رفتن به مطلب

گفتمان فروردین تالار صنایع: گرایش شغلی

ارسال های توصیه شده

با سلام :

توی این تاپیک در حیطه گرایش شغلی مهندسان صنایع ، مزایای هر گرایش، معایب اون و همچنین دلایل هر یک از دوستان آشنا میشیم.

در ادامه قصد داریم به این نتیجه دست پیدا کنیم که آیا باید در چندین گرایش تخصص داشت یا خیر؟

منتظر حضور سبز شما هستم:icon_gol:

• Like 7
لینک به دیدگاه

سلام دوستان خوبم

راستش بنا به سوال یکی از دوستان لازم دیدم یه توضیح مختصری راجع به منظورم از گرایش شغلی بدم بهتون

خوب گرایش شغلی عنوانی هست که من به فیلد کاری دادم

البته ممکنه افراد دیگه ای هم بگن .

رشته ای مثل صنایع علاوه بر داشتن گرایش های متفاوت تحصیلی، میتونه گرایش های متفاوت شغلی رو هم داشته باشه.

می تونیم توی گرایش تولید کار کنیم یا کیفیت و یا پروژه و حتی گرایش های اقتصادی ...

واسه همینم به نظرم این موضوع جالب اومد

شما گرایش شغلیتون چیه؟

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

سلام

ممنونم نازی جون بابت تاپیکهای خوبی که ایجاد میکنی:icon_gol:

راستش انقد این رشته ما گسترده ست که منی که هنوز درسم تموم نشده و دقیقا نمیدونم میخوام بعد از فارغ التحصیلی چکار کنم نمیتونم بگم گرایش شغلیم در آینده چه خواهد بود

ولی خوب تا اینجای که من با رشته ام آشنا شدم تصمیم دارم در قسمتهای کنترل کیفیتی و تولید بیشتر تمرکز کنم

البته بازم بستگی داره به چند ترم دیگه ام که مونده

خوب دیجه من تا همینجا میتونستم حرف بزنم:ws3:

---------

یکی بیاد یه چیزی بگه:w00:

• Like 4
لینک به دیدگاه
سلام

ممنونم نازی جون بابت تاپیکهای خوبی که ایجاد میکنی:icon_gol:

راستش انقد این رشته ما گسترده ست که منی که هنوز درسم تموم نشده و دقیقا نمیدونم میخوام بعد از فارغ التحصیلی چکار کنم نمیتونم بگم گرایش شغلیم در آینده چه خواهد بود

ولی خوب تا اینجای که من با رشته ام آشنا شدم تصمیم دارم در قسمتهای کنترل کیفیتی و تولید بیشتر تمرکز کنم

البته بازم بستگی داره به چند ترم دیگه ام که مونده

خوب دیجه من تا همینجا میتونستم حرف بزنم:ws3:

---------

یکی بیاد یه چیزی بگه:w00:

مرسی اومدی مدیر خوبمممم

خوب تو توی همین حین درس خوندن بهترین زمان رو داری روش فکر کنی چی میخوای از رشتت؟

تو چه زمانی میخوای توی کدوم گرایش باشی؟

میدونی شاید شرکت نکردن بچه ها واسه اینه که دانشجو هستن اما میتونن بیان و از افراد دیگه ای که صنایع خوندن و شاغلن بگن.

بگن چی می کنن.

• Like 5
لینک به دیدگاه
هیشکی نمیخواد تو این بحث شرکت کنه؟

:167:

چرا نازی عزیز من که خیلی دوست دارم تو این بحث شیرین شرکت کنم.خودت که میدونی من چه حواسی دارم!!!!:icon_pf (34):تاپیکو گم کرده بودم!!!!:w74:

راستش مدیر یوحی راست میگه ،صنایع خیلی گرایشاش گستردست.

من خودم کنترل کیفیت کار کردم ،تولید کار کردم ،مدیریت پروژه هم کار کردم.راستش هرکدوم شیرینی خاص خودشو داره نمیتونم بگم کدوم جالب تره!فقط میتونم بگم که کنترل کیفیت خیلی استرس داره و مسئولیتش زیاده و اختیارات زیاد میخواد.البته خودت در زمینه سازماندهی وارد تری ولی بهتره که در خیلی از سازمانها بخش کنترل کیفیت زیر نظر مستقیم مدیریت ارشد باشه تا موفق باشه.

• Like 5
لینک به دیدگاه
چرا نازی عزیز من که خیلی دوست دارم تو این بحث شیرین شرکت کنم.خودت که میدونی من چه حواسی دارم!!!!:icon_pf (34):تاپیکو گم کرده بودم!!!!:w74:

راستش مدیر یوحی راست میگه ،صنایع خیلی گرایشاش گستردست.

من خودم کنترل کیفیت کار کردم ،تولید کار کردم ،مدیریت پروژه هم کار کردم.راستش هرکدوم شیرینی خاص خودشو داره نمیتونم بگم کدوم جالب تره!فقط میتونم بگم که کنترل کیفیت خیلی استرس داره و مسئولیتش زیاده و اختیارات زیاد میخواد.البته خودت در زمینه سازماندهی وارد تری ولی بهتره که در خیلی از سازمانها بخش کنترل کیفیت زیر نظر مستقیم مدیریت ارشد باشه تا موفق باشه.

به به

خوشحالم اومدی اینجا هم

:icon_gol:

خوب منم باهات موافقم

توی گرایش کنترل کیفیت و بیشتر از اون مدیریت کیفیت خیلی خیلی زیاد باز بودن دست مطرح هستش.

اگر مدیریت همراه نباشه خیلی از کارها یا کند پیش میره و یا اصلا پیش نمیره.

خوب حالا با توجه به این 3 گرایشی که کار کردی به نظرت کدوم بهتر بوده؟

توی کدوم و چرا بیشتر کارا بودی و احساس رضایت شغلی داشتی؟

• Like 4
لینک به دیدگاه

راستش اون چیزی که منو به طرف مهندسی صنایع کشوند برنامه ریزی تولید و بطور کلی برنامه ریزی بود ،من بعد از چند سال کار کردن احساس کردم که به امور تخصصی و کارشناسی کارم مسلطم و اگر مسلط هم نباشم با کمی کنکاش و تلاش میتونم کار کارشناسیمو به خوبی انجام بدم.ولی این کمبود به وضوح برای من وجود داشت که چگونه میتونم برنامه ریزی کنم تا روند کار بهینه باشه،چگونه میتونم مهندسی و مدیریت کنم. به ویژ ه اینکه وقتی یه مدتی مسول یه بخشی از تولید بودم ،آخر سال مدیرمون:icon_pf (95): صدام کرد و گفت تا هفته آینده برنامه سال آینده را به من بده و منابع وماشین آلاتی که نیاز داری!!!!

• Like 4
لینک به دیدگاه

واما انگار جواب سوالتو هنوز ندادم!!!

جواب سوالتو میتونم اینجوری بگم که هرسه خوب بودن نه تنها هر سه بلکه همه گرایشها. مثلا من برحسب اتفاق دریه پروژه ای که مشغول به کار شدم ، پروژه فاز اولشو بخوبی پشت سر گذاشته بود و در مرحله آغازی فاز بعدی بود تقریبا همون روزای اول کارمن بود که با همکارا و مجری طرحمون(مدیرمون) تو اتاق کنفرانس و جلسه نشسته بودیم و مدیر از تک تک اعضا در رابطه با طراحی و اعلام نظر در چارت سازمانی جدید سوال و بازخواست کرد و گفت که هر چه سریعتر نظراتتونو اعلام کنید که یهوئی به نگاه کردو گفت اصلا بدین این انجام ،صنایع خونده بلده!!!خلاصه فکر کرد حالا مثلا من فوق لیسانس خوندم خیلی حالیمه ،منم خدائیش کار نکرده بودم و وارد نبودم،ولی مدتی درگیر همین کار بودم . و اینو میخوام بگم که وقتی که درگیر این کار بودم شدیدا به این گرایش هم علاقه مند شدم.

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

یکی از مهارتهایی که مهندسین صنایع باید بلد باشن و ازشون انتظار میره،مدیریت منابع انسانیه.گرچه این درس مربوط به رشته های مدیریت هستش ولی بیشتر واحدهای صنعتی ترجیح میدن که مدیر منابع انسانی و یا وظایف مدیریت منابع انسانیشون توسط مهندسین صنایع انجام بشه.پس اگر درس مدیریت منابع انسانیو خوندین که چه بهتر ،ولی اگر نگذروندین توصیه میشه که حتما درموردش مطالعه کنین به ویژه اگر در قسمت مدیریت منابع انسانی مشغول به کار شدین.در این شغل چون با،با ارزشترین سرمایه شرکت یعنی نیروی انسانی سروکار پیدا میکنین خیلی شیرین و جذاب وپرمسئولیت خواهد بود.(متاسفانه در ایران کم اهمیت ترین دارایی سازمان نیروی انسانیه. که باز هم از مسولیتهای مدیریت منابع انسانی اینه که اهمیتشو آشکار کنه).

• Like 4
لینک به دیدگاه
یکی از مهارتهایی که مهندسین صنایع باید بلد باشن و ازشون انتظار میره،مدیریت منابع انسانیه.گرچه این درس مربوط به رشته های مدیریت هستش ولی بیشتر واحدهای صنعتی ترجیح میدن که مدیر منابع انسانی و یا وظایف مدیریت منابع انسانیشون توسط مهندسین صنایع انجام بشه.پس اگر درس مدیریت منابع انسانیو خوندین که چه بهتر ،ولی اگر نگذروندین توصیه میشه که حتما درموردش مطالعه کنین به ویژه اگر در قسمت مدیریت منابع انسانی مشغول به کار شدین.در این شغل چون با،با ارزشترین سرمایه شرکت یعنی نیروی انسانی سروکار پیدا میکنین خیلی شیرین و جذاب وپرمسئولیت خواهد بود.(متاسفانه در ایران کم اهمیت ترین دارایی سازمان نیروی انسانیه. که باز هم از مسولیتهای مدیریت منابع انسانی اینه که اهمیتشو آشکار کنه).

ما یه درس داشتیم، ارزیابی کار و زمان بود فکر کنم اما توش بیشتر راجع به ارگونومی بحث شد و یه جورایی منابع انسانی.

اما فکر می کنم منم مهندس صنایع میتونه راهکارای بهتری بده. البته در صورتی که مرتبط با صنعت باشه. توی صنعت یه مهندس می دونه که نیروی انسانی به چه چیزایی روبرو میشه و خوب طبعاً در انتخاب ، گزینش و نگهداری اونها می تونه نظرات بهتری ارائه بده اما در بخشای دیگه یه فردی که مدیریت خونه خوب میتونه موثرتر باشه:w16:

حالا من میگم که آدرس تاپیکت رو بذار.خیلی میتونه مفید باشه توی این قسمت

• Like 2
لینک به دیدگاه

در ضمن مهندسی صنایع یه گرایش داره بنام ایمنی و صنعتی که در رابطه با حفاظت و نگهداری فیزیکی محیط کار و جسم نیروی انسانی هستش.

• Like 2
لینک به دیدگاه
در ضمن مهندسی صنایع یه گرایش داره بنام ایمنی و صنعتی که در رابطه با حفاظت و نگهداری فیزیکی محیط کار و جسم نیروی انسانی هستش.

اوهوم

راستی مهرداد میشه از کار خودت بگی برای بچه ها!

• Like 1
لینک به دیدگاه

بچه ها فکر کنم برای مدیریت منابع انسانی این تاپیکی که جناب مهرداد گذاشتن بهترین کمک باشه.

حتماً بخونیدش:

مدیریت منابع انسانی

• Like 2
لینک به دیدگاه

:ws51:آخه کارگری که دیگه گفتن نداره!

ولی سعی میکنم یه مطلب در رابطه با گستره شغلی مهندسین صنایع در همین تاپیک بنویسم.

• Like 1
لینک به دیدگاه
:ws51:آخه کارگری که دیگه گفتن نداره!

تعارف نکن بگو تا اگه کسی مایل بود توی این کار فعالیت کنه

منتظرم

• Like 2
لینک به دیدگاه

در راستای اجرای دستور سرکار خانم مهندس،مشاورگرامی تالار مهندسی صنایع مطلب پیش رو در رابطه با گستره شغلی و توانائیهای مهندسین صنایع و تخصص آنها برای کاربران گرامی ارائه میگردد:

سازمانی را در نظر بگیرید که فعالیتی را انجام می دهد(ترجیحا فعالیت صنعتی)در نگاه اول این سازمان و یا هر سازمان دیگرنیاز به یک مدیر در راس ، برای اداره امور و راهبری سازمان بوسیله کارکنان به سمت اهداف سازمان دارد.

اکنون باید ببینیم کلیه فاکتورهای اصلی واساسی که این مدیر با آنها سروکار دارد چیست؟مدیر چه اهرم های کنترلی برای هدایت این فاکتورها جهت راهبری سازمان نیاز دارد؟ برای مثال یک راننده برای کنترل و هدایت ماشین توسط پدال گاز ،کلاج و ترمز، دنده، فرمان و گیجها بامیل لنگ و موتور و چرخها و ... ارتباط برقرار می کند ومستقیما سراغ موتور و چرخها نمی رود!

فاکتورهای اصلی یک سازمان راکه مدیرعالی قطعا با آنها سروکار داردعبارتند از:

1-پول 2-مواد 3-محصول نهایی 4-سخت افزار و ماشین آلات 5-نرم افزار 6-نیروی انسانی

وجود این فاکتورهای اصلی در اداره سازمان ،وظایف اصلی را در سازمان تعریف و پدید می آورد. و پیرو آن اهرم های کنترل برای هدایت این وظایف و فاکتورها زیر نظر مستقیم مدیر عالی برای راهبری سازمان ضروری می نماید.

ارتباط این فاکتورها و وظایف ایجاد شده برای راهبری آنها و نقش مهندسی صنایع را می توان بدین گونه تشریح نمود:

1. پول:پول و سرمایه در گردش از فاکتورهای اساسی یک سازمان است . سروکار داشتن با پول در سازمان وظایفی را ایجاد میکندکه باعث بوجود آمدن معاونت(مدیریت)مالی می شود.مهندسین صنایع هم در صورت داشتن تجربه کافی میتوانند وظیفه معاون مالی یا مدیر مالی سازمان را به عهده بگیرند .در زیرشاخه های امور مالی که گاهی انبار داری هم شامل آن می شود برای کنترل و برنامه ریزی در انبار مهارت مهندس صنایع نیاز است.
  2. مواد یا مواد اولیه یا مواد مورد استفاده : هرسازمان برای تولیدنیاز به مواد اولیه دارد،برای رفع نیازهای سازمان و تعمیرات و نگهداری و خرید ملزومات و... نیاز به مواد و خرید آنها دارد.وجود چنین نیازی در سازمان باعث بوجود امدن وظایف و مسئولیت معاونت(مدیریت) خرید یا پشتیبانی می شود. در این گروه وظایف هم با توجه به مهارتهای مهندسین صنایع می توان از آنها استفاده نمود.
  3. محصول نهایی:آنچه که از انتهای خط تولید بیرون می آید محصول نهایی است که نیاز به انبار کردن محصول ،پیدا کردن مشتری،فروش محصول وحمل و نقل وارسال آن به مشتری دارد که وجود محصول نهایی باعث بوجود آمدن معاونت(مدیریت)فروش می گردد. که باز با توجه به توانائیهای رشته مهندسی صنایع ، این افراد می توانند در این گروه وظایف انجام وظیفه نمایند.
  4. سخت افزار و ماشین آلات:بخشی است که از مواد استفاده می شود و عملیات و فعالیتهای اجرایی در جهت تولید محصول با دستگاه ها و ماشین آلات انجام می گیرد.سخت افزار باعث بوجود آمدن معاونت(مدیریت) اجرایی یا فنی و بهره برداری می گردد. که این وظایف هم در حیطه توانائیهای مهندسین صنایع و تولید می باشد.
  5. نرم افزار:به معنی برنامه ریزی برای سازمان در جهت تولید با کیفیت بهتر و هزینه کمتر و در زمان بهینه و فروش محصول است.در کل فرآیند برنامه ریزی شامل وظایفی است که باعث ایجاد معاونت(مدیریت)تضمین کیفیت یا طرح و برنامه ریزی و یا تکنولوژی می گردد. برنامه ریزی هم که قطعا از وظایف مهندسین صنایع است.
  6. نیروی انسانی : سروکار داشتن با نیروی انسانی و نحوه کابرد و بکارگیری و هدایتشان ،شامل وظایفی می شود که باعث ایجاد معاونت (مدیریت)منابع انسانی می شود.در این بخش هم مهندسی صنایع میتواند نقش داشته باشد..

معاونت مالی ،معاونت پشتیبانی،معاونت فروش ،معاونت فنی و بهره برداری،معاونت طرح و برنامه ریزی و معاونت منابع انسانی،وظایفی هستند که بصورت شش ستون اصلی ساختار سازمان برای مدیریت عالی سازمان عمل می کنند (به مانند ستونهای اصلی یک سازه)که در صورت نبود یکی از آنها ساختار ریزش می کند.همه این ستونها ووظایف در نگهداری و هدایت سازمان دارای ارزش یکسان هستند و اولین شاخه های هم رده را در ساختار سازمانی بعد از مدیرعالی سازمان تشکیل می دهند.

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • 4 ماه بعد...

من هم که هنوز دانشجو هستم اما به مباحث کنترل کیفیت و کمی مدیریت پروژه و جدیدا یه چیزایی در مورد منابع انسانی خوندم علاقه مند شدم

ولی همچنان سردرگم که کدوم شاخه را به عنوان شاخه ی اصلی کاریم پیگیری کنم

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

با عرض شرمندگی من تازه این تاپیک به چشمم خورد نباید توآن تاپیک پیغام میذاشتم حالا انشالله خانم مدیر مارا عفو فرمایند

زمینه های کاری یک مهندس صنایع همانطور که مدیر محترم فرمودند بسیار زیاد است از قبیل مدیریت پروژه, مدیریت کیفیت, بحث نت, تولید,پیاده سازی سیستم های اطلاعاتی یکپارچه مثلا مثل mis ,مدیریت بحران , طرح ریزی واحدهای صنعتی , بهبود تولید که حالا خودش شامل خیلی چیزها میشه از قبیل ارزیابی کار و زمان و بهبود هزینه ها و زمان انجام کاریا مهندسی مجدد فعالیت ها که مثلا می تونه منجر به افزایش کیفیت محصول بشه

راستی یه فیلد دیگه که داشت یادم می رفت بازاریابی می باشد که بسیار مهم است که البته خودتون باانواعش آشنا هستید که واقعا در طول عمر یک محصول یک بازاریابی موثر در کاهش یا افزایش فروش یک محصول و یا حتی بقای یک شرکت تولیدی نقش بسزایی داشته باشه

یا بحث کنترل موجودی که آن ماده اولیه که مورد استفاده قرار می گیره را چطور مدیریت کنیم که هزینه کمتری بپردازیم و تاخیر در تحویل کمتر باشه

بذارید برای کنترل پروژه هم توضیح بدم ولی یک پروژه یک مدیر خوب داشته باشه هزینه ها و زمان به بهترین نحو مدیریت میشه و از هدررفت سرمایه تامین کنندگان پروژه جلوگیری می کنه و از همه مهمتر پروژه در کمترین زمان ممکن به اتمام می رسه

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...