رفتن به مطلب

نوزادان به احساس نهفته در صدا پی می‌برند


ارسال های توصیه شده

نوزادان به احساس نهفته در صدا پی می‌برند درست است که نوزادان قادر به صحبت کردن نیستند، اما احساسات نهفته در حرف‌های طرف مقابل، برای آنها پنهان نمی‌ماند. تحقیقی درباره مغز کودکان نشان داده است که آنان حتی در ۷ ماهگی به احساسات یک صدا پی می‌برند.

 

در کنار کلمات و واژه‌ها، ملودی یک جمله، اطلاعات زیادی درباره وضعیت احساسی فرد سخنگو می‌دهد. این اطلاعات در بخشی از مغز جمع آوری می‌شوند. اما تا کنون مشخص نبود که مغز انسان از چه زمانی این توانایی را پیدا می‌کند که داده‌های مربوط به احساسات را رمزگشایی کند.

 

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که نوزادان از سن ۷ ماهگی می‌توانند صدای انسان و احساسات پیوسته با آن را تشخیص دهند. یک گروه علمی بین‌المللی از موسسه‌ای در دانشگاه لایپزیک، در این رابطه به دو آزمایش مختلف دست زده است.

 

در اولین آزمایش، محققان برای نوزادان ۴ تا ۷ ماهه، صدای انسان‌ و سرو صدای عادی دیگر را پخش کردند. آنها فعالیت مغزی این نوزادان را با روشی خاص اندازه‌گیری کردند. در این روش، شعاع نوری نزدیک به مادون قرمز به جمجمه‌ی نوزادان ‌تابانده می‌شود و با اطلاعاتی که از این طریق به دست می‌آید، میزان اکسیژن خون مشخص می‌‌شود. این روش برای نوزادان خطرناک نیست. محققان در این تحقیق به این نتیجه رسیدند که تنها نوزادان ۷ ماهه توانایی تشخیص تفاوت صدای یک انسان با صداهای دیگر را دارند. برای مثال یک کودک ۴ ماهه هنوز توانایی پی بردن به احساسات نهفته در یک صدا را ندارد.

 

دومین آزمایش به واکنش‌هایی می‌پرازد که کودکان به احساسات نهفته در ملودی یک جمله نشان می‌دهند. محققان برای کودکان ۷ ماهه صداهایی را با لحنی خنثی، خوشحال یا عصبانی پخش کردند. آنان در این آزمایش مشاهده کردند که بخش‌های مربوطه در مغز کودکان، به صداهای دارای "احساس" واکنشی متفاوت نشان می‌دهند تا به صداهای خنثی.

 

در کل محققان معتقدند که نتایج این تحقیقات می‌توانند به تشخیص سریع بیماری‌های مربوط به اختلالات رشد کودک کمک کنند.

_______

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...