Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 آذر، ۱۳۸۹ سلاممن واسه دوستان 1کم متاسف شدم این که بگیم اینا ماله طراحی صنعتی هسش درست نیس این ایده کی باید به طراح بده که با فضا و شهر همخونی داشته باشه-چرا شهرسازا خودشونو از خیلی مباحث بیرون می کشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به این مطلبی که گذاشتم بخونید و دقت کنید دوست عزیز. درسته که شهرساز باید از هر چیزی سر در بیاره! اما اولا مبلمان شهری تنها عناصر زیبایی شهر نیست! دوما اینکه دقت کنی و یه بار دیگه پست منو بخونی متوجه میشی که من گفتم: "شهرساز باید انتظاراتش رو بیان کنه" ضمنا ما که کار طراحی شهری می کنیم تنها به عنوان یه سمپل مبلمان فضای شهری رو طراحی می کنیم و برای ساختش تو فضای شهری ضوابط می دهیم! شما توی هیچ کد طراحی شهری که ریز ترین و صریح ترین عبارت های شهرسازی هستند نمی تونی پیدا کنی: "سطل زباله های فلان پیاده رو باید با دهانه مخروطی و ابعاد 30 در 40 و ارتفاع 25 یاشد و از ابعاد هندسی نسبت های طلائی پیروی کند". اما می گی که: " سطل های زباله باید در هماهنگی با دیگر مبلمان ها و کفسازی باشد و در مقابل تغییرات آب و هوایی موجود مقاوم باشد." من منظورم اینه! حالا واسه چی متاسف شدی نمی دونم! 6 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 آذر، ۱۳۸۹ من زیاد نمی خوام در مورد اینکه موضوع اینجا باید چی باشه بحث کنم هر چه بچه ها دوست دارند بگند ولی به نظرم باید یه سری ابهامات همیشه برطرف بشه بعد بحث را خرد کرد. (مثل کتاب فضای شهری دکتر مدنی پور که ابتدا ابهامات فضا به خوبی تبیین می شوند نظریات مختلف آورده می شوند از ابعاد مختلف بررسی می شود ریشه های اختلافات رو می گه بعد می ره در مورد بحث اصلی که فضای شهری هستش صحبت می کنه چون ایشون می دونستن فضا یه کلمه ی کلیدی هستش که در موردش اختلاف سلیقه بنابر تخصص ، فرهنگ ، اقتصاد و ... وجود داره). اینکه تعریف کاملی از زیبایی نمی شه داد رو می دونم ولی مثل مثال بالا میشه ابهاماتش رو از نظر بچه ها بگیم. در ضمن عناصری که شما گفته اید از نظر من فقط مبلمان شهری هستند که تعریف خود را دارند و هر چند که در زیبایی می توانند نقش داشته باشند ولی نمی توانیم آنها را عناصر زیباکننده شهر بنامیم(بازم میگم این نظر شخصی منه). اینی که شما در مورد ژاپن میگید میشه یه جور دیگه بیانش کرد : چون وقت برای ژاپنی ها مهم هستش توی شهرهاشون ساعت زیاد دیده می شود. چرا که اگه اینطور نبود ما هم می تونیم توی هر کوچه به جای یکی چند تا ساعت نصب کنیم یا شهرداری یه قانون مصوب کنه که توی نما وجود ساعت الزامی است آیا بازم وقت برای مردم باارزش خواهد شد؟ من که اینطور فکر نمی کنم. در مورد رنگ شهرمون هم توجه کردم و اتفاقاً می خواستم در این مورد یه مقاله بنویسم که متاسفانه سرم اینقدر شلوغ هستش که موضوعات مهمتری به اون اولویت دارن. ولی بازم میگم زیاد مهم نیست میشه همون نرده ها رو ادامه داد. فقط بدونید من روی کلمات کلیدی خیلی حساس شده ام. احتمالاً اگه با من روبه رو شدید و گفتید طراحی شهری ازتون می پرسم که طراحی یعنی چی؟ امیدجان به آینده ات امیدوارم. یه خاطره: وقتی دکتر بهزادفر برای کارگاه دو مبانی اش رو گفت ، اومد "طراحی" رو تعریف کرد. گفت: طراحی یعنی رها سازی فضا از قید زمان و مکان!! جالب اینجا بود که من پروپوزال پایان نامه ام در مقطع ارشد در مورد placemaking هست. یعنی در واقع من میخوام فضا رو تبدیل به مکان بکنم! تعریفی که از طراحی توی ذهن من بود کاملا با اون چیزی که مطرح شده بود در تضاد بود! بعد از بحث کلاسی بالاخره متوجه شدم منظور استاد چیه و خلاصه! بعد داشتم یه کتاب از میشل سرتو میخوندم! اونم داش برعکس با مکان و فضا رفتار می کرد! حسابی گیج شدم و به دکتر پاکزاد پناه اوردم! دکتر پاکزاد آب پاکی رو ریخت رو دستم! گفت بیجا میکنی میری سراغ تعاریف فلسفی از فضا و مکان! یه تعریفی که خودت داری و بگیر برو جلو. حالا میخوام اینو بگم که خیلی واژه های طراحی شهری حساسن. چون شما داری با کیفیات سروکله میزنی. همه چی کیفیه. به خاطر همین باید هی خودت رو محدود کنی تا رودل نکنی. برخورد کمی نمیشه داشت. به امیر جان: طراحی شهری از این جهت گسترده اس که هر پدیده ای توی فضای شهری به طراح شهری ارتباط داره. اما میزان دخالتش محدوده. شاید یه طراح شهری بتونه برای بهبود یه فضای شهری یه سری ضوابط بده که فلان نما و فلان دید و منظره اینجوری باشه بهتره اما ممکنه هیچوقت کسی نره زیر بارش! اصلا اگه طراح شهری یکپارچه طراحی کنه یه کیفیت طراحی شهری به نام رنگ تعلق میره زیر سئوال! بله به ما مبلمان مربوطه ولی تا یه حدی! حالا اگه میخواین در مورد طراحی مبلمان بحث کنین، من شرکت نمی کنم چون تخصصی ندارم! موفق باشین. 7 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 آذر، ۱۳۸۹ با سلامدوست عزیز زیبایی با عناصر ایجاد میشه در مورد زیبایی تعریف نسبی نمی شه کرد این که اصلا بگیم تعریف زیبایی اینه!!! به خاطر این که زیبایی در افراد مختلف تعریف جداگانه ای داره برای تعریف زیبایی در شهر باید از عناصر زیبا کننده شهر صحبت بشه اینکه این عناصر در شهرها چه مشکلاتی داره و چه پیشنهادی میشه داد که باعث زیبا تر شدن شهر بشه 1 مثال کوچیک میزنم میدونید چرا در ژاپن وقت خیلی با ارزش هسش؟؟؟ چون یکی از عناصر زیبا کننده شهر چون ساعت شهری تو این شهر زیاده یا محمترین مبحث در مورد زیبایی رنگه تا به حال در سطح شهر خودتون که حرکت می کردید به این نکته یعنی رنگ شهرتون توجه کردید؟؟؟ :jawdrop: یعنی شما به جبرگرائی محیطی اعتقاد داری؟! 3 لینک به دیدگاه
amirzahedi 956 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 آذر، ۱۳۸۹ :w31:جبرگرایی؟؟؟؟؟؟؟ مطلب منو درست بخون اصلا ربطی نداره ما در مورد زیبایی صحبت می کنیم و این که زیبایی چه جوری به وجود می یاد من نظرمو گفتم دوستان میتونن قبول نکنن زیباییی با عناصر به وجود می یاد و تا نتونیم از عناصر تعریف درست و صحیح داشته بشاشیم نمی تونیم زیبایی رو تعریف کنیم من منظورم این نیست که مثلا دهنه سطل زباله چقدر باشه من منظورم اینه که این طراحی چگونه با محیط اطراف خودش سازگار باشه یا اصلا چرا ما ایقدر سطل زباله می زاریم در صورتی که کشور های دیگه دارن به سمت حذف این عنصر به غیر از اصراف اغذیه فروشی ها میرن این که چرا ما در یک پارک شهری چندین مودل سطل زباله با رنگها و فرم های متفاوت می بینیم و............... از این نمونه ها زیاد میشه مثال زد یا اصلا چرا ما جداول کنار خیابان رو رنگ میکنیم چه احتیاجی به این کار هست؟؟؟؟ یا چرا لبه های پیاده و خیابون اینقدر زیاده؟؟ از این موارد زیاد می شه مثال زد حالا شما اینو جبر گرایی می دونید؟؟؟؟؟؟؟ بماند موفق باشید 6 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 آذر، ۱۳۸۹ :w31:جبرگرایی؟؟؟؟؟؟؟مطلب منو درست بخون اصلا ربطی نداره ما در مورد زیبایی صحبت می کنیم و این که زیبایی چه جوری به وجود می یاد من نظرمو گفتم دوستان میتونن قبول نکنن زیباییی با عناصر به وجود می یاد و تا نتونیم از عناصر تعریف درست و صحیح داشته بشاشیم نمی تونیم زیبایی رو تعریف کنیم من منظورم این نیست که مثلا دهنه سطل زباله چقدر باشه من منظورم اینه که این طراحی چگونه با محیط اطراف خودش سازگار باشه یا اصلا چرا ما ایقدر سطل زباله می زاریم در صورتی که کشور های دیگه دارن به سمت حذف این عنصر به غیر از اصراف اغذیه فروشی ها میرن این که چرا ما در یک پارک شهری چندین مودل سطل زباله با رنگها و فرم های متفاوت می بینیم و............... از این نمونه ها زیاد میشه مثال زد یا اصلا چرا ما جداول کنار خیابان رو رنگ میکنیم چه احتیاجی به این کار هست؟؟؟؟ یا چرا لبه های پیاده و خیابون اینقدر زیاده؟؟ از این موارد زیاد می شه مثال زد حالا شما اینو جبر گرایی می دونید؟؟؟؟؟؟؟ بماند موفق باشید مثل اینکه شما نقل قولی که من کردم رو با دقت نخوندین! جبرگرایی محیطی مربوط به اون قسمتیه که توی نقل قولش قرمز کردم! مربوط به این که: چون ژاپنی ها ساعت توی شهرسون زیاده وقت واسشون مهمه! خب یعنی محیط روی ژاپنی ها تاثیر گذاشته! در صورتیکه ممکنه برعکس باشه! خب شاید از جبر محیطی برداشت دیگه ای داری!:flowerysmile: 4 لینک به دیدگاه
bpcom 10070 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ من دیگه نظر نمی دم تا نظر دیگر اعضاء رو در مورد نظر خودم و امیرعزیز بدونم. منم با امید موافقم اینکه بخواهیم قبل از اینکه در مفاهیم کلی به یه درک کامل برسیم بریم سراغ جزییات باعث میشه که طراحیها عامه پسند یا در واقه یوزر فرندلی نباشه در مبحث شناخت زیبایی به جز خود تعریف عناصر مهمتری از نرده و سایر جزییات هست که میتوان بهش پرداخت.مثل منظر شهر و لایه های آن پس اگه میخواهیم که این بحثو ادامه بدیم بهتر از کل به جز بریم نه اینکه بحثو تیکه تیکه کنیم 7 لینک به دیدگاه
bpcom 10070 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ به امیر جان:طراحی شهری از این جهت گسترده اس که هر پدیده ای توی فضای شهری به طراح شهری ارتباط داره. اما میزان دخالتش محدوده. شاید یه طراح شهری بتونه برای بهبود یه فضای شهری یه سری ضوابط بده که فلان نما و فلان دید و منظره اینجوری باشه بهتره اما ممکنه هیچوقت کسی نره زیر بارش! اصلا اگه طراح شهری یکپارچه طراحی کنه یه کیفیت طراحی شهری به نام رنگ تعلق میره زیر سئوال! بله به ما مبلمان مربوطه ولی تا یه حدی! درست میگی. به نظر منم همینطوره . اگر شهرساز بخواد در هر زمینه طراحی شهری تا این حد ریز عمل کنه در واقع داره بر چسب خودشو رو محیط میزنه و حس تعلق در مکان و هویت مکان تا حد زیادی از بین میبره. 7 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ ممنون از همه ی بچه هایی که توی بحث شرکت می کنند. به خصوص از امیر ، مهدی(Harry) و bpcom. ما اینجا می خواهیم بحث کنیم، نظرات و تجربیات شخصیمون رو بیان کنیم ، ما اینجا قصد توهین به کسی را نداریم و این توی بحث ها کاملاً مشخص هستش. اگه اختلاف نظری دارید کهفکر می کنید حق باشماست این طور نیست چون از دید شما اینطوریه. این داستان کوتاه بسیار زیبا رو بخونید و تا می تونید ازش استفاده کنید: یک خانم معلم ریاضی به یک پسر هفت ساله ریاضی یاد میداد. یک روز ازش پرسید: اگر من بهت یک سیب و یک سیب و یکی بیشتر سیب بدهم تو چند تا سیب خواهی داشت؟ پسر بعد از چند ثانیه با اطمینان گفت: ۴ تا! معلم نگران شده انتظار یک جواب صحیح آسان رو داشت (۳). او نا امید شده بود. او فکر کرد “شاید بچه خوب گوش نکرده است” تکرار کرد: خوب گوش کن، خیلی ساده است تو میتونی جواب صحیح بدهی اگر به دقت گوش کنی. اگر من به تو یک سیب و یک سیب دیگه و یکی بیشتر سیب بدهم تو چند تا سیب خواهی داشت؟ پسر که در قیافه معلمش نومیدی میدید دوباره شروع کرد به حساب کردن با انگشتانش در حالیکه او دنبال جوابی بود که معلمش رو خوشحال کند تلاش او برای یافتن جواب صحیح نبود تلاشش برای یافتن جوابی بود که معلمش را خوشحال کند. برای همین با تامل پاسخ داد “۴″….. نومیدی در صورت معلم باقی ماند. به یادش اومد که پسر توت فرنگی رو دوست دارد. او فکر کرد شاید پسرک سیب رو دوست ندارد و برای همین نمیتونه تمرکز داشته باشه. در این موقع او با هیجان فوق العاده و چشمهای برقزده پرسید: اگر من به تو یک توت فرنگی و یکی دیگه و یکی بیشتر توت فرنگی بدهم تو چند تا توت فرنگی خواهی داشت؟ معلم خوشحال بنظر میرسید و پسرک با انگشتانش دوباره حساب کرد. و پسر با تامل جواب داد “۳″؟ حالا خانم معلم تبسم پیروزمندانه داشت. برای نزدیک شدن به موفقیتش او خواست به خودش تبریک بگه ولی یه چیزی مونده بود او دوباره از پسر پرسید: اگر من به تو یک سیب و یک سیب دیگه و یکی دیگه بیشتر سیب بدهم تو چند تا سیب خواهی داشت؟ پسرک فوری جواب داد “۴″!!! خانم معلم مبهوت شده بود و با صدای گرفته و خشمگین پرسید چطور ؟ آخه چطور؟ پسرک با صدای پایین و با تامل پاسخ داد “برای اینکه من قبلا یک سیب در کیفم داشتم” نتیجه : اگر کسی جواب غیر قابل انتظاری به سوال ما داد ضرورتا آن اشتباه نیست شاید یه بُعدی از آن را ابدا نفهمیدیم. 9 لینک به دیدگاه
گـنـجـشـک 24371 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ احتمالاً اگه با من روبه رو شدید و گفتید طراحی شهری ازتون می پرسم که طراحی یعنی چی؟ شما از هرکسی چه شهرساز و چه غیر شهرساز بخواین که زیبایی رو تعریف کنه مطمئن باشین که هرکدوم یه تعریف متفاوت میده که ممکنه حتی خیلی هاشون قابل درک نباشن .که به نظر من علتش اینه که آدما احساسات ،درک و بیان متفاوتی دارن ،حتی ممکنه ماها منظورمون یک چیز باشه اما اون رو به طرز متفاوتی بیان کنیم.نه تنها زیبایی بلکه در مورد واضح ترین مسائل زندگی هم تعاریف متفاوته. اما جذابیت قضیه برای من ینجاست که آدمایی که تعاریفشوون انقدر متفاوته ،همه وقتی د مقابل یه فضای متناسب قرار میگیرن همه زیباییش رو احساس میکنن(مثلا تمام ادمایی که میدون نقش جهان رو دیدن چه ایرانی و غیر ایرانی ،با سطح سواد و درک متفاوت ،همگی این مکان رو زیبا میدونن.) به نظر من نباید زیاد در قید تعریف بود.باید به یه سری اصول مشترک و کلی توی تعریف رضایت داد. 8 لینک به دیدگاه
amirzahedi 956 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ با سلام به دوستان خوشحالم که این بحث اینقدر جدی شده ولی باز هم میگم من احساس می کنم ما شهرسازا خودمونو از خیلی از مباحث شهری بیرون می کشیم و فکر می کنیم که 1سری از کارا مال دیگر رشته هاست در صورتی که چه درست و چه غلط ما 1 علم میان رشته ای داریم که از استفاده نمی کنیم. من از دوستان معذرت می خوام ولی واقعا تقصیر خودمونه که با همین طرز فکر باعث شدیم در بیشتر موارد معمارا جای مارو بگیرن!!!!!!!!!!!!! ما با دوستان کاملا موافقم من منظورم باز هم گفتم این نیس که دهنه سطل زباله چقدر باشه یا ارتفاع اون چقدر باشه این تو حیطه ما نیست و لی می تونیم بگیم جای این سطل کجا باشه -چجوری با محیط همخوانی داشته یاشه -ایده کلی به طراح صنعتی بدیم که تو طراحیش برای محیط چه فاکتورهایی را مد نظر داشته باشه. در مورد دوست عزیز bpcom که در مورد منظر شهر خواسته بودن/ خوب خود منظر از عناصری تشکیل میشه اگه عناصر تشکیل دهنده اون نباشه شما چه جور منظری خواهی داشت؟؟؟؟؟؟ 5 لینک به دیدگاه
Miladt 3681 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ خوب با تشكر از دوستان شركت كننده در اين مبحث! تا اينجا كه من متوجه شدم ديدگاه امير و همچنين تا حدودي خودم جزئي و جز نگر هستيم و ديدگاه محمد مهدي و اميد و مهرداد كل نگرانست!! اما ما بايد يا از كل به جز برسيم بعد دوباره برگرديم به كل يا از جز نگاه كنيم و به كل برسيم و دوباره برگرديم به جز! اينجا با توجه به صحبتهايي كه شد بهتره اول بيايم و يه تعريف از زيبايي ارائه بديم و به يه نتيجه اي برسيم و بعدش بيايم زيبايي رو در سطح خرد بررسي كنيم و و عناصر اون رو بررسي كنيم و نتيجه گيري كنيم كه اين عناصر در ديدگاه خرد به چه شكلند بعدش بريم يه پله بالاتر و اين ويژگي ها رو در سطح كلان(در سطح شهر )ببينيم و پس از اون دوباره برگرديم به سطح خرد و يه تلفيقي از اين دو داشته باشيم! اين نظر شخصي من بود!!موافقين و مخالفين با دليل و بدون اينكه كسي خرده بگيره از كسي بيان كنن!!! 6 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ خوب با تشكر از دوستان شركت كننده در اين مبحث!تا اينجا كه من متوجه شدم ديدگاه امير و همچنين تا حدودي خودم جزئي و جز نگر هستيم و ديدگاه محمد مهدي و اميد و مهرداد كل نگرانست!! اما ما بايد يا از كل به جز برسيم بعد دوباره برگرديم به كل يا از جز نگاه كنيم و به كل برسيم و دوباره برگرديم به جز! اينجا با توجه به صحبتهايي كه شد بهتره اول بيايم و يه تعريف از زيبايي ارائه بديم و به يه نتيجه اي برسيم و بعدش بيايم زيبايي رو در سطح خرد بررسي كنيم و و عناصر اون رو بررسي كنيم و نتيجه گيري كنيم كه اين عناصر در ديدگاه خرد به چه شكلند بعدش بريم يه پله بالاتر و اين ويژگي ها رو در سطح كلان(در سطح شهر )ببينيم و پس از اون دوباره برگرديم به سطح خرد و يه تلفيقي از اين دو داشته باشيم! اين نظر شخصي من بود!!موافقين و مخالفين با دليل و بدون اينكه كسي خرده بگيره از كسي بيان كنن!!! آخه قربونت، توی شهرساز دیدکل نگر نداشته باشی، کی داشته باشه؟ (خارجکیا بهش میگن holistic urban design) تویی که باید همه چیزو به هم ربط بدی ! تویی که نخ تسبیح درست میکنی... تو میخوای پیرهن بدوزی از نخ دکمش شروع میکنی؟ اول میای طرح کلیشو میدی بعد هی ریز میشی تا جایی که میتونی. مثلا نمی ری قالب دکمه بزنی. اما میری بازار شبیه ترین دکمه رو به اون چیزی که تو ذهنته پیدا میکنی... 9 لینک به دیدگاه
amirzahedi 956 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ سلام دوست عزیز حرفت درسته ولی مشکل ایننه که خودتو محصور می کنی -دید کل نگر، کی منکر این شده، ولی جزئیات نباید فراموش بشه- دوست عزیز ما در مورد زیبایی لایحه ساماندهی داریم پس اون مشکل داره؟؟؟؟؟ تو شهرداری تهران واسش 2 سال زمان گذاشته شده تا تکمیل بشه و زیبایی تشکیل شده از عناصر شهر که این عناصر که تعدادش هم زیاده در ترکیب و هم خوانی هم باعث زیبایی شهر میشه 5 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ سلاممن واسه دوستان 1کم متاسف شدم این که بگیم اینا ماله طراحی صنعتی هسش درست نیس این ایده کی باید به طراح بده که با فضا و شهر همخونی داشته باشه-چرا شهرسازا خودشونو از خیلی مباحث بیرون می کشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به این مطلبی که گذاشتم بخونید و دقت کنید من این مطلب رو خوندم. پایینش این رو نوشته که مشخص می کنه این مطلب چی هستش: سری ضوابط آشنایی با طرح مطالعاتی ساماندهی مبلمان شهری - مربوط به زیباسازی شهری و کیفیت محیط من از این نوشته این برداشتها رو دارم این برداشتها کاملاً شخصیه و هر کسی ممکنه یه برداشتی داشته باشه: اولاً نوشته سری ضوابط: پس یعنی اینکه این مطالب ضابطه هستند چیزی که هم مهدی و امیر در اون اتفاق نظر دارن ولی هر کدوم دارن یه جور و با فلسفه ای متفاوت اون رو بیان می کنن و خودشون و ما رو به متضاد بودن نظرشون گمراه می کنه. دوماً این یک طرح ساماندهی مبلمان شهری هستش. همون چیزی که من و مهدی به اون اشاره کردیم که 29 عنصر بیان شده توسط امیر عناصر زیبایی نیستند بلکه مبلمان شهری هستند. سوماً این عناصر مربوط به زیباسازی هستند. برداشتم اینه که این طرح مبلمان شهری رو دید زیبایی شناسی اون می بینه نه از نظر عملکردیش. برداشت من اینه اگه این طور نیست بگین شاید من اشتباه می کنم به هرحال ایندر نظر اشتباه داشتم که از اون برگشتم شاید اینم یکی از اونا باشه. 9 لینک به دیدگاه
amirzahedi 956 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ سلام آقا امید زیبایی رو تو شهر چه چیزایی به وجود میاره؟؟؟ زیبایی به دو صورت هسش زیبایی سمعی و زیبایی بصری ما الان زیبایی های کالبد رو مطرح کردیم و عناصری که این زیبایی رو به وجود می یارن- یعنی زیبلیی رو چیزهای دیگری هم به وجود می یارن ما الان داریم چیزهایی که به چشم می بینیم مطرح می کنیم و قدم به قدم پیش میریم. شاید من اشتباه می گم؟؟؟؟؟ 5 لینک به دیدگاه
bpcom 10070 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 آذر، ۱۳۸۹ در مورد دوست عزیز bpcom که در مورد منظر شهر خواسته بودن/ خوب خود منظر از عناصری تشکیل میشه اگه عناصر تشکیل دهنده اون نباشه شما چه جور منظری خواهی داشت؟؟؟؟؟؟ دوست عزیز همانطور که میدانی ما در بحث منظر شهری که در واقع میتوان اصول زیبایی شهری رو از این دید بررسی کرد سه سطح یا لایه داریم 1- سطح کلان : شهر 2- سطح میانی :حوزه 3-سطح خرد:سایت برای اینکه زیبایی رو در شهر پیاده سازی کنیم باید هر سه سطح رو مورد توجه قرار داد.منظور من نه اینه که وارد مباحث خرد و جزییات در بحث زیبا سازی شهری و مبلمان شهری نشیم که این حوزه نیز در تخصص شهرسازه.منظور من همانطور که مهدی گفت اینه که اول الگو و کل طرح های زیباسازی رو تبیین کنیم سپس وارد مسائل خرد بشیم.طراحی شهری در هر لولش که قرار داشته باشی ارزشمنده و در این مورد شکی نیست ولی برای اینکه کار بر اساس یک طرح هماهنگ پیش بره باید از بالا به پایین عمل بشه . مهمترین دغدغه شهر های امروز در کلیات طراحی اوناست که باعث بی روحی ، ناامنی و عدم هویت در آنها شده است . گاه مشاهده میشه که در منطقه ای از فضای شهری از نظر مبلمان و زیبا سازی بسیار کار شده ولی به علت عدم تناسب با محیط اطرافش با اینکه از لحاظ درونی بسیار زیباست ولی در کل فضای شهری نازیبایی بوجود آورده یا اینکه در خلق کاربری مورد نظر را ناموفق عمل نموده است. 5 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 آذر، ۱۳۸۹ سلامآقا امید زیبایی رو تو شهر چه چیزایی به وجود میاره؟؟؟ زیبایی به دو صورت هسش زیبایی صمعی و زیبایی بصری ما الان زیبایی های کالبد رو مطرح کردیم و عناصری که این زیبایی رو به وجود می یارن- یعنی زیبلیی رو چیزهای دیگری هم به وجود می یارن ما الان داریم چیزهایی که به چشم می بینیم مطرح می کنیم و قدم به قدم پیش میریم. شاید من اشتباه می گم؟؟؟؟؟ کرمونا برای طراحی شهری 8 بعد (Dimension) در نظر گرفته. در واقع این ابعاد هستند که کار ما رو توی طراحی شهری شکل میدن: 1-فضا 2-مورفولوژی 3-زمینه 4- زیست بوم 5-منظر 6-ادراک 7-اجتماع 8-کارکرد (تازه دو تا دیگه هم یه ایرانی توی یه مقاله اضافه کرده که الان اسمش یادم نیست:زیبایی شناسی شهودی و زمان) زیبایی بصری و سمعی(!) تنها توی یکی از این ابعاد جا میگیره: بعد مورفولوژی. اگر ما از زیبایی تعریف محدودی داشته باشیم و بخواهیم اونو محدود کنیم. من تعریفی که از زیبایی پذیرفتم اینه: "زیبایی، کیفیتی است که بعد از ادراک پدیده ای یا به یاد آوری پدیده ای ادراک شده در انسان حظ درونی بوجود می آورد." خب، با این تعریفی که من دارم، هر پدیده ای می تونه زیبا باشه. حتی یک پدیده ای کاملا انتزاعی... پس ممکنه بعد زمینه توی زیبایی نقش مهمی بازی کنه. حالا خود کرمونا واسه بعد منظر یا بعد بصری میاد مبلمان رو مطرح میکنه: "کرمونا" در باب ارزیابی کلی و مقدماتی پروژه با نگاه طراحی شهری معتقد است که در ارتباط با بعد بصری می بایست به سوالات زیر پاسخ داد: ـ آیا ساختمانها، خیابانها و فضاها، از منظرپردازی و منظرآرایی سخت و نرم بهره برده اند؟ - آیا مبلمان و منظر آرایی فضای خیابانها در جهت ایجاد جذابیتهای حسی و تصویری و تقویت و یا ارتقاء حس مکان به صورت یکپارچه مورد ملاحظه قرار گرفته اند(Carmona,2006:284)؟ والبته گروتر در کتاب زیبایی شناسی در معماری به تئوری گشالت اشاره میکنه که نقل قولش رو واستون میارم: همان طور كه ما همیشه كل را بيشتر از هر جز منفرد تجربه مي كنيم ما محيط ها را بصورت يك موضوع كلي درك مي كنيم. روان شناسان گشتالت بحث كردهاند كه نظم و يكپارچگي وابسته به زيبايي از تجمع و درك الگو ها سرچشمه مي گيرد. آنچه كه محيط ها را از نظر بصري يكپارچه تر، منطقي تر و قابل فهم تر مي سازد اين است كه ما از اصول تركيب و يكپارچه سازي استفاده مي كنيم كه يك شكل خوب را ايجاد كنيم. بر اساس تئوري گشتالت، "ميس" اظهار مي دارد كه بخشي از لذت ها و ناخوشايندهايي را كه در محيط ساخته شده تجربه مي كنيم، مي تواند اين گونه توضيح داده شود كه ما بطور ذهني، راحت يا سخت بتوانيم عناصر متفاوت درون يك زمينه بصري را به واحدهاي مختصر تبديل كنيم(پاکزاد،1385: 78). منابع: Carmona,mattew (2006) publice places urban spaces و زیبایی شناسی در معماری از گروتر ترجمه پاکزاد. 7 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 آذر، ۱۳۸۹ امیر زاهدی عزیز و بنده یه بحث خیلی داغ رو داشتیم اگه می خواید از محتویات و نظرات ما باخبر بشید این فایل رو بخونید می تونه تا حدی مفید باشه. برای شخص من که خیلی مفید بود. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 6 لینک به دیدگاه
Miladt 3681 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 آذر، ۱۳۸۹ آخه قربونت، توی شهرساز دیدکل نگر نداشته باشی، کی داشته باشه؟ (خارجکیا بهش میگن holistic urban design) تویی که باید همه چیزو به هم ربط بدی ! تویی که نخ تسبیح درست میکنی... تو میخوای پیرهن بدوزی از نخ دکمش شروع میکنی؟ اول میای طرح کلیشو میدی بعد هی ریز میشی تا جایی که میتونی. مثلا نمی ری قالب دکمه بزنی. اما میری بازار شبیه ترین دکمه رو به اون چیزی که تو ذهنته پیدا میکنی... ببين حق با توئه!شهرساز بايد كل نگر باشه!!!!منم همين رو گفتم!من اگه بخوام پيرهن رو بدوزم قبل از اينكه طرح كليش رو بدم به ويژگي هاي عناصر تشكيل دهنده اون پيرهن فكر ميكنم بعد طرحش رو ميدم بعد دوباره برميگردم و با توجه به طرحم ممكنه يه سري از عناصر تغيير كنه!!! اينجا هم من ميگم بعد از مشخص شدن تعريف زيبايي بيايم و بگيم كه اين عناصري كه تو محيط هستند چه ويژگي هايي دارند كه محيط رو زيبا ميكنه!بعد ميريم بالاتر و رو ساختار فك ميكنيم و بعد با توجه به اون ساختار ويژگي هاي عناصر رو تطبيق ميديم! شهرساز نبايد فقط ديد كل نگر داشته باشه!!!بايد بتونه از جز بره به كل و دوباره بياد به جز يا از كل به جز به كل بره!!!ديدش بايد رفت و برگشتي باشه!!! 5 لینک به دیدگاه
Moment 15228 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 آذر، ۱۳۸۹ نه من كه كلي نگفتم اون روز بحث فقط سر زيبايي بوداستاد ميگفت زيبايي ثابته ولي ما ميگفتيم ثابت نيست مثلا دكوراسيوني رو كه 20 سال پيش واسه خونه هامون انتخاب ميكرديم الان ديگه استفاده نميكنيم يه جاي ديگه هم يكي ديگه از بچه ها گفت كه يه جايي طراحي ميشه كلي هزينه ميبره ولي نهايتا مردم ناراضين مثلا يه باغي با يه راهي طراحي ميشه كه اصول و ظوابط كاملا درش رعايت شده ولي مردم باز از رو چمن رد ميشن و اون راه فقط جنبه تزئيني پيدا ميكنه يعني تنها اصول كافي نيست نيازها و خواست مردم هم بايد در نظر گرفته بشه اين نظر مشترك همه بود و در مورد ايران هم كاملا موافقم تو ايران شهري نداريم كه كاملا با علم شهرسازي طراحي شده باشه يا حداقل خيلي جديدن يا خيلي قديمي بازم با حرفتون در مورد هويت كاملا موافقم نبايد الگوبرداري محض كنيم از جاهايي كه بويي از فرهنگ و تمدن ايراني نداره هويت ايراني بايد از شهرش خونده بشه بحث در مورد مطلق بودن یا ثابت بودن زیبایی خیلی جالبه به نظر من زیبایی هم ثابت ه هم مطلق برای مثال در مورد فضاهای شهری مثل نقش جهان یا دل کمپو و سن مارکو این فضاهای شهری از وقتی که ایجاد شدن تا حالا برای مردم زیبا هستن و زیبایی اونا مقطعی نیست پس زیبایی رو از بعضی جنبه ها می تونیم مطلق و یا بهتر بگم پایدار بدونیم اما بعضی از اصول زیبایی شناسی هم در طول تاریخ تغییر می کنن که این بیشتر به فرهنگ مردم و تغییرات زمانه مربوطه مثل همین دکوراسیون که شما در موردش صحبت کردید 6 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده