رفتن به مطلب

برمیگردیم سر جای اولمون. صد رحنت به عقاید سرخپوستی

ارسال های توصیه شده

باورهای عامیانه مردم!

1- اگر هنگام انجام کاری عطسه بیاید با گفتن اینکه خدا مصلحت ندانسته از انجام کار پرهیز میکنند و از نیمه راه رفته بر می‌گردند. اگر عطسه دو بار بیاید، حمـل برشتــاب می‌کنند و بر سرعت انجـــام کـار می‌‌افزایند.

2- خارش کـف پا را حمل بر در پیش بودن سفــر و خاریدن کف دست را به رسیدن مـال و منال تعبیر می‌کنند.

3- اگر هنگام درآوردن کفش از پا، یک لنگه آن به روی لنگه دیگر افتد و یا اگر بدون مناسبت و بدون مقدمه ای نام کــسی بر زبان جاری شود می گویند:" دارند در جایی غیبت ترا می‌کنند".

4- چنانچه در هنگام صرف چای، استکانها ـ معمولاً سه الی چهارـ پشت سر هم قرار بگیرند و یا یک عدد تفاله بزرگ و دراز داخل چای بصورت عمودی قرار بگیرد می‌گویند حتماً در ساعاتی دیگر مهمان خواهند داشت.

5- اگر گوش کــسی بخارد و فردی از آن خانواده در مسافرت باشد می گویند مثل اینکه میخواهد برگردد.

6- از گرفتن ناخن در روز شنبه و موقع شب خودداری می‌کنند چرا که اعتقاد دارند این کار عمر را کوتاه می‌کند.

7- هر گاه کودکی دندان شیری‌اش می‌افتد دندان شیری بچه را به طرف کلاغ در پشت بام می‌اندازند و به کودک یاد میدهند که جملات زیر را تکرارکند:« قارقا منه دیش گتیر، جیبونده یمیش گتیر»

8- اگر بچه ای بترسد و یا مریض و بیمار شود پیراهن وی را در برابر چشمانش می‌‌سوزانند تا ترس و مرض از وی دور شود.

9- معمولاً بچه و نوزاد را روی طاقچه قرار نمی‌دهند و اعتقاد دارند این کار خوش یمن نیست.

10- اگر فردی بترسد 41 تکه پنبه را درون ظرفی گذاشته و در آستانه در روی دلش بوسیله فرد غریبه‌ای آتش می‌زنند و یا به اندازه قد فرد پنبه را طول داده و باز آتش می‌زنند تا این پنبه در روی دلش تمام شود و خاکــستر حاصل از سوختن پنبه را به بند پاهایش می‌مالند تا ترسش بریزد.

11- برای اینکه بدانند یک نفر از چه چیزی ترسیده مقداری نمک را موقع خواب زیر بالش و متکای فرد قرار داده ـ روز چهارشنبه گذاشته و روز شنبه بر می‌دارند ـ و پس از سه روز در روز شنبه نمک را با آب ترکیب و سپس جوشانده آن را در زیر ناودان قبله بالای سر فرد روی یک سینی فلزی می ریزند و تصویر چیزی که فرد ترسیده روی سینی شکل می‌بندد.

12- پس از پایان دادوستد، اگر وزنه ای روی ترازوی صاحب مغازه جا مانده باشد زود بر می‌دارند چرا که معتقدند تا زمانی که وزنه روی کفه ترازو باشد مشتری دیگری وارد مغازه نمی‌شود.

13- مردم ابتدای هر سال را با گرفتن سفته از این و آن شروع می‌کنند چرا که معتقدند گرفتن سفته از فردی که دستان پرخیر و برکتی دارد خیر و برکت را تا پایان سال به یاری خدا قرین ایشان می‌سازد.

14- مردم معتقدند اگر کــسی دستهای خود را آنقدر باز کند که بتواند با دو دست چهارچوبه دروازه درب اتاق را بگیرد از آن خانه مرده بیرون می‌آید و عده‌ای هم معتقدند که برکت از آن خانه رخت بر می‌بندد و برای خنثی کردن این اثر چند بار با دست ها کف می‌زنند.

15- اگر مردم حادثه ناگوار و خارق العاده‌ای را مشاهده کنند و یا بشنوند ، لالـه گوششان را می‌کشند ومی‌گویند:"الله گورستمسین"و بدین ترتیب بلا را از خود دور می‌کنند.

16- در روزهای چهارشنبه از رفتن به حمام و نیز از مسافرت کردن امتناع می‌کنند زیرا معتقدند در این روز اجنه‌ها به حمام می‌روند و سفر در این روز، بدون بلا و بی دردسر نیست.

17- مردم جویدن آدامس و نگاه کردن به آینه را در شب نکوهش کرده و خوش یمن نمی‌دانند.

18- زنــان پیر معتقدند که بهتـر است هیچ وقت رنگ حنای آنها از بین نرود و مدام به حنا بستن به دست ها اهمیت می‌دهند چرا که هنگام مرگ تمام اعمال نیک آنها باطل شده و در روز قیامت به صورت سگی ظاهر خواهند شد.

19- مردم روزهای دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه و جمعه را ساعات خوش یمن می‌دانند و مراسم جشن و عروسی و عقد خود را در این روزها برگزار می‌کنند.

20- معمولاً پشت سر مسافران با یک کاسه آب می‌پاشند تا ضمن انجام سفر خوب و خوش به سلامت برگردند.

• Like 8
لینک به دیدگاه

آخه وقتی شما داری فرافکنی میکنی چه جوابی بدهیم!!!!

این موارد عین حقیقت است و همه اتفاق میافتد که مردم ما به آنها اعتقاد پیدا کرده اند.

حتما بعد از عطسه یکی رفته زیر تریلی که این شده قانون.........

بیدار شوید ای خفتگان،که دلهایتان بسیار تاریک و تنگ گشته است.......

• Like 5
لینک به دیدگاه
خب خرفاته:ws3:

قانون جاذبه هم که طوفان می کنه:banel_smiley_4:

هان . سارای عزیز. رفتی با معصومه دست به یکی کردی سر اون تاپیک تلفن؟ داری دشمنان منو تشویق میکنی؟ دارم برات. اون وافن هم میکشمش.

اگه قانونی بنام جاذبه هست؟ پس چرا به ما که میرسه دافعه میشه ؟ باشه مام خدایی داشتیم.:ws28:

• Like 1
لینک به دیدگاه
آخه وقتی شما داری فرافکنی میکنی چه جوابی بدهیم!!!!

این موارد عین حقیقت است و همه اتفاق میافتد که مردم ما به آنها اعتقاد پیدا کرده اند.

حتما بعد از عطسه یکی رفته زیر تریلی که این شده قانون.........

بیدار شوید ای خفتگان،که دلهایتان بسیار تاریک و تنگ گشته است.......

راستی این فرافکنی یعنی چی. همه جای دنیا به ا.ن هم همین نسبت رو میدن. با این حساب ممکنه من هم یه روز رئیس بشم؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
هان . سارای عزیز. رفتی با معصومه دست به یکی کردی سر اون تاپیک تلفن؟ داری دشمنان منو تشویق میکنی؟ دارم برات. اون وافن هم میکشمش.

اگه قانونی بنام جاذبه هست؟ پس چرا به ما که میرسه دافعه میشه ؟ باشه مام خدایی داشتیم.:ws28:

نه داداشی دست به یکی چیه؟

راستش گاهی وختا نمی دونم چی بگم از بس تناقضات دیدم تو هرچی ..که دیگه دارم کلا بی اعتقاد به همه چی میشم همه چی

• Like 1
لینک به دیدگاه
این یه بار ،قبلنا ،خودت نذاشته بودی ؟؟؟:ws52:

چرا اما اون روز تعطیلی نبود. الان تعطیلم. هواسم هم تعطیله . از اون نظر.:ws28:

• Like 1
لینک به دیدگاه
نه داداشی دست به یکی چیه؟

راستش گاهی وختا نمی دونم چی بگم از بس تناقضات دیدم تو هرچی ..که دیگه دارم کلا بی اعتقاد به همه چی میشم همه چی

راست میگی. انگاری ما بد موقعی به دنیا اومدیم. درک میکنم عزیز دلم. ولی خوب باید جنگید. ما اگه کاری نکنیم طرف دوم قضیه پررو میشه. باید بمانیم و بجنگیم.:icon_gol:

• Like 1
لینک به دیدگاه
راستی این فرافکنی یعنی چی. همه جای دنیا به ا.ن هم همین نسبت رو میدن. با این حساب ممکنه من هم یه روز رئیس بشم؟

اگه به همچین آدمی میگی رئیس!!!!!!! :w00:

بله ممکنه.....

• Like 1
لینک به دیدگاه
چرا اما اون روز تعطیلی نبود. الان تعطیلم. هواسم هم تعطیله . از اون نظر.:ws28:

:ws28::ws28:

مواظب خودت باش از دست میریااا ، کم به خودت فشار بیار:ws37:

• Like 1
لینک به دیدگاه

:ws28:

حالا اینا خوبه یکیو میشناسم

13 بگیره اونقد پاپیچ استاد میشه تا 14 ش کنه اگرم نشد 12 چون دلیلش لینه که 13 نحسه !!!!

:ws28::ws28::ws28:

:icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol:

• Like 1
لینک به دیدگاه
به به داداش سیلار هم اومد. خوش اومد قدمش رو چش من.:icon_gol:

:flowerysmile: مرسی جیگر

عقاید از باورها میان و باورها از افکار شکل میپذیرن و افکار از تجارب نشأت میگیرن

تجربه هم چیزیه که اتفاق افتاده

حالا برای خود شخص یا برای دیگران

و عاقل اونیه که از تجارب دیگران درس بگیره

اما

این درست نیست که عقایدمون شکل خرافه بپذیره

اما

تعریف خرافه چیه

شاید من یه تعریف داشته باشم و شما یه تعریف دیگه

اون بچه ناف نیویورک یه تعریف و اون صحرازاده آفریقایی یه تعریف

اینها اصولا درست نیست که به سخره گرفته بشن

شاید من در اشتباه باشم

پس درست نیست که بدون دلیل و مدرک قاطع طرف مقابل رو بکوبم

عقاید بعضیاشون تولید میشن و بعضیاشون اکتسابی و گروه آخرشون هم تحمیلی هستن

عقیده تولیدی اونیه که شما میای بر حسب شرایط و مواد اولیه موجود برای خودت نتیجه گیری میکنی

که این برای خود شخصه و نباید پارو از این فراتر بزاره که میشه تحمیل عقیده

عقیده اکتسابی اینه که یک نفر دیگه برحسب تجربیات خودش یا یکی دیگه یه سری نظرات ارائه میده و شما روش فکر میکنی و اگه خوشت اومد و دیدی منطقیه اون عقیده رو میپذیری

عقیده سوم که سم فکر سالم هم هست که اصولا بهش دین هم میگن

عقیده ایه که به زور (در ادوار اول تاریخ با شمشیر بوده و الان با جبرهای دیگه که دوستان بهتر میدونن) به شخص یا اشخاصی تحمیل میشه و با عقیده اکتسابی سر جنگ داره

این مطالبی هم که اعلام شده جدای از این شرایط نیستن

ممکنه حتی بعضیاشون اصلا بومی این بوم نباشن

مثل عدد 13 که از فرهنگ یونان برامون اومده

یا آب ریختن پشت مسافر که سوغات عربیه

بازهم این عقاید محترم هستن به شرطی که به شخص ثالث هم تحمیل نشن

چون شخص ثانی با اینکه عقیده بهش تحمیل شده اما الان خودش هم اون عقیده رو باور داره و میتونه اون رو به شخص ثالث تحمیل کنه

• Like 4
لینک به دیدگاه

من فقط دو سه تاشو شنیدم

- چنانچه در هنگام صرف چای، استکانها ـ معمولاً سه الی چهارـ پشت سر هم قرار بگیرند و یا یک عدد تفاله بزرگ و دراز داخل چای بصورت عمودی قرار بگیرد می‌گویند حتماً در ساعاتی دیگر مهمان خواهند داشت.

مامانم به این اعتقاد داره و میگه واقعنم همینطوره ولی وقتی ظرفا پشت سرهم ردیف میشن من که مهمونی نمیبینم:banel_smiley_4:

البته مامانم اینجور میگه تا من سریع ظرفارو جمع کنمو ببرم اشپزخونه :ws3:

لینک به دیدگاه
مثل عدد 13 که از فرهنگ یونان برامون اومده

ولی دبیرمون گفت که اعتقاد به نحسی سیزده از دوران ساسانی شکل گرفته که مردمای جامعه را از نظر اجتماعی طبقه بندی میکردن و طبقه اول مال پادشاهان و طبقه دوم مال وزیران طبقه سوم .......... تا طبقه سیزدهم که مال دزدا بود و بخاطر همین مردم اعتقاد دارن سیزده نحسه

• Like 1
لینک به دیدگاه
ولی دبیرمون گفت که اعتقاد به نحسی سیزده از دوران ساسانی شکل گرفته که مردمای جامعه را از نظر اجتماعی طبقه بندی میکردن و طبقه اول مال پادشاهان و طبقه دوم مال وزیران طبقه سوم .......... تا طبقه سیزدهم که مال دزدا بود و بخاطر همین مردم اعتقاد دارن سیزده نحسه

:w58:

یعنی غیر دزدی هیچ جرمی توی اون دوران انجام نمیشده؟؟؟؟؟؟؟

نخیرم

13 از سوغاتیای یونانیهاست

و یادگار حکومت اسکندر مقدونی و سلوکوس یونایی در ایرانه

که قبل از ساسانیا بودن

• Like 1
لینک به دیدگاه
:w58:

یعنی غیر دزدی هیچ جرمی توی اون دوران انجام نمیشده؟؟؟؟؟؟؟

نخیرم

13 از سوغاتیای یونانیهاست

و یادگار حکومت اسکندر مقدونی و سلوکوس یونایی در ایرانه

که قبل از ساسانیا بودن

حتما نمیشده دیگه :w58:

والا ما از دبیر ادبیاتمون پرسیدیم چرا سیزده نحسه و اونم اینارو گفت:hanghead:

دبیر ادبیتمون خیلی اطلاعات عمومیش بالا بود

بهش بی احترامی نکن :w00:

:ws3:

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...