ پوند به این دانشگاه کمک نمود

دانشگاه هاروارد همیشه بالاترین رتبه‌های دانشگاه‌ها را در سطح جهان داشته و یکی از قدرتمندترین موسسه‌های مالی غیرانتفاعی می‌باشد. این دانشگاه به اتفاق دانشگاه ییل، همیشه دو رقیب اصلی در مسابقات علمی، فوتبال و قایق‌رانی بوده‌اند.

 

تاریخچه تأسیس دانشگاه هاروارد

 

در سال ۱۶۳۸ آن ناحیه و دانشگاه تازه تأسیس را به نام کمبریج نام‌گذاری کردند. در همان سال جان هاروارد یکی از وزیران پیوریتان و وزیر امور داخلی آمریکا که استاد یکی از شعبه‌های دانشگاه کمبریج بود در هنگام مرگ، نیمی از سرمایه و املاک خود را که ۷۸۰ پاوند بود با چهارصد جلد کتاب به‌کالج بخشید و کالج مزبور در سال ۱۶۳۹ به‌افتخار این مرد، هاروارد نامیده شد. تاریخچهٔ هاروارد در حقیقت از سال ۱۶۴۰ آغاز می‌شود. نخستین جشن دانش‌آموختگان دانشگاه هاروارد در سال ۱۶۴۲ برگزار شد.

بر سردر این دانشگاه لوحه‌ای نصب شده که متن آن چنین است:

«چون خداوند به‌سلامت ما را به‌سرزمین نیوانگلند رسانید، به یاری او خانه‌های خود را ساختیم و برای ادامهٔ زندگانی خود وسایلی برانگیختیم و مکان‌های مناسبی برای پرستش پروردگار پی‌افکندیم و به تشکیل یک دولت غیرنظامی همت گماشتیم. اما آرزوی بزرگی را که در قلب خود می‌پروراندیم و در پی تحقق آن روزشماری می‌کردیم، آموزش و پرورش بود که سعادت جاودانه در پی داشت. ما نمی‌خواستیم که دیو بی‌سوادی در کلیساها بجای ماند و کشیشان ما در تاریکی نادانی به‌سر برند.»

 

موزه‌ها و کتاب‌خانه دانشگاه

 

در محوطه این دانشگاه موزه‌های متعددی، ازجمله موزهٔ هنر فوگ وجود دارد که در آن تابلوهای نقاشی و مجسمه‌ها و آثار چاپ شده قرن هیجده و نوزده اروپا و آمریکا، به‌تماشا گذاشته‌شده‌است. کتابخانه این دانشگاه نه تنها قدیمی‌ترین مجموعه فرهنگی در آمریکا بلکه با شعبات خود، بزرگ‌ترین کتابخانه دنیاست و در حال حاضر دارای ۱۴٬۵۰۰٬۰۰۰ جلد کتاب، رساله و میکروفیلم می‌باشد. بنیاد دانشگاه هاروارد با سرمایه‌ای معادل ۲۵،۹ میلیارد دلار، ثروتمندترین دانشگاه جهان است. این دانشگاه دارای رشته‌های علوم انسانی، طبیعی، دندان پزشکی، الهیات، آموزش و پرورش، حقوق و پزشکی می‌باشد. علاوه‌براین در مؤسسات وابسته به‌آن، دوره‌های ویژه خاورشناسی و روسیه‌شناسی، تدریس می‌شود.پروژهٔ تاریخ شفاهی ایران در مرکز ایران‌شناسی این دانشگاه به مدیریت حبیب لاجوردی انجام می‌شود. مجله مروری بر کسب و کار هاروارد که توسط این دانشگاه منتشر می گردد یکی از معتبرترین مجلات در زمینه مدیریت می باشد.

 

پیشگامان دانش و فرهنگ در هاروارد

 

در زمینه علوم و ادبیات و فلسفه چهره‌های شناخته شده‌ای از این دانشگاه دانش‌آموخته شده‌اند که امروزه از مشاهیر جهان محسوب می‌شوند.

استادان بزرگ الهیات و ادبیات

انکریز ماتر

کاتن ماتر

ساموئل سوال

شخصیت‌های بزرگ علمی و فلسفی

ویلیام جیمس

رالف امرسن

هنری دیوید توریو

نویسندگان بزرگ

جیمس راسل لاول

رابرت فراست

والس استیونس

تی. اس. الیوت

ئی. ای. رابینسون

دکتر رفیش MBA

رئیس جمهوران آمریکایی دانش‌آموخته از هاروارد

جان آدامس

جان کوینسی آدامس

رادرفورد بی. هیس

تئودور روزولت

فرانکلین دی. روزولت

جان اف. کندی

باراک اوباما

 

تعداد دانشکده‌های هاروارد

 

دانشگاه هاروارد دارای ده دانشکده با یکصد و شصت رشته تحصیلی می‌باشد.

Faculty of Arts and Sciences / FAS

Faculty of Medicine و بیمارستان عمومی ماساچوست

Harvard Business School

Graduate School of Design

Harvard Divinity School

Harvard Graduate School of Education

مدرسه جان اف کندی دانشگاه هاروارد

Harvard Law School

موسسه مطالعات پیشرفته ردکلیف

 

b2l3sdfa30rlgdatwlkt.jpg

سالن آننبرگ در کالج هاروارد

 

ajpggsq0gpfockufg2x.jpg

سالن ماساچوست: محل کار رییس دانشگاه

 

0z814hnsjzdwjvi791na.jpg

مرکز علوم در کالج هاروارد

  • Like 5
لینک به دیدگاه

دانشگاه تهران یکی از دانشگاه‌های دولتی ایران و قدیمی‌ترین دانشگاه‌ در حال فعالیت ایران است که در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی تاسیس شده‌است .

 

و در حال حاضردارای ۲۵ دانشکده‌است و از بهترین استادان ایران در بیشتر رشته‌ها بهره میگیرد!

 

دکتر محمود حسابی اول بار ایده تاسیس یک دانشگاه مستقل و جامع و تمام مدرن در کشور را به وزرای دولت پهلوی ارائه داد. با پیگیری ایشان و دکتر علی‌اصغر حکمت سرانجام دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ با ادغام کردن دارالفنون, مدرسه علوم سیاسی, مدرسه طب, مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی,مدرسه فلاحت مظفر (اولین مدرسه کشاورزی در ایران), مدرسه صنایع و هنر (تاسیس توسط کمال الملک), مدرسه عالی معماری, مدرسه عالی حقوق, و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران در پردیسی در جنوب پارک لاله فعلی تهران دایر گشت.این دانشگاه بر اساس موسسات آموزش عالی فرانسه الگوبرداری شد و حتی طراحان ساختمان های دانشگاه تهران مهندسین فرانسوی بودند, و حتی دروس و برنامه های هنرکده (دانشکده هنرهای زیبای فعلی) دقیقا بر اساس الگوی موسسه اکول د بوزار طراحی گردید.

 

پردیس و بناهای این دانشگاه بتوسط معماران اروپایی رولاند دوبرول, ماکسیم سیرو, مارکوف, آلکساندر موزر, آندره گدارد, و محسن فروغی طراحی گردی

در اواخر دهه ۱۹۴۰ میلادی ساختار درسی و پژوهشی دانشگاه رفته رفته به سمت الگوبرداری از سیستم دانشگاههای امریکایی شروع به حرکت نمود[۵]: بطور نمونه دانشکده کشاورزی این دانشگاه به کمک دانشگاه یوتا توسعه و گسترش یافت.

اما نمونه های دیگری نیز میتوان بر شمرد: در سال ۱۹۵۴ موسسه علوم اداری دانشگاه بکمک دانشگاه کالیفرنیا جنوبی و به ریاست دکتر هری مارلو از این دانشگاه آغاز به ارائه مدارج دکترا نمود. در سال ۱۹۵۸ موسسه روزنامه نگاری دانشگاه تهران بکمک دانشگاه ویرجینیا و دکتر جیمز ولارد آغاز به کار نمود. و دانشگاه جانز هاپکینز امریکا بود که در سال ۱۹۶۵ رشته دکترای بیماریهای سلولی (cytopathology) را راه اندازی نمود.

 

پس از انقلاب فرهنگی و در سال ۱۹۸۶ دانشکده های علوم پزشکی از دانشگاه تهران رسما بدستور بخشنامه جدید دولت جدای و مستقل گردیدند و دانشگاه علوم پزشکی تهران را تشکیل دادند. اما بر اساس تفاهم نامه بین دو دانشگاه, اعضای هیات علمی دانشجویان وپژوهشگران دو دانشگاه کماکان متعهد هستند مقالات علمی و پژوهشی خود را در مجلات وکتب وکنفرانس های خارجی وبین المللی با یک نام به چاپ برسانند.

* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

* دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران

* دانشکده فیزیک دانشگاه تهران

* دانشکده علوم

* دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران

* دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

* دانشکده فنی-مهندسی

* دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

* دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

* دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه تهران

* دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران

* دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

* دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران

* دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران

* دانشکده هنرهای زیبا

* مؤسسه ژئوفیزیک

* مرکز تحقیقات بیوشیمی-بیوفیزیک

* پژوهشکده تاریخ علم

* موسسه مطالعات آمريكاي شمالي و اروپا دانشگاه تهران

* مرکز مطالعات زنان

* مرکز پژوهشهاي کاربردي مديريت دانشگاه تهران

* موسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی

اسامی مدیران دانشگاه از ابتدا تا کنون به شرح زیر است:

 

* دکتر علی اصغر حکمت

* دکتر اسمعیل مرآت

* دکتر عیسی صدیق علم

* سید محمد تدین

* دکتر مصطفی عدل

* دکتر علی اکبر سیاسی

* دکتر منوچهر اقبال

* دکتر احمد فرهاد معتمد

* دکتر جهانشاه صالح

* پروفسور فضل‌الله رضا

* دکتر علی نقی عالیخانی

* دکتر هوشنگ نهاوندی

* دکتر احمد هوشنگ شریفی

* دکتر قاسم معتمدی

* دکتر عبدالله شیبانی

 

 

 

* دکتر محمد ملکی

* دکتر حسن عارفی

* دکتر علی مهدی‌زاده شهری

* دکتر ابوالقاسم گرجی

* دکتر عباس شیبانی

* دکتر بهمن یزدی صمدی

* دکتر محمد فرهادی

* مهندس اسماعیل اوینی

* دکتر حسین فروتن

* دکتر محمد رحیمیان

* دکتر غلامعلی افروز

* دکتر محمد رضا عارف

* دکتر سید منصور خلیلی عراقی

* دکتر رضا فرجی دانا

* آیت‌الله عباسعلی عمید زنجانی

  • Like 4
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...