RAPUNZEL 10430 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 دی، ۱۳۸۹ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام پريسا اصولي/«ميزگرد زيبايي» درباره جراحي پلاستيک بيني يک خانم 28ساله با حضور دکتر محسن نراقي و دكتر كامران كامروا و دکتر ابراهيم رزم پا متخصصان گوشوحلقوبيني و دکتر محمدرضا خدايي روانپزشک جراحي زيبايي ناکام دست بردن در ساختار و اجزاي صورت، امروزه در کشور ما آنقدر رايج شده که ايران را در ردههاي نخستين جدول جراحيهاي زيبايي دنيا قرار داده است... اما سوال اصلي اين است که واقعا چه کساني کانديداي مناسبي براي اين جراحيها هستند و چه کساني براي اين جراحيها مناسب نيستند؟ آيا به صرف داشتن يک بيني بزرگ ميتوان خود را به تيغ جراحي سپرد؟ در «ميزگرد زيبايي» اين هفته، خانم جواني كه 28 سال سن دارد و 3 بار جراحي زيبايي بيني انجام داده و در حال حاضر نيز از داشتن يک بيني بزرگ رنج ميبرد، بررسي ميشود؛ در حالي که اين جراحيها حتي تنفس او را نيز تحتتاثير قرار دادهاند. اين خانم جوان ضمن ابراز رضايت براي طرح مشكلاش به منظور آموزش ديگران، از «سلامت» تقاضا کرده است که نام و عكسش در هفتهنامه محفوظ بماند. آنچه در «ميزگرد زيبايي» اين هفته ميخوانيد، شرح حال مختصري از اين بيمار و نظر متخصصان «سلامت» درباره وضعيت اوست. ماجرا از اين قرار بود که من به دليل داشتن يک بيني بزرگ و گوشتي اصلا اعتماد به نفس نداشتم. تا اينکه 4 سال پيش تصميم گرفتم خودم را به تيغ جراحي بسپارم و از شر بينيام رها شوم! البته فقط ظاهر بيني من زشت بود اما اصلا مشکل تنفسي نداشتم. با هر سختي و دردسري که بود، توانستم يک جراح پلاستيک پيدا کنم. معيار من براي انتخاب جراح زيبايي بيني، پزشکي بود که حداقل هزينه عمل را از من بگيرد. ارديبهشت 86 در بيمارستان بستري شدم و بينيام را عمل کردم اما هر بار که خودم را در آينه نگاه ميکردم، به اين نتيجه ميرسيدم که اندازه بينيام هيچ تغييري نکرده و وقتي به دکترم ميگفتم، ايشان جواب ميدادند که بيني تو هنوز ورم دارد و يک سال و نيم طول ميکشد تا فرم اصلياش را پيدا کند. تا تيرماه 86 صبر کردم اما شکل بينيام با قبل از عمل هيچ تفاوتي نکرده بود. پزشکم معتقد بود پوست بيني من ضخيم است و به همين دليل بعد از عمل به فرم اوليه خود برگشته است. مرداد 87 براي دومين بار عمل ترميمي انجام دادم. تا زماني که بينيام را چسب ميزدم فرم خوبي داشت. 3 ماه بعد، باز هم نوک بيني من بزرگ بود اما بالاي آن کوچک شده بود و قوس فراواني داشت و بين نوک بيني و قوس بيني يک فرورفتگي ايجاد شده بود. موضوع را با پزشکم مطرح کردم. ايشان گفتند که اين بيني 2 بار عمل شده و مدتي طول ميکشد که به فرم زيبايش برسد. تا مهر 88 به همين منوال گذشت اما بيني من نهتنها کوچکتر نشد، بلکه نوک آن هم به سمت پايين متمايلتر و پر از چاله شد. ميدانستم که ديگر کاري از دست پزشکم برنميآيد. اين در حالي بود که شکل ظاهري بيني من افتضاح و تنفسم هم با مشکل روبهرو شده بود و ديگر نميتوانستم با بيني نفس بکشم و شبها خرخر ميکردم. از همان زمان با چند متخصص گوش و حلق و بيني مشورت کردم و همه آنها توصيه کردند عمل ترميمي انجام دهم. اما من باز هم قادر به پرداخت هزينههاي عملي که آنها ميگفتند، نبودم. تا اينکه توسط يکي از آشنايان با دکتر ديگري که جراح گوش و حلق و بيني هستند، آشنا شدم و ايشان به من قول دادند با کمترين هزينه، بيني من را به بيني زيبايي تبديل کنند تا مشکل تنفسم هم رفع شود. آذر 88 براي بار سوم بينيام را به تيغ جراحي سپردم اما علاوه بر اينکه مشکل تنفسي من بهتر نشد، باز هم از فرم بينيام راضي نبودم و نيستم و هر کسي مرا ميبيند، به من ميگويد که بينيات کجتر و بزرگتر شده! بعد از گذشت يک سال واقعا نميدانم بايد چه کار کنم؛ چون بعد از 3 بار عمل بيني بدترين بيني دنيا نصيبم شده و نعمت بزرگ تنفس راحت را هم از دست دادهام. نگاه اول نظر دکتر محسن نراقي دانشيار دانشگاه علومپزشكي تهران و رييس انجمن تحقيقات راينولوژي درباره سوژه «ميزگرد زيبايي» اين هفته «سلامت» 6 مـعـيـار مـوفـقـيـت در جـراحـي زيـبـايـي بـيـنـي متاسفانه در مورد جراحي بيني بيمار مورد نظر، سلسله اشتباهات سرزده از سوي بيمار و پزشک متخصص دست به دست هم داده و به اصطلاح، به جاي درست کردن ابرو، به کور کردن چشم بيمار انجاميده است. اشتباه بزرگ اول، تلقي نادرستي است که اين خانم از يک بيني زيبا داشته است. دقت کنيد که او در شرح حال خود از بيني بدشکل يا حتي اختلال تنفس شاکي نيست. شکايت او از بزرگي بينياش است و تصور ميکرده که بينيهاي بزرگ در مقايسه با بينيهاي کوچک زيبايي کمتري دارند. از 2 زاويه بايد به اين تصور غلط ولي رايج پرداخت؛ نخست آنکه بيني ما مدل لباسمان نيست که هرکسي بنا بر سليقه شخصي، آن را انتخاب کند. بهترين بيني براي هر فرد فقط يک بيني است که براساس بافت و مواد بيني، تناسب اجزاي صورت و حفظ تنفس حاصل ميشود. طبق اصول زيبايي، تنها آن بيني براي صورت حداکثر زيبايي را به وجود ميآورد که حداکثر تناسب را با چهره داشته باشد. در برخي عملها که فقط به کوچک شدن بيني توجه شده، نه تنها به زيبايي فرد افزوده نشده، بلکه تناسب چهره نيز کاملا از بين رفته است. شايد ذکر اين نکته جالب باشد که زشتترين بينيهاي عمل شده در دنيا، کوچکترين بينيها بودهاند (نظير بيني مايکل جکسون). در صورتي که در روشهاي نوين، به جاي کم کردن و کاهش بافتهاي پشت بيني (که در دهههاي پيش رايج بود و که به کوچک شدن بيني ميانجاميد) با تقويت و افزايش حمايت پايه بيني در ناحيه نوک بيني، قوز بيني اصلاح شده است. مشکل اين روشهاي قديميکه به کوچک شدن بيني ميانجامد، سالهاي بعد خود را نشان ميدهد و به همين دليل هم چند دهه طول کشيد تا با شناختهتر شدن عوارض آنها کمکم کنار گذاشته شوند. در اين روشها بافتهاي بيني در درازمدت دچار فروافتادگي ميشوند. چون حمايت اسکلتي بيني کم ميشود و بيني در سنين بالا حالتي چروکيده و افتاده پيدا ميکند و اغلب بيماران دچار مشکلات تنفسي هم ميشوند (اتفاقا اين خانم هر 2 مشکل افتادگي بيني و اختلال تنفسي را پس از عمل دوم و سوم گزارش کرده است.) امروزه در روشهاي نوين که به روشهاي تقويتي بيني معروفاند نه تنها سعي ميکنيم تا حد امکان چيزي از بيني برنداريم، بلکه گاهي در بسياري از موارد از بافتهاي خود بيني به بيني چيزي هم اضافه ميکنيم و پيوند ميزنيم. يعني اگر بخشي از بيني بافت اضافه دارد، آن بافت اضافه را برميداريم و در قسمتي از بيني که کمبود بافت وجود دارد پيوند ميزنيم. در اين روشها ما بافت را تغيير شکل ميدهيم نه اينکه آنها را خارج کنيم. در اين روشها اسکلت بيني، بازسازي و بافتهاي نرم و دچار ضعف تقويت ميشوند. بنابراين در درازمدت بيني کمتر دچار افتادگي ميشود. حتي در بعضي بينيها که به بيني گوشتي معروفاند (نظير بيني مورد بحث)، استفاده از روشهاي تقويت اسكلت بيني براي افزايش حمايت بافتهاي نرم بيني ضرورت دارد. جراحي اين نوع بينيها با استفاده از روشهاي جديد با نتايج مطلوب همراه است. در واقع، جراح به جاي آنکه بافت گوشتي بيني را بردارد سعي ميکند اسکلت نوک بيني را با افزودن بافتهاي پيوندي تقويت کند تا فرم مطلوب نوک بيني ايجاد شود. در جراحي پلاستيک بيني، بيمار و پزشک، هر دو، نسبت به هم دست به انتخاب ميزنند. بيمار آگاه براساس مطالعات دقيق از ميان متخصصان واجد شرايط براي اين عمل دشوار، جراحي را انتخاب ميکند که مشاوره دقيق و عالمانهاي را به او ارائه کند. عمل جراحي پلاستيک بيني، عملي نيست که لازم باشد فوري در مورد آن تصميمگيري شود. فقط يک بار امکان دارد اين عمل خوب انجام شود. عمل جراحي براي اصلاح اشکالات پيشآمده ناشي از عملهاي جراحي پيشين، به مراتب دشوارتر و کمنتيجهتر از عمل جراحي بار نخست است زيرا برداشتن بافت آسانتر از افزودن بافت است؛ آن هم در بينياي که يک بار بافتهاي آن برداشته شده است. بنابراين بيماران بايد با بررسيهاي دقيق و تحقيق لازم و صرف وقت کافي در مورد انتخاب جراح، احتمال وقوع عوارض را به کمترين مقدار برسانند. از سوي ديگر، بسياري از متقاضيان عمل جراحي زيبايي بيني به هيچوجه موارد مناسبي براي جراحي نيستند و پس از عمل ممکن است مشکلات زيادي را تجربه کنند. بنابراين، وظيفه جراح پلاستيک بيني هم آن است که در مراحل مختلف با معاينات دقيق و بررسيهاي مختلف، بيماراني را که جراحي بيني به صلاحشان نيست، از جراحي منصرف کند تا آنها را از خطرات و مشکلات پس از عمل نجات دهد. بنابراين يکي از بزرگترين خدمتها به بعضي از بيماران توضيحات واقعبينانه در جهت افزايش آگاهي آنها قبل از عمل است. به نظر ميرسد در مورد اين خانم توضيحات دقيقي نسبت به وضعيت بينيشان ارائه نشده است. جالب آنکه ملاک انتخاب جراح توسط وي، نه دانش و مهارت که دريافت هزينه پايين بوده که معيار نادرستي به شمار ميرود. اشتباه دوم اين خانم، برشمردن پوست ضخيم بهعنوان نقطهضعفي براي بينياش از سوي پزشک بوده است. در جراحي پلاستيک بينيهاي گوشتي، وجود پوست ضخيم در بسياري از موارد، به شرط وجود انديکاسيون و انتخاب شيوه درست جراحي، يک مزيت است چرا که پوست ضخيم مانند عايقي ناهمواريهاي بيني را ميپوشاند و نماي صافتر و يکنواختتري از پشت بيني ايجاد ميکند. اشتباه سوم نيز انجام عجولانه جراحي اصلاحي دوم بوده است. آنچنان که ذکر شد عمل جراحي براي اصلاح اشکالات پيشآمده، ناشي از عملهاي جراحي پيشين، بسيار دشوارتر از عمل جراحي بار نخست است. بنابراين بايد با دقت عمل بالا و آناليز وضع فعلي بيني و ملاحظه علل عدم توفيق جراحي نخست به بررسي امکان و ميزان توفيق جراحي اصلاحي پرداخت. در اين بين، براي آگاهي از وضع داخلي بيني و شرايط تنفسي فعلي بيمار و امکان سنجي بروز عواقب تنفسي در صورت انجام عمل اصلاحي، آندوسکوپي تشخيصي بيني همراه دو آزمون ديگر تشخيصي که ارزيابي راه هوايي بيني را بهطور دقيق ميسر ميکند و نقشه حفظ عملکرد بيني را به بهترين وجه ممکن در اختيار قرار ميدهد، انجام ميگيرد. دو آزمون تشخيصي ديگر همان راينومانومتري و آکوستيک راينومتري هستند که اولي عبور جريان هوا از راه بيني و دومي هرگونه مانع و تنگي در مسير بيني را نمايان ميکند. با اين همه، حتي پس از فراهم بودن شرايط آناتوميک بيني براي جراحي دوم، نوبت به بررسي وضع رواني بيمار ميرسد. در صورتي که پزشک متخصص در جلسات متعدد خود با بيمار، او را واجد ثبات و شرايط رواني لازم ارزيابي کند، جراحي دوم صورت ميپذيرد. البته اين توضيح به بيمار داده ميشود که اين عمل به مراتب دشوارتر و کمنتيجهتر از عمل جراحي اول بوده و به دليل دستکاري قبلي محدوديتهاي زيادي دارد و از اين رو، هيچ تضميني براي بازگشت فرم مناسب بيني وجود ندارد. متاسفانه اين بيمار نه يک دفعه، که 2 بار جراحي اصلاحي را تحمل کرده و علاوه بر بدتر شدن اوضاع ظاهري بيني، نعمت تنفس خوب را هم از دست داده و دچار اختلال جدي تنفسي هم شده است. علت اختلال تنفس بيمار، تضعيف استحکام بافتهاي حمايتي بيني پس از هر جراحي به روش سنتي کاهش بافتي است. براي جراحي زيبايي بيني 6 معيار موفقيت وجود دارد: 1 اصل انتخاب جراح مناسب: فقط يک بار امکان دارد اين عمل خوب انجام شود. بنابراين بيماران بايد با بررسيهاي دقيق و تحقيق لازم و صرف وقت کافي در مورد انتخاب جراح، احتمال وقوع عوارض را به کمترين مقدار برسانند. 2 اصل حفظ عملکرد بيني: هر عملي که به سلامت تنفس بيني لطمه جدي بزند، ارزش آن زير صفر است. 3 اصل طبيعي بودن بيني در چهره و تناسب به جاي کوچک کردن بيني: زيبايي، به معني کوچکي نيست. زيبايي تناسب و هارموني قسمتهاي مختلف بيني با هم و با صورت است. حتي بسياري از بينيهاي کوچک با بزرگتر شدن متناسبتر و زيباتر ميشوند. 4 اصل دست نزدن به سوراخهاي بيني: هيچ سوراخ بيني مانند سوراخهاي طبيعي خود فرد نيست. 5 اصل کمترين تغيير: از جراح خود بخواهيد کمترين تغيير را روي بيني شما انجام دهد نه بيشترين را. بيشترين زيبايي چهره با حداقل تغييرات مورد لزوم در بيني به دست ميآيد نه حداکثر. 6 اصل تامل در تصميمگيري: حتي در دست حاذقترين جراحان، هيچ عمل جراحي بدون احتمال خطر نيست پس بنابراين بهتر است تصميمگيري براي جراحي را از امروز به فردا موکول کنيد. ملاحظه ميکنيم که بيمار داستان ما به سبب بيتوجهي يا ناآگاهي از اصول اساسي موفقيت در جراحي پلاستيک بيني به اين وضع دشوار دچار شد. اصولي که اگر به آنها اتکا کرده بود، شايد هرگز دست به انجام عمل نميزد يا حداقل با مطالعه دقيق هم توقع خود را منطقي ميکرد. بايد تاکيد کنم راينوپلاستي شايد تنها موردي باشد که بهتر است تصميمگيري براي انجام آن را از امروز به فردا و آينده موکول کنيد. گاهي دوستانتان شما را به عمل تشويق ميکنند ولي بعد از عمل هزار جور ايراد از آن بيني خواهند گرفت. پس بهتر اين است که خودتان را از مخاطرات عمل آسوده سازيد و از راههاي ديگر اعتماد به نفس خود را تقويت کنيد. نگاه دوم دکتر کامران کامروا/ متخصص گوش و حلق و بيني عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران جراحي پلاستيک ؛ پسنديده يا مذموم؟ جراحي پلاستيک، امري پسنديده است يا موضوعي مذموم؟ اگر من از پدر يا مادرم بخواهم مرا براي يک عمل زيبايي ياري کنند، آنها چه حسي خواهند داشت؟ بعد از عمل، چگونه سر کارم حاضر بشوم؟ بهتر نيست به دوستانم بگويم در اثر يک تصادف، مجبور به عمل شدهام؟ اگر بخواهم عمل کنم، بهتر نيست انحراف بينيام را بهانه کنم؟ و ... سوالهاي بالا براي خيليها آشناست. تازه، به اينها بايد تبليغات غيرعلمي و ويرانگر رسانهاي را هم اضافه کنيد که به علل غيرعلمي و تنها به بهانه اينکه در ايران تعداد عملهاي زيبايي افزايش يافته، بدون هيچگونه بررسي علمي و تحقيقي، به پديدهاي ناهنجار منجر شده است که من آن را «جنگ پلاستيک» در ايران مينامم. خطاهاي پزشكي نبايد چشمپوشي کرد ولي موضوع بحث ما يک پديده علمي و آکادميک است که در برابر رفتار برخي افراد هرگز از صحنه خارج نخواهد شد. بگذاريد موضوع را جديتر و با زباني علمي و بر اساس مدارک بررسي کنيم تا در برابر واقعيتي روشن قرار گرفته و درست تصميم بگيريم. زيبايي، موضوعي واقعي و نيازي اجتماعي و انساني است. در تمام مذاهب و مکاتب و در اذهان تکتک ما موضوع زيبايي و زيبا بودن، امري مهم و بديهي است. کافي است فقط در دين خودمان، اسلام، بررسي کنيد و از متخصصان فن سوال کنيد تا متوجه شويد که حتي در انتخاب پيشنماز هم براي زيبايي او امتياز قائل شدهاند. حديث «خدا زيباست و زيبايي را دوست دارد» يکي از جملات معروف در فرهنگ ديني ماست. البته چون موضوع بحث من پزشکي است، به امور ديگر نميپردازم و فقط از باب نشان دادن فراگيري موضوع زيباييخواهي و زيباييطلبي (حتي در مباحث ديني که بيشتر به امور معنوي ميپردازند) به اين مبحث وارد شدم. از طرفي، موضوع نگاه فرد به خود يا تصوير ذهني افراد از خودشان هم مطرح است که افراد را وا ميدارد نسبت به خودشان حساس باشند و سعي کنند در بهترين شکل، خودشان را تصوير نمايند. نوع پوشش و آرايش ما و تفاوت انسانها با هم نيز در همين موضوع نهفته است. آمارها نشان ميدهد که اين موضوع، جهاني و فراگير است. بد نيست سري به بررسيهاي بينالمللي در خصوص تعداد اعمال زيبايي در گوشه و کنار جهان بزنيم. ميزان انجام اعمال جراحي زيبايي به ازاي هر يکصد هزار نفر جمعيت در کشور سوئيس 215 نفر است؛ در اسپانيا 99 نفر، در استراليا 66 نفر، در فرانسه 34 نفر و در ايالات متحده 30 نفر. اين در حالي است که کشورهاي نامبرده، به ترتيب، حايز رتبههاي اول و سوم و هفتم و شانزدهم و نوزدهم هستند. در بين کشورهاي اسلامي منطقه نيز لبنان با 85 نفر، رتبه چهارم جهان را دارد و امارات متحده با 30 نفر، رتبه بيستم. اما ايران در بين 34 کشور ابتدايي اين ليست که در انتهاي آن هند با 2/0 نفر قرار دارد، هيچ جايگاهي ندارد. اينکه متاسفانه ما در ايران آمار درستي در اين زمينه نداريم، يک طرف موضوع است اما در طرف ديگر، هياهو و ايجاد فضاي غيرعلمي و تبليغاتي در خصوص ميزان انجام اعمال زيبايي و ايجاد تنش در روابط پزشک و بيمار است که صدافسوس، گاهي سيستم پزشكي نيز ناخودآگاه بر اين طبل تهي ميکوبد. ميخواهم در باقيمانده نوشتارم به موضوع اصلي بحثم (حفظ اخلاق پزشکي و آيين محترم و مقدس طب) بپردازم. من به حفظ شأن و جايگاه پزشکان در مقام يک داور بيطرف معتقدم و باور دارم که اگر به نشانهاي از اخلاق در جامعه پزشکي ايران نياز داريم، ميبايست به تعداد اعمال جراحي پلاستيک در جمعيت ايراني توجه کنيم. بايد باور داشته باشيم که نياز افراد به انجام اعمال زيبايي، موضوعي فطري است و اين نياز هميشه وجود داشته و دارد. نيازهاي اقتصادي و درآمدي نيز همواره بوده و هست. پس تنها عاملي که ميتواند ضرورت انجام اعمال جراحي زيبايي را تنظيم و تضمين کند، تنها يک پزشک آگاه و عادل و اخلاقي است. حال تکليف چيست؟ زيبايي؛ آري يا خير؟ پاسخ به اين سوال، بسيار ساده و در عين حال، بسيار مهم است. ـ از طرف بيماران يا نيازمندان به عمل زيبايي: 1. نياز خود را آشکارا بيان کن و از شرم و دروغ بپرهيز. 2. با پزشک خودت روراست و صادق باش. 3. نسبت به پزشک خودت احساس اطمينان و اعتماد داشته باش. 4. به پزشکت، هم از نظر علمي و هم از نظر اخلاقي، اعتقاد داشته باش. 5. هر سوالي که داري، در هر سطحي که هست (هرچند بسيار پيشپاافتاده باشد)، قبل از عمل بپرس. 6. باور کن که تنها پزشکان، توانايي حل مشکل شما را دارند و از خرافهها و راههاي ميانبر بپرهيز. 7. براي مشکل خودت، جوابي روشن و طرحي کامل داشته باش و در ابهام عمل نکن و هرگز جمله «همه چيز را به شما ميسپارم» را به کار نبر. از طرف پزشکان و جراحان: 1. به قسمي که خوردهاي، هميشه پايبند باش و مباحث علمي را از ياد نبر. 2. نگذار به جاي شما، قاضي دادگاه براي بيمارتان تصميم بگيرد. 3. بدان که خودت نيز نيازمند اعمال زيبايي هستي. 4. بدان که بيماري که شما را باور کند، هميشه با شماست. 5. هميشه مسايل اقتصادي را در زمان تصميمگيري فراموش کن. 6. بهترين روش را در امنترين مکان به کار بگير و اگر در عملي تبحر نداري، به آن مبادرت مکن. و از طرف رسانههاي جمعي و سياستگذاران: 1. بذر بياعتمادي در جامعه نسبت به پزشکان نپاش که گستره آن، دامان همه طبقات و گروهاي شغلي را فرا خواهد گرفت. 2. هميشه معتمدان، متخصصان و پزشکان درستکار را معرفي کن تا مردم نسبت به خوبان احساس امنيت کنند. نااهلان خودبهخود روسياه ميشوند. 3. روش صحيح مراجعه را به بيمار و روش صحيح پذيرش را به پزشکان آموزش بده. 4. تبليغات نهيکننده فقط براي عده خاصي درآمد بيشتر ايجاد ميکند. پس اجازه دهيد تا عوارض عمل از طريق پزشکان و با روش علمي و منطقي خودشان به بيمار اعلام شود. 5. روابط صميمانه و عاطفي پزشک و بيمار را به روابط بسيار خطرناک و آزاردهنده مالي و تجاري تنزل نده. 6. به بيماران آگاهي روش درست انتخاب پزشک را بدهيد و هرگز در مورد نحوه آموزش روش عمل اقدام نکنيد؛ چون علم ناقص بسيار خطرناکتر از ناداني است. نگاه سوم دكتر ابراهيم رزمپا/ متخصص گوش و حلق و بيني و عضو هيات علمي دانشگاه تهران جراحي بينيهاي گوشتي سلامت: آقاي دکتر! منظور از بيني گوشتي و استخواني چيست و اين 2 نوع بيني در جراحيهاي زيبايي چه تفاوتهايي با هم دارند؟ ساختمان بيني از پوست و گوشت و غضروف و استخوان است که شکل بيني و تناسب اجزا در افراد مختلف با هم تفاوت دارد. خيلي از مواقع در تشخيص اين موارد اشتباه ميشود و بينيهاي معمولي را به اشتباه گوشتي قلمداد ميکنند و باعث نگراني بيمار ميشوند. گاهي اوقات مشکلات بيني به علت ناهنجاريهاي غضروفياستخواني است که راحتتر قابلاصلاح است ولي در مورد بينيهاي گوشتي هم در صورت تجربه کافي جراح نتايج ايدهآل خواهد بود. سلامت: از ميان کساني که بيني گوشتي دارند، چه کساني بهتر است مورد جراحي قرار گيرند؟ براي جراحي بيني، بهترين افراد، کساني هستند که نقايص مشخصي در بينيشان داشته و از پيش از انجام جراحي با جراح همکاري کافي داشته باشند. بايد پيش از عمل جراحي با پزشکشان صحبت کنند و درباره نتايج عمل جراحي به طور کامل توجيه شوند و مراحل انجام عمل جراحي به طور کامل برايشان توضيح داده شود تا مشکلي در اين باره نداشته باشند. سلامت: حالا اگر بينيمان گوشتي باشد، بايد چه انتظاري از نتيجه جراحي بيني داشته باشيم؟ هدف از هر عمل جراحي زيبايي، بهبود بخشيدن به وضع ظاهري است؛ نه رسيدن به زيبايي مطلق و کامل. از سوي ديگر، نوع پوست افراد گوناگون با يکديگر متفاوت است و ممکن است فردي به دليل نوع پوست صورتش يا دلايل ديگر، مورد مناسبي براي جراحي بينياش نباشد. اشکالات گوناگون بيني مانند پهن بودن بيني، بزرگ بودن سوراخهاي بيني، جعبهاي شکل بودن نوک بيني، افتادگي نوک بيني و... طي عمل جراحي بيني افرادي که بيني گوشتي دارند، اصلاح ميشود. سلامت: آيا طراحي کامپيوتري بيني ميتواند نشاندهنده نتيجه عمل بيني فرد باشد؟ اين متاسفانه از مواردي است که دامنگير افراد و همکاران جوان ميشود چون براي جذب بيمار با ايجاد ذهنيات و تصورات غيرواقعي سطح انتظار بيمار را بالا ميبرند. چنين کاري حتي در صورت موفقيتآميز بودن عمل، نارضايتي بعدي بيمار را در پي خواهد داشت. بهترين طراحي عمل موقع انجام عمل جراحي است که ضمن حفظ عمل طبيعي بيني شکل بيني هماهنگ با ساير اعضاي چهره باشد و پيش از آن اين مورد به بيمار توضيح داده شده باشد. طراحي کامپيوتري هيچ تاثيري در شيوه و نتايج طراحي زيبايي بيني ندارد و جنبه تبليغاتي دارد. سلامت: هزينه جراحي بيني گوشتي چقدر است؟ هزينه عمل جراحي ثابت نيست و به چند عامل بستگي دارد که مهمترين آن، خواسته و توان بيمار است. اصولا در ذهن جراح منصف، هزينه در اولويت نيست و نتايج و کيفيت کار و رضايت بيمار مهمتر است. بنابراين هزينه با توجه به بيمارستان محل عمل و وضعيت بيمار تنظيم ميشود. نگاه چهارم دكتر محمدرضا خدايي/ روانپزشک و عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي از مشکل اعصاب و روان تا جراحي زيبايي با توجه به بررسيهاي انجامشده در کشورهاي اروپايي و آمريکا، معلوم شده است که حدود 20 درصد افرادي که جراحي زيبايي بيني انجام ميدهند، مبتلا به اختلالات رواننژندي مانند اضطراب، وسواس و افسردگي و حدود 70 درصد نيز مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته و اختلال شخصيت وسواسي هستند و فقط 10 درصد اعمال جراحي ناشي از حالت واقعا غيرطبيعي بيني است. از نظر سني، اعمال جراحي زيبايي بيني بيشتر در سنين 15 تا 25 سال انجام ميشود و در ميان تحصيلکردهها و افراد مرفه فراوانتر است. هر چند طبقات اجتماعي متوسط و پايين هم با وجود هزينه بالاي اين قبيل اعمال با تحت فشار قرار دادن خود و خانواده به اين امر اقدام ميکنند. همه ساله افراد بسيار زيادي در ايران بهخصوص تهران عمل جراحي زيبايي انجام ميدهند که به طور عمده شامل جراحي بيني، ليپوساکشن (برداشتن چربي از نواحي گوناگون بدن) و کشيدن پوست صورت براي برطرف کردن چين و چروک است. اين جراحيها بيشتر براي احساس رضايت از ظاهر خود و به تعبيري افزايش اعتمادبهنفس انجام ميشود. درصد زيادي از اين افراد مبتلا به اختلالات شخصيت خودشيفته و وسواسي و همچنين اختلالهاي اضطرابي مانند بيماري وسواس يا اختلال افسردگي هستند. تبليغات روزنامهها و مجلات که به طور عمده همراه با عکس است نيز در ترغيب افراد موثرند. البته براي اعمال جراحي بيني نياز به مشاوره روانپزشکي وجود دارد زيرا اين افراد قبل از عمل در ارتباط ميان فردي داراي مشکل و اغلب گوشهگير و افسرده هستند. آنها نسبت به ناراحتيهاي خود بصيرت و بينش کافي ندارند، ناراحتي خود را به اشتباه به ظاهر خود نسبت ميدهند و با عمل جراحي زيبايي براي از بين بردن آن اشکال اقدام ميکنند. از نظر شخصيتي نيز اغلب افرادي که جراحي زيبايي بيني انجام ميدهند، ويژگيهاي وسواسي بارزي دارند و در درجه دوم افراد داراي شخصيت خودشيفته که کمالگرايي آنها متمرکز به خود و با هدف افزايش جذابيت است، اين اعمال را انجام ميدهند. نبايد فراموش کرد گاهي بيماراني که عمل جراحي بيني انجام ميدهند از ظاهر خود راضي نيستند. در روانپزشکي اختلالي به نام بدشکلي بدن وجود دارد که يک احساس ذهني مداوم درباره زشت بودن برخي از جنبههاي ظاهر يا چهره در افراد است، با وجود اينکه ظاهر آنها طبيعي يا تقريبا طبيعي است. اساس اين اختلال، باور يا ترس قوي بيمارگونه از نداشتن ظاهر جذاب يا حتي ظاهر نفرتانگيز است. اين افراد بيشتر به متخصصان پوست يا جراحان پلاستيک مراجعه ميکنند تا روانپزشکان و درمان از طريق روشهاي جراحي يا درمانهاي پوستي تقريبا بدون استثنا ناموفق است. به همين علت، چنين افرادي پس از عمل نيز دچار مشکل خواهند بود و چه بسا پس از عمل جراحي، بيني آنها وضعيتي بدتر از قبل پيدا ميکند و افسردگيشان را افزايش ميدهد. البته در بعضي افراد که بيني بزرگ يا ناموزون دارند، عمل جراحي به افزايش اعتمادبهنفس کمک ميکند ولي تقريبا نتيجه خوبي ندارد. به طور کلي افرادي که از نظر شخصيتي مشکلي نداشته باشند، عملکرد خانوادگي، اجتماعي و شغلي خوبي داشته باشند و بهتر از همه با تاييد اطرافيان، بيني آنها ظاهر نابهنجار و ناموزوني داشته باشد يا اين عمل در تنفس آنها تاثير مثبت داشته باشد، کانديداهاي خوبي براي جراحيهاي زيبايي بيني محسوب ميشوند. 1 لینک به دیدگاه
Doctor_Shovan مهمان اشتراک گذاری ارسال شده در 14 دی، ۱۳۸۹ این تاپیک را هم ببینید بیش از ۵۰ درصد متقاضیان جراحی پلاستیک بینی، احتیاجی به جراحی ندارند. لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده