رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

یکی از نوبرانه های فصل بهار زردآلوست. درخت زردآلو بومی نواحی چین است و بیش از 4000 سال است که زردآلو در آنجا کشت می شود و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت. طی سالیان طولانی کشت زردآلو به خاورمیانه، اروپا و سرانجام آمریکا رسید. این مهاجرت منجر به پیدایش انواع متفاوتی از گونه های زردآلو در سراسر جهان شده است.

 

درون زردآلو

 

زردآلو را باید میوه طلایی نامید، البته این نام نه به واسطه رنگ زرد آن و نه به واسطه قیمت بالای آن است، بلکه به خاطر مواد مغذی درون آن است.100 گرم زردآلو 51 کالری انرژی دارد و حاوی 1/0 گرم پروتئین،1/0 گرم چربی،16 میلی گرم کلسیم،5/0 میلی گرم آهن،2790 واحد بین المللی ویتامین آ، 03/0 میلی گرم ویتامین ب 1، 5/0 میلی گرم ویتامین ب 2 و 7 میلی گرم ویتامین ث است.

 

منبع ویتامین

 

زردآلو در بین میوه ها بیشترین مقدار بتا کاروتن را دارد، بتا کاروتن، پیش ساز ویتامینa در بدن است، بتا کاروتن همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان، بدن را از صدمات رادیکال های آزاد حفظ می کند. این ماده مانع پینه بستن و خشک شدن پوست می شود.

 

علاوه بر بتا کاروتن، کاروتنوئیدهای دیگر مثل کورستین و مقادیر زیادی اسید سالسیلیک در زردآلو وجود دارد. این مواد بیواکتیو هستند و می توانند غشاء های مخاطی را نوسازی کنند.

 

خرید و نگهداری

 

زردآلو به خاطر خوشمزگی و عطر بسیار خوب معروف است، البته نباید از پوست نرم ومخملی آن گذشت.

 

در خرید زردآلو بهتر است زردآلوهای نسبتا سفت، صاف، گوشتالو و خوش شکل را انتخاب کرد که به رنگ نارنجی مایل به زرد تا نارنجی هستند.اگر زردآلو خیلی سفت و دارای رنگ سبز باشد عطر و طعم خوبی ندارد.

 

زردآلو را دربسته های کاغذی و در درجه حرارت اتاق و دور از حرارت و نور مستقیم نگهداری کنید. اگر زردآلو را در کیسه های پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید ممکن است هنگام رسیدن فقط یک یا دو روز دوام آورند. همچنین تاقبل از خوردن این میوه آنرا نشویید.

 

زردآلو بطور کلی دیر هضم و نفاخ است. به همین علت بهتر است سالخوردگان و کودکان از زیاد خوردن آن خودداری کنند. بهتر است زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آن را نیز خورد، زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان می کند.

 

10 خاصیت زردآلو

 

1. لیکوپن موجود در زردآلو باعث حفظ سلامتی قلب می شود.

 

2. ویتامین آ موجود در زردآلو در حفظ بینایی چشم موثر است.

 

3. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست جلوگیری می کند.

 

4. برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف پتاسیم باعث تنظیم فشارخون می شود.

 

5. تب بر است.

 

6. زردآلو به علت داشتن آهن،ویتامین ث و کبالت برای درمان کم خونی مفید است.

 

7. زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک، برای کاهش درد مفاصل مفید است.

 

8. زردآلو به علت دارا بودن ویتامین های گروه ب برای درمان بیماری های عصبی و روحی، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و... مفید است.

 

9. زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و کاهش کلسترول خون می شود.

 

10. زردآلو باعث رفع تشنگی و عطش می شود.

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 56
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

انجیر میوه‌ای است که هر دو حالت خشک و تازه آن مفید و مغذی است. با وجود این‌که انجیر خشک در تمام طول سال در دسترس است، اما خیلی‌ها معتقدند جای طعم خوش و منحصربفرد انجیر تازه را نمی‌گیرد.در کنار طعم لذیذ و لذتبخش، انجیر فواید بی‌شماری هم دارد که اطلاع از آنها مفید خواهد بود.

انجیر سرشار از مواد معدنی، ویتامین و فیبر است. حاوی مقدار خوبی پتاسیم، آهن، مس و منگنز، کلسیم و فسفر و ویتامین‌های a و b1 و b2 است.

 

 

انجیر در درمان و بهبود یبوست، سوء‌هاضمه، سرفه، برونشیت و آسم کاربرد دارد. مصرف این میوه پس از ابتلا به بیماری، به افزایش وزن نیز کمک می‌کند. انجیر در مواردی از اختلالات تنفسی مانند سیاه سرفه و آسم نیز مفید است. همچنین انجیر برای بهبود مشکلاتی نظیر تب، گوش درد و ورم چرکی کاربرد دارد و برای کمک به کبد هم عالی است.

 

 

کاهش فشار خون

 

انجیر منبع خوبی از پتاسیم است و پتاسیم نیز عنصری است که به کنترل فشار خون کمک می‌کند. کمبود پتاسیم بخصوص زمانی که با افزایش مصرف سدیم همراه باشد، می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود.

 

راهی شیرین برای کاهش وزن

 

انجیر منبع بسیار خوبی از فیبر غذایی است. شاید بدانید که مواد غذایی حاوی فیبر نقش موثر و مفیدی در مدیریت و کنترل وزن ایفا می‌کنند. فیبر گرسنگی را به تاخیر می‌اندازد و از این‌رو در رژیم‌های کاهش وزن جایگاه ویژه‌ای دارد. البته به آن شرط که در خوردن سایر مواد غذایی نیز از حد تعادل خارج نشویم.

 

افزایش تراکم استخوان

 

شاید موجب تعجب شما شود، اگر بدانید انجیر منبع خوبی از کلسیم است. علاوه بر این، پتاسیم موجود در انجیر دفع ادراری کلسیم را نیز کاهش می‌دهد. پس انجیر یکی از بهترین مواد غذایی برای افزایش تراکم استخوان می‌باشد.

 

درمان یبوست

 

پزشکان در گذشته یبوست را ام‌الامراض یا مادر بیماری‌ها نامیده‌اند. پس اهمیت پیشگیری و درمان آن مشخص است. بهترین داروی آزمایش شده و خوش طعم در این زمینه انجیر است. فیبر موجود در انجیر به عملکرد سالم روده کمک می‌کند؛ این عمل مانع بروز یبوست می‌شود.

 

همچنین مصرف انجیر در روزهای گرم تابستان می‌تواند تشنگی را کاهش دهد. از انجیر خشک نیز به عنوان میان‌وعده‌ای انرژی بخش استفاده می‌شود.

 

شرایط انتخاب و نگهداری

 

پوست انجیر تازه بسیار نرم است و از این‌رو یکی از میوه‌هایی است که به راحتی و در حمل و نقل و هنگام نگهداری خراب می‌شود، پس مهم است دقت کنیم که خیلی هم زودتر از مصرف این میوه را خریداری نکنیم، حداکثر یک یا 2 روز زودتر. همچنین برای بهره بردن از فواید آن سعی کنید انجیرهای تازه و رسیده را انتخاب کنید.

 

بوی انجیر نیز راه خوبی برای درک تازگی آن خواهد بود. انجیر نباید بوی ترشیدگی بدهد. در ضمن م صرف بیش از حد انجیر ممکن است موجب بروز اسهال ‌شود که باید دقت نمود. همچنین انجیر خشک حاوی مقدار زیادی قند است که می‌تواند برای دندان‌ها مشکلاتی را ایجاد کند. پس تعادل در مصرف نیز نباید فراموش شود.

لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

رازیانه

رازیانه گیاهی است معطر ، علفی و دوساله که ارتفاع آن تا2مترمیرسد ساقه آن دارای شیارهای هم دریف و موازی می باشد برگهای آن نازک و نخی مانند شود است .گلهای رازیانه زرد وبصورت خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود . بوته رازیانه کوچک و بطول حدود 8 میلیمتر و عرض 3 میلیمتر بوده و دارای بوئی معطر و طعمی شیرین می باشد .

رازیانه درمناطق مدیترانه ای بخوبی رشد می کند و در ایران در مناطق شمالی کشور دردامنه های کوههای البرز بطور خود رو می روید .

رازیانه دارای حدود 10% روغن ، کمی مواد قندی و مس ویلاژ و حدود 4% اسانس می باشد . روغن رازیانه دریا 4% اسید پال میتیک ، 22% اسید اولیئک ، 14% اسید لینوئیک و 60% اسید پتروسلینیک می باشد.

اسانس رازیانه که از تقطیر میوه آن بوسیله بخار بدست می آید مایعی است زرد .

در صد گرم برگ رازیانه تازه مواد زیر موجود است :

آب 90 گرم

پروتیئن 2/5 گرم

چربی 0/4 گرم

مواد نشاسته ای ا4/5 گرم

کلسیم 100 میلی گرم

فسفر 50 میلی گرم

آهن 2/5 میلی گرم

پتاسیم 400 میلی گرم

ویتامین آ 3500 واحد

ویتامین ث 30 میلی گرم

 

خواص دارویی:

 

 

  1. رازیانه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . ریشه رازیانه گرمتر از بقیه قسمت های گیاه است .
  2. رازیانه اثر زیاد کنده شیر را در زنان شیر ده دارد و بدین منظور می توان از دم کرده رازیانه استفاده کرد .

  3. اشتها آور و مقوی است .

  4. نفخ و گاز معده رااز بین می بر د .

  5. قاعده آور است .

  6. برگهای رازیانه ادرار آور است .

  7. جوشانده ریشه رازیانه ملین و مسهل است .

  8. روغن تخم رازیانه کرم روده را از بین یم برد .

  9. حالت تهوع رابر طرف می کند .

  10. برای برطرف کردن آُسم ، سرفه و تنگی نفس از دم کرده تخم رازیانه بمقدار سه فنجان در روز استفاده کنید .

  11. برای رفع اسهال رازیانه را با زیره سبز به نسبت مساوی دم کرده و به مریض بدهید .

  12. میتوان از رازیانه به عنوان داروی ضد نفخ بصورت زیر استفاده کرد :5 گرمپودر انیسون و 5 گرم پودر زیره کرمان ، 5 گرم پودر تخم گشنیز و 5 گرم پودررازیانه رابا هم مخلوط کرده در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا بمدت 10 دقیقه دم کنید سپس آنرا صاف کرده و کم کم بنوشید.

  13. رازیانه بعلت داشتن هورمون زنانه رشد دخترها را جلو می اندازد .

  14. رازیانه مغز را فعال می کند .

  15. ریشه رازیانه دارای کومارین Coumarin می باشد . چون این ماده رقیق کننده خون است بنابراین آنهایی که ابتلا به تصلب شرائین یا انسداد رگها هستند می توانند از جوشانده ریشه رازیانه استفاده کنند .

  16. دردهای مفاصل را برطرف می کند .

  17. اشتها را زیاد می کند .

  18. برای از بین بردن درد آرتروز روغن رازیانه را در محل درد بمالید

مضرات:

رازیانه چون گرم است بنابراین برای گرم مزاجها خوب نیست و اینگونه افراد باید آنرا با سکنجبین بخورند . زیاده روی در مصرف رازیانه معده راسست کرده و تشنج می آورد .

طرز استفاده:

1.دم کرده رازیانه : مقدار یک قاشق چایخوری رازیانه را کوبیده و در یک لیوان آب جوش بریزید و آنرا بمدت 10 دقیقه دم کنید .

2. دم کرده برگ رازیانه: 30گرم برگ رازیانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. این دمکرده مقوی اعصاب بوده و هضم غذا را سریع میکند.

لینک به دیدگاه

مضرات:

رازیانه چون گرم است بنابراین برای گرم مزاجها خوب نیست و اینگونه افراد باید آنرا با سکنجبین بخورند . زیاده روی در مصرف رازیانه معده راسست کرده و تشنج می آورد .

با درود.

 

این گرم مزاجی و سرد مزاجی را که فرمودین،از کجا باید تشخیص بدیم؟

 

آیا همه انسانها یا گرم مزاجند یا سرد مزاج و یا خنثی هم داریم؟

 

با تشکر فراوان. :icon_gol:

لینک به دیدگاه

مامیران

مامیران یا "مامیزان کبیر" گیاهی داروئی از تیره "خشخاش Papaveraceae" است که نام علمی آن"Chelidonium Majus"می باشد .مامیران ،" گیاه پرستو " میز نامیده میشود.

گیاهی است علفی، چندساله با شیره نارنجی رنگ، منشعب به رنگ سبز تیره، واجد كرك های پراكنده و دارای بن ساقه ای پوشیده از قاعده های پایای برگ ها و ساقه ای منشعب به ارتفاع ۹۰- ۳۰ سانتیمتر. برگ ها شانه ای دارای ۷-۵ برگچه تخم مرغی تا مستطیلی شكل. گل آذین چتر مانند آن دارای ۶-۲ گل، گل با دو كاسبرگ آزاد و ریزان و چهار گلبرگ كامل زرد رنگ، واژ تخم مرغی است. پرچم ها زرد رنگ، میوه به شكل كپسول كشیده، كمابیش مستقیم و فاقد كرك است.

دانه های آن سیاه رنگ هستند. اندام دارویی مامیران قسمت هوایی گیاه است كه در هنگام گل دادن جمع آوری می شوند. از مامیران به صورت خوراكی به عنوان صفراآور، ضداسپاسم، مسكن (ضعیف) و مدر و به صورت موضعی در درمان زگیل استفاده می شود. در طب گذشته از تمام قسمت های گیاه مامیران به ویژه شیرابه و ریشه آن در درمان ناراحتی های پوستی به ویژه برص، درد دندان و نیز به عنوان صفراآور استفاده می كردند.

سرشاخه هوایی مامیران دارای ۱-۱/۰ درصد آلكالوئید با بیش از ۲۰ آلكالوئید است. این گیاه در زمین های بایر به صورت خودرو رشد می كند و به صورت وسیعی در اروپا و آسیای شمالی و مركزی می روید.

اندام دارويى ماميران قسمت هوايى گياه است كه در هنگام گل دادن جمع آورى مى شوند. از ماميران به صورت خوراكى به عنوان صفراآور، ضداسپاسم، مسكن (ضعيف) و مدر و به صورت موضعى در درمان زگيل استفاده مى شود. در طب گذشته از تمام قسمت هاى گياه ماميران به ويژه شيرابه و ريشه آن در درمان ناراحتى هاى پوستى به ويژه برص، درد دندان و نيز به عنوان صفرا آور استفاده مى كردند. سرشاخه هوايى ماميران داراى ۱-۱/۰ درصد آلكالوئيد با بيش از ۲۰ آلكالوئيد است.

 

تركيبات شيميايي:

اين گياه سمي است و استفاده زياد از آن باعث مي شود .

ماميران كبير داراي آلكالوئيد هاي مختلفي مانند چليدونين ، هيموچليدونين ، كلريتين ، پروتوپين ، آليكري توپين ، هربرين و اسپارتئين مي باشد . در ماميران كبير همچنين نمك هاي كلسيم ، منيزيوم و آلمينويم ، مواد رزيني و موسيلاژ موجود است .

 

خواص داروئي:

تمام قسمت هاي اين گياه و شيره آن مصرف دارويي دارند البته ريشه آن قوي تر از بقيه قسمت هاي آن است

 

1)جوشانده و يا دم كرده ماميران براي درمان سرطان معده بكار مي رود

2 )در معالجه آسم اثر مفيد درد

3) تشنج را برطرف مي كند

4)فشار خون را پائين مي آورد

5)ادرار آور و ملين است

6)درمان كننده تصلب شرائين است

7)دردهاي سرطاني را ساكت مي كند

8)براي معالجه آنژين دپواترين از آن استفاده مي كنند

9)براي درمان آب آوردن بدن مفيد است

10)سنگ كليه را خرد كرده و دفع مي كند

11)براي معالجه نقرس مفيد است

12)داروي خوبي براي برطرف كردن بيماريهاي كبدي است

13) براي درمان زخم ها ي چركين ، ريشه له شده ماميران را مانند ضماد روي اينگونه زخم ها بگذاريد

14)شيره ماميران داروي موثري براي از بين بردن زگيل و يا ميخچه است . اين شيره را با گليسرين به سنبت مساوي مخلوط

دیگر خواص این گیاه :

اختلالات قلبی وعروقی

جوشانده ریشه مامیران ،تصلب شرائین وفشار خون را درمان نموده و از بروز سکته قلبی جلوگیری می نماید.

 

اختلالات عصبی

جوشانده ریشه مامیران،تسکین دهنده دردهای عصبی ،خواب آور وآرام بخش است.

 

اختلالات پوستی

عصاره مامیران ،زخمها ،زوائد گوشتی و زگیل و دیگر اختلالات پوستی را برطرف می سازد.

 

اختلالات کلیوی

جوشانده مامیران،محرک کلیه،فزونی دهنده حجم ادرار،دفع کننده سموم بدن و درمان کننده عفونتهای کلیه و مثانه ومجاری ادرار است.

 

اختلالات چشمی

شست و شوی چشم با عرق مامیران ،درد و ورم و عفونتهای چشم را التیام میبخشد

خلاصه آنکه مامیران،گیاهی مدر و مخدر و درمان کننده اختلالات قلبی و عروقی،عصبیريالپ.ستی کلیوی و چشمی است.مامیران تصفیه کننده خون درمان کننده عفونتهای سفیلیسی ،تنگی نفس ،آسم و بواسیر است

طرز استفاده:

جوشانده :

مقدر 20 گرم برگ خشك و يا ريشه ماميران را در يك ليتر آب حل كنيد . مقدر مصرف آن يك فنجان سه بار در روز است .

دم كرده ماميران :

30 گرم برگ خشك ماميران را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد براي مدت ده دقيقه دم بكشد . سپس صاف كرده و مصرف كنيد .

تنطور ماميران :

اين تنطور را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها خريدري كنيد و يا اينكه مقدر 100 گرم برگ خشك يا ريشه ماميران را در 500 گرم الكل سفيد خيس كرده بگذاريد براي مدت دو هفته بماند . البته هر روز آنرا تكان دهيد پس از اين مدت آنرا صاف كرده و در شيشه دربست نگاهدري كنيد . مقدر مصرف آن 10-15 قطره سه بار در روز است .

 

شيره ماميران :

براي استفاده از شيره ماميران آنرا با عسل مخلوط كرده و استفاده كنيد .

 

موارد منع مصرف :

همانطور كه گفته شد مصرف زياد ماميران كبير توليد مسموميت مي كند و حتي استفاده زياد آن

بصورت له شده روي رخم ها نيز همين خطر را د ارد زيرا از راه پوست جذب بدن مي شود.

این گیاه سمی است و مقدار زیاد آن در مصارف داخلی ممكن است موجب تشنج و حتی مرگ شود.

مصرف این گیاه در دوران بارداری ممنوع است.

بنابراين بايد مصرف آن در حد گفته شده باشد و تحت نظر متخصص مصرف شود.

پرورش گیاه

پرورش این گیاه از طریق دانه صورت می گیرد و زمین زراعتی باید سایه دار و نسبتاً مرطوب, ماسه ای و نرم با خاک پوسیده باشد. بذر آنرا در گلخانه در اویل اسفند و یا مستقیماً در زمین شخم خورده در ردیفهایی به عرض 50 سانتی متر در طول فروردین ماه می کارند میزان بذر مورد نیاز گلخانه هر هکتار 200 گرم و میزان آن در زمین اصلی 2 کیلو گرم د رهکتار می باشد.

ماههای اردیبهشت و خرداد نهالها را در کرتهای 20*50 سانتی متر نشاء می کنند.جهت تقویت زمین مقدار 150 تا 75 کیلو گرم کود ازت خالص ( نیترات آمونیوم و کلسیم سیانید ) در هر هکتار اضافه می کنند. برای مبارزه با علفهای هرز یک تا دوبار چنگک با دیسک ماشینی زده می شود.

 

برداشت

قسمت هوایی گیاه را در فروردین تا شهریور و ریشه ها را از مهر تا آبان یا اسفند تا فروردین قبل از جوانه زدن محصول برداری می کنند ( از دومین سال کشت چین اول گیاه را در ماه اسفند و فروردین و چین دوم آنرا در شهریور یا مهر با علف چین و ریشه ها را در مهر و آبان و اسفند و یا فروردین برداشت می نمایند).پس از برداشت محصول و تمیز کردن آن قسمت هوایی را در حرارت 50 تا 60 درجه سانتی گراد و ریشه را در حرارت 60تا 80 درجه سانتی گراد خشک می نمایند. با شرایط فوق الذکر بازدهی هر هکتار 6/3 تن محصول خشک به صورت گیاه کامل و 8/2 تن ریشه است.

 

دامنه انتشار

نواحی شمال ایران مانند گیلان: اطراف رشت, رودبار, عمارلو ( کبوتر چاک و زرد چین ) , گرگان: بندر گز, مازندران.

--------------------------------------------------------------------------------

منابع :

مامیران

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

ماميران Greater celandine

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

Greater celandineماميران كبير http:/ /www.golestantalk.com

گیاه مامیران

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

ماميران Greater celandine

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

خواص دارويى ماميران

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

زنجبیل

اخیراً كارشناسان دریافتند كه زنجبیل مى تواند سلول هاى سرطانى را از بین ببرد. این مطالعات نشان داد ادویه جات خواصى دارند كه مانع از مقاومت سلول ها در برابر درمان ها مى شود و جلوى مقاومت سلول هاى سرطانى را مى گیرد علاوه بر این، زنجبیل باعث كنترل تورم و التهاب ها و بهتر شدن حالت استفراغ و تهوع مى شود. اما زنجبیل بیش از همه باعث مرگ سلول هاى سرطانى تخمدان مى شود.

Image_1.jpg

سلول ها به دو صورت مى میرند:

1.اپاپتوسیس «apoptosis» كه در حقیقت خودكشى سلول هاست.

2.اتوپگى» autophagy كه در حقیقت یك نوع خودهضمى سلول هاست.

در اغلب بیماران مبتلا به سرطان تخمدان كه بیمارى مجدداً عود مى كند، بدن در مقابل شیمى درمانى هاى معمول مقاومت نشان مى دهد كه در این نوع شیمى درمانى مرگ سلول ها از نوع «اپاپتوسیس» است، اما زنجبیل مى تواند باعث مرگ سلول ها ازنوع «اتوپگى» شود كه در كنار نوع اول باعث از بین رفتن مقاومت در برابر شیمى درمانى مى شود. بنابراین پزشكان به این افراد خوردن زنجبیل را توصیه مى كنند.

لینک به دیدگاه

ریواس

ریواس یا ریباس، گیاهی است از تیره ی ترشک ها ( هفت بندها ) و دارای ساقه های هوایی و برگ های آن محتوی مواد ذخیره ای و اسیدی است و به همین جهت مورد استفاده ی خوراکی قرار می گیرد.

17Rhubarb.jpg&t=1

ریواس هنگام بهار در نواحی گوناگون ایران، دامنه ی کوه ها، کنار رودخانه ها و مناطق برخوردار از آب های راکد می روید و برگ ضخیم و گوشت دار این گیاه مصرف غذایی دارد. تکثیر ریواس معمولاً با کشت در خزانه و انتقال به کشتزار و یا از طریق کشت بذر تازه صورت می گیرد.

خواص درمانی:

ریواس طبیعت سرد دارد و دارای ویتامین ها و املاح معدنی گوناگونی است. برای تمامی اعضای بدن، ماده ی غذایی بسیار ممتازی شمرده می شود و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد. قابض است و برای تقویت معده و کبد مفید می باشد. خوردن ریواس برای بیماران تب دار و بی اشتها مفید بوده و یرقان ، وسواس ، سستی را درمان می نماید. در این گونه موارد می توان 100 گرم از آب ریواس یا رب ریواس را میل کرد. صفرا و دل به هم خوردگی را رفع می کند و برای حصبه و اسهال گرم صفراوی مفید بوده و کرم کُش است. خوردن ریواس را نباید در برنامه ی غذایی از یاد بُرد. ریواس را برای تهیه ی خورش، کمپوت، مربا و شربت مورد استفاده قرار می دهند. سعی کنید در مصرف ریواس زیاده روی نکنید.

مفیدترین طریقه مصرف آن، مصرف آب ریواس همراه با آب هویج ، کرفس ، خیار و سیب می باشد که یک سوم آب ریواس و دو سوم بقیه مواد است.

ریواس اثر ملین داشته و اشتها آور است و برای افزایش اشتها و یبوست مفید می باشد. مصرف ریواس برای مبتلایان به سنگ کلیه و ناراحتی های مثانه خطرناک است.

شیر مادرانی که ریواس می خورند، در نوزادان تولیداسهال می کند. ریواس، مقوی قلب و اعصاب بوده و برای درمان بواسیر مفید است.

ریواس به عنوان فعال کننده ی عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است. نخستین کار کرد آن در دهان این است که با تحریک جوانه های چشایی به واسطه ی مزه ی تلخ خوشایندش، موجب پاک شدن حفره ی دهان شده ودهان را برای چشیدن غذای بعدی آماده می سازد. این گیاه در معده سبب افزایش ترشح معدی و تحریک آن می شود. در نتیجه به طور کلی باعث بهبود عملکرد معده می گردد. علاوه بر این با تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد، به تنظیم جذب چربی از روده کمک می کند.

ریواس خاصیت مسهلی، ضد التهابی و متعادل کننده ی عملکرد روده ها (درمان یبوست و اسهال) را داشته و در درمان یرقان، خونریزی معدی- روده ای، اختلال قاعدگی، ورم ملتحمه ی چشم، جراحات ناشی از ضربات و صدمات جسمانی، زخم های چرکی سطحی و سوختگی های حاصل از حرارت کاربرد دارد.

ارزش تغذیه ای 85 گرم ریواس:

انرژی ... 29 کیلو کالری

چربی ... 2/0 گرم

پروتئین ... 8/0 گرم

کربوهیدرات ... 7 گرم

کلسیم ... 266 میلی گرم

سدیم ... 5 میلی گرم

پتاسیم ... 148 میلی گرم

ویتامین ث ... 7 میلی گرم

ویتامین آ ... 100 تا 300 واحد بین المللی.

سایر مصارف ریواس:

ریواس به علت خاصیت اسیدی، برای پاک کردن ظروفی که آثار سوختگی مواد غذایی در آنها به جای مانده باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

افرادی که موی آن ها قهوه ای کم رنگ است، با استفاده از ریشه ی این گیاه می توانند به رنگ موی طلایی دست یابند. برگ های ریواس را می توان به عنوان حشره کش موثر برای دفع حشرات به کار برد.

ریواس با طعم منحصر به فرد خود، در بیشتر دسرهاو شیرینی ها استفاده می شود. تا پیش از سده ی 18 کاربردی در پخت غذا نداشت.

گیاه یاد شده تا یکی دو روز در یخچال قابل نگهداری است. برای نگهداری طولانی تر ریواس، پس از بریدن ساقه ها، آن را منجمد می کنند. اگر ساقه های ریواس به طور خام مصرف شود، به شدت ترش خواهد بود. به طور معمول آن را با شکر یاعسل می پزند و یا در کیک ها مورد استفاده واقع می شود.

همچنین به تنهایی یا همراه یا توت فرنگی در تهیه ی ژله و مرباها به کار می رود. چاشنی هایی که با ریواس مصرف می شوند، عبارتند ازلیمو ، دارچین و زنجبیل.

لینک به دیدگاه

اعراب ریواس را ریبس و ریباج میگویند.

در فارسی به ساقه های زیر زمینی که عده ای به غلط آن را ریشه میدانند ریوند گویند

این ساقه های زیر زمینی مسهل قوی است و معده را ضدعفونی میکند و پادزهر مخصوص سموم عقرب است.

این عمل درست معکوس ساقه های ریواس میباشد

در خوردن ریوند نباید زیاده روی کرد زیرا در پاره ای از معده های ضعیف پس از عمل مسهلی

ایجاد یبوست میکند.این ریشه بصورت گرد کوبیده در داروخانه ها تحت نام پودر ریوند در گذشته وجود داشت.

این گرد قوه جاذبه کبد را زیاد میکند و گرفنگی جگر و کیسه صفرا را با مینماید و از گرفتگی طحال جلوگیری میکند

بادشکن بوده و درد کلیه و مثانه و رحم را تسکسن میدهد و جهت سردرد و معده و کبد و یرقان تجویز شده و درمان اسهال است و مخصوصا برای اسهال خونی مفید است.

جهت محکم کردن استخوان شکسته و درد در رفتگی سودمند است .برای اطفال و اشخاص ضعیف البنیه زیان دارد.

مقدار خوراکی ریشه طبی ار 5 گرم تا 7 گرم است

لینک به دیدگاه

مطالب آموزشی ، اونایی که به خوراک ( اعم از سبزیجات،میوه جات،غذاها،....) آدما ارتباط داره خیلی جذاب و شیرینه.:w16:

ممنون بخاطر اطلاع رسانیتون:icon_gol:

لینک به دیدگاه

ریحان و کاهش قند خون بالا

مصرف ریحان در کاهش قند بیماران دیابتی نوع 2 موثر است

یافته‌های یک بررسی حاکی از آن است که مصرف ریحان همراه با رژیم غذایی، میزان

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بیماران دیابتی نوع 2 را کاهش می‌دهد.

به گزارش سلامت‌نیوز، این پژوهش با هدف تعیین تاثیر مصرف گیاه ریحان بر روی غلظت قند خون بیماران

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
توسط محمد حسن گلزاری و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است.

پژوهش به روش کارآزمایی بالینی روی 16 بیمار که تحت درمان با داروهای پایین آورنده قند خون نبودند، انجام شد.

نمونه‌ها به طور تصادفی به دو گروه هفت نفری تقسیم شدند. به گروه آزمایش روزانه 20 گرم پودر ریحان مخلوط با ماست، همراه با رژیم غذایی معمولی به مدت چهار هفته داده شد و گروه شاهد فقط رژیم غذایی معمولی را دریافت کردند.

پس از دو هفته دوره پاکسازی، جای گروه آزمایش با شاهد عوض شد. سپس میزان

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و قند خون دو ساعت بعد از صبحانه ی هر گروه گرفته شد و اختلاف هر گروه با آزمون های آماری تعیین گردید.

یافته ها نشان داد میانگین مقدار

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
دریافتی در دو دوره مصرف ریحان، به طور معنی داری از دوره مصرف غذای معمولی بیشتر بود.

غلظت قند خون ناشتا در پایان دوره مصرف ریحان همراه با رژیم معمولی، در مقایسه با مقادیر پایه این دوره و همچنین نسبت به دوره رژیم معمولی کاهش معنی دار آماری داشت.

غلظت قند خون دو ساعت پس از صرف صبحانه استاندارد در پایان دوره مصرف ریحان همراه با رژیم معمولی در مقایسه با مقادیر پایه این دوره و همچنین نسبت به دوره رژیم معمولی کاهش معنی دار آماری نشان داد .

نتایج حاکی از آن است که مصرف ریحان همراه با رژیم غذایی، غلظت قند خون بیماران دیابتی نوع 2 را کاهش می دهد.

انجام پژوهش مشابهی بر روی تاثیر این گیاه بر

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، هموگلوبین گلیکوزیله،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
های خون و همین طور تاثیر دراز مدت آن توصیه می‌شود.

لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

از آلوئه ورا در كرمهای مرطوب كنننده پوست و كرمهای التیام دهنده پوستی و بسیاری از كرمهای موضعی استفاده می‌شود.

آلوئه ورا بعلت داشتن خواص ضد میكروبی در درمان بسیاری از زخمها و جراحتها و سوختگیها- اگزما – تاول– گزیدگی زنبور و نیش حشرات- بریدگی – كوفتگی – آفتاب سوختگی و آكنه موثر است. بنابراین استفاده از این گیاه نه تنها در كرمهای موضعی بلكه در كنترل بسیاری از بیماریها و اختلالات پوستی سودمند می‌باشد.

مزایایی كه سبب می‌شود آلوئه ورا برای مصارف پوستی استفاده گردد عبارتند از:

1- در درمان تركهای پوستی و خشكی پوست موثر می‌باشد ، بخصوص اگزمای دور چشم یا پوستهای بسیار حساس.

2- روغن یا كرم آلوئه ورا برای پوستهای خشك مناسب بوده و سبب نرم شدن و براق شدن پوست می‌گردد.

3- با رساندن اكسیژن بیشتر به سلولهای پوست، سبب ترمیم بافت پوست می‌گردد.

4- پوستهایی كه در اثر آفتاب ، سوختگی پیدا كردند را نرم می‌كند.

5- سلولهای پوستی مرده را از بین می‌برد و سلولهای جوان جایگزین شده بنابراین پوست را تازه و درخشان می‌سازد.

6- مانع از پیری پوست و چروك آن می‌گردد.

7- شدت رنگدانه های پوستی راكاهش داده بنابراین سبب كم رنگ شدن لكه های پوستی می‌شود و می‌تواند لكه‌های سر سیاه را نیز از بین ببرد.

8- آلوئه ورا سبب افزایش قدرت جذب رطوبت پوست گردیده و پوست را انعطاف پذیر ساخته بنابراین بهترین مرطوب كننده برای پوست می‌باشد.

9- در پیشگیری از بیماریهای پوستی موثر می‌باشد.

10- بعلت داشتن كلاژن و ویتامین Eالاستیسیته و نرمی‌پوست را افزایش داده و سبب باقی ماندن رطوبت در پوست می‌گردد.

11-pH آن نزدیك به pHپوست است.

12- از آلوئه ورا بعلت داشتن خواص ضد سو ختگی می‌توان در كرمهای ضد آفتاب استفاده كرد.

13- در درمان ترك بین انگشتان پا كه یك بیماری قارچی است موثر است (بر گرفته از یك مقاله در مجله انگلیسیBritish Journal of General Practice ).

14- لوسیون آلوئه ورا بعنوان پاك كننده برای پوست كاربرد دارد.

15- تاثیر خنك كنندگی بر روی پوست دارد بنابراین در كلد كرمها ( cold cream )كاربرد دارد.

در واقع استفاده از آلو ئه ورا در محصولات آرایشی – بهداشتی بخصوص كرمهای ضد چروك – مرطوب كننده های پوستی- رژ لب ها- ماسكها ی صورت و كرمهای پاك كننده و كلد كرمها (cold cream) بسیار مناسب و مفید می‌باشد.

 

فواید آلوئه ورا برای مو

یكی از راههای كنترل و درمان كم پشتی موی سر استفاده از آلوئه ورا است. بسیاری از مردم از محصوالات گوناگونی كه حاوی آلوئه ورا می‌باشد برای ضخیم شدن مو و سلامت آن استفاده می‌كنند كه یكی از روشها استفاده از ژل آلوئه ورا می‌باشد.

آلوئه ورا حاوی آنزیمهایی است كه عامل محركی برای تولید و رشد موهای جدید هستند، مكانیسم عملكرد آن بگونه ای است كه سرعت جریان گردش خون را افزایش داده بنابراین پاپیلای پوستی (زائده بافتی ریشه موی سر) را فعال نموده و سبب افزایش تغذیه فولیكولهای مو می‌گردد. در واقع آلوئه ورا بعنوان یك ماده جادویی در جهت افزایش و رشد موها شناخته شده است. همچنین بعلت خواص ضد باكتری و قارچی كه دارد مانع از ایجاد شوره سر می‌گردد. این گیاه برای كنترل عفونتهای قارچی مثل بیماری كچلی (كرم حقله دار) نیز مفید است. مستندات و مداركی از كشورهای هند و امریكا پیدا شده است كه در آنجا از این گیاه برای تقویت موی سر استفاده می‌شده است. بنابراین آلوئه ورا برای رشد و تقویت مو – ایجاد نرمی‌– براقیت و كنترل ریزش مو و كنترل خشكی مو بسیار مناسب است. از آلوئه ورا می‌توان در شامپو ها و نرم كننده های موی سر استفاده كرد و تجربه نشان داده كه استفاده از اینگونه محصولات سبب تسریع جریان خون و در نتیجه كاهش استرس و هیجانات روحی می‌گردد. آلو ئه ورا دارای بویی مطبوع و آرامش بخش است و ژل این گیاه در بسیاری از صابونها، شامپو ها، نرم كننده های مو و انواع محصولات آرایشی - بهداشتی كاربرد دارد.

معمولا شامپو ها و نرم كننده های حاوی آلوئه ورا شامل مخلوطی از ویتامینهای مناسب مو، عصاره های گیاهی و روغنهای طبیعی می‌باشند و محصولات حاوی آلوئه ورا برای انواع مختلف موها نظیر خشك ،نازك ، چرب و معمولی مناسب است.

مضرات احتمالی آلوئه ورا

1- ژل آلوئه ورا برای استعمال خارجی، ماده بی خطری است اما در موارد نادری ممكن است سبب واكنشهای آلرژیك گردد.

2- ژل آلوئه ورا در درمان زخمهای عمیق موثر نیست و شیره آن می‌تواند سبب گرفتگی یا اسهال روده ای شدید گردد.

3- زنان شیرده یا باردار نباید از این ماده استفاده كنند زیرا ممكن است سبب انقباضهای رحمی‌گردیده و سقط جنین را تحریك كند .

4-این ماده ممكن است سبب تشدید اولسرها، بواسیر، التهاب دیورتیكول، كولیت یا سندرم روده تحریك پذیر (IBS) گردد.

5-مصرف طولانی مدت این ماده سبب وابستگی به آن می‌شود یا تعادل الكترولیتی را مختل می‌سازد . كودكان زیر 12 سال نبایستی از این گیاه مصرف كنند.

6-تداخلهای احتمالی: مصرف طولانی و مزمن شیره آلوئه می‌تواند سبب كمبود پتاسیم گردد.

پرورش آلوئه ورا در منزل

برای مصارف عمومی‌می‌توان گیاه آلوئه ورا را در منزل پرورش داد. كشت آن بسیار راحت است و فقط نیاز به زهكشی خوب، دمای معتدل و آب مناسب دارد. انواع آن در خاك شنی، كه آب را خوب جذب می‌كند و در نور كم كشت می‌شود.

البته اگر كه دمای محیط بیرون حدود Cº 4/ 4 یا Fº 40 باشد می‌توان آنرا به داخل منزل منتقل كرد. این گیاه می‌تواند در تمام مدت در مقابل نورخورشید هم قرار گیرد ولیكن بایستی تعداد دفات آبیاری آن را افزایش داد، البته زمانی می‌بایست به آن آب داد كه خاك آن رو به خشك شدن رود. در واقع این گیاه نیاز به آب كمی‌دارد به همین دلیل در مناطق گرمسیر نظیر مناطق جنوبی ایران به وفو ر یافت می‌شود.

لینک به دیدگاه

موارد سودمند دیگر در مورد ریحان:

 

معنی لغوی ریحان " گل و سبزه " است و برابر این لغت در فارسی اسپرم است که به صورت اسپرم و اسفرم نیز گفته می شود.

 

ریحان مقوی معده و، باد شکن، ضدعفونی کننده دهان و دستگاه گوارش ، مدر و ضد تشنج می باشد.به علت داشتن سبزینه و اساتس مخصوص که خود مخلوطی از از چند اسانس است بوی پیاز و سیر را از دهان می برد و روی همین اصل که یک پای ثابت سینی نان و کباب شده است.

 

کسانی که هنگام مسافرت در اتومبیل –هواپیما و کشتی دچار سر درد و دل بهم خوردگی می شوند می توانند از این گیاه استفاده کنند.و با بو کردن و جویدن برگهای ریحان تسکین یابند

 

ریحان میکروب های اسهال و وبا را نابود کرده و بوی آن سبب فرار پشه و مگس میگردد.با کاشتن چند شاخه از آن در باغچه میتوان با حشرات مزاحم مبارزه کرد.

لینک به دیدگاه

و اما یه نکنه قابل استفاده:

 

عصاره آن با شیر برای درمان زکام و درد سینه و سرفه به کار میرود.مضمضه جوشانده غلیظ و جویدن

آن جهت رفع آفت دهان و بو کردن برای سر درد مفید است

 

این گیاه در موقع کوبیدن از بین میرود پس بهتر است تخم ریحان را بطور مستقیم بکار بریم.

دارای ویتامین d بوده و. برای خون دماغ و بواسیر خونی سود بخش می باشد.

لینک به دیدگاه

آووکادو:

آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود 6 متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد . منشاء آووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است .

برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و درای پوستی سخت برنگ سبز تیره و یا سیاه است .در حدود 400 نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است . مدرکی در دست است که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می كرده اند .

تركيبات شيميايي:

آووکادو چرب است و دارای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین Tyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است .

دانه گیاه دارای مقدار کمی ( در حدود 2 درصد ) روغن است . این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که دارای بو و طعمی مطبوع است .

روغن دانه آووکادو دارای حدود 7 درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک Palmitic و اسید استئاریک Steraric Acid اسید آراشیدیک Arachidic Acid ، اسید میریستیک Myristic Acid و در حدود 80 درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک Oleic Acid و اسید لینولئیک Linoleic Acid می باشد . avocado_secondo-703276.jpg

avocado-cameroon2.jpg

 

در یکصد گرم آووکادو مواد زیر موجود است :

آب 80 گرم

انرژی 150 کالری

پروتئین 1/8 گرم

چربی 14 گرم

مواد نشاسته ای 5 گرم

کلسیم 8 میلی گرم

فسفر 35 میلی گرم

آهن 5/0 میلی گرم

پتاسیم 600 میلی گرم

ویتامین آ 250 واحد

ویتامین ب 1 0/08 میلی گرم

ویتامین ب 2 0/15 میلی گرم

ویتامین ب3 1/4 میلی گرم

ویتامین ث 12 میلی گرم

 

خواص داروئي:

1) جوشانده برگهای آووکادو قاعده آور است .

2) آووکادو تقویت کننده معده است .

3) نفخ و گاز معده را از بین می برد .

4) برای درمان یرقان مفید است .

5) جوشانده برگهای آووکادو اسهال خونی را برطرف می کند .

6) آووکادو تقویت کننده بدن است .

7) آووکادو رشد بچه ها را جلو می اندازد زیرا دارای مواد معدنی بسیاری است .

8) آووکادو خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید از آو وکادو استفاده کنند .

9) آووکادو بدن را قلیایی كرده و تمیز می کند .

10) چون آووکادو شکر و مواد نشاسته ای کمی دارد برای آنهایی که بیماری قند دارند نیز مناسب است .

11) برای دوره نقاهت به مریض آووکادو بدهید . ضعف عمومی را برطرف می کند .

12) خستگی را برطرف می کند .

13) ناراحتی روده و معده را معالجه می کند .

14) بیخوابی را درمان می کند زیرا دارای تریپتوفان است . اگر به کم خونی دچار هستید حتما با شام خود آووکادو بخورید .

15) برای درست كردن سس سالاد از آووکادو استفاده کنید .

طرز استفاده:

روغن آووکادو درای ویتامین های مختلف مانند P ، C، K ، H ، E، D ، B، A می باشد . بنابراین ارزش غذایی زیادی درد .

1- روغن آووکادو ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد می کند آنرا با روغن آووکادو ماساژ دهید .

2- برای جلوگیری از ریزش مو ، هرشب مقدری از روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشوئید .

3- شوره سر را از بین می برد .

4-برای براق شده موها ، بعد از شستشوی سر چند قطره آووکادو را به موها بمالید .

5-روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است زیرا به آسانی در پوست نفوذ می کند و به پوست شادابی می دهد .

و بالاخره آووکادو بهترین ماسک برای برطف كرده چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است . برای این منظور آووکادو را پوست کنده و له کنید و بصورت ماسک بر روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشوئید .

مضرات :

مضرات خاصي گفته نشده است .

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...