رفتن به مطلب

هامان سوزی یهودیان(جشن پوریم)


ارسال های توصیه شده

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

در آن روزگاردر فارس که حدود پانصدسال پ.ت.ت. می بوده مردی میزیسته بنام مردخای فرزند پائیر از نژاد بنیامین و پیرو کیش یهود.او عموزاده دختری داشت بنام هدسه که بی نهایت خوب رو بود و خوشکردار .این دختر نیز به میل خود به پایتخت آوردند بنا بر آنچه به او آموخته بودند او هرگز درباره خود و کیش خود با هیچکس سخن نمی گفت . او را همچون دیگر دختران به خواجه سراسپردند.. هدسه را خواجه سر بسیار خوش آمد . بنا براین خواجگان برآن شدند که او را آماده نمایند .پس از یک سال تمرینهای بدنی و آموختن طریقه رفتار با پوشیدن لباسهای گرانبها بروزی اورا با دیگر دختران خوبرو به نزد شاهنشاه ایران در آوردند. خشایارشا محبت اورا بدل گرفت و تاج برسرش نهاد . قرار برآن گردید که با شاهنشاه ایران ازدواج نماید . از آن هنگام او را استرنام نهادند. در آن زمان رسم بر آن بود که همگان می بایستی کیش خود را پنهان ننمایند و پنهان کردن کیش در نزد ایرانیان گناه بس بزرگ بود. مردخای نیز به خدمت دربار درآمد بدون آنکه نسبت خود را با ملکه ایران بیان نماید . بروزگاری کیش و نسبت مردخای با ملکه معلوم میگردد و وزيرالوزرا هامان با استفاده از قانون سعی در کشتار یهودیان و مردخای می نماید . مردخای از این بابت پریشان شده نزد ملکه استر می رود و از او چاره کار می خواهد . ملکه استر با جلال و جبروت تمام به خدمت شاهنشاه می رود . خشایارشا فورا درمی یابد او خواهان چیز مهمی است. بالاخره بهاصرار زیاد شاه خواسته خود را بیان کرده و از شاه می خواهد که از قتل یهودیان در گذرد. شاه به خواسته او جواب مثبت داده و دستور می دهد در نامه ای که به مهر و امضاء شاه رسیده هر آنچه ملکه استر می خواهد نوشتار نماید . ملکه استر یا هدسه علاوه بر خواسته اولیه خود در نامه درج می نماید که به مدت هشت روز به یهودیان اجازه داده شود که هرکاری که می خواهند انجام دهند و بعد از آن نیز هیچگونه تعقب قانونی قرار نگیرند. تاریخ نویسان می نویسند که یهودیان در این مدت حدود یکصد هزار ایرانی بی گناه را از دم تیغ گرانیدند . هزاران سال است که یهودیان سه روز در موقع معینی از سال را به نام روز ملکه پوریم جشن می گیرند.در ضمن یکی از کتابهای تورات استر و مردخای نام دارد . آرامگاه ملکه استر و مردخای هم اکنون در همدان می باشد .

جشن پوريم

( طبق نوشته سايت فارسي زبان اسرائيل- ايران « 23 اسفند ماه هرسال، يهودي هاي ايران و جهان در چهاردهمين روز از ماه عبري « آذار » ، هم زمان با چهارشنبه سوري و در آستانه نوروز ، جشن بزرگ پوريم را که جشن آزادي نيز ناميده مي شود ، برگزار مي کنند البته جشن پوريم به صورت متغير بيشتر در ماه اسفند و گاهي در ماه فروردين برگزار مي شود. » هر سال جشن پوريم يا هامان سوزي در اطراف و اکناف جهان توسط يهوديان برگزار مي شود . مجسمه اي به عنوان هامان ايراني درست مي کنند و گردنش را مي زنند و او را مي سوزانند تا درس عبرتي باشد براي تمام دشمنان يهوديان.

منبع:http://amesteris1980.blogfa.com

  • Like 3
لینک به دیدگاه

اما واقعيت چيست؟

در اين باره تورات در كتاب استر مي گويد :

« خشايار شاه پادشاه پارس در آخرين روز جشن 180 روزه كه از باده نوشي سرمست بود، دستور داد ملكه وشتي زيباييش را به مقامات و مهمانانش نشان دهد . ملكه امتناع ورزيد و پادشاه بسيار خشمناك شد. در شوش يك يهودي به نام مردخاي پسر يائيز زندگي مي كرد، او دختر عموي زيبايي داشت بنام هدسه دختر ابيحايل كه به او استر هم مي گفتند . زماني كه قرار شد از تمام بلاد دختران زيباروي به حرمسراي پادشاه آورده شوند استر نيز همراه دختران زيباي بي شمار ديگري به حرمسراي قصر شوش آورده شد . به توصيه مردخاي، استر به هيچ كس نگفته بود كه يهودي است . استر بيش از دختران ديگر مورد توجه و علاقه پادشاه قرار گرفت بطوري كه پادشاه تاج بر سر استر گذاشت و او را به جاي وشتي ملكه ساخت.» استر ظاهرا ملكه پادشاه است . اما تورات مي گويد « او فرمانبر مردخاي يهودي است مرد خاي نيز از طرف پادشاه به مقام مهمي در دربار منصوب مي شود . با توصيه مردخاي ، استر عليه هامان وزيرالوزرا دسيسه كرده و شاه هامان را اعدام و املاك او را به استر مي بخشد . بعد از ان پادشاه انگشتر خود را به مردخاي داد.

پادشاه به ملكه استر و مردخاي گفت : شما مي توانيد حكمي مطابق ميل خود بنام پادشاه براي يهوديان صادر كنيد و آن را با انگشتر پادشاه مهر كنيد .»

از 26 قرن گذشته يهود روزهايي كه از هر يازده نفر ايراني يك نفر كشته شده است را به عنوان روز سپاسگزاري ، روز امحاء دشمنان يهود و روز پوريم جشن مي گيرند.

اما نکاتي در اينجا قابل تامل است :

1. امتناع وشتي از نماياندن خود، اين نکته را نشان مي دهد كه زن ايراني راضي نيست ملعبه ديگران قرار گيرد . در ضمير زن ايراني حجب ، حيا و عفت از روزگاران دور وجود داشته است .

2. زيبايي استر نيز قابل ملاحظه است چيزي كه در طول تاريخ ، يهود از آن بهره برده و امروز نيز يكي از ابزارهاي مهم جاسوسي جهت نفوذ به دستگاههاي امنيتي و اطلاعاتي حكومتها و سازمانهاي دولتي و بين المللي، مي باشد . انان براي به انحراف كشيدن نسل ها از حربه نمايش زنان بهره برده و مي برند .

3. واضح است پيماني كه استر بعنوان ملكه با پادشاه مي بندد بر اساس پنهان كاري است، به يهودياني كه براي مقاصد شوم خود دين ، عقيده و باور خود را پنهان مي كنند و از اسم و رسم طرف مقابل بهره مي برند « آنوسي » مي گويند، و استر يك آنوسي است . مردخاي نيز از طرف پادشاه به مقام مهمي در دربار منصوب مي شود . با توصيه مردخاي، استر عليه هامان « وزيرالوزرا» دسيسه كرده و شاه، هامان را اعدام و املاك او را به استر مي بخشد . بعد از ان پادشاه انگشتر خود را به مردخاي داد. پادشاه به ملكه استر و مردخاي گفت : « شما مي توانيد حكمي مطابق ميل خود بنام پادشاه براي يهوديان صادر كنيد و آن را با انگشتر پادشاه مهر كنيد.» و اينجا بود که آنان از اين اعتماد سوء استفاده کردند و آن به ايراني کشي تبديل نمودند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

پوريم در کتب يهودي و غير يهودي :

در كتاب واژه هاي فرهنگ يهود چاپ اورشليم در خصوص اين جشن آمده است :

«پوريم در چهاردهم ماه آدار و به ياد خنثي نمودن نيت پليد هامان جشن گرفته مي شود. هامان صدر اعظم خشايار شاه شاهنشاه ايران بود كه قصد داشت همه يهوديان را در سراسر شاهنشاهي ايران نابود سازد . اما اين نقشه با ميانجيگري مردخاي يهودي و برادرزاده اش (يا دختر عمويش) استرِ ملكه نقش بر آب شد . نام اين جشن از كلمة " پور " به معناي قرعه گرفته شده از آن جهت كه هامان براي يافتن مناسب ترين روز براي اجراي نقشه اش قرعه انداخت . »

اما در منابع غير يهودي آمده است : « بنا بر آنچه كه در كتاب استر آمده ، مردخاي يهودي با نفوذ در دربار پادشاه هخامنشي توانست استر دخترعمويش را جانشين ملكه نمايد و بدين ترتيب پادشاه و دربار وي تحت تسلط يهوديان قرار گرفتند .

اين قدرت فوق العاده باعث شد كه اين قوم اقدام به انتقام نمايند تا جايي كه برابر مندرجات كتاب استر ، بيش از هفتاد و پنج هزار نفر از ايرانيان در هجوم وحشيانه بني اسرائيل كشته شدند.»

به همين مناسبت يهوديان هر ساله در اين ايام با آتش زدن عروسك هامان وزير شاه هخامنشي كه در صدد از بين بردن نفوذشان بود ، اقدام به برگزاري جشن پوريم در سراسر جهان مي نمايند .

  • Like 3
لینک به دیدگاه

پوريم و سيزده بدر:

ايرانيان هرساله در روز سيزده فروردين با رفتن به كوه و صحرا ياد كشته شدگان آن روز را گرامي مي دارند زيرا كشتار ايرانيان آن چنان گسترده بود كه بسياري از آنان از ترس جانشان به كوه و صحرا فرار نموده بودند . جشن پوريم ياد آور واقعه اي است که در ايران و در دوره خشاريار شاه صورت گرفت که هشدار هامان وزير خشايار شاه در مورد يهوديان به شکست انجاميد و باعث مرگ خود و فرزندانش شد. اما ما ايرانيان هر ساله سيزده بدر را نحس مي دانيم و براي اينکه از اين نحسي نجات پيدا کنيم به ياد بود آنروز سيزدهم فروردين را به کوه و بيابان پناه مي بريم.

« استر» که بود؟

استر ملکه اسطوره اي يهوديان اولين جاسوس زني بود که توانست در اين مسير موفق شده و چندين سال به عنوان ملکه ايران پادشاهي کرد در زمان اين ملکه اسطوره اي، بزرگترين کشتار ايرانيان و يکي از زيرکترين وزراي دربار هخامنشي بنام هامان وزير و يازده پسرش اتفاق افتاد. براساس تورات، استر و مردخاي که قبر آنان در همدان کنوني است دريک روز هفتاد هزار نفر از ايرانيان را کشته اند . يهوديان اين روز را که به نام عيد پوريم معروف است هر ساله جشن ميگيرند و عروسکهاي هامان وزير را به آتش ميکشند . روش استر در مواجهه با خشاريار شاه و ترفند وي براي رسيدن به حرمسراي اين پادشاه ايراني و نسل کشي اي که اين ملکه اسطوره اي کرد پايه گذار روشهاي جديد نفوذ جاسوسه ها به دستگاههاي اطلاعاتي و غيره کشورهاي هدف شد.

گفتني است که طبق نوشته سايت اسرائيل ايران « پس از در گذشت استر و پسر عمويش مردخاي هر دو را در شهر همدان ، در مرکز ايران به خاک سپردند و امروز آرامگاه استر و مردخاي زيارتگاه يهوديان است» !!!

  • Like 3
لینک به دیدگاه

يهودستيزي بهانه اي در دست يهوديان

داستان استر و مردخاي دو يهودي مخفي و نفوذي دربار هخامنشي ؛ چهره يهوديان را به طور کامل واضح اثبات و آشکار مي کند.آن گونه که در کتاب «استر» بيان شده است: مردخاي يهودي پس از ورود و نفوذ به دربار خشايارشاه هخامنشي هدسه يا همان «استر» دختر برادر خود را نيز با ترفندي زيرکانه وارد دربار مي کند تا جايي که او با دلفريبي مقام ملکه را از آن خود مي سازد. استر و مردخاي نفوذ خود را در دربار و نزد خشايارشاه افزايش و گسترش مي دهند و سر انجام در قالب توطئه اي سهمناک هامان وزير اعظم دربار هخامنشي را به همراه جمعي از فرزندان و اعضاي خانواده او به اتهام ضديت با يهود يا يهودستيزي در شوش پايتخت دولت هخامنشي به طرز فجيعي به قتل مي رسانند . ملکه استر و مردخاي به اين جنايت هولناک بسنده نکرده در پايان همان روز با دسيسه اي ديگر خواست خود را مبني بر قلع و قمحمخالفان يهود در سراسر کشور ۷۵ هزار نفر از مردم ايران را قتل عام مي کنند . اين دو يهودي دربار خشايارشاه که اهرم هاي قدرت دربار را به دست گرفته بودند پس از اين کشتار فجيع طي نامه اي با مهر شاهانه به يهودي هاي سراسر ايران پيغام فرستادند که به شکرانه نجات از دست مخالفان ايراني خود از يک سو و کشتار بيش از هفتاد و پنج هزار ايراني از سوي ديگر از اين پس روزهاي مزبور را به عنوان عيد به جشن و شادماني مشغول شوند و ياد آن را براي هميشه تاريخ زنده نگهدارند. به اين ترتيب «عيد پوريم» به صورت يکي از اعياد رسمي در تقويم و تاريخ يهود ماندگار شد . بر اساس اين واقعه همه ساله يهودي ها روزهاي ۱۴و۱۵ ماه «آدار» را به عنوان «عيد» اما نه به نام کشتار خونين و فجيع بيش از هفتاد و پنج هزار ايراني بي دفاع بلکه تحت بهانه و پوشش رهايي از سوء نيت مخالفان خيالي جشن مي گيرند و پايکوبي مي کنند. )

  • Like 3
لینک به دیدگاه

آرامگاه یا بقعه|بُقعه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(Mausoleum of Esther and Mordechai)- که جزء مهم‌ترین زیارتگاههای یهودیان ایران و جهان است- جزء آثار میراث فرهنگی ایران ثبت شده‌است. وجود این زیارتگاه، عامل مهمی در شکلگیری و تداوم حضور جامعه یهودی در همدان بوده‌است.

مقبره استر و مردخای در مرکز شهر

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، ابتدای خیابان دکتر شریعتی قرار دارد. مصالح ساختمانی بنای این مقبره از سنگ و آجر است و به سبک بناهای اسلامی ساخته شده‌است. از شکل ظاهری و سبک معماری این اثر، چنین بر می‌آید، که ساختمان فعلی آن در قرن هفتم هجری بر روی ساختمان قدیمی تری که متعلق به قرن سوم هجری بوده‌است، بنا شده‌است.

قسمتهای مختلف بنا شامل: مدخل ورودی، دهلیز، مقبره، ایوان و شاه نشین است. یک جلد کتاب آسمانی " تورات" که قدمت بالایی دارد و بر پوست آهو نوشته شده‌است، در حفاظ استوانه‌ای شکلی، در سازمان میراث فرهنگی استان نگهداری می‌شود.

در وسط فضای مربع شکل مقبره‌ها، دو صندوق منب کاری شده زیبا بر روی این قبور قرار دارد. در بالای قبر جنوبی، که آن را به

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
نسبت می‌دهند، صندوق منب کاری عتیقه و نفیسی قرار دارد، که قدیمی تر است و صندوق دوم که بر روی قبر مردخای قرار دارد، بسیار شبیه صندوق اولی است و حدودا در سال ۱۳۰۰ توسط استاد عنایت الله ابن حضرت قلی تویسرکانی، که یکی از منبت کاران برجسته زمان خود بوده، ساخته شده‌است.

ترجمه خطوط عبری روی صندوق متعلق به

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، که بانی صندوف را معرفی می‌کند، چنین است: " امر کرد به ساختن این صندوق، بانوی عفیفه صادقه، جمال الدوله یوحرقیا و جمال الدوله یشوعا و یشعل، که هر سه نفر برادر خانم جمال ستام هستند."

 

بر بالای دیوار مقبره نیز، کتیبه‌ای به زبان عبری و به صورت برجسته گچ بری شده‌است. خطوط عبری روی صندوق

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، و گچ بری‌های برجسته، متعلق به قرون هشتم و نهم هجری می‌باشند. در مورد هویت مدفونین این بقعه، تا کنون نظرات متفاوتی داده شده‌است، اما روایت مشهورتر، که با روایت مورخین یونانی و روایت تورات در مورد سرگذشت
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و مردخای تطبیق دارد، به شرح زیر است.

اردشیر پسر خشایار، " اردوان" را به تخت سلطنت نشانید. وی چهل و یک سال سلطنت کرد و اختلاف با مصر را که ۱۵ سال به طول انجامید، به نفع ایرانیان خاتمه داد. اردشیر با دختری از یهود به نام

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، که خواهر زاده یکی از درباریان یعنی مردخای بود، ازدواج کرد. به این ترتیب به یهودیان در دربار اردشیر نفوذ زیادی پیدا کردند. در این بین، شخصی به نام‌هامان که او نیز از درباریان با نفوذ و پرقدرت بود، نسبت به نفوذ روز افزون یهودیان حسادت نمود و از این رو فرمان قتل یهودیان را از اردشیر گرفت.

اما مردخای به وسیله

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
همسر اردشیر، این فرمان را از شاه پس گرفت و آنان را نجات داد. از آن پس، یهودیان در اواخر اسفند و اوایل فروردین هر سال ( مصادف با ۱۳ – ۱۵ آدار، در گاهشمار کلیمیان) در سالروز نجات کلیمیان از قتل عام، با دعا و گرفتن روزه و خواندن طومار مگیلا، یا آن را گرامی می‌دارند و به عنوان " جشن پوریم" برگزار می‌گنند. این اثر تاریخی از یک طرف، برای قوم یهود زیارتی و قابل احترام است، و از طرف دیگر، به عنوان یک اثر تاریخی، واجد ارزش است.

در خصوص نام

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
باید گفت که نام اصلی او " هدسه" بوده، اما چون به طرز شگفت آوری زیبا و خوش سیما بوده‌است، نام
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یعنی ستاره را بر وی نهاده‌اند. وی دختر فردی به نام " ابی حایل" بوده‌است، که در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در سرزمین پارس به دنیا آمده و بعد از فوت پدر و مادرش، داییش (مرخای) سرپرستی او را بر عهده گرفته‌است.

مردخای " از خانواده شاول و از رجال دربار اخشویرش (خشایارشا) و مربی هدسه، دختر عموی خود بوده، که به منصب وزارت نیز رسیده‌است. وی پسر " پائیز" از نواده‌های یعقوب پیامبر و از نژاد بنیامین بوده‌است.

 

 

 

منبع:ویکی پدیا

  • Like 3
لینک به دیدگاه

کسی نمیتونه ثابت کنه سیزده به در به خاطر این مسئلس. دلایل محکمتری هست...

اینا جزو هجویاته پورپیراره

در ضمن تو کتاب مقدسشون هم-یهودیها- و همینطور هم قسمت عهد عتیق انجیل از ایرانی ها و کوروش و ... با احترام زیادی یاد شده

در ضمن اصلا که الان سیزده به در نیست. چرا این تاپیک رو زدید؟:banel_smiley_4:

  • Like 1
لینک به دیدگاه

کسی نمیتونه ثابت کنه سیزده به در به خاطر این مسئلس. دلایل محکمتری هست...

اینا جزو هجویاته پورپیراره

در ضمن تو کتاب مقدسشون هم-یهودیها- و همینطور هم قسمت عهد عتیق انجیل از ایرانی ها و کوروش و ... با احترام زیادی یاد شده

در ضمن اصلا که الان سیزده به در نیست. چرا این تاپیک رو زدید؟:banel_smiley_4:

 

 

بعله

امیدوارم سوتفاهم نشه

بزرگواری کوروش رو نه من ونه هیچکسی انکار نمیکنیم

این تاپیک رو زدم که بدونین

هامانی بوده

که هر سال تو جشنی در سراسر جهان یهودیا مجسمه شو به آتیش میکشن

سی دی پورپیرار و هم من به شخصه اصلا قبولش ندارم

و تو تاپیک تختگاه هیچکس مفصل در موردش بحث شده

این تاپیک رو زدم که یه شخصیت ایرانی رو بشناسین

هامان رو

  • Like 1
لینک به دیدگاه
بعله

امیدوارم سوتفاهم نشه

بزرگواری کوروش رو نه من ونه هیچکسی انکار نمیکنیم

این تاپیک رو زدم که بدونین

هامانی بوده

که هر سال تو جشنی در سراسر جهان یهودیا مجسمه شو به آتیش میکشن

سی دی پورپیرار و هم من به شخصه اصلا قبولش ندارم

و تو تاپیک تختگاه هیچکس مفصل در موردش بحث شده

این تاپیک رو زدم که یه شخصیت ایرانی رو بشناسین

هامان رو

خوب بله و ممنون از تاپیک. کاش سیزده به در رو حذف میکردید. تا اونجا که شنیدم سه ضد یهود بزرگ تاریخ یکی همین هامان و بعدیا ناپلئون و هیتلر بودن

  • Like 1
لینک به دیدگاه

خوب بله و ممنون از تاپیک. کاش سیزده به در رو حذف میکردید. تا اونجا که شنیدم سه ضد یهود بزرگ تاریخ یکی همین هامان و بعدیا ناپلئون و هیتلر بودن

به روی چشم

به اون دلیل نوشتم که ما 13 بهدر در سوز هامان که بیرون میریم

چشم الان اصلاحش میکنم

  • Like 1
لینک به دیدگاه

سپاس :icon_gol:

 

بجز اینکه در عهد عتیق ذکر شده، سندیت تاریخی هم داره این ماجرا؟!

 

منم فکر میکنم سیزده بدر قدمتش خیلی بیشتر از زمان خشایارشا هست، و ربطی به پوریم نداره

  • Like 2
لینک به دیدگاه
سپاس :icon_gol:

 

بجز اینکه در عهد عتیق ذکر شده، سندیت تاریخی هم داره این ماجرا؟!

 

منم فکر میکنم سیزده بدر قدمتش خیلی بیشتر از زمان خشایارشا هست، و ربطی به پوریم نداره

 

 

نه ولی تازگیا یه مستند دیدم مال رفیعی اگه اشتباه نکنم

به اسم یهود و اسلام و رمزگشایی دلار

اونم این حرفارو میزد

لینک به دیدگاه

ببخشید استر و مردخای از هوا اومده بودن؟:ws52:

خوب اونا هم ایرانی بودن فقط ایرانی یهودی بودن

چرا میگید ایرانی کشی کردن و یهودیان با ایرانی ها دشمنی دارن:jawdrop:

اگه ایرانی کشی هم در کار باشه ایرانی زرتشتی کشتن و با ایرانی دشمنی نداشتن چون خودشون هم ایرانی بودن با زرتشتی ها مشکل داشتن:banel_smiley_4:

  • Like 1
لینک به دیدگاه
ببخشید استر و مردخای از هوا اومده بودن؟:ws52:

خوب اونا هم ایرانی بودن فقط ایرانی یهودی بودن

چرا میگید ایرانی کشی کردن و یهودیان با ایرانی ها دشمنی دارن:jawdrop:

اگه ایرانی کشی هم در کار باشه ایرانی زرتشتی کشتن و با ایرانی دشمنی نداشتن چون خودشون هم ایرانی بودن با زرتشتی ها مشکل داشتن:banel_smiley_4:

 

ایران تقبل فتح بابل توسط کوروش یهودی نداشت

بعد از فتح بابل یهودیا به ایران کوچ میکنن

مردخای از جمله اون یهودیا بوده که تو دربار ایران نفوذ میکنه و خیلی یهودیای دیگرم با خودش میاره

ولی هرچی بوده

ما که مردخای سوزی نمیکنیم

ولی اونا این اجازه رو به خودشون میدن که هر سال جشن هامان سوزی که یک ایرانی بوده رو راه بندازن

مطمئن باش اگه مجسمه مردخای رو میسوزوندن بازم به نشان اعتراض میگفتیم که مردخای ایرانی رو میسوزونن

بحث ما سر دین نیس

مردخای و استر معبدشون تو همدان سرجاشه کسی بهش تعرض نکرده چون مورد احترام یهودیای ایرانین و حتی ما مسلمونا

  • Like 1
لینک به دیدگاه

دوستان سلام

خیلی سخت نیست درک واقعیات واقعه ی ایرانی کشی به دست یهودیانی که پدران شان توسط کوروش کبیر از زیر یوغ بخت النصر (نبوکدنصر) آزاد شدند.

 

به کتاب استر (The Book of Esther) (که یکی از کتاب های عهد عتیق یا تورات است) مراجعه بفرمایید.

 

سپاس.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

بخشی از ترجمه ی کتاب استر (یکی از سی و نه کتاب تورات یا عهد عتیق)توسط (Mordecai Housman)

 

15 So the Jews of Shushan gathered again on the fourteenth day of Adar, and they killed another three hundred men in Shushan, but they did not pillage their property.

16 The Jews in the rest of the empire also gathered to defend themselves and get peace from their enemies, and they killed a total of seventy-five thousand, but they did not pillage their property.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

دوست عزیزمان فرموده اند:

 

>>>>

>>>>

 

 

باید این دوست بزرگوار توجه بفرمایند که حجیت و سندیت تورات نسبت به اظهار ایشان بیشتر است.

در کتاب استر(یکی از سی و نه کتاب تشکیل دهنده ی تورات یا عهد عتیق) به هیچ عنوان از درگیری بین زرتشتی ها و یهودی ها (نه صراحتا و نه تلویحا) سخنی به میان نیامده است.

 

متن کتاب استر صراحت دارد که افراد یهودی یعنی افرادی از بنی اسرائیل به قتل عام ایرانیان پرداختند.

تصدیق می فرمایید که نص تورات بر گمانه زنی ما رجحان دارد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

در کتاب استر- فصل دوم- آیه ی پنجم و ششم به صراحت ذکر شده است که:

 

5 There was a Jewish man in Shushan Capital whose name was Mordechai, son of Yair, son of Shim'i, from the family of Kish, from the tribe of Benjamin.

6 He had been exiled from Jerusalem with the exiles who had been expelled with Yechonyah king of Yehudah when Nevuchadnezzar king of Babylon had banished them.

 

عنایت می فرمایید که نه استر و نه موردخای هیچ کدام ایرانی نبودند.

 

این دو از بنی اسرائیل بودند- از سبط بنیامین (یکی از اسباط دوازده گانه ی بنی اسرائیل).

 

تورات بر بنی اسرائیلی بودن این دو صراحت دارد.

 

لذا نسل کشی ایرانیان به دست افراد قوم بنی اسرائیل را (که البته به لطف کوروش کبیر از دست بخت النصر رهایی یافتند و در ایران مستقر شدند)نباید درگیری بین ایرانیان نامید.

 

درگیری بین یهودیان و زرتشتیان نیز عنوانی است که با نص تورات منافات دارد و مردود است.

 

موضوع به گونه ای که صراحتا در تورات مندرج است- عبارت است از نسل کشی و قتل عام ایرانیان به دست افراد قوم بنی اسرائیل (یهودیان) که در ایران مستقر شده بودند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

در آیه ی دهم از فصل دوم کتاب استر (از کتب عهد عتیق یا Old Testament) به صراحت تمام به این نکته اشاره شده است که موردخای به استر تعلیم داده است تا ملیت و نژادش را از درباریان مخفی نگه دارد.

 

اگر استر و موردخای ایرانی بودند و یا این که خودشان را ایرانی می دانستند- چه لزومی داشت که استر ملیت و نژادش را از درباریان مخفی نگه دارد.

 

نص صریح تورات در این باره جای هیچ تردید و یا گمانه زنی برای ما باقی نمی گذارد:

 

 

10 Esther did not reveal her race or nationality, because Mordechai had ordered her not to.

 

جالب است. نه؟

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...