رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

نه من كه كلي نگفتم اون روز بحث فقط سر زيبايي بود

استاد ميگفت زيبايي ثابته ولي ما ميگفتيم ثابت نيست مثلا دكوراسيوني رو كه 20 سال پيش واسه خونه هامون انتخاب ميكرديم الان ديگه استفاده نميكنيم

يه جاي ديگه هم يكي ديگه از بچه ها گفت كه يه جايي طراحي ميشه كلي هزينه ميبره ولي نهايتا مردم ناراضين

مثلا يه باغي با يه راهي طراحي ميشه كه اصول و ظوابط كاملا درش رعايت شده ولي مردم باز از رو چمن رد ميشن و اون راه فقط جنبه تزئيني پيدا ميكنه

يعني تنها اصول كافي نيست نيازها و خواست مردم هم بايد در نظر گرفته بشه

اين نظر مشترك همه بود

و در مورد ايران هم كاملا موافقم تو ايران شهري نداريم كه كاملا با علم شهرسازي طراحي شده باشه يا حداقل خيلي جديدن يا خيلي قديمي

بازم با حرفتون در مورد هويت كاملا موافقم

نبايد الگوبرداري محض كنيم از جاهايي كه بويي از فرهنگ و تمدن ايراني نداره

هويت ايراني بايد از شهرش خونده بشه

• Like 10
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 56
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

نه من كه كلي نگفتم اون روز بحث فقط سر زيبايي بود

استاد ميگفت زيبايي ثابته ولي ما ميگفتيم ثابت نيست مثلا دكوراسيوني رو كه 20 سال پيش واسه خونه هامون انتخاب ميكرديم الان ديگه استفاده نميكنيم

يه جاي ديگه هم يكي ديگه از بچه ها گفت كه يه جايي طراحي ميشه كلي هزينه ميبره ولي نهايتا مردم ناراضين

مثلا يه باغي با يه راهي طراحي ميشه كه اصول و ظوابط كاملا درش رعايت شده ولي مردم باز از رو چمن رد ميشن و اون راه فقط جنبه تزئيني پيدا ميكنه

يعني تنها اصول كافي نيست نيازها و خواست مردم هم بايد در نظر گرفته بشه

اين نظر مشترك همه بود

و در مورد ايران هم كاملا موافقم تو ايران شهري نداريم كه كاملا با علم شهرسازي طراحي شده باشه يا حداقل خيلي جديدن يا خيلي قديمي

بازم با حرفتون در مورد هويت كاملا موافقم

نبايد الگوبرداري محض كنيم از جاهايي كه بويي از فرهنگ و تمدن ايراني نداره

هويت ايراني بايد از شهرش خونده بشه

مرسي مينو جان

خيلي خوبه كه توي بحث شركت ميكني.

جدا سپاس

فرض كنيم نظرت در مورد زيبايي درست باشه. حالا چنتا سوال؟

1. يعني اين زيبايي نسبي كه مثلا 10 يا 20 يا 30 سال يه بار تغيير ميكنه، آيا بايد شهر يا فضاهاي شهري را هم در اين بازه هاي زماني عوض كرد؟؟!

2. رد شدن از روي چمن به اين معنا است كه خواسته هاي مردم در نظر گرفته نشده؟؟! فكر كنم صرفا به فرهنگ افراد بستگي داشته باشه.

نظر من اينه كه اگه زيبايي ثابت نيست پس زيبايي توي شهر را فراموش كنيم چون نميشه هر چند سال يه بار تغييرات ايجاد كرد. درسته كه بايد شهر رابراي خواسته هاي مردم ساخت اما اگه يه محله معتاد زياد داشت ما بايد توي فضاي شهري مكاني براي استفاده اين افراد در نظر بگيريم.

آيا بايد به خواسته هاي غلت مردم هم جواب داد!!!

• Like 6
لینک به دیدگاه

مسلما نميشه هر 30 سال ظاهر شهر رو عوض كرد ولي ميشه چيزايي جديدي بهش اضافه كرد يا چيزاي قديمي رو خذف كرد

رد شدن از روي چمن...خوب مثلا تو يه پاركي براي زيبايي يا ايجاد تعادل يا هر چيز ديگه اي راه سنگي رو طوري طراحي كردن كه پيچ در پيچه يا براي رسيدن به مقصد بايد يه محيطي رو كاملا دور زد

اينجا معلومه كه هيچكس نمياد اون راه دراز رو انتخاب كنه بنابراين بايد با در نظر گرفتن اين موضوع اون راه طوري طراحي بشه كه هم كوتاهترين مسير باشه هم زيباييشو داشته باشه

منظورم از خواسته هاي مردم هم همين بود يعني طوري باشه كه مردم ناخوداگاه ظوابط رو رعايت كنن

به هر خواسته اي كه نميشه جواب داد مثلا شايد به قول خودتون يكي معتاده...يا يكي دوس داره جلو در خونشون آب نما داشته باشه

خواسته ها وقتي غير منطقي باشن صددرصد قابل اجرا نيستن

• Like 3
لینک به دیدگاه

واقعاً صحبت های خیلی خوبی شده .

خب این مسئله هم باید در نظر گرفت، حتی اگه اصول کامل طراحی هم در نظر گرفته بشه، باز هم فرهنگ خود مردم هم تأثیر داره.

همون مثال چمن که گفتین، این مسیر بستگی داره کجا باشه، جایی که همه میخوان سریع رد بشن یا جایی که نیاز به مکث هست و حضور مردم تو اون فضا واسه استفاده از محیط زیباش هستش.

تو مورد دوم که خب با اصول طراحی میشه این فضای زیبا رو به وجود آورد و با همون مسیر پر پیچ و خم. ولی تو مواردی که اون چمن زیاد ارزش نداره و زیاد بهش توجهی نمیشه. اگر با بهترین اصول هم طراحی بشه، باز هم هستن کسایی که میان واسه دسترسی سریع تر از چمن رد میشن، چون مسیر حرکت و مبدأ و مقصد حرکات دو نقطه ثابت نیست. مگه اینکه با ایجاد موانع، مانع ورود به چمن شد یا ورود به اون رو ممنوع کرد.

به نظر من در کنار طراحی اصولی باید فرهنگ سازی های مختلف هم انجام بشه. متأسفانه الان تو شهری مثل تهران که انواع و اقسام آدما با فرهنگ های مختلف توش زندگی میکنن هرکدوم رفتارهای خاصی دارن. یه جوری شهر بی هویت و بی فرهنگ هستش. اینگونه مشکلات تو شهرهای کوچکتر خیلی کمتره.

• Like 5
لینک به دیدگاه

خوب از اونجایی که بحث پیرامون دیدگاه حرفه ای به شهرسازی به مباحث دیگه هم کشیده شد به پیشنهاد شیخ و محمد تصمیم گرفتیم که هر بحث رو براش یه تاپیک باز کنیم و پستهای مربوط به اون رو به اینجا انتقال بدیم!

این تاپیک مختص مباحث زیبایی در شهرسازی

• Like 3
لینک به دیدگاه

همون مثال چمن که گفتین، این مسیر بستگی داره کجا باشه، جایی که همه میخوان سریع رد بشن یا جایی که نیاز به مکث هست و حضور مردم تو اون فضا واسه استفاده از محیط زیباش هستش.

تو مورد دوم که خب با اصول طراحی میشه این فضای زیبا رو به وجود آورد و با همون مسیر پر پیچ و خم. ولی تو مواردی که اون چمن زیاد ارزش نداره و زیاد بهش توجهی نمیشه. اگر با بهترین اصول هم طراحی بشه، باز هم هستن کسایی که میان واسه دسترسی سریع تر از چمن رد میشن، چون مسیر حرکت و مبدأ و مقصد حرکات دو نقطه ثابت نیست. مگه اینکه با ایجاد موانع، مانع ورود به چمن شد یا ورود به اون رو ممنوع کرد.

در مورد فضاهای چمن کاری شده به نظر من همیشه باید مسیر های رفت و آمد را نیز در نظر گرفت.ایجاد فضای سبز چمن کاری شده خیلی خوبه ولی باید در فواصل معین و همچنین با استفاده از سنگفرش های متناسب در میان چمن ها ، مسیر های تردد نیز ایجاد کرد.کیفیت مسیر های تردد میان فضاهای سبز میتواند هم در خلق زیبایی محیط موثر باشد هم عابرین رو ترغیب به عبور از روی آنها به جای عبور از روی چمنها نماید.همچنین میتوان به جای محصور کردن فضای چمن کاری شده با طناب یا سایر موانع ترددی فضای بین محوطه چمن کاری شده را با مسیر های عبوری با گیاهان همیشه سبز مثل شمشاد به صورت یک دیواره سبز کوتاه مجزا نمود که علاوه بر ممانعت از تردد عابرین زیبایی محیط را نیز حفظ و گاها با آرایش آنها زیبایی های جدیدی نیز خلق کرد.

• Like 3
لینک به دیدگاه

مباحث زیبایی در شهرسازی

دوستانی که در این مورد می خواهند صحبت کنن آیا عناصر زیبایی را نباید شناخت؟

این عناصر چه عناصری هستند؟

چه فاکتورهایی باید داشته باشند؟

این چند نمونه از این عناصر:

1 – تعریف مـبـلمــان

2 – نشیمن شــهــری

3 – نرده و جـداکننده

4 – راهـبند و تیــرک

5 – سـاعـت شـهــری

6 – مخــازن زبـالـــه

7- سرویس بهداشـتی

8 – ایستگاه اتـوبوس

9 – ایستگاه تاکسـی

10- ســـایــه بـــان

11- شیر آتش نشانی

12- پـل عابــر پیـاده

13- پـارک دوچـرخـه

14- آلاچـــیـــــــق

15– کیوسک و اتاقـک

16 – بــاجــــه تلفـن

17 – چراغهای شهـری

18 – آبـــنـمــــــــا

19 – لانــه پــرنـــده

20 – گلـدان و گلـجــای

21 - حـفـاظ درخـــت

22 – تـابلوی راهنـمــا

23 – پایانه اطلاع رسانی

24 – کفپوش و کفسـازی

25- وسـایـل ورزشــی

26- وسـایل بازی کودک

27- تبلیغـات مـحیطــی

28- پـروژه هـای شهری

29- استانـدارد و مــواد

میشه در مورد تک تک این عناصر بحث کرد و نتیجه گرفت

• Like 11
لینک به دیدگاه

خب اگر ریز بشیم همونطور که میگی همه اینا جای بررسی داره.

خب امیرجان نظرت چیه، یکی از همین موارد رو بگیری و تو یه تاپیک مجزا بازش کنی یه بحث جدید رو اونجا شروع کنیم :a030:

• Like 2
لینک به دیدگاه

سلام به همه شهرسازاي گل.

نتيجه تا به اينجا:

زيبايي نسبي است. اما درشهرسازي بايد سليقه جمعي را شناخت و بر اساس آن عمل كرد.

بر اين اساس بايد براي هر طرح سليقه غالب در بين اهالي آن شهر يا محله را شناخت و از بين اين سلايق اصول ثابتي را استخراج كرد و سرلوحه پياده سازي زيبايي در طرح قرار داد.

• Like 5
لینک به دیدگاه

با سلام به دوستان

در حدود 29 مورد به عناصر زیبایی در شهر اشاره شد به نظرم به چند موردش بیشتر میشه پرداخت چون تاکنون کاری روش صورت نگرفته البته تو ایران:

– نرده و جـداکننده

– سـاعـت شـهــری

- شیر آتش نشانی

– لانــه پــرنـــده

– پایانه اطلاع رسانی

البته بقیه مباحث هم خیلی مهم می باشند و لی به نظرم از اینا شروع بشه بد نیست

به نظرم 1 نظر خواهی بشه و یکی از موضوعات انتخاب بشه تا بحث در موردش شروع بشه.

ممنون

• Like 6
لینک به دیدگاه

امير جان اين اولويت بندي من

4. نرده و جـداکننده

2. سـاعـت شـهــری

5. شیر آتش نشانی

3. لانــه پــرنـــده

1. پایانه اطلاع رسانی

• Like 3
لینک به دیدگاه

با سلام

پس دوستان با اجازتون از نرده و جداکننده شروع می کنیم:

F:\asli

نرده و جداكننده هاي شهري : تقسيم و تعريف فضا

امروزه برای استفاده عمومی، فضای باز شهری مدنظر مدیران و طراحان است

ولی برای جداسازی و تعیین حریم، توجه ویژه ای به طراحی این وسایل میشود.

برای تعریف حریم فضای شهری و بوجود آوردن ایمنی لازم، و ...نکات مهمی باید در طراحی و اجرا مدنظر قرار گیرد:

مناسب با محیط و معماری پیرامون

باز بودن فضای بصری

تناسب هندسی

استحکام

سادگی

زیبایی

هنر

C:\Users\A\Desktop\Picture5.jpg

• Like 5
لینک به دیدگاه
نرده و جداكننده هاي شهري : تقسيم و تعريف فضا

امروزه برای استفاده عمومی، فضای باز شهری مدنظر مدیران و طراحان است

ولی برای جداسازی و تعیین حریم، توجه ویژه ای به طراحی این وسایل میشود.

برای تعریف حریم فضای شهری و بوجود آوردن ایمنی لازم، و ...نکات مهمی باید در طراحی و اجرا مدنظر قرار گیرد:

مناسب با محیط و معماری پیرامون

باز بودن فضای بصری

تناسب هندسی

استحکام

سادگی

زیبایی

هنر

در مورد عناصر جدا كننده اين رو ميشه گفت كه اين عناصر با توجه به محيطي كه در اون كار ميشن از تناسبات و اشكال مختلفي برخوردارند!

براي مثال در يك منطقه براي جلوگيري از عبور عابر از وسط خيابان بايد از نرده هاي مرتفع استفاده كرد اما در جاي ديگه فلاور باكس هاي زيبا و كوچك با فاصله مناسب از هم عمل جدا سازي رو انجام ميده

مورد ديگه اي كه هست اين عناصر نقش هدايت كننده هم ميتونند داشته باشند!

مثال ميزنم در قسمت جنوبي 33پل در اصفهان(هتل پل)اين ستونكها كه با زنجير به هم وصل شدند هم عابر پياده رو از خيابان جدا كرده و هم عابرين رو به سمت خطوط عابر ژياده هدايت ميكنند اما نبود اين عنصر در جنوب ژل خواجو(سمت فلكه فيض) باعث عدم استفاده عابر از خطوط عابر ژياده شده است!!و مستقيما از نا امن ترين جاي ممكن براي رسيد به سمت مقابل استفاده ميكنند!

• Like 3
لینک به دیدگاه

من که تا به اینجا چیزی دستگیرم نشده. بحث ها اصلاً یکپارچه نیست. از یه موضوع بسیار کلی به نام زیبایی در شهرسازی اومدید بحث چندتا نرده رو می کنید.

پیشنهاد من اینه:

اصلاً زیبایی چیه؟

همه دارند از یه کلمه ی کلیدی به نام زیبایی صحبت می کنید اول باید سر این مفهوم و کلمه یه اجماعی صورت بگیره، منشاء زیبایی شناخته بشه، عواملی که بر روی اون تاثیر می گذارند و سوالات مرتبط و کلیدی دیگه جواب داده بشن بعد کم کم و اگه یه نرده اونقدر مهم بود در موردش بحث بشه.

• Like 6
لینک به دیدگاه

با سلام

دوست عزیز زیبایی با عناصر ایجاد میشه در مورد زیبایی تعریف نسبی نمی شه کرد این که اصلا بگیم تعریف زیبایی اینه!!!

به خاطر این که زیبایی در افراد مختلف تعریف جداگانه ای داره

برای تعریف زیبایی در شهر باید از عناصر زیبا کننده شهر صحبت بشه اینکه این عناصر در شهرها چه مشکلاتی داره و چه پیشنهادی میشه داد که باعث زیبا تر شدن شهر بشه

1 مثال کوچیک میزنم میدونید چرا در ژاپن وقت خیلی با ارزش هسش؟؟؟

چون یکی از عناصر زیبا کننده شهر چون ساعت شهری تو این شهر زیاده

یا محمترین مبحث در مورد زیبایی رنگه

تا به حال در سطح شهر خودتون که حرکت می کردید به این نکته یعنی رنگ شهرتون توجه کردید؟؟؟

• Like 4
لینک به دیدگاه
با سلام

دوست عزیز زیبایی با عناصر ایجاد میشه در مورد زیبایی تعریف نسبی نمی شه کرد این که اصلا بگیم تعریف زیبایی اینه!!!

به خاطر این که زیبایی در افراد مختلف تعریف جداگانه ای داره

برای تعریف زیبایی در شهر باید از عناصر زیبا کننده شهر صحبت بشه اینکه این عناصر در شهرها چه مشکلاتی داره و چه پیشنهادی میشه داد که باعث زیبا تر شدن شهر بشه

1 مثال کوچیک میزنم میدونید چرا در ژاپن وقت خیلی با ارزش هسش؟؟؟

چون یکی از عناصر زیبا کننده شهر چون ساعت شهری تو این شهر زیاده

یا محمترین مبحث در مورد زیبایی رنگه

تا به حال در سطح شهر خودتون که حرکت می کردید به این نکته یعنی رنگ شهرتون توجه کردید؟؟؟

من زیاد نمی خوام در مورد اینکه موضوع اینجا باید چی باشه بحث کنم هر چه بچه ها دوست دارند بگند ولی به نظرم باید یه سری ابهامات همیشه برطرف بشه بعد بحث را خرد کرد. (مثل کتاب فضای شهری دکتر مدنی پور که ابتدا ابهامات فضا به خوبی تبیین می شوند نظریات مختلف آورده می شوند از ابعاد مختلف بررسی می شود ریشه های اختلافات رو می گه بعد می ره در مورد بحث اصلی که فضای شهری هستش صحبت می کنه چون ایشون می دونستن فضا یه کلمه ی کلیدی هستش که در موردش اختلاف سلیقه بنابر تخصص ، فرهنگ ، اقتصاد و ... وجود داره).

اینکه تعریف کاملی از زیبایی نمی شه داد رو می دونم ولی مثل مثال بالا میشه ابهاماتش رو از نظر بچه ها بگیم.

در ضمن عناصری که شما گفته اید از نظر من فقط مبلمان شهری هستند که تعریف خود را دارند و هر چند که در زیبایی می توانند نقش داشته باشند ولی نمی توانیم آنها را عناصر زیباکننده شهر بنامیم(بازم میگم این نظر شخصی منه).

اینی که شما در مورد ژاپن میگید میشه یه جور دیگه بیانش کرد : چون وقت برای ژاپنی ها مهم هستش توی شهرهاشون ساعت زیاد دیده می شود. چرا که اگه اینطور نبود ما هم می تونیم توی هر کوچه به جای یکی چند تا ساعت نصب کنیم یا شهرداری یه قانون مصوب کنه که توی نما وجود ساعت الزامی است آیا بازم وقت برای مردم باارزش خواهد شد؟ من که اینطور فکر نمی کنم.

در مورد رنگ شهرمون هم توجه کردم و اتفاقاً می خواستم در این مورد یه مقاله بنویسم که متاسفانه سرم اینقدر شلوغ هستش که موضوعات مهمتری به اون اولویت دارن.

ولی بازم میگم زیاد مهم نیست میشه همون نرده ها رو ادامه داد. فقط بدونید من روی کلمات کلیدی خیلی حساس شده ام. احتمالاً اگه با من روبه رو شدید و گفتید طراحی شهری ازتون می پرسم که طراحی یعنی چی؟

• Like 5
لینک به دیدگاه

با سلام

چند نکته قابل ذکر هسش

1- در مورد ژاپن شما حتما 1 تحقیقی بکن

2-در مورد زیبایی 1 تعریفی بکن که همه قبول داشته باشن؟

3-در مورد رنگ، یعنی مهم نیست؟ چه شهری رو شما سر زنده می دونید؟چه شهریو شما شاداب میدونی؟

4-این مباحثی که مطرح شده عناصر زیبایی هسش،من نمی دونم زیبایی رو در چی می بینید شما

اگه کل عناصر درست بشه در پایان نتیجه گیری راحتی می تونید داشته باشیم و تعریف راحتری در مورد زیبایی

• Like 4
لینک به دیدگاه
مباحث زیبایی در شهرسازی

دوستانی که در این مورد می خواهند صحبت کنن آیا عناصر زیبایی را نباید شناخت؟

این عناصر چه عناصری هستند؟

چه فاکتورهایی باید داشته باشند؟

این چند نمونه از این عناصر:

1 – تعریف مـبـلمــان

2 – نشیمن شــهــری

3 – نرده و جـداکننده

4 – راهـبند و تیــرک

5 – سـاعـت شـهــری

6 – مخــازن زبـالـــه

7- سرویس بهداشـتی

8 – ایستگاه اتـوبوس

9 – ایستگاه تاکسـی

10- ســـایــه بـــان

11- شیر آتش نشانی

12- پـل عابــر پیـاده

13- پـارک دوچـرخـه

14- آلاچـــیـــــــق

15– کیوسک و اتاقـک

16 – بــاجــــه تلفـن

17 – چراغهای شهـری

18 – آبـــنـمــــــــا

19 – لانــه پــرنـــده

20 – گلـدان و گلـجــای

21 - حـفـاظ درخـــت

22 – تـابلوی راهنـمــا

23 – پایانه اطلاع رسانی

24 – کفپوش و کفسـازی

25- وسـایـل ورزشــی

26- وسـایل بازی کودک

27- تبلیغـات مـحیطــی

28- پـروژه هـای شهری

29- استانـدارد و مــواد

میشه در مورد تک تک این عناصر بحث کرد و نتیجه گرفت

نه موافق نیستم. خیلی داری ریز می شی. داری وارد مبحث طراحی صنعتی میشی. این کار ما شهرسازا نیست. به نظر من کلی تر بحث کنیم. ضمن اینکه خیلی فیزیکی داری به قضیه نیگا میکنی. قیلا بحثشو کردیم. زیبایی فقط بصری نیست. بلکه زیبایی اون چیزیه که باعث حظ درونی میشه و ممکنه حتی یه اتفاق باشه ، یه خاطره! تو میتونی عناصر و تجهیزات و مبلمان شهری رو واسه یه فضای شهری برنامه ریزی کنی و انتظاراتت رو بیان کنی اما اینکه حالا ریز بشیم روی هر مبلمان و ... کار ما نیست.:45645:

یه سوال اون پست قبلی ها کجا رفت؟:ws52:

• Like 5
لینک به دیدگاه

سلام

من واسه دوستان 1کم متاسف شدم

این که بگیم اینا ماله طراحی صنعتی هسش درست نیس

این ایده کی باید به طراح بده که با فضا و شهر همخونی داشته باشه-چرا شهرسازا خودشونو از خیلی مباحث بیرون می کشند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

به این مطلبی که گذاشتم بخونید و دقت کنید

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

• Like 5
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...