رفتن به مطلب

جزيره آجري شاه عباس

ارسال های توصیه شده

جزيره آجري شاه عباس

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

نگين مازندران! اين لقبي است که شمال نشينان کشور به مجموعه جنگلي عباس آباد داده اند. باغ تاريخي سرسبزي که در دوران شاه عباس صفوي ساخته شد تا تفرجگاهي باشد که شاه از آنجا دريا و سرسبزي هاي پايين دست را ديد بزند.

براي گشت و گذار در جنگل سرسبز عباس آباد، بايد به 9كيلومتري شمال شرق بهشهر يا به عبارتي 5كيلومتري جنوب جاده بهشهر – گرگان سفر کنيد و در ميان جنگل هاي دهکده التپه، راه ها و عمارت هاي به جا مانده از باغ عباس آباد را ببينيد. عمارت هايي که سد و برج کنترل جريان آب، درياچه مصنوعي، برج هاي ديده باني*، جاده هاي سنگفرش، درياچه، سد، صفه و حمام بخش هاي به جا مانده آن هستند و ذوق تاريخي گردشگران منطقه را زنده مي کنند.

در اين ميان، سالم ترين بناي مجموعه، سد و درياچه مصنوعي آن است که مي گويند شاه عباس در زمان ساخت اين بنا، دستور ساخت آن را داده بود. به اين ترتيب که در يکي از دره هاي عميق سد محکمي بسازند تا آب هاي زمستاني* را از اطراف جمع کرده و براي آبياري زمين هاي کشاورزي در تابستان ذخيره کنند. در برج کنترل آب هم دريچه هايي تعبيه شده که با کشيدن آنها آب براي دهکده هاي اطراف فرستاده مي*شود.

جزيره شاه عباس

در ميان اين درياچه، يک بناي آجري خواهيد ديد که پايه اي براي کاخ شاه عباس* بوده و با پل چوبي* معلقي* به صفه شمالي* متصل مي شده است اما در گذر زمان زير آب رفته و اين روزها فقط بخش کوچکي از آن قابل مشاهده است.

در صفحه 157 کتاب عباسنامه در اين باره آمده است: «شاه عباس دوم پس از گردش و شکار به اشرف رفت و در عباس آباد هم توقف کرد. در دور و اطراف درياچه دايره وار با بهترين وجهي* چوب بندي و نرده کرده و آن حدود را نيز به بهترين وجهي* زينت داده بودند و بر کنار درياچه اي که از آب زلال سرشار بود، چراغ هايي* چيده و از فروغ و روشنايي* آن بر صفاي آب افزودند. شاه به جزيره (ساختمان وسط استخر )* رفت و در تالار نياي خود به بزم و شادماني* نشست ...»

• Like 11
لینک به دیدگاه

دسترسي به اين عمارت ها از طريق جاده باريک آسفالته اي که در 4 کيلومتري خارج بهشهر به جاده اصلي* بهشهر-گرگان متصل مي*شود، امکان پذير است. اين جاده باريک از ميان جنگل و دهکده التپه مي گذرد و شما را به اين مجموعه تاريخي وارد مي کند. اين صفه روي تپه اي با ارتفاع 30 متر از کف استخر و به شکل پلکاني* ايجاد شده بود و با جريان جوي آب در داخل آن، شکل و شمايل يک باغ ايراني را به وجود مي آورد.

پارک جنگلي عباس آباد

بعد از بازديد از بناهاي تاريخي عباس آباد، نوبت گشت و گذار در پارک 138هکتاري عباس آباد است. پارکي که با طبيعت ديدني و چشمه هايش مي تواند فرصت خوبي براي گشت و گذار و استراحت شما فراهم کند.

در گوشه و کنار اين پارک جنگلي مي توانيد درختان بلوط، خرمالو، توسكا، راش، داغداغان، لرگ، افرا، شيردار، انجير، توت، ازگيل، انار، عشقه، تمشك و گوجه وحشي را ببينيد و البته از امکاناتي مثل رستوران، قهوه خانه سنتي، كباب خانه، سوپر ماركت، نمازخانه، قايق هاي درياچه مصنوعي و... استفاده کنيد.

• Like 9
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...
  • 2 هفته بعد...
  • 2 ماه بعد...

پست اصلاح شد:

من 3 بار به اين مكان رفته ام

2 بار در زماني كه هنوز بخش زيادي از جاده خاكي بود و كمتر كسي از اين مكان اطلاع داشت و يك بار سال گذشته

به دوستاني كه تا كنون به اين مكان نرفته اند پيشنهاد مي كنم كه پس از اين هم نروند و تنها از عكس هاي آن لذت ببرند شايد از اين طريق به طبيعت منطقه كمك كنند تا بار دگر خود را ترميم كند و زيبايي سابقش را باز يابد

زيرا به لطف و مرحمت توريستي شدن اين مكان و حضور بي شمار گردشگران در اين منطقه تبديل به زباله داني بزرگ شده

به هر سمت كه چشم مي چرخاني جز كيسه زباله و آشغال هيچ نمي بيني

و نياز به همت دوستاران طبيعت دارد تا پيكرش را از زير اين زباله هاي خرد و كلان به بيرون بكشد

• Like 5
لینک به دیدگاه

2 بار در زماني كه هنوز بخش زيادي از جاده خاكي بود و كمتر كسي از اين مكان اطلاع داشت و يك بار سال گذشته

به دوستاني كه تا كنون به اين مكان نرفته اند پيشنهاد مي كنم كه پس از اين هم نروند و تنها از عكس هاي آن لذت ببرند

زيرا به لطف و مرحمت توريستي شدن اين مكان و حضور بي شمار گردشگران در اين منطقه تبديل به زباله داني بزرگ شده

در همين چند عكسي كه دوستان زحمت كشيده اند و در اينجا قرار داده اند اگر دقت كنيد ميزان بالاي زباله را مشاهده مي كنيد

......

یا شما معنای زباله دونی رو نمی دونی یا اینکه تا حالا به زباله دونی نرفتی

در مقابل بسیاری از مکان های توریستی که وجود داره عباس آباد هنوز خیلی کار داره تا به اونجا برسه شما وقتی میری جایی چشمت رو خوب باز کن

• Like 2
لینک به دیدگاه

به دوستاني كه تا كنون به اين مكان نرفته اند پيشنهاد مي كنم كه پس از اين هم نروند و تنها از عكس هاي آن لذت ببرند

مرسي امير جان....

اون گردشگرا و توريستهايي كه احيانا" آشغال و زباله رو اونجا ريختن فرهنگ و ادب خودشون رو به رخ ديگران كشوندن...اما اين مجموعه تنها اون چيزي كه شما ديدي و توي اين عكس مي بيني نيست.اتفاقا" با توجه به اينكه مديريت گردشگري استان بصورت مستقيم روي اين منطقه متمركز شده اكثر كسايي كه اينجا ميان از پاكي محيط و رستورانها و حتي سرويسهاي بهداشتي ابراز رضايت دارن.....چون خودم معمولا" تو عيد 5-6 مهمون از شهرهاي مختلف دارم و تو تابستون هم از جاهاي ديگه نظر اونا رو بطور مستقيم ميگيرم.و همچنين لااقل هفته اي نيست كه من به اينجا نرم.

• Like 2
لینک به دیدگاه
یا شما معنای زباله دونی رو نمی دونی یا اینکه تا حالا به زباله دونی نرفتی

در مقابل بسیاری از مکان های توریستی که وجود داره عباس آباد هنوز خیلی کار داره تا به اونجا برسه شما وقتی میری جایی چشمت رو خوب باز کن

دوست من

الان با افتخار اين مطلب رو بيان كرديد؟

اينكه از نظر شما اينجا هنوز بسيار جا دارد براي تبديل شدن به زباله داني بسيار جالب توجه است

وجود يك زباله. و تنها يك زباله در اين مكان ها موجب شرمساري من نوعي است كه ادعا مي كنم ميراث دار فرهنگ ايراني هستم

به عكس دوم نگاه كنيد

در فواصل يك متر به يك متر زباله مشهود است

حتما مي بايست كوهي از زباله را انباشت ببينيد تا بگوييد تبديل به زباله داني شده؟

نه تنها اين منطقه كه از نظر من كل شمال ايران تبديل به زباله داني شده است

در هر كجا كه پاي آدمي به آن باز است قدم به قدم زباله و نخاله است

در ساحلش

در جنگلش

در جاده اش

در تفرج گاهش

و حتي در معابر شهري آن

در كل ايران را تبديل كرده ايم به يك زباله دان بزرگ

فرهنگمان شده كه زباله را از دست خود بياندازيم بر زمين

در بسياري از مناطق هم كه سطل زباله وجود دارد در انتها سطل را مي برند و در جايي كمي دورتر تخليه مي كنند

چشم هايمان عادت كرده است كه در همه جا كيسه هاي رنگ به رنگ را بر زمين ببينيم

عادت كرده ايم كه با اين بهانه كه پوست ميوه و ته مانده ي غذا و ... قابل جذب است آناه را در فضاي باز رها كنيم و برويم

عاذت كرده ايم در جايي بنشينيم و غذا بخوريم كه در كمتر از يك متري ما زباله است و دلخوش كنيم كه در دل طبيعت نشسته ايم

هيهات از من

هيهات از فرهنگ من

هيهات از دقايق عمر من

كه همه با زباله عجين گشته ايم

ببخشيد

آنچه براي شما دوست عزيزم معني طبيعت بكر جزيره ي آجري بهشهر را مي دهد براي من زباله داني بزرگ معني مي دهد كه روزگاري بسيار زيبا بود

• Like 3
لینک به دیدگاه
در همين چند عكسي كه دوستان زحمت كشيده اند و در اينجا قرار داده اند اگر دقت كنيد ميزان بالاي زباله را مشاهده مي كنيد

......

من كه تو اين عكسا دقت ميكنم و اثري از ميزان بالاي زباله نمي بينم.شما اگه مي بيني نشونم بده.

اميدوارم منظورت اون لكه هاي سفيد رنگ عكس اول يا عكساي ديگه نباشه كه اگه بگي آره احساس ميكنم تاپيك رو اشتباهي آمدي و اصلا" منظورت عباس آباد بهشهر نبوده:icon_gol:

• Like 1
لینک به دیدگاه
مرسي امير جان....

اون گردشگرا و توريستهايي كه احيانا" آشغال و زباله رو اونجا ريختن فرهنگ و ادب خودشون رو به رخ ديگران كشوندن...اما اين مجموعه تنها اون چيزي كه شما ديدي و توي اين عكس مي بيني نيست.اتفاقا" با توجه به اينكه مديريت گردشگري استان بصورت مستقيم روي اين منطقه متمركز شده اكثر كسايي كه اينجا ميان از پاكي محيط و رستورانها و حتي سرويسهاي بهداشتي ابراز رضايت دارن.....چون خودم معمولا" تو عيد 5-6 مهمون از شهرهاي مختلف دارم و تو تابستون هم از جاهاي ديگه نظر اونا رو بطور مستقيم ميگيرم.و همچنين لااقل هفته اي نيست كه من به اينجا نرم.

درود

يك مطلبي مد نظر داشتم كه بصورت يك تاپيك در اين مورد بنويسم كه خوب هنوز فرصت نكردم

اينكه ممكن است اينجا تميزتر از جاهاي ديگر باشد دليل نمي شود كه نبينيم در همين محيط هم آشغال به وفور يافت مي شود

من مشكلم اين مجموعه نيست

كما اينكه بسيار دوستش مي دارم و از نظر من يكي از زيباترين و منحصر به فرد ترين آثار تاريخي است

اما مقايسه مي كنم آن زماني را كه گفتم جاده ي خاكي داشت و من در حدود 10 سال سن داشتم(الان 26 سالم هست) با تابستان سال 88 كه به اينجا رفتم

ديگر آن زيبايي بكر را نمي بينم

درست است كه امكانات زيادي فراهم امده اما بايد ديد اين امكانات چه بلايي بر سر اين منطقه آورده

اگر همچين مجموعه اي در هر كشور ديگري بود همانند تخم چشمشان از آن نگهداري مي كردند

اما ما چه مي كنيم؟

شما كه هر هفته به اين مكان مي روي به اين چيزي كه مي گويم اين بار دقت كن

با قايق به زير چهارطاقي كه مي روي به سقف آن بنگر و ببين كه بر روي ان يادگاري نوشته اند

در عجبم كه آدمي چگونه به آنجا دست يافته و يا مي بايست قبول كنم كه عده اي ميمون از ديوار ها بالا رفته اند و چنين نوشته اند

اينها درد است

اين ها را بايد فرياد كرد

در همين مجموعه فردي را به ياد دارم كه راه مي رفت و تخمه مي شكاند و پوست بر زمين مي ريخت و شكايت مي كرد از انباشت زباله

بخندم؟گريه كنم؟فرياد كنم؟چه كنم؟

وقتي هم كه شكايت كني مي گويند اينها جذب مي شود و مشكل پلاستيك ها هستند كه در طبيعت باقي مي ماند

ويا هزار درد ديگر

از پاركينگ ها نا هماهنگ با معماري مجموعه بگير تا سيم كشي برق بر روي بدنه ي آثار

• Like 2
لینک به دیدگاه
دوست من

اينكه از نظر شما اينجا هنوز بسيار جا دارد براي تبديل شدن به زباله داني بسيار جالب توجه است

وجود يك زباله. و تنها يك زباله در اين مكان ها موجب شرمساري من نوعي است كه ادعا مي كنم ميراث دار فرهنگ ايراني هستم

به عكس دوم نگاه كنيد

نه تنها اين منطقه كه از نظر من كل شمال ايران تبديل به زباله داني شده است

در هر كجا كه پاي آدمي به آن باز است قدم به قدم زباله و نخاله است

در ساحلش

در جنگلش

در جاده اش

در تفرج گاهش

و حتي در معابر شهري آن

در كل ايران را تبديل كرده ايم به يك زباله دان بزرگ

فرهنگمان شده كه زباله را از دست خود بياندازيم بر زمين

در بسياري از مناطق هم كه سطل زباله وجود دارد در انتها سطل را مي برند و در جايي كمي دورتر تخليه مي كنند

چشم هايمان عادت كرده است كه در همه جا كيسه هاي رنگ به رنگ را بر زمين ببينيم

عادت كرده ايم كه با اين بهانه كه پوست ميوه و ته مانده ي غذا و ... قابل جذب است آناه را در فضاي باز رها كنيم و برويم

عاذت كرده ايم در جايي بنشينيم و غذا بخوريم كه در كمتر از يك متري ما زباله است و دلخوش كنيم كه در دل طبيعت نشسته ايم

هيهات از من

هيهات از فرهنگ من

هيهات از دقايق عمر من

كه همه با زباله عجين گشته ايم

ببخشيد

آنچه براي شما دوست عزيزم معني طبيعت بكر جزيره ي آجري بهشهر را مي دهد براي من زباله داني بزرگ معني مي دهد كه روزگاري بسيار زيبا بود

با حرفت که گفتی فرهنگ گردشگری و به طور کلی فرهنگمون مشکل داره موافقم ولی باز هم می گم عباس آباد هنوز به اون صورت که گفتی در نیومده توی اون عکس دوم هم گفتین اون چیزی که یک متر به یک متر می بینین سنگه نه اشغال

عزیز چون همون طوری که محسن عزیز گفت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری روی این منطقه خیلی حساسیت نشون میده هنوز به اون صورت که شما فکر می کنی در نیومده و با جاهای دیگه شمال خیلی فرق داره

لینک به دیدگاه
دوست من

به عكس دوم نگاه كنيد

براي شما دوست عزيزم معني طبيعت بكر جزيره ي آجري بهشهر را مي دهد براي من زباله داني بزرگ معني مي دهد كه روزگاري بسيار زيبا بود

خوب اين مسائلي كه شما گفتي كه يك معضل بزرگ فرهنگيه و نه فقط اينجا كه به گفته خودتون همه جا با اون درگيريم.

مطمئنا" آرزوي هر ايراني با فرنگ و با سواديه كه روزي برسه كه حتي براي ديدن يه زباله تو طبيعت و اماكن تاريخي كلي زحمت بيفته...اين آرمان همه ماست.

اما ديدن زباله در زمانيكه اين مكان پر از گردشگر و توريست از جاهاي مختلف كشور و با فرهنگهاي متفاوته و تو بوق و كرنا كردن اون كه آي ايهالناس اينجا زباله دانه كمي از كسي كه ادعا ميكنه ميراث دار فرهنگ ايرانيه به دور از انصافه.شما اگه خيلي دلت براي اينجور مكانها مي تپه كه با توجه به شناختي كه ازت دارم مي تپه ميتوني بگي كه اينجا يا هر جاي ديگه اي برين اما زباله و آشغال رو زمين نريزين...به همين سادگي

• Like 1
لینک به دیدگاه
جزيره آجري شاه عباس

ASASASA.jpg8cn1kbtv057m4u1he3.jpg

00109355ba1d47de9c5c.JPG

1c802c8d89d24ff98ca0.JPG

x6vcgr860f9e3ioqtkt4.jpg

من كه تو اين عكسا دقت ميكنم و اثري از ميزان بالاي زباله نمي بينم.شما اگه مي بيني نشونم بده.

اميدوارم منظورت اون لكه هاي سفيد رنگ عكس اول يا عكساي ديگه نباشه كه اگه بگي آره احساس ميكنم تاپيك رو اشتباهي آمدي و اصلا" منظورت عباس آباد بهشهر نبوده:icon_gol:

چند تا عكسي كه مد نظر من بود رو نقل قول گرفتم

تو عكس اول دو تا مجموعه ي سفيد رنگ هست كه در قسمت پايين عكس واقع شده كه مشخصا سنگ هستند

يك مجموعه ي سنگ هم در زير درخت قابل مشاهده هست

در بين اين دو مجموعه لكه هاي فراوان سفيد ديده مي شود كه از مقايسه ي رنگ و نوع قرار گيري اونها مي شه فهميد كه با سنگ هاي اين منطقه همخواني ندارد و زباله است

همچنين در مرز آبي اين نقاط قابل تشخيص است

-----------

در عكس دوم در مرز بين چمن و خاك لكه هاي سفيد زباله است

----------

در عكس سوم لكه هاي اغلب سفيد رنگ در پاي درخت زباله هايي است كه در بين شاخ و برگ ها قرار گرفته است

-----------

در عكس 4 سمت راست جاده زباله است

----------

در عكس 5 نيز در ميان شاخ و برگ هاي روي زمين زباله ها مشهود است

-----------

لینک به دیدگاه
تو عكس اول دو تا مجموعه ي سفيد رنگ هست كه در قسمت پايين عكس واقع شده كه مشخصا سنگ هستند

يك مجموعه ي سنگ هم در زير درخت قابل مشاهده هست

در بين اين دو مجموعه لكه هاي فراوان سفيد ديده مي شود كه از مقايسه ي رنگ و نوع قرار گيري اونها مي شه فهميد كه با سنگ هاي اين منطقه همخواني ندارد و زباله است

همچنين در مرز آبي اين نقاط قابل تشخيص است

-----------

در عكس دوم در مرز بين چمن و خاك لكه هاي سفيد زباله است

----------

در عكس سوم لكه هاي اغلب سفيد رنگ در پاي درخت زباله هايي است كه در بين شاخ و برگ ها قرار گرفته است

-----------

در عكس 4 سمت راست جاده زباله است

----------

-----------

كاش يه بار ديگه هم ميرفتي اونجا و از نزديك سنگها رو ميديدي....

با اصل حرفت كاملا" موافقم و متاسفاه نميتونم انكارش كنم...كه اگه منكر بشم جز اينكه خودم رو گول زده باشم چيز ديگه اي نيست...اينكه ديدن حتي يه زباله تو جايي كه در دل جنگل واقع شده هم دردناكه...ديدن نوشتار يادگاري روي هر مكان تاريخي يك افتضاح فرهنگيه موافقم.اما اين به يه همت عمومي نياز داره ........فعلا" ميرم و بر ميگردم

در عكس 5 نيز در ميان شاخ و برگ هاي روي زمين زباله ها مشهود است

• Like 1
لینک به دیدگاه
خوب اين مسائلي كه شما گفتي كه يك معضل بزرگ فرهنگيه و نه فقط اينجا كه به گفته خودتون همه جا با اون درگيريم.

مطمئنا" آرزوي هر ايراني با فرنگ و با سواديه كه روزي برسه كه حتي براي ديدن يه زباله تو طبيعت و اماكن تاريخي كلي زحمت بيفته...اين آرمان همه ماست.

اما ديدن زباله در زمانيكه اين مكان پر از گردشگر و توريست از جاهاي مختلف كشور و با فرهنگهاي متفاوته و تو بوق و كرنا كردن اون كه آي ايهالناس اينجا زباله دانه كمي از كسي كه ادعا ميكنه ميراث دار فرهنگ ايرانيه به دور از انصافه.شما اگه خيلي دلت براي اينجور مكانها مي تپه كه با توجه به شناختي كه ازت دارم مي تپه ميتوني بگي كه اينجا يا هر جاي ديگه اي برين اما زباله و آشغال رو زمين نريزين...به همين سادگي

به نظر من شما بحث رو به حاشیه می کشونین بحث من و محسن این بود که این پستی که زدین بسیار نا مناسب بیان شد حالا به هر صورت که صدق محض باشه اینکه آی ایهاالناس نرین اونجا زباله دونیه شکل مناسبی نداره

لینک به دیدگاه

يك پژوهش در مورد چغازنبيل كارشناسان را به اين نقطه رساند كه بهترين راه براي حفظ چغازنبيل مدفون كردن دوباره ي ان زير خاك است

دوست من

وقتي فرهنگ يك چيز وجود ندارد نمي بايست با فنا كردن داشته هايمان در پي ايجاد فرهنگ باشيم

مي بايست نخست در پي نگاهداشت دارايي هايمان باشيم

10 سال ديگر كه كه نه جنگل داريم و نه آثار باستاني به چه درد مي خورد فرهنگ گردشگري؟

تبليغ بي حد و حصر براي مسافرت و به نابودي كشاندن طبيعت و تاريخمان خيانت است در حق نسل هاي پيشين و پسين

اگر به من باشد درب تخت جمشيد را هم بر روي بازديد كنندگان مي بندم

چون فرهنگ بازديد نداريم

چون قدرت درك و فهم و نگاهداشت ميراث را نداريم

ما تا زماني كه نتوانيم به فرزند خود بياموزيم كه خيابان جاي آشغال ريختن نيست نمي بايست درب مكان هاي تاريخي و طبيعي كشور را بر روي مسافران بگشاييم

وفور بناهاي تاريخي و تعدد تقاط طبيعي دليل بر اين نيست كه ما در پي نابودي خود خواسته باشيم

در همين مجموعه ي عباس آباد بخشي از جنگل را با تور هاي فلزي جدا كرده اند كه آن طرف آنها متعلق به ارگاني نظامي است

به آنطرف اين فنس ها كه مي نگري از آشغال در امان نيست

چرا؟

چون ايراني با فرهنگ زباله اش را به آن سو پرتاب كرده

خوب اين چه حماقتي است؟من در بوق و كرنا كنم كه آي مردم به نگين شمال برويد و در تخريب هر چه سريعترش كوشا باشيد؟

به خداوندي خدا مايه ي تاسف است

تمام حرف من اين است

اينجا زيبا بود

اما من ايراني زشتم كردم

من ايراني بر در و ديوارش نام نا مبارك خودم را نوشتم

من ايراني ريختن شيرابه و زباله طبيعتش را نيمه جان كردم

دوست من

گمان من بر اين است كه تا زماني كه نتوانيم سطح فرهنگي مردم(اول از همه خود من) را بالا ببريم مي بايست تنها عكس اين مناطق را به مردم نشان دهيم تا شايد به خاطر حسرت ديدن اين مناطق هم كه شده كمي سريعتر متمدن شويم

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...